fbpx

Delavci migranti držali obljubo, vložili tri dodatne referendumske pobude

Foto: STA

Delavci migranti so izpolnili obljubo, ki so jo dali na začetku tedna, da bodo namreč v državni zbor vložili še tri dodatne referendumske pobude. Tokrat so vložili referendumske pobude v zvezi s pomorskim zakonikom, zakonom o partnerski zvezi in zakonom o varstvu pred diskriminacijo. Do sedaj so vložili vsega skupaj šest pobud za referendum, za katere bodo začeli zbirati podpise po zakonsko določenem roku. 

Sindikat delavcev migrantov je na začetku tedna v državni zbor vložil pobude v zvezi z zakoni o carinski zakonodaji EU ter z novelama zakonov o upravnih taksah in o varstvu kulturne dediščine. Takrat so se odzvali tudi na nekatere kritike, ki so se pojavile v javnosti glede izsiljevanja države.

“V javnosti se pojavljajo očitki, da nasprotujemo državi in izsiljujemo. A ne izsiljujemo ničesar, pač pa se želimo obnašati državotvorno, zato opozarjamo na določbe v zakonih, ki so v škodo državljanom,” je povedal predstavnik sindikata delavcev migrantov Emerik Neumeister. 

Do vložitve tako velikega števila referendumskih pobud prihaja zaradi tega, ker je vlada po besedah sindikata zavrnila vse njihove predloge. Ponudila naj bi jim zgolj obročno odplačevanje davkov, ki naj bi jih dolgovali državi, kar pa delavcem sindikata bolj malo pomeni. Prepričani so namreč, da so dvojno obdavčeni, zato obročnega odplačevanja ne potrebujejo.

Ž. K., STA