fbpx

Demokracijo boste odslej lahko spremljali na povsem novi spletni strani

“Tako kot revija Demokracija je tudi njena spletna stran www.demokracija.si dobila novo podobo, ki bo bralkam in bralcem še prijaznejša,” bralcem z veseljem sporočajo o njihovi novi pridobitvi.

Zakaj nova spletna stran? Pri Demokraciji se zavedajo, da se svet hitro spreminja, na dan prihajajo nove tehnologije, tudi konkurenca med spletnimi mediji je čedalje večja. V uredništvu tednika Demokracija so se že doslej trudili, da bi tudi prek spletne strani slovensko (in tujo) javnost čim hitreje obveščali o aktualnih dogodkih pri nas, hkrati pa objavljali vsebine, ki so v drugih medijih zamolčane ali celo cenzurirane.

Demokracija bo odslej še bolj kljubovala ‘fake news’ medijem
Prednost spletne strani pred tiskano izdajo je predvsem prostorska, internet pa ponuja možnost, da je lahko v zelo kratkem času vsebina, ki jo želite prebrati, tudi javno objavljena. Še posebej je to pomembno v času, ko režimski mediji pogosto širijo lažne informacije (t. i. fake news), pri čemer se zavedajo, da je zaradi razvoja informacijske tehnologije učinek propagande manjši kot nekdaj, ko je bil bralec odvisen zgolj od obstoječih medijev.

A najpomembnejše je, da se svetovni nazor in usmeritev revije in spletne strani ne spreminjata. “To pomeni, da ostajajo zvesti in zavezani demokraciji (z veliko in malo začetnico), pravičnosti, poštenosti in svobodi. In si skupaj prizadevamo, da to tudi uresničimo. Tudi v bodoče bomo na naši spletni strani objavljali aktualne in zanimive zgodbe, komentarje, intervjuje ter novice iz domovine in sveta,” obljubljajo bralcem.

Seveda pa se opravičujejo tudi za morebitne začetne napake ob zagonu prenovljene spletne strani in se zahvaljujejo za razumevanje!

C. Š.