Delavci migranti Brglezu vračajo udarec

Foto: STA

Delavci migranti ne bodo popustili. Potem ko Milan Brglez ni določil roka za zbiranje podpisov volivcev v podporo zahtevam za razpis referendumov, so bili včeraj zakoni objavljeni v uradnem listu. Delavci migranti so zato že vložili ustavno pritožbo. 

V Sindikatu delavcev migrantov Slovenije so prepričani, da je predsednik DZ s svojim arbitrarnim in
diskrecijskim odločanjem, ko ni določil roka za zbiranje podpisov volilcev za razpis referenduma in je zakone poslal predsedniku republike v razglasitev, kršil zakonodajo in ustavo. Zato so včeraj na ustavno sodišče vložili ustavno pritožbo, skupaj s pobudo za oceno ustavnosti sedmih zakonov ter predlog za začasno zadržanje izvajanja teh zakonov.

“Obstoječa zakonodaja je jasna in nedvoumna ter določa, da predsednik DZ mora določiti rok za zbiranje podpisov, seveda ob izpolnjevanju formalnih zakonskih pogojev, ki pa so bili izpolnjeni,” opozarjajo v sindikatu.

Brglez krši ustavo
V kolikor pa je predsednik državni zbor zavzel drugačno stališče, pa bi po mnenju delavcev moral sam sprožiti postopek pred Ustavnim sodiščem RS, kar je v primeru spora med predlagateljem referenduma in DZ tudi sicer zakonsko dopuščeno in predvideno, ob tem pa počakati na njegovo odločitev, ne pa da je postopek zaključil. “Ob tem ne gre prezreti, da je odločitev sprejel brez navedbe pravnega sredstva in brez določitve roka za pravno varstvo, s čimer je (ponovno) kršena ustava,” so še sporočili iz sindikata.

Kaj sporoča Milan Brglez?
V sindikatu so zaskrbljeni, da opisano ravnanje predsednika DZ predstavlja precedens, ko oseba, ki je na funkcijo predlagana s strani koalicije in nato potrjena v DZ z glasovi najmanj 46 poslancev, torej z voljo koalicije, v nasprotju z obstoječo zakonodajo odloča o referendumskih pobudah glede zakonov, ki jih je predlagala vlada, sestavljena po koalicijski pogodbi.

N. K.

 • 1234

  Ja, ne da bi vam nasprotoval! Toda dvoje mojih sosedov dela v tujini, čez mejo! Ko sem ju, pred zadnjimi državnozborskimi volitvami vprašal, če gresta volit, sta mi zviška odvrnila: ” Niti slučajni, briga me, kdo je tu glavni, JAZ DELAM V AVSTRIJI, TAM IMAM PLAČO….!”
  In še veliko, vsaj 50% takih je med temi migranti! Sedaj pa imajo!
  By Petrovc

  • Tanja Bor

   Točno! To se nam dogaja zaradi izbire na volitvah. Sami smo izbrali te, ki nam vladajo. Kdaj bodo volivci to končno dojeli?

   • Borut Stari

    Tanja, zaradi izbire na volitvah se nam to dogaja. To je res, vendar osebno menim, da je kriv volilni sistem, ki ne omogoča, da volivci lahko odpokličejo izvoljene posameznike. Če to vlado podpira le še dobra četrtina je jasno, da nekaj ne štima. Ker nimamo možnosti odpoklica se obnašajo tako kot se. Pri naslednjih volitvah bo kavijar tovarišijska mafija spet poskrbela za nove obraze.

    • tinta

     Poskrbela bo tudi za volivce

   • Janko Gedlička

    jaz teh nisem izbral, izbrali so mi jih drugi.

  • Borut Stari

   Bebav odgovor. Živijo in plačujejo pa davke tukaj.

  • Steiermark

   Glede tega se popolnoma strinjam s tabo, ker bo res držalo, da med volilci rdečih zveri, tudi takšni, ki delajo v tujini, praktično živijo v demokraciji in nam volijo rdeče barabe, ker se to, po njihovo, njih, pač toliko ne tiče! Ista zadeva je z upokojenci, ki večinoma, v svoji zablodi, da jim bo kahla pomagal in se ne zavedajo da je on prvi med tistimi, ki jim ne dovoljuje preživetja in zviševanja penzij ampak jih s takšnimi bebastimi in lažnimi obljubami, tudi tisto o 1.000 E penzije, okrog prinaša in takšne, ki pač niso razgledani in osveščeni, pridobiva! Morda bo pa tele dnevne migrante, ta situacija iztreznila in bodo v bodoče volili v Sloveniji , taprave in ne tistih, ki že vedno delujejo po vzoru svojih prednikov, klavcev in roparjev slovenskega naroda, ki se še vedno sklicujejo na “naravno pravo” in upravičujejo ter postavljajo ponovno, spomenike rdečim revolucionarnim pošastim , katerih , ne samo idejni potomci so!

 • Duhec

  Sej ne bojo nic dosegli…. v levi greznici na tak nacin pac ne gre.

  • resnicaboli

   Bodo dosegli če smo pred zakonom vsi enaki zakaj pa tisti ki delajo v Švici niso dvojno obdavčeni?

   • Duhec

    Nismo enaki…

   • moat

    Zato, ker ti v Švici delajo in tudi živijo, tile, ki pa se pritožujejo nad dvojno obdavčitev, pa se dnevno vozijo na delo, živijo pa v Sloveniji.

    • resnicaboli

     Motiš se gre za stalno prebivališče Slovenci ki delajo v Švici z stalnim prebivališčem niso dvojno obdavčeni ostali ki delajo v Avstriji Nemčiji pa so.

    • Steiermark

     Tile, po tvoje, ki delajo v Avstriji – živijo pa doma, se vprašaj raje, zaradi česa sploh preživijo? Pravgotovo ne, zato, ker se vsak večer vračajo domov, ampak zaradi tega, ker v Avstriji delajo, kjer so za svoje delo tudi pravično in pošteno plačani. V Sloveniji ni tako, ker ima rdeča zasužnjevalska jugokomunajzarska elita, predolge prste oz. roparske in zasužnjevalske ideje…..

     • moat

      Se strinjam, ja. V Sloveniji ni služb, ni primerne klime za tuja vlaganja in davki so nepravični. Pisal sem samo o dvojni obdavčitvi, ki to ni. Ne pa o tem, da si ne zaslužijo delavci pravičnega plačila in manjših davkov. napisal sem celo, da še nobena vlada ni znižala davkov.

 • Rožle

  Bumerang efekt…..Tut Cerarju bo glihkar nazaj u betco prletu…

  • nevtrino

   Ma da bo le čimprej !

 • Piki

  Šolo bi pa vseeno imeli brezplačno, pa zdravstvo tudi, ter subvencioniran vrte. Naj potem vse to koristijo v Avstriji. Ni problema, kor ne prispeva v SLO blagajno, ne sme prejemati koristi iz tega naslova ;-)

  • resnicaboli

   Si dokaj nerazgledan ti ki delajo v Avstriji so tam zavarovani in če koristijo usluge v Sloveniji plača vse avstrijsko zavarovanje tako da je to velik plus za slovensko zdravstvo.

   • Piki

    Saj se lahko preselijo tja kjer se cedita med in mleko. Tudi šole in vrtce plačujejo avstrijci iz proračuna, kajneda!

    • Unikatna

     Če bi imeli delo doma, verjemi da se marsikateri ne bi vozil v Avstrijo!!! Bo hišo kar preselil v Avstrijo? Kolikor vem, nihče od naših migrantov nima subvencioniranih vrtcev.

    • resnicaboli

     Nič se ne cedita med in mleko samo takšni z izpranimi glavami kot ti to mislijo delajo osem ur in ne kot pri nas sedem in pol plača se pa osem. Še dobro se spomnim kako so v komunizmu v prejšnji državi vpili Avstrjci nam bodo pokupili ves bencin ko so hodili tankat ti pa še živiš vedno v starih časih. Ko pa se črpajo EU sredstva si pa tiho poglej okoli sebe kaj se je zgradilo v Sloveniji v zadnjih dvajsetih letih.

     • Steiermark

      …. odpusti mu, saj ne razume….

    • Aresnica

     Tle si ga pa mal piki piknu_Saj se lahko preselijo tja kjer se cedita med in mleko_ pa še cinik si-tako mislijo SLO levaki, ki nam vladajo od druge svetovne vojne(razen par let) -_- Piki-to pa ni lepo – oziroma nisi resen.
     ___________
     Lep pozdrav

  • nevtrino

   In vedno znova licemersko izpostavlajnje vrtcev, šol in zdravstva,… Če bi to sploh držalo… Kaj pa vojska, neverjeten državni aparat, birokracija, izhlapele miliarde,… ?

  • Steiermark

   piki, ali res ne razumeš? Če bi bilo tako, kot ti klobasaš, potem pa tudi Avstrijci nebi bili dolžni plačevati visokih otroških dodatkov, in enostavno nebi rabili plačevati zdravstvenega zavarovanja za njih in njihove družinske člane, naj bi odvedli vse te “prispevke”, ki se teh servisov tičejo, v Slovenijo (rdečim roparjem) , najboljše pa bi bilo, da bi še pokasirali za njihove penzije, ki je potem, posledično, nikoli , ti ljudje nebi dobili!
   Sicer pa ne razumem, zakaj si ti ljudje, na kakršenkoli način ne zagotovijo stalnega bivališča v Avstriji – potem bi ti problemi, za njih, odpadli! Otroške doklade bi dobivali še naprej, pravtako bi imeli pravico do zdravstvenega zavarovanja za svoje družinske člane, ki živijo v Sloveniji, otroci bi pravtako, brez problemov lahko obiskovali te rdeče fašistično indoktrinirane šole, kjer jih še vedno “poučujejo” o zločinskih nob-jevcih, ter tvo. 6. največjemu zločincu vseh časov, pedofilu, posiljevalcu, roparju in množičnem morilcu titu, kot o “svetlih vzorih”……

 • moat

  Sami so dejali, da bodo z vložitvijo referendumske pobude izigrali pravico do referenduma. Zdaj pa se pritožujejo, ko jim je ta pravica, ki so jo hoteli zlorabiti, odvzeta. Poleg tega je bilo že nič kolikokrat povedano, da ne gre za dvojno obdavčitev, temveč gre le za plačilo razlike v obdavčitvi med državama. Je pa res, da bi se država lahko tej razliki obdavčitve odpovedala. To pa je tako, kot če bi rekli, da bo država zmanjšala davke. Figo! Do zdaj še ni nobena vlada zmanjšala davkov! Če pa je Brglez s tem dejansko kršil zakone in ustavno pravico, naj odloči ustavno sodišče.

  • Unikatna

   Razlika pa je ta, da oni nimajo plačane malice in prevoza na delo tako kot pri nas!! In pri nas vam delodajalci vsak mesec vzamejo par %, njim pa naša država v enkratnem znesku zaračuna razliko davka in to ni pravično!!!

   • Piki

    Če bi sproti odvajali davek, tako kot delavci v SLO, teh problemov nebi bilo. Tako pa vsak samo muti kako državo na..gniti, ko pa ga dobijo je pa jok in stok. Potem so pa vse drugi krivi samo mutibariči ne!

    • Unikatna

     Če ne bi bila naša vlada tako ignorantska do problemov, bi bilo vse drugače! Je že Bruselj dejal, da morajo sosede dvojno obdavčitev medsebojno rešiti!

    • Steiermark

     piki, izgleda da si ti eden izmed “mutibaričev”, ker se tako zavzemaš za dodatno ropanje in siromašenje tistih, ki z delom v Avstriji omogočijo preživetje in spodobno preživljajo svoje družine. Sedaj bi pa hoteli pristaviti piskrček tudi tele rdeče gnide, ki se jim še vedno zdi, da so nas še premalo oropali….

    • nevtrino

     Najprej, to roparsko državo se ne da nategniti, ker vsakodnevo ta zajedalska država nateguje lastne državljane.

   • Steiermark

    O kakšni pravici sploh nemore biti govora…. rdeča samovoljna diktatorska klika se pa obnaša, kot je za diktatorje značilno!

  • Ph4nt0m

   Spet lapanje in zavajanje brez da bi si prebral dejanske izjave ko so vložili referendumske pobude: “V javnosti se pojavljajo očitki, da nasprotujemo državi in izsiljujemo. A ne izsiljujemo ničesar, pač pa se želimo obnašati državotvorno, zato opozarjamo na določbe v zakonih, ki so v škodo državljanom,” – In za to imajo popolnoma legitimno pravico, lahko vložijo pobudo za referendum o Kekec pašteti zaradi mene. Brglezova dolžnost je da določi rok, nato pa šele lahko obvesti US da sumi na morebitno zlorabo postopka. Popolnoma jasna pravila, ki pa za to mafijo več kot očitno ne veljajo.

   • moat

    Preberi prvi stavek in zanikaj, da ste pred vložitvijo referendumske pobude dejali, da s tem izigravate pravico do referenduma. Če je pa pravično, da vam država pobere razliko davka pa ne morem soditi, kot ne morem soditi o tem ali bi bilo pravično, da vam te razlike davka ne pobere.

    • Ph4nt0m

     Ne vem zakaj insinuiraš da sem član tega društva…in spet lapaš v prazno ker si nisi prebral njihovih izjav, govorili so o državljanski nepokorščini, tako kot je enako naredil policijski sindikat: “Kot državljani in volivci bomo dosledneje preverjali odločitve vlade, vključno s preverjanjem novih zakonov, ki jih je vlada v obliki predlogov posredovala v zakonodajni postopek.” – to je po zakonu popolnoma legitimna pravica in je celo zaželjena, torej ni govora o nikakršnem izigravanju. Zadeva o davkih je tukaj popolnoma nerelevantna, referendumski postopek je jasen, Brglez ga je kršil in se postavil nad ustavo in zakon.

   • avtohtoni neandartalec

    Yep.

  • centurion

   Kaj pa vračilo davka delovnim migrantom, ki delajo v Italiji, kjer plačujejo višji davek bodo vračali razliko?
   FURS je bil pred dnevi jasen: NE!
   Toliko o pravičnosti države, tovariš moat.

   • moat

    Tega ne vem, Toda po neki logiki, če plačujejo tam višji davek, jim država pač ne more pobrati razlike, ker te pač ni.

    • nevtrino

     Ja, ta vaša “neka” logika pa ni prav regularna, kaj ?

   • Igor Kavalar

    Meni je Eures svetovalka rekla, da ne glede kje v uniji delaš, boš plačal (ne samo za Avstrijo).
    Torej slovenski mrhovinarji bodo kasiral od vseh, kjer imajo davke nižje.

    • totex39

     Ja normalno, ker so si valuharji priredili zakon kot njim paše, da ljudi čim bolj udirajo.

  • nevtrino

   Seveda, vse se da relativizirat, kaj ? Dejansko pa nenasitna zajedalska država z roparskim aparatom zažira še teh nekaj pridnih delavnih ljudi naprej …

  • Okra tatoo

   Brglez je tam v parlamentu zato, da skrbi, za sprejemanje zakonov in delovanje parlamenta po že sprejetih zakonih. Je prva zakonita instanca. Pri tem stoji z eno nogo v pravu, z drugo nogo pa v kloaki. On pač računa, da bo ustavno sodišče priznalo tisto tudi kloako za zakonito. Če se bo to zgodilo, je konec države, za kakršno se vsak demokrat mora zavzemati. Davki so pa granate, ki letijo po zraku od ene in druge strani. Bravo migranti.

  • Lokomotivführer

   Saj res, kdaj bo šel bratušcin DDV nazaj na 20%? Kdor bo to dal v volilno obljubo, bo imel ustavno večino!

   • Igor Kavalar

    Ta začasen ukrep v času krize, je v “gospodarskem razcvetu” pod Cerarjem že postal stalnica.

 • Jurij Vošinek

  Davke naj plačujejo tako kot mi, ki delamo doma ! So pa “migranti” postali žrtev umazanih političnih igric nesposobnih politikov v boju za oblast.

  • Steiermark

   Izgleda, da še vedno nisi razumel, za kaj gre! Ta razvratna in grabežljiva, za svoje žepe, rdeča oblast, hoče imeti pod kontrolo in se okoriščati tudi na račun tistih, ki jim doma ni bilo omogočeno preživetje! Ti ljudje plačujejo dave, že v Avstriji, po kakšni logiki bi pa morali dajati še dodatne davke tem rdečim roparskim, uničujočim pošastim?

  • Ruggedplant

   Zakaj že? Kakšno zvezo ima Slovenija, ki jim NE DAJE DOHODKA z njihodo DOHODNINO? Država je lahko le vesela, da nam Avstrija in pridni delavci, ki so se pripravljeni voziti in učiti tujega jezika, znižuje visoko brezposelnost in da se ti Slovenci vseeno vozijo domov, kjer plačujejo vse ostale davke države – od nepremičninskega pa do napihnjenega DDV-ja.

   • totex39

    Se strinjam, na tem portalu smo že veliko razlagali o tem problemu, ampak eni očitno nočejo razumeti, upam da si bodo to še enkrat prebrali. ++++++++++++++++++++++

  • nevtrino

   Če so domači delavci do grla v gnoju, pa potegnimo v to greznico še tiste, ki delajo drugje, kaj ?

  • Andrej S

   Vidš tak folk mi gre na jetra sploh neve zakaj se gre pa neku bluzi kle!
   Ve samo kar jim uni na 24pop pa hanzi tv nabluzijo pa neki udriha kle sploh nima treh čistih in pol ni čudn kdo zmaga na volitvah

 • centurion

  Delavci-migranti naj dajo vsi odpoved v tujini
  in se prijavijo na zavod za zaposlovanje in na socialne institucije.
  Pa naj si jih vzame na grbo Brglez in SMC!

  • nevtrino

   Dejansko je v tej roparski državi SLO tako, da bi oblast očitno rada same brezposelne hlapce in “ovce”, ki samo tarnajo, na sociali … Potem jih pa še olupiti do kosti …

  • sprehajalec

   Ne bodo nič dobili na Zavodu. Še nekaj 000 jih bo pač več tam, kar nikogar ne gane. Ne dobiš nič, razen če ti delodajalec ne da noge v javnem sektorju ali državni firmi.

 • Stajerka

  skoraj ne bo več kaj pobirat…….z naslednjim letom Avstrijci ukinjajo otroške dodatke tistim, ki NE živijo v Avstriji…….
  ali bo sledila selitev, kar je glede na višino transferja je velika verjetnost, ali pa bo, kar pa drži 100%, padla potrošnja v Sloveniji tudi na račun tega…….

 • Jurij Vošinek

  Zakaj ima delavec ki dela in plačuje davke v Avstriji enake pravice kot jih imamo mi, ki delamo in plačujemo davke v Sloveniji? Kaj je tisti več vreden od nas, da mi še za njegove otroke plačujemo šolo, vrtec,…
  Država naj jim prizna prehrano kot jo nam, prevoz na delo 20 km, ostalo pa naj obdavči kot vse nas.

  • resnicaboli

   kaj govoriš brez veze maš podatek da samo en otrok migranta ma zastonj vrtec?

 • ptr

  Čeprav zelo dobro razumem problem teh delavcev migrantov (tudi mene je davčna pred leti izdatno ocurila, ko sem šel na nekajmesečni projekt v tujino!), imajo pa zelo slab PR. Oni hočejo olajšave izključno zase, ostali pa naj se je..mo v davčnem gulagu. Skratka, radi bi bili “bolj enaki” in zaradi tega je ustavno sodišče pred 3 leti tudi razveljavilo olajšavo. Mar bi zahtevali, da se lepo copy pasta avstrjska davčna zakonodaja (in MMG, Avstrija je daleč od kakšnega davčnega raja!), pa bi bil rešen tako njihov problem, pa tudi ostali bi bili na boljšem in bi njihove zahteve aktivno podprlo najmanj pol Slovenije (/me included), ob predpostavki, da drugo polovico predstavljajo Štrukljevi prikoritarji. Če bi pa nekako dosegli slovaške davke, pa ne bi bili na bojni nogi z Ljubljano temveč z Dunajem :)

  • Gregor

   Delavci migranti ne zelijo olajsave temvec enakopravnost. Vse kar slisis po slovenskih medijih je cisto zavajanje in cenzura slovenskih medijev. Delavci migranti se zavzemajo za tocno to kar si napisal, torej za uvedbo “avstrijske” davcne lestvice, enakost otroskih dodatkov ne glede na prihodke, saj to resuje problem vseh postenih delavcev, ne glede na lokacijo dela

 • Beli Sneg

  Njihov kolovodja sindikalist je dejal, da nimajo nič proti tej vladi. Torej oni bodo še vedno volili rdečkarje, samo znižajte nam davke. Potem pa boli njih džoko če se ostali še naprej svaljkajo v komunizmu. Koliko se jih je pa pridružilo na shodu pred parlamentom, ko je proti Brglezovi odločitvi organiziral protest Odbor 2014??? Tole njihovo mjavkanje je podobno kot se dogaja policajem. Vsi so rdeči, vsi podpirajo to vlado, samo dajte nam malo več. Ne podpiram nikogar več, ki ni vidi dlje od svojega nosu.

  • Anton

   nič nima proti tej vladi, pa protestira, sam s seboj v konfliktu

  • rrrrr

   Beli Sneg, odlično! Če bi si teh nekaj nad 10.000 državljanov Slovenije (skupaj s svojci), ki so morali s trebuhom preko Mure in se jim dela krivico z dvojno obdavčitvijo, pri delodajalcih vzelo samo 1 (povdarjam, en) dan dopusta, se pridrižilo Odboru 2014 in se udeližilo protesta direktno pred parlamentom, bi bilo nekaj učinka, morda celo hitra rešitev njihovega problema.
   To z ustavno pritožbo pa bo imelo v LR Sloveniji enak učinek kot če bi zapeli: Trla baba lan, da joj prođe dan.( Stara mama prede lan, da ji le dan čimprej mine mine – koristi pa nobene)

 • neny

  sicer se lahko preselijo v A kjer jim bo standard strmo padel v primerjavi s tem kakršnega imajo sedaj z bivanjem v SLO in delom v A. Tam bodo avstrijski sužnji, na njihovem mestu se ne bi pritoževala v taki obliki….

  • Stajerka

   a se hecaš????……cene in davki v Avstriji so nižji kot v Sloveniji……ZAKAJ bi potem imeli tam slabši standard???……govorim ti informacije iz 1. roke……
   žal ima večina tukaj nepremičnine in svojce, tukaj ostajajo zaradi tega in ne zaradi višjega standarda……res je, da imajo za naše razmere lepše plače, je pa tudi res, da NIMAJO dodatnih neobdavčenih stroškov za prevoz in malico…..in to je tisto, kar jim naša država obdavči!!!!

   • rrrrr

    Štajerka, ne zmanjšujte si dobrega renomeja z razlagami tem bumbarjem nečesa, kar je razumljivo celo mojemu Muriju. Pa ni dresiran, Muri namreč.

    • neny

     -:) beri raje pravljice s happy the end in pa priročnik z osnovnim bontonom.

  • Stajerka

   pa še nekaj…..govoriš o sužnjih……v Avstriji dobijo VSI SUŽNJI PLAČO……in to celo 14 plač…
   le KAJ SMO POTEM V SLOVENIJI, kjer NE dobiš plače, niso plačani prispevki????

   • rrrrr

    ……V Sloveniji pa sužnji izvolijo svoje lastnike. (Špartak se že obrača v grobu).

   • neny

    ja dobijo…za vsa zidarska suženjska dela dobijo 14 plač….? Na izgorelost še pomislit ne upajo, zato garajo kot živali. Me prav zanima kdo se strinja s tem ali ste vsi v pravljicah.

    • Stajerka

     nekaj mi ni jasno???…..a v Sloveniji pa ni izgorelosti???…..še več – stopnja porabe antipsihotikov strmo narašča…….aja, zaradi urejenih razmer in stanja v državi…..

     • neny

      povečaj našo izgorelost s trikratnikom, če se želiš približati avstrijskemu delu oz storilnosti.

   • Miran Pavličič

    Štajerka, nima smisla – prepričanega teško prepričaš… Žal že videno x krat !

  • Miran Pavličič

   Avstrijski sužnji, Daj neny ne strelaj kozlov ! heh prej slovenski sužnji v >sloveniji. Avstrijci jih vsaj spoštujejo in pošteno plačajo za minulo delo, kaj pa pri nas ? Slovenija ni oprosti niti s K mignila, da bi bilo tem ljudem lepše sedaj pa bi še kasirala. Ja seveda a ne? Mater ste eni ubogi možganski maloposestniki

   • neny

    če živiš tam nimaš veliko, kot na novo registrirani tuj državljan oz priseljenec.

    • Miran Pavličič

     Spet trdiš nekaj tja v tri krasne. A je tebi jasno, da je 3 sobno stanovanje v Grazu cenejše kot enako v Mariboru ? Da je življenje cenejše vsaj za 30 % kot v Mariboru in da so istočasno povprečne plače vsaj 2-3x večje kot pri nas? Halo pa kaj ti je? V Avstriji moraš živet več kot 10 let, da lahko postaneš njihov državljan. Zdaj odkar je Slo v EU je za Slovence in prav tako ostale državljane EU dosti lažje kot recimo prej, ko si rabil sto dovoljenj, da si sploh dobil dovoljenje za delo. Verjamem pa, da če si državljan tretjih držav, se pravi držav ki niso v EU pa imaš verjetno probleme. Slovenci v Avstriji nimajo problemov razen, če so sami del problema.

     • neny

      “Spet trdiš nekaj tja v tri krasne. A je tebi jasno, da je 3 sobno stanovanje v Grazu cenejše kot enako v Mariboru ? Da je življenje cenejše vsaj za 30 % kot v Mariboru in da so istočasno povprečne plače vsaj 2-3x večje kot pri nas? Halo pa kaj ti je? ”

      Ne tako lagat….Pa kaj je tebi???????????? Če verjamete v neke pravljice, ki vam jih trosijo auslenderji ste nori….
      Ne moreš me prepričati v take neumnosti…. . Tvoj post je 1oo% zavajanje….

     • Miran Pavličič

      No umiri se malo in še tretjič in zadnjič – nehaj kvasit neumnosti. Če imaš oprane možgane se raje poglej v ogledalo in se malo vprašaj če je vse v redu s tabo? Sam sem več kot 12 let živel in delal v Grazu kot Angestellter. Zaslužil sem precej več kot moj kolega v Sloveniji, dobil 12 rednih mesečnih plač + eno božičnico, ki je bila še večja kot mesečna plača, prav tako nadomestilo za dopust, ker je bil manj obdavčen itd. Res pa je tudi, da sem mesečno kot uslužbenec dosti več odvajal za penzijo in socialo kot delavec. Cena kvadratnega metra je recimo pri Schlossbergu na mirni lokaciji manj kot 1000 € po kvadratu! Koliko pa je m2 v Mariboru, Celju, Ljubljani, Kranju, Kopru ??? In ne bom ti govoril o dejstvih. Mogoče bi še koga drugega kdaj poslušal/a preden trmariš in siliš z glavo skozi zid. Eni smo nekatere stvari živeli eni pa samo sanjate in jamrate ter trosite neumnosti. Lp.

     • neny

      Je to bilo nekoč ali danes? Na Tirolskem in dlje so cene abnormalne. Striktno za Graz nimam informacij. “Oprani možgani” so stvar realne presoje in predvsem lastnega doživetja, ki se začne z “danes”.

   • Viktorh

    Živjo Miran. Ne boš verjel, sinoči sem na spletu našel najin dialog iz leta 2006, ki se nanaša na svetovno prvenstvu v nogometu in ugotovil zakaj si me pred časom vprašal za priimek.
    Kako si kaj? Pa Dalmacija, še hodiš dol?

    • Miran Pavličič

     Halo Viktor,
     ja včasih smo malo več komentirali in se zdravo hecali, ko so nekateri portali bili še vsaj kolko tolko normalni. pozneje sem se sam umaknil saj je vse skupaj postajalo neznosno in ko danes občasno kaj pogledam se zmrazim nad vsebino člankov in komentatorjev. Groza kam padamo, enostavno neverjetno kam nas peljejo…
     Drugače pa smo vsi malo starejši heh. In Dalmacija ? Ja seveda – tam je še vedno vsaj v poletnih mesecih Makarska riviera nekaj dni moj drugi dom…

 • opazovalec_

  Vsak privilegiranec lahko pri nas krade, gre pred sodnika in mu le ta še da odvezo, opere njega in nakraden denar… Navadni smrtniki se delijo na barve ter z zagotovostjo zmeraj dobijo neko kost za glodat, da lahko prežvekujejo o poštenosti in pravici… In lej ga poštenjaka, še naša Ljubljana je ponosna na svojega prevaranta in manipulatorja prve klase in si ga znova in znova voli, kot da je cela rdeča al leva ali kakšna kol že, da človek ne more biti več ponosen ne na svojo kraj in ne na domovino. Kje ste takrat ostali antilevaki in poštenjaki, pa ne že spet v manjšini, da vas vsi drugi za vas manj pošteni preglasijo? Zato za intelektualce ni druga kot, da pokliče kolege-Slovenske migrante v Avstriji in Švici pa kar za njimi onstran Slovenskih lopovskih meja. Bomo lahko vsaj tam ponosni na svoje delo, soljudi in verjeli v pošteno in pravno državo. Slovenski migranti, raje ostanite v tujini, saj boste prišparali denar in živce!!

  • neny

   ni vse zlato kar se sveti…. -:)

   • opazovalec_

    Ja, včasi smrdi po korupciji in izkoriščevanju!!

   • Andrej

    Točno to,ti jim pa še kar verjameš in študiraš,kako boš pririnila do konca
    meseca,važno je,da ti sveti rdeča zvezda!

    • neny

     ne vem zakaj ste tako enoumni? Dejstva sprejmeš ali pa ne sprejmeš in ne vem zakaj bi dejstva moral enačiti s človekom in mu pripisal neko rdečo zvezdo. thk!

 • totex39

  Tudi delavci migranti so državljani Slovenije in namesto, da bi šel lastnim slovenskim državljanom nasproti, jih odriva, kot da so trinajsto prase. Pokvarjenec nesramni levičarski !

 • HUDIČEK

  “Delavci migranti Brglezu vračajo udarec”….še bolje bi bil kr knockout!!

 • neny

  V A je ogromno Madžarov, saj je v M povprečna plača nižja kot v Srbiji…Nižja! No me zanima kdaj nameravate o tem kaj realnega napisati …-:)

 • Viktorh

  Tako se dela, gospodje.
  Če hočeš v demokraciji kaj doseči, moraš biti dosledno vztrajen. Na razpolago so vsa pravna sredstva, redna in izredna, ki jih velja izkoristiti.
  Če pa le jamraš, lapaš in nič ne storiš za dosego ciljev, si pa navaden gobezdač – rit.

  • domovina mili dom

   tako je.

 • Igor Kavalar

  Vsi ki zagovarjate da plačajo razliko, ker se vam to zdi pošteno mi razložite prosim to vašo logiko.

  Kdor dela doma plača davek(40-50%), ddv 22% 9.5%, kdor dela v tujini in legalno migrira še dodatno razliko, ker imamo najvišje davke na svetu in smo praktično sužnji, nekdo ki pa pride ilegalno v državo, ki ni delal pa dobi vse zastonj, 2x toliko kot penzioner z 40 leti delovne dobe in 3x toliko kot 100.000 brezposelnih.

  Vlada nas je zapufala za 123 miljonov evrov, in jih namenila ilegalnim migrantom. Nobenga od državljanov niso vprašal če se strinjajo s tem, sej bomo državljani plačal ne sam Miro Cerar!

  Res smo super nora država!

  Priporočam da se odselite iz te mrhovinarske države, če se ne mislite upreti tiraniji.
  10.000 legalnih migrantov bo z povprečjem 1000e plače, vsak mesec takoj odškrtnilo tej državi 10 miljonov mesečno ki jih zapravite v Sloveniji.

  Z svojimi družinami in begom možganov Slovenija nikoli ne bo nadoknadila z ilegalci, ker še skreta ne znajo uporabljat.(videno iz prakse po naših vlakih, nemških peronih, kopališčih itd…)

  • Unikatna

   Z ilegalci, ki bi med delom imeli 5x pavzo za molitev…

   http://madworldnews.com/colorado-biz-200-muslims-job/

   • Igor Kavalar

    Pri nas je včasih že čik pavza problem med delovnim časom.

  • avtohtoni neandartalec

   Neumnost, država nas ni nič zapufala, migrantom so dali samo nekaj dribiža, večini še tisto ne, sredstva smo dobili od EU, ne iz proračuna. Koliko sploh lahko stanejo vožnja z vlakom od Kopra do Šentilja, sendvič in sok, 123 milijonov, za vlake, ki v glavnem vlečejo prazne potniške vagone? Haha…
   Ves ta keš od EU, so si razdelili javni uslužbenci, njihovi sodelavci in ovaduhi, zato sta vojska in policija nehali štrajkati, ker so si napolnili žepe, naši, ne arabski čobani.
   Če znaš uporabljati straniščno školjko, potem si verjetno povlečeš kožico čez penis, ko greš lulat, da ti ne šprica postrani, a ne.

   • Igor Kavalar

    Vsak ilegalec nas stane 10 tisočakov letno, to so podatki vlade, torej ne posplošuj da gre za sendvič in prevoz. Če teh ilegalcev ne bi bilo, preko naše meje ker bi morale biti zaprte, tud tega denarja nebi rabil.

    Mi imamo na računu miljardo 200 minusa letno, na 34 miljard kreditov. Denar si lahko samo sposodimo, ker nimamo 1 evra plusa v blagajni.

    Evropa nam je dala večino sredstev ja. Kdo pa misliš da vplačuje v Evropsko malho, in a misliš da je ta denar dan na lepe oči kot je bil za naše nadzornike bank pri podeljevanju kreditov kjer so navrtal 5 miljardno luknjo?

    Vse se bo plačalo, kot plačujemo še danes puf iz Kugoslavije!

    • avtohtoni neandartalec

     Pusti ti podatke, tudi jaz ti lahko napišem račun za sto evrov, za nekaj, kar sploh ne obstaja, če se tis trinjaš, da je bila neka storitev opravljena.
     Razloži mi kar sem komentiral, če že misliš, kako lahkop karta za sto kilometrov z vlakom stane deset tisoč evrov, toliko nas je prišel edino letalski prevoz Turka v bosno, nihče drug na planetu ne plačuje tako dragih kart.
     Mogoče sta pa sendvič in sok tako draga, ti zgleda res vse verjameš tem fašistom, ne opaziš pa vzporednih dogodkov, naenkrat so skladišča Rdečega križa in Karitasa spet polna, lopovski trgovci so se znebili zalog nadomestkov za pravo hrano, ki jih nikomur niso mogli prodati, te priložnostne ekonomije pa ne vidiš.
     Nam kradejo naši sonarodnjaki, za katere smo manj kot živali, ne EU, brez njih bi se takoj vrnili v stanje, kakršno je bilo pri nas pred 100 leti, mi še zase ne moremo poskrbeti, kaj šele, da bi podpirali Evropo. Isto je bilo med osamosvojitvijo, tudi takrat je vojaška sovražna propaganda trobila, da smo za begunce razbili še zadnjega prašička, v resnici niso dobili niti dinarja/tolarja/centa, vse je šlo za plače javnih uslužbencev, njihovih sodelavcev in ovaduhov, posel kot običajno skratka.

     • Igor Kavalar

      Ti sploh ne zastopiš, kako se vodi država in sanjaš da je 10 tisočakov bilo namenjeno za sendvič in karto za na vlak. Pol pa to primerjaš z Turkom, ki nima veze z temi ilegalci in ki je logično zapravil preveč.

      A ti veš da mora za vsakega ilegalca, nekdo peljat bus ali vlak ki dobi plačo? A veš da ga more pol nekdo tud spucat, ki dobi plačo? Da more benz natankat, ki ni zastonj? Da more policaj in vojak tm ždet pa dobit plačo, da ne pride do nasilja? Da morejo dohtarji dajat oskrbo, da se plača energija, in ostala sredstva.

      Ne mislt da so cunje in hrana ki so jih ljudje doniral bla dovolj. Zanimivo je bilo edino to, da za Slovence niso imel, ker so pred tem jokal da imajo prazna skladišča, ko so pa prišli ilegalci so jim pa takoj priskočil na pomoč.

      70.000 smo jih sprejeli v času vojne na balkanu. In oni so bili begunci, ker niso preskakoval 20 varnih držav do Slovenije. Prišli so legalno, z papirji, bile so družine ne pa kukavičji mihci ki se bojijo lastne sence in se ne upajo boriti. Pravtako ni bilo nobenega nasilja, ropov in požigov šotorov itd.

      Drugače so pa bili tudi oni priviligirani. Po ugodnejši ceni so lahko prišli do stanovanj kot pa tisti, ki so tukaj že bili. Tako da malo morgen.

 • avtohtoni neandartalec

  Ti “delavci” niso nobeni delavci ampak priviligirani državljani, ki jih je režim omogočil zaslužek v tujini. V zameno za deficite, ki jih naredijo državam gostiteljicam in nacionalnim poslovnim parnetjem, pri nas damo nekaj naravnih virov, v primeru Avstrije, zato verjetno izsekavamo gozdove.
  Mi je zelo žal, da se pri nas ne da več živeti, ampak kaj to pomeni, namesto, da bi stopili skupaj in se uprli fašizmu, vsakdo skrbi za svojo rit. Jaz od teh delavcev nimam nič, trpim pa škodo, ki jo povzroča izpad davkov in pretoka financ.
  Naj plačajo davke od plače tistemu, ki jih je zaposlil, ampak regije, kjer so ti delavci doma, pa država ne more več podpirat, če pa ves denar pustijo Avstrijcem, ne morejo zdaj od milijonov preostalih Slovencev pričakovati, da bomo mi skrbeli za njihove domove medtem, ko bodo oni zdoma.

  • Igor Kavalar

   Priviligirani državljani so tisti, ki so se borit šli za Španijo mi jim pa plačujemo borčevske penzije!
   Plača naj jih Španija ne pa slovenski davkoplačevalci!

   • avtohtoni neandartalec

    Se popolnoma strinjam, verjentno je predlog takoj uresničljiv, ker dvomim, da je še kdo živ, sploh od tistih, ki so res preživeli prave spopade.

    • Igor Kavalar

     Upravičenci. Do borčevskih pokojnin so po pokojninskem zakonu iz leta 1964 upravičeni udeleženci NOB in španske državljanske vojne, narodni heroji in imetniki partizanskega spominskega znaka 1941, ne pa tudi vojni veterani iz osamosvojitvene vojne. Zadnji spadajo v posebno kategorijo upokojencev, katerih pokojnine ureja zakon o vojnih veteranih iz leta 1995.

     Borčevsko pokojnino je še decembra prejemalo 27.610 ljudi, kar je slabih pet odstotkov vseh upokojencev, kažejo podatki Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (Zpiz). Zanimivo pa je, da je med prejemniki borčevskih pokojnin le 8.864 borcev, dvakrat toliko pa družinskih članov oziroma vdov in vdovcev, ki borčevsko pokojnino prejemajo po umrlem svojcu borcu.

     800 evrov je decembra znašala povprečna borčevska pokojnina.
     576 evrov pa je znašala povprečna običajna starostna pokojnina.

     Za vdove več kot za borce
     Za borčevske pokojnine gre mesečno približno 15,8 milijona evrov. Denimo decembra so izdatki za starostne borčevske pokojnine znašali dobrih sedem milijonov, za invalidske slabega 1,7 milijona, za družinske oziroma vdovske borčevske pokojnine pa 7,1 milijona evrov, kar je celo malenkost več kot za starostne borčevske pokojnine.

     Najvišja starostna borčevska pokojnina, izplačana decembra, je znašala 1.849 evrov.

     Vir http://www.zurnal24.si/borcevske-penzije-koristijo-vdove-clanek-121798
     Leto 2011.

     • avtohtoni neandartalec

      Nam, veteranom teritorialne obrambe, ki smo se žrtvovali za vas, za generacije, ki so se rodile po letu 1991, so pobrali vse, fašisti so nas vrgli iz domov in kriminalizirali, v montiranih političnih procesih, po nalogu lokalnih fašističnih oligarhij in s pomočjo terorističnega sistema družbene samozaščite. Nekaterim so kršene čisto vse človekove pravice, od prve do zadnje, v tej gnili deželi ne obstaja urad, kamor bi se lahko žrtev sodobnega fašizma obrnila po pomoč, samo izven meja vojaško policijske džamaherije, kamor pa ne prideš kar tako. Pa tudi, če bi prišli do Strasburgha, kaj naj bi tam pravzaprav počeli, najbrž čakali zunaj na kllopci, da si nek birokrat vzame čas, popiše kaj bi radi in vzame naslov Doma za brezdomce, kamor bi poslali odgovor.
      Zame je mpartizan in upravičenec do veteranske penzije in privilegijev vsakdo, ki se je boril v vojni za narod. Kdor se ni boril, ne more biti upravičen do ničesar. Borci si zaslužijo, trop hijen, ki vzdržuje tista patetična društva, se lahko hrani edino od samoprispevkov članstva, če že morajo, ne bi jim smeli dati niti centa.

      Mogoče še tole, Slovenija je danes fašistična dežela, tako meni čedalje več Slovencev, s tem se nenazadnje strinjata tudi oba politična pola, ni dvoma in bi marsikoga razbremelili iluzij, če bi ime vnesli v Ustavo. Predlagam ime Fašistična republika Slovenija, ostalo lahko ostane isto, kdo pa tisto sploh bere,pri nas se meče Ustava in Deklaracija o človekovih pravicah v koš za smeti, v javnih pisarnah, pred očmi do konca obupanih strank.

     • Borut Stari

      Decembra je borčevsko pokojnino prejemalo 27.610 ljudi? Če je to res potem bi morali Nemci zgubiti vojno na našem prostoru že leta 43-44 in to brez pomoči zavezništva.

  • janez.pokoncni

   “Ti “delavci” niso nobeni delavci ampak priviligirani državljani, ki jih je režim omogočil zaslužek v tujini. ”

   Ti prebereš kdaj kakšne bedarije pišeš?

   • Danda

    No,ti pa nisi normalen….MENI je režim kaj omogočil!!!!Omogočil mi je edino to,da sem šel s trebuhom za kruhom!!!Če ne bi našel dela v Avstriji,bi še zdaj visel na sociali!!!!

    • Miran Pavličič

     Danda nisi razumel, citiral je neandertalca…

    • janez.pokoncni

     Šel si s trebuhom za kruhom v Avstrijo, pamet pa si očitno poslal v drugo smer.

     Citiral sem Neandertalca (narekovaji), pod citatom (upam, da veš kaj je citat) pa ga sprašujem, kaj je migrantom omogočil režim.

     • Danda

      Se opravičujem…Razumi,da mi malo popuščajo živci zaradi te naše požrešne države!!Še enkrat oprosti,da sem prehitro odreagiral!!Lep dan ti želim…

     • janez.pokoncni

      Saj nisem niti bil jezen. Včeraj si izvedel pravo demonstracijo primitivizma ; grozil, pljuval in kdor te je bral … težko boš to popravil.

     • Danda

      Ne bom se prepiral….Mojega vtisa ali obraza niti nimam želje popravljat!!!Slovenija mi KRADE pošteno zaslužen denar in tu ni nobene debate!!!Vsi vemo,da moramo plačat davek v Slo,a le razliko…Pa bodiva odkrita,v a plačal nekaj čez 7tisoč davka,v Sloveniji 3900eur…Zdaj mi pa prosim razloži,kakšna razlika je to!!!Lahko sem primitiven,butast,idiot,A kljub temu to NI razlika v davku…Pa še ti povej koliko davka na OD si plačal…

  • Viktorh

   Vredno prebrati. Je za zahteven strokovni komentar :http://www.portalplus.si/1502/delavci-migranti/

  • Danda

   No,govedo,mar ti misliš,da ne plačujem davka v Avstriji…Da hodim k zdravniku v Sloveniji,kjer so čakalne dobe nenormalne…Nabijaš nekaj brezveze,brez argumentov in resničnih podatkov.
   Vse plačujem v Avstriji,penzijo bom dobival iz Avstrije(pa še to so obdavčili),zdaj se pa najde en “slovencelj”,ki je ljubosumen na naše urejene socialne zadeve…ZGINI,DA TE NE VIDIM!!!!! Bolje ,da podpiraš migrante iz SIrije!!!

   • neny

    kaj se poznata? -:)

    • Danda

     Žal ne ,Nalomil bi ga kot bika…Če pa veš kdo je,pa le javi naslov….

     • neny

      -:) jih bo treba kar nekaj…

    • Danda

     Neny,malo realno poglej…Mi na Koroškem smo bili prisiljeni iskat delo v tujini,saj pri nas ni bilo dela za vse…Pač vsak išče boljšo varianto…Hvala bogu…Našel sem delo,zdaj že napredoval v vodjo proizvodnje..Noben ne trdi,da ne rabimo plačevat davka v Slo,a jemljite nas enako kot zaposlene v Slo…
     Saj.če te zanima,ti predočim vse moje dohodke v A in izračun naše davčne..Pa boš sama videla,da je nekaj hudo narobe,,,

     • neny

      jaz ti verjamem, da je narobe, kot je povsod vse narobe, vendar priznaj, da bi se ti s preselitvijo v A standard poslabšal.

     • Danda

      Ne bi se mi poslabšal,brez skrbi…Stanovanje 65kvadratnih metrov,z ogrevanjem,elektriko,komunalo stane okoli 550eur…

   • Nova24TV Mod 2

    Kljub morebitni utemeljeni jezi
    se izogibajte žaljenju sokomentatorjev.
    #kulturnidialog

 • avtohtoni neandartalec

  Referendum bo padel, to je popolnoma jasno, 2 milijona Slovencev nima od par deset tisoč priviligiranih gasterbajterjev nič.
  Zakaj se vojaška oblast boji referenduma, ker lahko Pahorjeve brutalne ukrepe vsilijo samo še na silo, državljani jim ja nsprotujemo in jih ne podpiramo. Torej diktaturi ne ostane drugo, kot da te referendume preprosto prepove in preloži debate na prihodnji čas, ko bo praksa z državnim terorjem marsikaj spremenila in vsilila kot standard življenja, potem jim bo manj ljudi nasprotovalo. Lahko bi pocenili in poenostavili referendum, ki ni popolnoma nič kompliciranega, tja greš in obkrožiš da, ne ali vse skupaj prečrtaš oziroma sploh ne greš, ampak potem bi vlada padala ena za drugo.
  najprej bi lahko zahtevali izredne predsedniške volitve, ko bomo zamenjali marioneto, bo tudi pritisk popustil, paziti moramo samo, da ga ne bodo nažokali kam drugam, kot so hoteli že Turka.

  • nevtrino

   Tu pa je zadetek, ja. Kaj pa naj bi morali imeti ostali Slovenci od gastarbajtarjev ?? Torej direktno povedano, jih hočejo sciganit in izmolsti, tako brez podlage ?

  • Mihilus

   Ti delavci niso popolnoma nič priviligirani ampak so diskriminirani. Glede referendumov žal imaš prav. Problem je v sami demokraciji, ki je kot sistem neprimeren za barbare, ki gledajo samo na svojo rit. Demokracija je, ko se dva zmenita, da razlastita tretjega. In točno to je Slovenija naredila njim.

  • novaknovak

   neandertalec, zarad teh “priviligiranih” gasterbajterjev je nekaj deset tisoč manj ljudi na socaiali ali brezposelnih, ker ta država jim ni sposobna dat dela. ti ljudje tu zapravljajo, plačujejo ddv…pa kaj čmo, neandertalec pač, z glavo pred nekaj desetletji delujočo.

  • pokvarjeniSvet

   Prviligiranih ??hahaha pa ne rečti da si ti brezposeln. Povej prvo koliko let delovne dobe imaš, da ti lahko govoriš o privilegijih ?

 • neny

  1. Ker ste tako enormno enoumni me zanima če kdo ve koliko stane mesečna RTV naročnina v Avstriji? Sledi naslednje vprašanje. -:)

  2. Ali kdo ve kaj se zgodi če je kdo ne plača in kako ti jo odtegnejo?

  • Peter

   The broadcasting fee depends on what province you live in, but ranges between €19,78 and €25,18 per month. In Vienna the fee is €24,88 per month, for TV and radio, and just €7,18 per month for radio only.
   Refusal to provide information about whether you own any broadcasting reception equipment is an administrative offence and can be punished with a fine of up to €2,180.
   A GIS employee is not allowed to enter your home to check if you have a TV or radio, unless you invite them to.
   Za enormno dvoumnega, kot si ti, bo to dovolj?

   • neny

    nekje tu plus komercialka najmanj 2 krat toliko… Za manj kot 60 eur mesečno in rastoče navzgor ni slike….. Se opravičujem na dvoumnem vprašanju -:)))))))))))))))

    2. Kako ti naročnino odtegnejo – če nočeš plačati? ni bilo odgovora….

    • Peter

     Ja, na netu ga nisem našel. Ampak zgleda, da ti veš.
     Pa glej, večini ni problem plačilo ampak neznosno enoumje tega medija, ki ga moraš plačati pa če hočeš ali ne. Ko bi bili res nevtralen servis se ne bi pritoževalo toliko ljudi.

     • neny

      naročnina je minimalna…sorry.

     • Peter

      A v Sloveniji? Če primerjaš povprečne plače, potem naročnina ni več tako minimalna.

     • neny

      kakorkoli….. v A ti jo odtegnejo iz tvojega TRR računa.

     • Peter

      Ne, nikakor ni kakorkoli. Če bi v Avstriji iz dneva v dan na vseh treh programih gledala in poslušala, kako je levica idealna in desnica pokvarjena, bi imela tudi počasi tega dovolj in bi se vprašala, pa zakaj hudiča naj plačujem politično reklamo, ki je maram in nočem podpirati. Ali pač ne?

     • neny

      TV je zadnja stvar na svetu s katero se želim obremenjevati, ker je nikoli ne gledam ne glede na to kje sem. Plačujemo pa vsega boga in še zdaleč malo proti razvitejšim državam.

    • nevtrino

     A kdo slučajno pravi, da je v A prav vse lepo in prav ?

     • neny

      v marsičem je v A nemogoče…. -:)

     • Danda

      25let delam V Avstriji in niti približno ne trdim,da je tam vse lepo…Nekaj pa ne razumem…Kako ste zašli na plaćevanje RTV naročnine????

  • Peter

   Pa je avstrijska RTV tudi tako leva ali ti tega kot izrazito dvoumen nisi sposoben opaziti?

   • neny

    jaoooooo ljudje -:)))))))))))) leva?

    • Peter

     Ja, vprašam, no.
     Ker nekateri lastniki električnih vtičnic v Sloveniji, pravijo, da tega enoumnega levega trobila nočejo več plačevati.

     • neny

      v redu….. v A te to noben ne vpraša. -:)

 • očitno nismo edini
  ……….

  If you live in one EU country and work in another, the taxation rules applicable to your income will depend on national laws and double tax agreements between these two countries – and rules
  can differ considerably from those that determine which country is in charge of social security issues.

  Depending on the double tax agreement, you may have to pay taxes in your country of work as well as in your country of residence

  http://europa.eu/youreurope/citizens/work/taxes/double-taxation/index_en.htm#cross-border

  • Tanja Bor

   Še eden, ki rad krši Ustavo RS.

   11. člen

   Uradni jezik v Sloveniji je slovenščina. Na območjih občin, v katerih
   živita italijanska ali madžarska narodna skupnost, je uradni jezik tudi
   italijanščina ali madžarščina.

   Če bi komentator res obvladal angleščino, kar nam želi sporočiti, bi besedilo prevedel, tako pa je samo še en copy/paste mali človek,

   • .. ustavo kršim?
    : ))

    • Tanja Bor

     English, please.

 • antimur

  Iz kučanistične greznice v kateri se nabira ves odpadek slovenstva, v kateri so od Pahorja, Cerarja, Brgleza, vlade, koalicije, levih fašistov, zombijev, homoseksualcev, drogerašev, kriminalcev, omejencev kot so sledilci Kučana z rdečo zvezdo in ostalo kolhozniško ropotijo, pa res ne more priti kaj pametnega, poštenega in normalnega, sploh pa ne za Slovence.

 • lu na

  Nevem zakaj se vsi rauburjajo oktog tega ce negdo isce privilegije in je proti placevanju RAZLIKE DAVKA…To da tak referendum pade je vsakemu jasno…Aroganca Bergleza je čisto nekaj drugega in je nesprejemljiva.
  Tisti ki je zaposlen v RS in plačuje davke po višji davčni osnovi sigurno nebo glasoval ZA oprostitev migratov od placevanja razlike DAVKA.
  To pomen v tej čudni drzavi še en nepotreben stroše

 • Borut Vrscaj

  Brglez si je dovolil delovati izven zakonitega. Naj se zamisli. Prestopil je Rubikon, tanko linijo od demokrata do diktatorja. Musolinija so obesili za pete.

 • fireblade

  Pod tem udbovskim cmerotom ni več nič normalno. Sami psihopati in socialistični birokrati so na vseh funkcijah. Še Opanković bi bil boljši.

 • pokvarjeniSvet

  Pa naj se spravita Cerar in Mramor delat preko meje…da bosta videla, da se denar zasluži z resničnim delom in ne tako kot onadva, ki si ga neupravičeno vzameta !

  Že to da sta izdajalca bi dejansko onadva morala plačati v davkoplačevalski proračun, ne pa da sta za to celo plačana…kar je čistia sramota za narod, da lastne izdajalce/kriminalce hranimo s skupnim denarjem.

  • neny

   …… se popolnoma strinjam. Le da to ni resnično delo temveč suženjstvo.

   • Ludvik Poljanec

    ampak sužnji v Avstriji so bolj poteno plačani kot sužnji v Sloveniji,mar ne????

 • Jože Novak

  Cmerkota in Brlgeza je oči premalokrat po riti pa imata težave s presojanjem kaj je prav in kaj ni.

 • Iza Demos

  Grem stavit, da migranti zakonov še prebrali niso. Njim je važna le njihova denarnica. So se pa dobr spomnil. Dobra ideja!. To je še bolj učinkovito kot tisto s traktorji.

  • antimur

   Bolj žalostno in sramotno je to, da so Brglez, Cerar, Mramor in ostali pokvarjenci zakon verjetno prebrali in ga poznajo, ampak se ga ne držijo, kršijo ga zavestno, tako kot Ustavo RS, za predpise in pravilnike se jim pa tako in tako šmirgla. Tako stanje kot je zdaj v Sloveniji, je milo rečeno anarhija, oziroma državni terorizem.

  • Danda

   No,draga moja,lepo sem ti razlagal kako nas tepejo…Vsi vemo,da so ti referendumi izsiljevanje,da bi nam država vsaj malo prisluhnila!!!!Zakone sem prebral,a me zanima če naš državni vrh pozna zakone !!!!!preveč hočejo,to je edina ovira!!!

   • Iza Demos

    No potem si bil eden redkih in bravo! Ampak iz vseh izjav vašega vodstva razberem le tisto “preveč hočejo, to je edina ovira”. Iz tega sklepam, da če bi naša zakonodajna oblast našla rešitev za vašo dohodnino/denarnico ne bi bilo vašega “angažiranja”.
    S svojim dejanjem meni kot državljanki dajete sporočilo: ” Država mi ne more pobrati toliko kot bom jaz njej naredil škode/stroškov” . In s tem, vsaj pri meni, izgubljate.
    Drugače pa kot sem že zapisala, ne vem zakaj morate plačevati razliko v obdavčitvi vaše plače , češ da s tem prispevate k sofinanciranju cest, šol, igrišč, parkov, državnih uslužbencev itd. ko to država ne zahteva od migrantov, ki delajo v državah kjer je obdavčitvena stopnja višja od slovenske npr. Italija. Torej je s tem zakonom, ki od vas zahteva razliko v dohodnini nekaj fejst narobe, z našim ustavnim sodiščem pa še bolj, da o parlamentarcih in vladi in državni upravi sploh ne govorimo.
    In da prav imate ni nobenega pametnega razloga zakaj bi morali plačevati razliko v obdavčitvi v SLO, razen butastega člena v zakonodaji in pregovorne slovenske zavisti.

   • Iza Demos

    No potem si bil eden redkih in bravo! Ampak iz vseh izjav vašega vodstva razberem le tisto “preveč hočejo, to je edina ovira”. Iz tega sklepam, da če bi naša zakonodajna oblast našla rešitev za vašo dohodnino/denarnico ne bi bilo vašega “angažiranja”.

    S svojim dejanjem meni kot državljanki dajete sporočilo: ” Država mi ne more pobrati toliko kot bom jaz njej naredil škode/stroškov” . In s tem, vsaj pri meni, izgubljate.

    Drugače pa kot sem že zapisala, ne vem zakaj morate plačevati razliko v obdavčitvi vaše plače , češ da s tem prispevate k sofinanciranju cest, šol, igrišč, parkov, državnih uslužbencev itd. ko država takega prispevka ne zahteva od migrantov, ki delajo v državah kjer je obdavčitvena stopnja višja od slovenske npr. Italija. Torej je s tem zakonom, ki od vas zahteva razliko v dohodnini nekaj fejst narobe, z našim ustavnim sodiščem pa še bolj, da o parlamentarcih in vladi in državni upravi sploh ne govorimo.

    In, da prav imate, ni nobenega pametnega razloga zakaj bi morali plačevati razliko v obdavčitvi v SLO, razen butastega člena v zakonodaji in pregovorne slovenske zavisti.

    • Danda

     Res nas lupijo,verjemi!!!Osebno mi je zoprno,da moramo na takšen način opozarjat na naš problem!!!Še bolj me pa jezi,da zdaj nekatere(ali nekatera stranka)tako zagovarja naša stališča in se “kao”bori za naše pravice!!???? Prvič sem plačal leta 2005..”Ne vem”,kdo je bil takrat na vladi:)) Pa še nekaj, noben izmed nas nima kaj proti plačilu RAZLIKE,a obračuni so enormni!!!

     • Iza Demos

      Ne, tudi razlike vam ne bi smeli obračunat. Zakaj le? Saj tu ne gre za to, da bi vsi plačevali enako ampak, da bi vsi sorazmerno prispevali v SLO za npr. klopce, zelenice, pločnike, kolesarske steze, parke itd in če torej tisti migranti, ki plačujejo več npr, v Italiji ne prispevajo za vse to v SLO (pa vseeno svojo ritko posedejo na klopco, kolo prepeljejo po kolesarski stezi, se sprehodijo po parku) ne vidim zakaj bi morali za to prispevati tisti migranti, ki delajo v državi, ki ima nižje davke. Razen, če ne gre za pregovorno slovensko zlobo v smislu naj mi crkne najboljša krava v hlevu, če to pomeni, da bosta sosedu dve. hahahahahahahahah ali raje šmrkššššmrk.

 • Ludvik Poljanec

  NI važno ali so migranti zakone prebrali ali ne.pomembno je,da katerikoli zakon v Sloveniji ima vpliv na vse ljudi in ga ni mogoče kar tako spraviti v življenje brez predhodne obravnave vseh ljudi ne zgolj parlamenta.Pa še državni uradniki in funkcionarji ne smejo delatii mimo ustave.Gre za elemente državnega udara ,ker se je suspendirala ustava ,konvencija,pamet in razum.

 • opazovalec_

  Vsak privilegiranec lahko pri nas krade, gre pred sodnika in mu le ta še da odvezo, opere njega in nakraden denar… Navadni smrtniki se delijo na barve ter z zagotovostjo zmeraj dobijo neko kost za glodat, da lahko prežvekujejo o poštenosti in pravici… In lej ga poštenjaka, še naša Ljubljana je ponosna na svojega prevaranta in manipulatorja prve klase in si ga znova in znova voli, kot da je cela rdeča al leva ali kakšna koli že, da človek ne more biti več ponosen ne na svojo kraj in ne na domovino. Kje ste takrat ostali antilevaki in poštenjaki, pa ne že spet v manjšini, da vas vsi drugi za vas manj pošteni preglasijo? Zato za intelektualce ni druga kot, da pokliče kolege-Slovenske migrante v Avstriji in Švici pa kar za njimi onstran Slovenskih lopovskih meja. Bomo lahko vsaj tam ponosni na svoje delo, soljudi in verjeli v pošteno in pravno državo. Slovenski migranti, raje ostanite v tujini, saj boste prišparali denar in živce!!

 • Koba Reid

  Pa kdo je ta levičarski primitivec, ki bi spet rad bil nad ustavo ter kršil človekove pravice nam, Slovencem? Zakaj ni ovadbe? Tip je navaden izdajalec, zakaj ne smrdi v kakšni čuzi?

 • cosmosjasnovidec

  Moje mnenje o vseh migrantih in priseljenih balkancih ter šiptarjih je tako,da naj spokajo v svoje države,da bo tukaj vsaj malo mir pred njimi.Denar nosijo iz slovenije tako ali tako v svoje države slovencem pa tukaj odžirajo delo.Če jim kaj ne paše se naj kar poberejo.Sprva so toliko,da bi se tukaj zasidrali in dobili službe bili pripravljeni delati skoraj zastonj sedaj bi pa radi kar naenkrat večje plače kot slovenski delavci.Tudi jaz jim ne bi dal več,ker si enostavno z njihovim znanjem o delu ne zaslužijo.Vse kar kjerkoli naredijo je opravljeno nestrokovno z reklamcijami za popravila.Niso šolani niti usposobljeni čeprav imajo nekateri kupljene lažne dokumente o kaki izobrazbi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!