fbpx

Policisti: V prihodnosti, ko boste ogroženi, se obrnite na predsednika vlade

Foto: N. K.

Policisti so se zbrali pred vlado in prinesli jasno sporočilo: “Ministrica za notranje zadeve naj dobi mandat za pogajanja s Policijskim sindikatom Slovenije in s Sindikatom policistov Slovenije,” je povedal podpredsednik Policijskega sindikata Slovenije Andrej Kocbek in dodal, da je zadnji rok za to jutri po koncu seje vlade.

Policisti so vladi dali teden dni časa in ocenjujejo, da je bilo strpnosti dovolj. Dodatnih zaostritev niso konkretizirali, so pa dejali, da lahko pričakujemo “maksimalno zaostritev stavke”. Kocbek je pojasnil: “Do sedaj smo stavkali proti vladi in vladni ignoranci, od jutri naprej bodo naše aktivnosti maksimalno zaostrene in stavka bo potekala drugače.”

Policisti na stavki pred vlado (foto: N. K.)

Policisti na stavki pred vlado (foto: N. K.).

Policija se svojih dolžnosti – v nasprotju z vlado – zaveda
Delovanje policije na meji bo ostalo nemoteno, po besedah vodij policijskega stavkovnega odbora smo državljani lahko glede teh aktivnosti brez skrbi. “To je naša dolžnost in mi se v nasprotju z vlado svojih dolžnosti zavedamo in jih tudi maksimalno izpolnjujemo – ne glede na stavko,” je zatrdil Kocbek.

“Državljani nas podpirajo!” je povedal Robert Zajc iz Sindikata policistov Slovenije in nadaljeval: “Mogoče bo moral predsednika vlade nekdo izmed državljanov vprašati, s čim se vlada igra v tem času. Naše zahteve so legitimne in zakonite. Mi ne pričakujemo nič. Vlada mora potegniti potezo. Mi smo pripravljeni na zaostritev.” Po mnenju policistov je prva naloga vlade odgovornost do svojih državljanov, ki se je vlada očitno ne zaveda.

Morda vas zanima tudi Vojaki: Še prosili nas bodo, da ostanemo v Slovenski vojski!

Foto: N. K.

Foto: N. K.

10 dni nas nihče niti ne pokliče
Policisti so ogorčeni nad odnosom vlade: “10 dni nas nihče niti ne pokliče, da pa pridemo na Litostrojsko do generalnega pooblaščenca samo na kavo, pa ni resno.” Zatrjujejo, da bo predsednik vlade moral dati jasno sporočilo. “Počakali bomo do prve seje vlade, nič več,” je povedal Zajc. Kocbek pa ga je dopolnil: “Počasi bo tudi nam dovolj ignorance. Policistov na terenu bo vedno manj. V stavki nam določenih nalog ni treba opravljati, v prihodnosti, ko boste ogroženi, pa se obrnite na predsednika vlade.”

N. K., J. F.