Diplomati opozarjajo: Neodgovorno nakladanje Karla Erjavca, da bo Slovenija sama priznala Palestino, ima lahko za našo državo neprijetne in dolgotrajne posledice!

Minister za zunanje zadeve Karl Erjavec. (Foto: STA)

Palestinski predsednik Mahmud Abas je v ponedeljek v Bruslju pozval članice Evropske unije k hitremu priznanju Palestine kot samostojne države, Karl Erjavec pa je po pogovoru z Abasom izjavil, da bo šla Slovenija sama po poti priznanja Palestine. Nekdanji večkratni zunanji minister Dimitrij Rupel ob tem opozarja predvsem na tri pomembna dejstva: Izrael je leta 1991 odločilno podpiral slovensko osamosvojitev, Izrael je moderna industrijska država z veliko vojaško močjo, vanj pa investirajo najmočnejše države na svetu, medtem ko je Palestina “bolj podobna zgrešenim državam, ki so odvisne od daril drugih držav”. Medtem pa nekdanji diplomat Milan Orožen Adamič opozarja na posledice, ki bi bile za Slovenijo lahko zelo dolgotrajne in neprijetne.

Očitno je, da se želi Evropska unija distancirati od tega vprašanja, kar je jasno tudi iz njihovega prepričanja, da je priznanje Palestine načeloma suverena odločitev članic, pa naj bi slovenski državni zbor o tem odločal že v marcu ali v aprilu.

Razprave samo za vtis
Samostojno Palestino je do zdaj priznalo deset članic Evropske unije. Bolgarija, Poljska, Malta, Ciper, Češka, Slovaška, Madžarska in Romunija so jo priznale že daljnega leta 1988, medtem ko jo je Portugalska leta 2012, Švedska pa dve leti kasneje. V nekaterih državah članicah, ki tega še niso storile, sicer o tem vprašanju potekajo razprave, vendar pa zaenkrat v nobeni od njih, z izjemo Slovenije, ni pričakovati odločitve za priznanje, poroča STA. Zunanji minister Slovenije Karl Erjavec je namreč izjavil, da bo šla Slovenija sama po poti priznanja Palestine.

Njegovi načrti so, da bo do konca meseca zunanjepolitični odbor državnega zbora prižgal zeleno luč za ta korak, v marcu ali aprilu pa naj bi potem obravnavali vprašanje priznanja Palestine na plenarni seji parlamenta. Ob tem je še poudaril, da ima Slovenija samostojno zunanjo politiko in da ne ve, zakaj bi se ozirali na druge. Še več, prepotentno je prepričan, da bodo Sloveniji po priznanju Palestine sledile še druge države.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/955712882506977280

Erjavec države, ki niso za priznanje Palestine, opredelil kot države z “notranjepolitičnimi težavami”
Erjavec je s svojo napovedjo neizmerno osrečil Abasa, ki je v tem prepoznal pomembno sporočilo za druge članice Evropske unije, ki Palestine še niso priznale. Brez zadržkov je dodal, da pričakuje, da bodo Sloveniji sledile tudi druge članice – predvsem tiste, ki zdaj o tem še razpravljajo, Erjavec pa mu je kot “priden učenec” obljubil, da se bo pogovoril z ministri iz Francije, Portugalske, Belgije, Luksemburga in Irske. Kasneje je Erjavec dodal, da imajo nekatere države, ki niso za priznanje Palestine, “notranjepolitične težave”.

Izrael je odločilno podpiral slovensko osamosvojitev
Na to temo pa je spregovoril tudi nekdanji slovenski zunanji minister Dimitrij Rupel, ki je za Portal Plus dejal, da poslušamo napovedi, da se bodo zaradi slovenskega priznanja poslabšali odnosi z Izraelom, “in da je ‘zgodba palestinskega ljudstva … zgodba o zatiranju, nasilju in razčlovečenju, ki so jo tako ali drugače podpirale in omogočale predvsem velesile severnoatlantskega zavezništva z ZDA na čelu’. To niso razveseljiva sporočila, še posebej, če pomislimo, da Slovenija spada v severnoatlantsko zavezništvo; da je Izrael leta 1991 odločilno podpiral slovensko osamosvojitev; in da so (sporočila) neresnična,” je prepričan Rupel, ki se je v svojem zapisu ozrl tudi v preteklost:

“Po letu 1978 so se zgodile mnoge nevšečnosti. Odnosi med Izraelom in Arabci/Palestinci so bili pogojeni s hladno vojno, Izraelci so se zanašali na Američane, palestinski voditelji so hodili v Moskvo in delali za KGB. Palestinske organizacije, npr. Fatah, so veljale za teroristične. Sčasoma so se civilizirale tako, da nekdanji teroristi danes veljajo kot zmerni politiki; poleg teh so nastajale nove bojevite in radikalne organizacije, npr. Hamas, ki so si predvsem med palestinskim ljudstvom dobile simpatije, vendar so vztrajale pri tem, da je treba uničiti Izrael.”

Rupel je prepričan, da Palestina, četudi jo prizna še Slovenija, ne more delovati kot država brez dogovora z Izraelom. Poleg številnih stvari bi se morali dogovoriti tudi o povezavi z Gazo in Zahodnim bregom, predvsem pa o razdelitvi Jeruzalema, kar pa je zaradi številnih zgodovinskih spomenikov zelo težavno. Predvsem pa ne moremo mimo tega, da je Izrael moderna industrijska država z veliko vojaško močjo. Vanj investirajo najmočnejše države na svetu, medtem ko je Palestina “bolj podobna zgrešenim državam, ki so odvisne od daril drugih držav,” še zaključuje Rupel.

Poklicali pa smo tudi nekdanjega slovenskega diplomata Milana Orožna Adamiča, ki je zaskrbljen nad neumnostmi, ki jih v Bruslju govori zunanji minister Erjavec. “Jaz mislim, da je treba biti pri tem malo bolj taktičen in previden, ne pa tako zaletav, kot je Erjavec,” je dejal Orožen Adamič, ki je prepričan, da Erjavec s takšnim govoričenjem dela le reklamo za samega sebe – vendar pa je to bolj slaba reklama. “Mislim, da je to precej neodgovorno,” pravi. Prepričan pa je tudi, da bodo sledile posledice. “V takšnih primerih bi se morali izogibati kakršne koli izjave, take ali drugačne. Posledice so lahko zelo dolgotrajne in neprijetne, kakšne, pa ne moremo vedeti, ampak najrazličnejše.” Za konec smo ga še vprašali, kako komentira Erjavčevo izjavo, da imajo države, ki so proti priznanju Palestine, “notranjepolitične težave”. Orožen Adamič je kratek: “Na to bi odgovoril v študentskem žargonu, da je to njegovo nakladanje.”

Milan Orožen Adamič, nekdanji veleposlanik RS na Hrvaškem. (Foto: Nova24TV)

M. S.

 • soc

  Kdaj bo ljudem jasno, da že od začetka leta 2013 slovenska levica na oblasti dela vse, kar se le da, da Slovenijo z neprimernimi dejanji postavi v položaj, ko bo zanjo edini volilcem sprejemljivi izhod SLO-exit, najprej iz EU, hitro za tem še iz NATO. Nato pa nova Juga s Srbijo in pod ruskim okriljem.

  Kar je seveda razlog za budno ameriško pokroviteljstvo nad Hrvaško. Za bebavo matkurjo in njene očitno še bolj bebave volilce pa na Zahodu (in v Višegradu) že vsem dol visi.

  Klovn Erjavec je hudičevo pretkan izvajalec tega murgelskega programa.

  • garfi

   točno
   vlečejo nas načrtno na balkan

   • Dragan Krstič

    In Rusijo.

    • garfi

     tudi
     vse za koristi

 • garfi

  Kohl je bil odtavljen kot minister za smeti in sedaj je zunanji minister
  leviĆarji pa spadajo znotraj…..ustanov

  • pajot

   rajtam,da bo v prihodnji vladi minister za pralne stroje.

   • garfi

    v nlb

 • Dragan Krstič

  Hebeš muslimansko umetno tvorbo Palestino, ki jo z denarjem morajo zalagati krščanske države drugače bi palestinci od lakote pocrkali v nekaj mesecih. Preberite na portaluplus kaj si o tej državi miasli Dimitrij Rupel.
  Palestinski notranji minister v videu na googlu priznava, da palestinski narod ne obstaja ampak so to pritepenci iz SA, Egipta in Jemna. Video najdete z vpisom: Hamas Interior minister-we are Arabs not Palestinians.

 • Dragan Krstič

  Kahzl kdaj bosta pa z Mirčkom obiskala Belo hišo. Vsak dan pošlji vsaj po eno pismo s prošnjo Melaniji.
  Če bo dobre volje vama bo dovolila pogovor in selfie z varnostniki na vhodu.

 • Stajerka

  katastrofa, kar počne aktualna politika s štango Levice in nepovezanih poslank stranke Alenke Bratušek……a se ljudje zavedate, da IMAJO USTAVNO VEČINO……in lahko se postavimo na trepalnice, trepetamo, se zgražamo – enostavno je odločitev v njihovih rokah in tipkah……

  upam, da volilci naslednje volitve vklopite vsaj malo razuma……in če že ne zaradi sebe in države, potem bodite objektivni tudi za bodoče rodove, ki so v 90% obrnjeni proti Evropi in zahodnim civilizacijam……če ne , bomo kmalu pristali v objemu Rusije, Palestine, S. Koreje in Venezuele……in to bi naj bile demokratične, levousmerjene države, kot so demokratično-levo usmerjene lewaške stranke slovenskega DZ……ravno kontra – do ANTIdemokrati, so ANTIlevičarji, so KORITNIKI in KORISTOLJUBCI za LASTNE interese, čeprav istočasno tulijo, da v Sloveniji OBLAST VODI LJUDSTVO…….

  KAKO DOLGO ŠE????

  • Vera

   Desnica s sredinskimi strankami naj raje stopi skupaj, ne pa, da delajo eden proti drugemu ( NSI proti SDS ) . Šarec se pa naj zaveda, da ga bo levica izkoristila in potem odvrgla kot smet.

   • Stajerka

    desnica s sredinskimi strankami??……kdo pa je to??…..pustimo volitve na strani, kako bomo rešili ta problem, je velika dilema……upam, da nekdo sproži zahtevo po referendumu o tem vprašanju……zraven še naj vključi referendum o migrantski problematiki…….

    • Vera

     Mislim, da je Šarec bolj v sredini ?

     • Stajerka

      me ne briga in se ukvarjam z njim…..zame je pri odločitvi vedno veljala lista in program stranke…..najprej izključim stranke brez programa, nato izključim stranke v katerih so pribežniki/migranti drugih propadlih strank……
      in kaj potem ostane??……SDS, NSi…..to pa je do danes tudi vse – vse ostalo brez programa in z potniki umazanega prestopaštva……

     • Dragan Krstič

      Šarec nima niti programa, niti nihče ne ve kakšne kandidate bo imel na parlamentarnih volitvah. Bodo pa zagotovo večinoma odpadniki od SMC in SD, sploh pa bivši fukcionarji PS, Zares in LDS. Torej? Da pa narod izbira mačka v žaklju je možno samo še v Butalah.

     • Vera

      Ja to se je pa treba že zdaj dogovarjati , da točno vidimo kdo s kom paktira .

     • Dragan Krstič

      Šarec je že povedal da mu je bližji SD kot SDS.

     • Vera

      Le zakaj po nedeljah bere berilo pri sv. mašah ? Taki levaki nimajo kaj blefirat in narod okrog prenašat ! Stare mamce bodo zaradi njega vse vzhičene , češ saj je možakar ja pobožen . Vsak pa res ni za ” berilo ” brat v cerkvi !

     • Dragan Krstič

      Milan Kučan je pred prvimi volitvami za predsednika države povedal da je kristjan
      oziroma protestantske vere, gospod Pučnik pa je izjavil da je ateist ter na tej izjavi izgubil veliko potencialnih volivcev, Kučan pa jih je pridobil. Laži in podtikanja so nesmrtne duše komunizma.

     • Borut Stari

      Vera, vsi pri dogovarjanju držijo fige v žepu. Politiki so, ne državniki. Razliko med politikom in državnikom poišči na spletu.Razlika je enormna, Primer sta dr. Pučnik in cvergl iz Murgel. Slednji je zmagal na predsedniških volitvah 22 aprila 1991. Seveda v rdečih Butalah s pomočjo dovolj velike količine prepariranih volivcev.

     • Borut Stari

      Realnost tega trenutka je taka, da obstaja le ena stranka na desnici, ki je dovolj velika, da naredi spremembo slovenske politike. Edina stranka, ki si upa odkrito pogovarjati o prodaji državnega premoženja. Stranka, ki ne bruha sodobnega marksizma destiliranega za nižje izobražene, ki kličejo na 090 za vinjete s 50-odstotnim popustom. Edina, s programom, ki si upa v državi, ki polzi v neosocializem, biti tudi ekonomsko desna.

     • pesjanar

      Ta Kučanov izprdek ni ne na sredini ne na levi ne na desni,za sedaj še uživa v danki male sive murglske podgane……

     • Vera

      Res bi bilo bolje za Šarca, da se še naprej ukvarja z igranjem ” klovna ” in župana Kamnika, če ga še želijo .

     • Miro Jereb

      Šarec je v Kamniku in naj tam tudi ostane saj imamo že preveč klovnov v parlamentu…

     • Luiggi

      Samo med nogami!!

   • Luiggi

    Sarcu se gre tusi ce ne vec,za pet minut slave in pa sveda,grosi so very important!!

  • lokec

   Ljudje v Sloveniji so večinsko usmerjeni proti Bruslju in proti Ameriki. Za njih nekaj velja Rusija kar je vpliv medijev, ki jih usmerj politika. Radi pa imajo zahodne izdelke in Evro Ko jih poslušam vidim, da so to najbolj situirani imajo dobre službe njihovi otroci ne poznajo bresposelnosti, skratka so nedotakljiva elita. Ti ljudje redno hodijo na volitve, zato tudi ni za pričakovati sprememb na volitvah.

  • Luiggi

   Uboga stajerka,kako dolgo se???…For ever and ever amen!!!

 • totex39

  Za to vlado res ne bo zadosti, da bi samo odstopila, ampak bi jo bilo potrebno kazensko ovaditi in postopke izpeljati do konca.

 • Vera

  Erjavec spet prehiteva po desni , Cerar mu pa drži štango pri vsem.

  • Stajerka

   Cerar ima tako polno plenico, da niti prestopit ne more več ……zabetoniran na mestu do konca mandata……ne samo neodločnost, tudi njegove nezakonitosti, neustavnosti in klientelizem njegovih najožjih sodelavcev, so mlinski kamen, ki si ga je sam zavezal okrog vratu……
   upam, da je to dobra šola za Slovence…..in da bodo v bodoče PREKLETO DOBRO PREMISLILI, kaj so jim prinesli novi obrazi in nasledniki KPS v zadnjih 20 letih, na 60 let podlage……

 • totex39

  Kako je lahko človek, ki še z smetmi ni znal upravljati sedaj pa vodi zunanjo ministrstvo. To je res lahko samo v taki “gnili” državi kot je naša.

 • Janez

  Čaki mal še Orbanova madžarska je priznala Palestino pa kaj. Čas je da jo priznamo tudi mi.

 • toxico

  zakaj bi moralo biti vedno vse po ameriško

  • Stajerka

   izklopi PC, odklopi se iz neta…….želim ti srečno pot v države BREZ tehnologije, BREZ svobode govora in BREZ zahodne tehnologije……svojim lewakom pa spotoma povej, da po ameriki smrdi vse kar je ameriškega – tudi krediti…..
   bolani ste – res ste…..NE gre vam za prihodnost in sedanjost – gre vam za princip udrihanja in lezenja v ta zadnjo Rusiji…….

 • učko

  Kahlotovo gobcanje je tud’ pri arbitražnem postopku naredilo nepopravljivo škodo, ko je Kahlo na neki lokalni TV v Prekmurju nakladal, kako sodišče sodi v našo korist oziroma na škodo Hrvaške. Hrvati so tudi to izjavo potem imeli za izgovor, da so se umaknili iz arbitražnega postopka !!!!

  • Dragan Krstič

   Velenju.

   • Luiggi

    A bos poprau,to je Titovo Velenje!!

    • Dragan Krstič

     Maš prav. To je rdeči revir Titovo Veleje.

 • dob

  Mene bolj zanima, kdaj misli kučan priznati Slovenijo in prenehati z restavracijo Jugoslavije na teh tleh!

  • dob

   Mimogrede – a je pri kučanu sploh kdo vložil zahtevo za priznanje Slovenije?

   • dob

    Moj predlog za vzpostavitev države Slovenije je takšen:

    Najprej je potrebno spremeniti ustavo v tistem členu, ki govori, da je Slovenija socialna in pravna država. Najprej, tole ni Slovenija temveč je Jugoslavija! Naj bo torej Slovenija, ki je vsebinsko res Slovenija.
    Spremeniti je treba člen, ki govori, da smo demokratična in bla bla bla… ker nismo demokatična! Potem pa tisto, s socialna in pravna. Tole slednje se spremeni v stavek: Slovenija je republika, demokratična država, ki temelji na DELU!
    Sociala in pravo izhajata iz DELA! Ne iz posojil od kraje sistema, ki krade obubožanim ljudem. Tem za bedne plače zaračunava še dohodnino, zato da lahko vzdržuje javni sektor, ki je praviloma bazen volivcev kučanove politične opcije (opcije enega upokojenca!), da lahko dela Jugoslavijo iz države in vzdržuje blagostanje svojih volivcev! Mi jih pa plačujemo.

    Pravna država?
    Država, ki ne temelji na delu in na zaslužku iz dela, poleg tega ima pa režim pravni sistem v svojih rokah – ni ne demokracija in ne svobodna. Je diktatura.
    Ta država ob osamosvojitvi (kdo se je pa osamosvojil?! kučan od svoje beograjske bande?) ni ljudem (otrokom v šoli) pojasnila kaj pomeni pojem “imeti”!
    Imeti, pomeni biti odgovoren za svoje! Ta država ni povedala lastnikom, da so dolžni skrbeti za svoje, za imetje in za nepremičnine. Da zanje plačujejo davek in da imajo zato PRAVICO do tega, da POVEČUJEJO vrednost tega, kar imajo, ker je to njihovo! Država pa jim je dolžna pri tem prizadevanju pomagati.

    Če nam država ne pomaga da na pošten način povečamo vrednost tega, kar imamo (imamo pa zato, ker je naše, ker plačujemo davek) je treba takšno državo zrušiti!
    Potem pa postaviti novo, takšno, ki nam bo pomagala osmišljati našo voljo do dela in življenja!!!!
    Delam zato, ker delam zase in za svoje drage, da njih vzdržujem. To najprej! Del tega dam državi, da lahko funkcionira.
    Ne pa narobe! Da moram sebi in mojim dragim odrekati sadove mojega dela, ker moram najprej nafutrati to državo, ker kučan pač potrebuje volivce, da lahko vzdržuje svoj usran režim, ki ustvarja Jugoslavijo (torej večnega dolžnika dolgov!) – ne pa Slovenije!
    Skrbeti torej za svoje – je prioriteta v vsaki normalni državi! Potem država sebe vzdržuje in državljani jo delajo srečno in bogato! Bogata je država lahko le, če so ljudje bogati. Potem lahko dajo tistemu, ki nima.
    Prej pa še sebi ne morejo dati.
    Toliko o pojmu “imeti”!
    Vic je v tem, da mi nimamo niti tistega, kar mislimo, da imamo. V resnici nas imajo, skupaj s tem, kar mislimo, da je naše. Ni naše! Požrli so nas s kostmi vred in z vsem imetjem, za katero napačno mislimo, da smo lastniki.
    Nismo mi lastniki – oni so lastniki! V lasti imajo nas in naše imetje! In to jim ta blesava ustava dopušča.

    Dopušča jim zato, ker pravi, da smo socialna in pravna. Sami vidimo, kako to deluje: socialna smo iz tujih posojil, pravna smo tako, da imamo revolucionarna sodišča. Kaj pa delo?! Delo je cajteng!
    Posojil ne vračamo! Povečujemo jih, doma pa ustvarjamo revolucionarno razpoloženje, ki se nagiba k temu, da “nas izkoriščajo”. Tipična lopovska iznajdba, ko moraš dolg vrniti.

    V Sloveniji je par sto tisoč ljudi, ki imajo prejemke, ki pomenijo revščino.

    V državi živijo različni ljudje! Različne narodnosti, različnih navad, religij, prepričanj. Tudi migranti.
    Vendar pa je potrebno od ljudi, ki prihajajo sem, najprej zahtevatio PRISEGO na našo ustavo! Ustava je listina, s katero se strinjajo VSI državljani, ki ustanavljajo državo. VSI!!!! Kdor se ne strinja – marš ven! Kdor religijo daje na prvo mesto in pred ustavo – marš ven! Kdor daje ideologijo pred ustavo – marš ven!
    Zdaj, če sploh pomislijo na ustavo, najprej pomislijo na tisti člen, ki pravi,da smo socialna država. In cuzajo denar od države, torej od nas, brez omejitve! Brez dolžnosti.
    Pa ne mi pravit, da je to humano! Humano je tisto, kar starši, državljani te države lahko ponudijo lastnim otrokom! V revščini torej – najprej humanost lastnim otrokom!!!! Tujcem pa samo iz presežka! Najprej ustvariti razmere, da bomo imeli presežke.

    Komunizem ustvarja izgubo in pomanjkanje plansko! – ker na njiju zasluži. Z mahinacijo, ne z delom. Izraz DELO manjka v ustavi!

    Ko bo ustava spremenjena, potem naj vsakdo, ki želi tu živeti, dvigne desno roko (z levo na ustavi) in prisega na ustavo. Pa naj bo to migrant, musliman, kristjan, črnec, Arabec, al pa je aborigin, doma iz Renč! Mi je oprav vseeno! Samo na ustavo naj prisega, ki je vredna nanjo priseči.

    Ne pa na ta Bučarjev drek od ustave, ki skriva zadnja vrata za diktaturo, medtem ko laže, da je demokratična.

    • Franc Šink

     Kučan ima najmanj dva problema.Prvo laže do neba in zaradi kratkih nog vleče ku..a po tleh.

  • učko

   Takrat, ko bojo Zlovenci postali Slovenci, torej prišli k pameti. Žal, nikoli !!!!

 • Antonius

  Gospodarska menjava sSlovenije med Izraelci in Palestinci nam dopovesuje, da je Erjavec kreten.

  • Stajerka

   Erjavca še kreteni svetovnega slovesa NE bi želeli v svoji druščini……za takšen nivo sposobnosti, retorike in egocentričnosti v sodobnem svetu še ni definicije……čeprav jih je v Slolandiji iz dneva v dan več – žal….

  • Borut Stari

   Da je Erjava Kahla kreten čivkajo vrabci že 10 let.

   • Steiermark

    Saj vendar drugače, če ne bi bil kreten, nebi mogel “dobro” opravljat svojih nalog, v kretenskih rdečih vladah!

    • Borut Stari

     Drži. Enako kot za ostale,v koaliciji.

 • TOML

  Erjavec lahko le v svojem imenu prizna Palestino,
  za tako vprašanje smo merodajni le Slovenci.
  Povejte mu, da se ne bi slučajno drznil!

  • Aron

   Slovenci prek parlamenta.

   • sodnikisozločinci

    Ravnokar sem pojedel kosilo, danes ti ni treba jesti, ker si sit preko mene.

    • Aron

     Piše to v ustavi?

     • sodnikisozločinci

      Ti zagovarjaš tezo, da lahko ljudje sprejemajo odločitve preko nekoga, to je da nekdo odloča namesto tebe in je to isto kot da bi sam odločal. Ta logika je enaka tej, da si lahko sit preko izvoljenih jedcev, kateri jejo namesto tebe. Tisti ustavni pravniki, ki mislijo da je to mogoče naj se usedejo na štil od metle in nehajo srat, bom jaz sral namesto njih. Kretenizem je kretenizem pa če je zapisan v ustavi ali ne.

     • Aron

      Glej, prijateljček, vlada in DZ imata z ustavo in zakoni določene pristojnosti. Si že kdaj neposredno odločal o priznanju katerekoli države? Recimo Kosova? Nisi. Ker to ni v tvoji pristojnosti, ampak si to pravico prenesel na parlament oz. vlado.

 • Stajerka

  že včerajšnje reakcije na javnih portalih so bile zgrožujoče in obsojajoče na poteze Karla Erjavca…….večina se s to potezo ENOSTAVNO NE STRINJA……..podporniki pa če se ne mislijo prilagodit VEČINI, dobro vedo kje so vrata ……pa vse migrante, ki jih tako vneto protizakonito zagovarjajo, lahko vzamejo zraven……narod časti letalsko ENOSMERNO vozovnico in želi srečno pot v rožnato prihodnost……
  pika, amen, konec debate…

 • Interkom

  Kdor je po takih lažeh Karla (1.000€ pokojnine za vse) še v DeSUS-u, naj DANES napiše izstopno izjavo ob takih nebulozah, kot jih uvajaj Karl. Na naslednjih volitvah naj dobi največ tri glasove (svojega, od hčerke, pa od se ve katere iz MZZ)

 • črnaovca

  Korl je res en klovn a kaj ko naslednej vlade tudi Janša ne bo mogel sestaviti brez njega

  • Vera

   Bo pa z drugimi , saj smo sinoči v Studio-Sity slišali napoved dveh gostov, da , če zmaga SDS , si bodo stranke dobro premislile , preden ga bodo zavrnile .

 • resnicaboli

  Je našo vlado kupil Putin?

  • Vera

   Že pred leti pred kapelico . :(

  • sodnikisozločinci

   Ni je kupil, v rit mu je zlezla.

   • Luiggi

    ZASTONJ!!!!

 • Stajerka

  hahaha……nova revolucija na vidiku…….lewakom se zrola, če jim na pladnju s slikovnim materialom postrežeš z resnico……

  Nad Klemenčičevo kandidaturo z videofilmčkom
  Zimsko zasedanje parlamentarne skupščine Sveta Evrope
  23. januar 2018 ob 08:15
  Strasbourg – MMC RTV SLO, Radio Slovenija
  http://www.rtvslo.si/evropska-unija/nad-klemencicevo-kandidaturo-z-videofilmckom/443862#comments

  link do posnetka…..
  https://www.youtube.com/watch?v=GiryqPsptLo&t%5B=

  zmaga pa muzika :))…..če se ne motim je iz Botra :))

  • Stajerka

   ps
   po ogledu posnetka sporočam…SRAM ME JE, v imenu tistih, ki bi jih moralo bit, pa ne vedo kaj je poštenost!!!
   pa ni me sram posnetka, ampak vsebine……čeprav je v javnosti drug problem – ponovno je pomemben avtor in ne vsebina…….
   adijo pamet – kam gremo??

 • FUCK COMMUNISM

  Ta kreten je dober edino za kaksnega hisnika cestnega pometaca! Najbolj primeren bi bil za pobiralca drekov ob cestah. Pajac niti govoriti ne zna, kaj sele, da bi se znal drzavnisko obnasat. V srednji soli je bil najvec dober, o odlicnjastvu je lahko le sanjal. Tip je parazit prve sorte!

 • Stajerka

  to pa je za zagovornike Klemenkota…….iz 2013, preden se zaletite v steno…..

  https://www.youtube.com/watch?v=8Q2N0W4ErLw

 • radames

  Od vseh zunanjih ministrov, ki jih je imela RS, je bil Dimitrij Rupel najboljši, Erjavec pa najslabši.

  • Stajerka

   jp……si ne znam predstavljat kje bi bili danes, da smo imeli v času osamosvajanja v politiki Erjavca, Cerarja, Klemenčiča, Jankovića, Ropa, Cvikla, Bratuškovo in še koga iz leve klike

   aja, saj res…..KJE so bili ko je bilo potrebno branit domovino???

   – oni Mesečni je verjetno še koze pasel, danes bi pa nam prodajal pamet socializma/komunizma
   ……

 • Aron

  Edina pametna poteza Erjavca v vsej njegovi politični zgodovini.

  • FUCK COMMUNISM

   Ta parazit nima politicne zgodovine, ima samo zajedalsko. S svojo nesposobnostjo v resorjih, katerih je postal minister le na podlagi politicnega barantanja in posledicno brezdeljem in basanje zepov z davkoplacevalskim denarjem, je do sedaj Slovencem delal izkljucno in samo skodo! Tipa je treba popolnoma onemogocit cimprej!

   • Dragan Krstič

    Samo na volitvah. Ni kriv Kahl, krivi so bedaki ki volijo Desus.

 • totex39

  Zanimivo bi bilo preveriti v kateri državi je v vladi še toliko klovnov na kupu kot pri nas, čeprav je to zelo zaskrbljujoče in je resna stvar za celotno našo državo.

  • Dragan Krstič

   Oja sta še 2 državi s takšnimi ministri: Bananistan in Culakafrija. KIahl bo kmalu odprl ambasadi v teh prijateljskih državah.

 • Brutus

  Ali res ne more nihče ustaviti tega bedaka, da bo že enkrat nehal s svojimi idiotskimi izjavami, in s svojim bebavim početjem delati škodo Sloveniji?

 • južnificirana_si

  kdaj pa Čečenijo?

 • Olga_10

  Tako ravnajo komunisti! Ker nimajo ničesar pokazati, morajo provocirati in se iti lažno solidarnost, da opozorijo nase!
  Tudi Tito je priznaval, usposabljal in skrival teroriste od Šakala naprej…

 • radames

  Torej, dajmo z diplomati po diplomatsko. Uglajeno in pravilno, ane, uredništvo?
  Gospod Milan Orožen Adamič NI OrožeM, kakor se vam je trikrat zapisalo, marveč OrožeN.
  Napake na elektronskem portalu ni težko popraviti.

 • AlojzZ

  ” Neodgovorno nakladanje Karla Erjavca”

  Država, ki ima tipa ala Karl za zunanjega ministra, ni vredna, da jo pes poščije. Žal!

  • sodnikisozločinci

   Na to državo pes ščije že zelo dolgo časa in to s pručke.

   • pajot

    Post leta. Hvala.

    • Luiggi

     Leto je se dolgo,samo Tunnek ve kaj se lahko v bodoce napise na Nova,sam zdaj je pa explosivni metil in ne vec Tunnek,zgleda,da so ga spet iz delo.si vun [email protected]!!

  • šmentanamuha

   Kontinuiteta dela na sesutju države in nato vzpostavitvi nove Jugoslavije.

 • učko

  Mah, Kahlotova buča kliče uho motike, da ga tangira z veliko hitrostjo !!!!

 • južnificirana_si

  namesto 1000 eur min. penzije priznanje Palestine

 • Burek Burecki

  Jake posledice… Zidovske podgane in njihovi ameriski hlapci nas bodo manj imeli radi… Ufff…

 • montyamp

  Erjavca v kanto za smeti , naj ga še enkrat odnese .

  • učko

   … ampak do konca, na deponijo !!!!

 • toxico

  jaz sem levak ampak samo kar se roke tiče

  • učko

   Potem si levičar, ne levak ! Najhujši so pa levuharji. Voluharji z dvema levima za delo neuporabnima rokama !

   • Dragan Krstič

    Tudi kruhoborci.imenovani, na slikah iz Lažgoš jih lahko prepoznate.

   • Luiggi

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • baubau

  Za vso ogromno škodo,ki jo je že in jo bo očitno še v nedogled povzročal so dgovorni vsi Erjavčevi volilci in do -volilci od zgoraj.

 • Metilni Alkohol

  Čujte, postopek priznanja Palestine se nadaljuje. Tako je sklenila vlada. Zmagalo je torej logično stališče zunanjega ministra Karla Erjavca, da je zdaj za takšno potezo primeren trenutek. Po pričakovanjih šefa slovenske diplomacije bi lahko Slovenija priznala Palestino kot samostojno državo že marca.

  PS: Zdaj pa v jok!!!

  • Metilni Alkohol

   Čujte, Miro Cerar v zadnjih dneh večkrat pofdaril, da naj bi Slovenija Palestino priznala skupaj z nekaterimi drugimi državami EU, saj da takšna odločitef zgolj ene države članice ne bi imela nobenega pozitivnega učinka in nobenega večjega pomena… Kapish nevedneži???

 • VERRZIFIKATOR

  Charles Le Brun

  KARLI PRISKLEDNI

  Ime je slavno naše dinastije,
  kraljevsko, kakor je angleško Charlie,
  po naše lepše, pravijo mu Karli,
  ime kot nálašč za čar poezije.

  Navdaja blag francoski ga naglas,
  kot Asterix je mož postave galske,
  sposobnosti prav vse ima igralske,
  njegov kraljevsko sveti se obraz.

  Mu dala zgodovina je ime,
  in sicer Karli in nato Priskledni,
  so atributi res naslova vredni,
  kje jih dobil je, to se dobro ve.

  Naš princ se dŕžal je za skledo vsako,
  naj stregli z njo so levi ali desni,
  v poziciji še taki smrtno resni
  polizal z dna je sklede vso omako.

  Morda se kdaj samo za hip je zdelo,
  da zbrcali so tja ga, med smeti,
  jokála naj bi mama tiste dni,
  ker v skledi je bilo za druge jelo.

  Priskledni níkdar še ni bil sebičen,
  z razlogom prisesal se je na skledo,
  ko fanta so sprejeli v svojo sredo,
  ker bil za vse zadosti je jezičen.

  Starejše jesti on uči mladince,
  o lakoti jim rad pripoveduje,
  ki podlo da nasprotna stran jo snuje,
  mladincem da ostanejo drobtin´ce.

  Na te besede jih močnó priklene
  mladince Karli svoje te starejše,
  jedi jim nudi vsakič vse redkejše,
  ostati lider njihov trdno sklene.

  A tega se premalo fant zaveda,
  da v hipu izgubi naslov Priskledni,
  kraljevski atribut, ki žal ni dedni,
  ko sprazni se do polovice skleda.

  Tedaj krdelo lačnih ga odrine,
  ne bo mladincem délil več zastonj
  in nič več ne pomaga mu bonton,
  ob skledo je, še preden dvakrat zine.

  Ne bo premínil sicer od gladu
  in drug prisklednež bo mladince vodil,
  o lakoti in o nesrečah blodil
  bo Karli – vitez dolgega nosu.

 • Metilni Alkohol

  Erjavec je sicer v preteklosti fstrajal pri skupinski odločitvi držav EU, a je ocenil, da je zdaj prišel trenutek, ko lahko Slovenija Palestino prizna tudi samostojno. Takšno ravnanje bi po njegovem prepričanju glasno in pozitivno odmevalo. Odločitef ameriškega oranžnega neinteligentnega precednika Donalda Trumpa, da prizna Jeruzalem za prestolnico Izraela, je namreč sprožila veliko nemira in nezadovoljstva po celotnem svetu… Še malo pa bo zahodni svet bolj navijal za Kim Jong Una kot za Trumpa…he he…

 • Metilni Alkohol

  Čujte, odločitef ministrskega zbora je nemudoma pozdravila tudi moja LEVICA, edina stranka, ki že ves mandat dosledno fstraja pri priznanju Palestine. Tako je leta 2015 v parlamentarni postopek vložila predlog za to priznanje, vendar njegove obravnave ni bilo. Jas pravim, do so izpolnjeni fsi kriteriji, potrebni za priznanje Palestine. Poleg tega ima palestinska država tudi zgodovinsko, pravno in politično pravico do obstoja, ki jo je z resolucijami potrdila mednarodna skupnost… kapish?

  • Luiggi

   Pa se explosivn si ratov,al ves,de se metil zlo lohk uname in explodira??

   • Dragan Krstič

    Brez skrbi, tale Metilni Alkohol iz Haloz lahko samo implodira.

  • Dragan Krstič

   Čuj ti Metilni Alkohol Ptičji drekec iz Haloz. Jast se takoj strinjam s tabo, pa tudi državo NDH oziroma Neodvisno državo Haloze priznam. Če bomo kristjani financirali Palestino da preživi bomo pa še tvoje Haloze.

  • Olga_10

   Sta uživala z Erjavcem metilni alkohol ali jedla nore gobe?

 • milanček

  karel je protidržavni element, torej šus v glavo! Ta kreten še za kante za smeti ni bil sposoben, pri idiotu cerarju je pa lahko zunanji minister! Normalen človek lahko sklepa edino, da sta oba idiota, ki bi jih morali takoj, nemudoma razrešit, sta škodljiva državi Slovenija in takoj poslati v bolnico v Polje!

 • Luiggi

  Ja madona Tunnek,kok s pa ti sn prsov iz dela naNova?

  • Metilni Alkohol

   Čuj Luiggi…malo spremembe nič ne škodi.

 • Osti jarej
 • centurion

  Osebku, ki je izgubila prostor za pralni stroj v nekem zakotnem hodniku
  dajete v zakup ZUNANJO POLITIKO SLOVENIJE!!!

 • marker

  Sramotno glasovanje naše države v ZN proti ZDA, koketiranje z Rusi in priprave na priznanje neobstoječe države so dno naše zunanje politike. Zamerili smo se ZDA, zaradi glasovanja v ZN tudi evropski skupnosti in Izraelu. Državam višegrajske skupine smo se tudi zamerili. EU smo tudi samo obljubili prodajo NLB, ki pa je nismo izvedli, ker jo levica potrebuje za financiranje volitev. Kmalu bomo ostali izolirana zavožena državica sredi Evrope. Zamenjava zunanjega ministra in sprememba zunanje politike sta nujni zadevi.

  • JanAndr12

   “Zamerili smo se ZDA” – kakšno korist pa nam trenutno nudijo?

   • marker

    Največ kredita lahko najamemo v ZDA, kar v Rusiji ne bomo deležni. Kar je bila Rusija dolžna Jugoslaviji in potem Sloveniji smo prejeli namesto denarja ladjo Triglav. Tudi tisto, kar najamemo v EU ima sedež v ZDA. Če so obresti na kredit 5% ali pa 10% je pa kar velika razlika, mar ne?

 • Franjo Trojner

  Niti Rusi/Putin ni priznal Palestine zdaj bo pa to storil bebavi penzijonist Karl Rjavec. Ti prekleti nesposobni in nespodobni rdečkarji so uničili živlenje našim prednikom in nato še vsem nam, zdaj ga uničujejo še našim otrokom in vnukom.
  Dokler bo zblojena politična levica z vsemi svojimi dobro financiranimi levimi civilnimi gibanji in nasilnimi levimi aktivisti in aktivistkami v državi kolo vodila tako dolgo Slovenija nima prav nobene možnosti, da postane druga Švica.
  Mimogrede v Švici pravna država vzorno deluje, javni sektor ne sme stavkati, pogoj za pridobitev državljanstva je pa popolna integracija, kar pomeni popolno znanje jezika, poznavanje zgodovine/kulture/običajev, vsaj 10 prijateljev Švicarjev (kar striktno preverijo) in vračilo vseh prejetih socialnih pomoči. In mimogrede 4000 £ zasluži prav vsak, ki si želi delati. Zadaj pa primerjate in poglejte kaj so rdeči svinjari naredili iz naše Slovenije.

 • marker

  Naša država ni nobena velesila, katere mnenje naj bi se upoštevalo. Če se bo to priznanje izvedlo, naj posledice nosi kar levica sama. Če nimamo v lastni državi urejenih financ, cvetočega gospodarstva in pravne države, je težko drugim soliti pamet. Levica je popolnoma uničila zunanjo politiko in gospodarstvo države. Sedaj pa še stavka JS (levice) za višje plače. Namesto prihodnjih volitev uvesti tehnično vlado, dokler ne pride država na zeleno vejo. Na na lustracijo ne pozabiti.

  • Dragan Krstič

   Briga levico za Slovenijo. Samo čaka da jo poponoma izmolze. Nakradene desetine milijard € jih čakajo v davčnih oazah. Po izjavi bivšega poslanca SD Vebra je izvoženo tja cca 70 milijard €.
   Kaj pa če jih ni tja transferiral JJ in SDS. Le kako bi to rdeči kleptomani podtaknili njemu. Mogoče bi
   lahko pomagal Marcel Štefančič v Studiu City.

   • Metilni Alkohol

    Ni res…levica je dvignila življenski standard Slovenije…brezposelnost se zmanjšuje, plače se počasi, a sigurno povečujejo…ljudje so začeli več trošiti. To so dejstva.

    Marcela Štefančiča pa pustite pri miru. On večkrat “nalije čistega vina” in to vas boli.

    PS: Jas si tudi večkrat nalijem čiste šmarnice…na zdravje!!!

    • Dragan Krstič

     Že mogoče, ampak v Halozah. A Janša je pa 70 milijard € pobasal in vun spravil na varno. Zakaj se pa vi levakarji ne odločite da te peneze nazaj ne pripeljete? Kaj bi potem štandard zrasel. Samo vi rdeči kleptomani lahko rešite Slovenijo.

     • Svele

      On ta denar varčuje za avtohtone Slovence z burekom

     • Dragan Krstič

      Še vedno bolje kot pa komunajzarski kleptomani za Šamiije iz BV in Afrike.

    • marker

     Papir vse prenese…

 • Franc Šink

  iKahl spet naklada ! Njegove besede niso samo neumne ampak tudi škodljive. V sebi nosi možganski herpes.

 • Mica

  Leta 1988 so priznale neobstoječo Palestino države Varšavskega pakta pod pritiskom SZ, ki je Palestino tudi izumila. Pred letom 1960 te “države” NI BILO.

  • Aron

   Obstoj Palestine potrjuje članstvo v ZN. Kakšno je vaše šank mnenje o zadevi ni pomembno.

 • Metilni Alkohol

  Čujte, še enkrat vam ponavljam… postopek priznanja Palestine se nadaljuje…ad acta!!! Tako je sklenila naša leva vlada. Zmagalo je torej logično stališče zunanjega ministra Karla Erjavca, da je zdaj za takšno potezo primeren trenutek. Po pričakovanjih šefa slovenske diplomacije bi lahko Slovenija priznala Palestino kot samostojno državo že marca…Tudi v stranki LEVICA smo za priznanje Palestine!!!

  PS: Desnica, zdaj pa v jok!!!

  • šmentanamuha

   Vi v Levici ste za ukinitev države Slovenija. Izdajalci!

   • Metilni Alkohol

    Mi smo pravi levičarji…borci za ljudi…borci za malega človeka.

    • šmentanamuha

     Stranka Levica je militantna sekta luzerjev in faliranih študentov, ki deluje proti državi Sloveniji in Slovenskemu narodu.

     • Metilni Alkohol

      Ka pa je SDS?…Leglo bifših komunistof!!!

      https://www.youtube.com/watch?v=DlenrHBZx54&t=7s

     • šmentanamuha

      Važno je, da so bivši, problem ste tisti, ki ste v glavi še vedno globoko v socializmu in marksistični doktrini. Če si na koki al pa na šmarnici, še ne pomeni, da si rešitelj sveta.

     • Dragan Krstič

      Metilni Alkohol je upokojeni udbovec zato je upravičeno zaskrbljen kaj bo z njegovo penzijo če pride SDS na oblast.

     • MEFISTO

      Manjše pa že ne more imeti.

     • Dragan Krstič

      Motiš se. Prepričan sem, da je Metilni upokojen udbovski novinar, ki je večino delovne dobe preživel v tujini ter vohljal za disidenti. Njegova penzija je visoka.

    • Dragan Krstič

     Torej za Kučana?

     • Metilni Alkohol

      Tudi za njega.

     • Dragan Krstič

      A nima dost skoraj 5.000.-€ penzije z dodatki. A se borite zanj da dobi še več.
      A nima v Zvezdi zastonj tortic?

     • Metilni Alkohol

      Tudi Tonin se je za njega boril :)

    • FUCK COMMUNISM

     Ej pijandura usrana, vi ste borci izkljucno sami zase! Ne seri, da te ne pridem skloftat! Pa saj se bos spet podelal in se skril kot en navaden scurek!

     • Svele

      Seronja za tipkovnico vabljen na ekskurzijo v Barbarin hostel na skupinski samomor domosralcev

 • šmentanamuha

  Kahla je ena navadna pizda. Bogve, komu se je prodal za par glasov ali denarno obljubo. Ne morm verjet, da so penzionisti res tolk čohnjeni, da vedno znova izvolijo to jeguljo. To je en čist navadn smrad od človeka.

  • Dragan Krstič

   Kahl ne bi mogel gobcati o državi Palestini brez Mirčkove podpore.

   • šmentanamuha

    Ja, saj se sprašujem, kaj je v ozadju. Arabci so zgleda ponudili veliko denarja.

 • Metilni Alkohol

  Čujte, odbor DZ za zunanjo politiko bo 31. januarja posebno sejo posvetil fprašanju priznanja Palestine, potem ko je vlada decembra sprejela sklep, da nadaljuje postopek priznanja. Pred sejo bo zunanji minister Karl Erjavec opravil še pogovore z zunanjimi ministri tistih držav članic EU, ki so praf tako pokazale voljo po priznanju Palestine. Juhuhu…Palestina bo postala država !!!

  • šmentanamuha

   Super, potem bo Kamal Šaker lahko odšel domov k svojim.

   • Aron

    Naj Janša naredi prvi korak, pa naj odpeketa na Kosovo / Republiko Srbsko.

    • Metilni Alkohol

     Ja ja…tam ima JJ kar nekaj prijateljef…Dodik, Snežić, Kredit :)

     • šmentanamuha

      Rudi vidva oziroma vajina politična opcija, kolikor smo informirani.

    • šmentanamuha

     Janša je lojalen Sloveniji, torej ni nobenega razloga, da bi odšel kamorkoli.

    • xtc

     No tja boste odli levaki,saj kučanovi hlapčki iz F21 pridno nakazujejo nakraden denar tja.

   • xtc

    In bo lahko “šejkal” kamele dva plusa.

 • Caetano

  Res je kot pravi Rupel, da nas je Izrael zelo podpiral ob osamosvojitvi. S palestinskimi jihadisti in teroristi se kompanirajo samo udbovci in njihovi priskledniki.

  • Aron

   In ker izrael razume težnje narodov po svobodi in samoodločbi, bi morali podpreti naše priznanje palestine, ne?

  • JanAndr12

   Rusija nas je tudi izjemno hitro podprla pri osamosvojitvi! Ena od prvih. Zakaj se jo “desnaški globalisti” tako izjemno bojijo?

   • Caetano

    Rusija nas se zdalec ni prva podprla. Ampak vlade, ki so jih vodili disidenti ali pa krscanski demokrati. Levica tudi evropska pa kasneje in le po sili razmer.

    Rusija je danes tako nevarna, ker se je tam na oblasti popolnoma rehabilitirala KGB.

    Poleg tega nas je Izrael podprl pri vzpostavljanju nove slov. vojske potem, ko je udba po dogovoru s KOSom razorozila TO.

 • Metilni Alkohol

  Še enkrat ponavljam, Miro Cerar v zadnjih dneh večkrat pofdaril, da naj bi Slovenija Palestino priznala skupaj z nekaterimi drugimi državami EU, saj da takšna odločitef zgolj ene države članice ne bi imela nobenega pozitivnega učinka in nobenega večjega pomena… Kapish nevedneži???…Nehajte nakladat!!!

  • šmentanamuha

   S Katalonijo se mu ni preveč mudilo.

   • Metilni Alkohol

    Katalonija je popolnoma drug primer. Oni so konstitutiven del Španije…je pa praf, da se borijo za čimveč svobode in pravic…kapish?

 • xtc

  Kaj reči ob tem?
  Levaki izgubljajo razsodnost saj se vse vsebolj maje.
  Je pa na nek način ta norost tudi morda rešitev za Slovenijo,saj utegnejo ZDA in Izrael in nekatere države pritisniti na posojilodajalce Slovenije,da ne dajo več nobenih pufov več ali pa po znatno višjih obrestih,kar bi sesip levakov le še pospešilo,bankrot države pa ljudi končno postavil na realna tla.

 • Metilni Alkohol

  Čujte, pustimo malo Kahla in Palestino… Toti podatek je zelo zanimif:

  Tretjina Janševih volifcef meni, da je kredit SDS sporen???…Kar 72,8 odstotka fseh anketirank in anketirancef je odgovorilo, da je posojilo, ki ga je SDS najela pri Dijani Đuđić, sporno. Da to dejanje ni bilo sporno meni zgolj 14,4 odstotka fprašanih… Torej… 1/3 Janševih volifcef. Smešno, haa?

  • učko

   Sporno še ni kriminalno, sploh če se kredit normalno vrača in vrne. Vpraš ti svojga Jankovića in Kučonorja, kje imata spravljene nakradene milijarde !!!!!!

   • freedomfighter

    To tudi mene zanima kje so predvsem pa dokaze za kucanove miljone bi rad ze enkrat videl…glede kredita sds pa meni to ni nic groznega vsaj za slovenijo ne ne vem pa kako bi v ameriki recimo gledali na to ce bi si republikanci ali demokrati sposojali denar od kasnih rusou recimo ampak mi pac nismo amerika in denar z balkana napaja vse stranke tako da bi bilo neposteno izpostavljati sds

 • Metilni Alkohol

  Čujte, Evropska unija je za Palestince prava partnerica in prijateljica. Federica Mogherini je Abasu zatrdila, da EU odločno fstraja pri stališču, da edina realistična rešitef konflikta med Izraelom in Palestino temelji na dveh državah z Jeruzalemom kot glavnim mestom obeh… Ka vam tu ni jasno? Zakaj bi moral Trump imeti praf, naš Karel Erjvec pa narobe? ZAKAJ????

  • Caetano

   Jovo?! Zato, ker islamisti itak nikoli ne bodo priznali obstoja Izraela sploh pa ne delitve Jeruzalema. Zato naj bo Izrael dobro varovan in oborozen, Jeruzalem pa njegova prestolnica. Jihadisti vedno hocejo samo zase kar so osvojili enkrat z jihadom.

   • freedomfighter

    Torej tvora resitev za palestinsko vprasanje je da ni resitve…cel svet podpira tako imenova two state solution mnenja so deljena le glede jeruzalema

    • Hun

     Caetano se poucuje o Islamu na pristranskih portalih, ki pljuvajo totalno po muslimanih…s takim ni moc debatirat, ker nima nevtralnega pogleda na problem

   • Hun

    Palestinci so potomci Abrahama in imajo enako pravico do sobivanja na tem ozemlju..so bratje po krvi z Židi

    • Caetano

     Multikulti lazi. Naloga islamistov je ze na tem svetu kaznovati Jude in kristjane, ker naj bi ponaredili svoje spise. Zaceli pa naj bi prav z Abrahamovo zgodbo. To je Mohamed razglasil za nazaj potem, ko so lokalni Judje in kristjani opozorili na ”prerokove” napake.

     • Hun

      Palestinci in Zidje imajo enako DNK..imas nesteto testov in dokazov

     • Caetano

      Niti to ni res.

     • Hun

      kaj ni res

  • MEFISTO

   Kakršen komentator, takšni komentarji in nick – metilni!

 • Sredina

  ZDA imajo odlične odnose s Poljsko, ki je priznala Palestino, niso zahteval umika priznanja, enako velja tut za Češko, Savdsko Arabijo…

  SDSS si očitno želi, da je Slovenija zgolj poslušen cucek nekaterih držav..

  • Vera

   SDS, SDS, SDS, SDS, SDS, SDS, SDS,ni poslušna , če zadeva ni v korist nas Slovencev !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • učko

  Kahlo je spet, kot po navadi, nasral polno kahlo laži in neumnosti. To pa Slovenijo stane vsak dan več !!!!!

 • Doroteja

  Res ne vem več kaj si naj mislim. A je kakšne nore gobe ta minister?

 • učko

  Pa Cmerkotova vlada lahko prizna neodvisno državo Mars, kwa ma to veze z bilo kom. Kar priznajo naši rdečkarski fašisti nima nobene teže in pomena !!!!!

 • Sredina

  Nenazadnje, Švedska, ki je mislim da kot zadnja država priznala Palestino, ima z ZDA odlične odnose, mislim, da v njihovem imenu vodijo celo diplomatske odnose s Severno Korejo.

  Priznanje Palestine ne bo imelo nobenega dolgoročnega učinka na bilatralne odnose z ZDA ali katero drugo državo, pozitivno stališče Slovenije do priznanja Palestine je v mednarodni skupnosti znano že nekaj časa in do sedaj ni bilo nobenih ohladitev odnosov

 • Metilni Alkohol

  Živela svobodna, demokratična in suverena Republika Palestina! … الموت لكافر

  • Metilni Alkohol

   Skrajni čas, da priznamo Palestino.

  • Dragan Krstič

   Ti si tud suveren, suveren si ti takrat ko si morto pjan. A sploh veš kaj je to suverenost? Budala.
   Palestina pa takrat ko dobi stotine milijonov pomoči od kristjanov da ne pocrkajo od lakote.

   • Metilni Alkohol

    Čuj Dragane…vrati se u republkiko srpsko…kapish !!!… Tamo te čeka Dodik, Snežić i Dijana. Imajo kredit za tebe :)

    • Dragan Krstič

     Metilni, tvoj šef udbe drug Spasić te vabi da se kaj oglasiš v Beogradu da bosta skupaj malo obujala spomine kako ste morili izseljence po Nemčiji in Avstriji. Pa
     del nemških mark ima zate, ki ste jih ob umoru Perkovića ukradli v njegovem stanovanju. Mogoče jih boš lahko zamenjal v Eure zato pohiti.

    • Svele

     Vabljeni na ekskurzijo v Barbarin hostel na skupinski samomor belosralcev njihovih lajdr slinastih pankrtov

 • Metilni Alkohol

  Hmm, zelo zanimivo, da skrajna desnica podpira izraelski državni terorizem in Palestincem krati pravico do države, ko pa je jasno, da je Izrael umetna država in je bilo še pred dobrimi sto leti židofskega prebivalstva tam manj kot 10%, ostali pa so itak migranti iz Evrope…ki so bežali pred Dolfijem.

  • Aron

   Večina sedanjih Izraelcev tako ali tako ni Židov, potomcev Davida, ampak gre za evropske konvertite.

 • Metilni Alkohol

  Eni govorijo, kako korist bo imel Slovenija od tega priznanja!?!?…I mean WTF !…Tudi če greš reševat nekoga v deročo reko ni nobenih koristi zate, se pa pokažeš kot človek in greš s čisto vestjo naprej.
  Dejstvo je, da s tem pošljemo signal, da nam ni fseeno kako nek narod trpi pod okupacijo in da si upamo kdaj narediti nekaj kar je praf in ne vedno tisto kar nam ukažejo neki oranževci iz amerike.

  • Dragan Krstič

   Kakšen narod so Palestinci? To so Arabci, ki so prišli v Gazo in okolico takrat ko so začeli židje kultivirati puščavo in naredili to ozemlje zeleno. Že konec 19. stoletja so mukotrpno začeli s poljedelstvom in sadjarstvom šele potem so začeli prihajati muslimani ko so zavohali možnost paratiziranja.Zakaj bratje po krvi, jeziku in veri Palestincem ne pomagajo? Zato ker jih ne marajo in zato da zanje skrbijo kristjani podobno kot z migranti ki vdirajo v Evropo.

   • Metilni Alkohol

    Pa ka nonstop govoriš o kristjanih? Ka si ti težki kristjan…pravoslavni? Samo fprašam.

   • Aron

    Bulšit. Židov je bilo v začetku 19. stoletja le za vzorec, njihovo število naraste v 20. stoletju z alijo in migracijo svetovnega židovstva. Palestinci so bili od 12. stoletja dalje v večini.
    Pa da se razumemo, zaradi židovske okupacije se je drastično zmanjšalo tudi število palestinskih kristjanov.
    Zakaj zagovarjaš genocid židov nad kristjani?

    • Dragan Krstič

     Ti bom kar odgovoril z videom iz Googla: Hamas Interior Minister-we are Arabs, not Palestinians
     Decidirano in jasno je povedal da so Palestinci v večini pritepenci iz drugih koncev
     Arabskega polotoka.

 • Metilni Alkohol

  Palestino priznat takoj… neke koristi od američanof tako ali tako nimamo. Še v arbitraži podpirajo hrvačko…ki se pa gre čistega ustaštva. Bobu bob !!!

  • šmentanamuha

   Ja, leva koalicija je s pljuvanjem po Melaniji in Donaldu zajebala zavezništvo z ZDA. Pravi butli na kubik.

   • zoro

    metilni je zblojen.

 • Sašo

  Poglej ga Kahla..bi imel burek zastnonj naslednjih 20 let ali kaj stoji v ozadju tako anarhistične odločitve ? Resnica je ta da bo v žepe ob priznanju kapnilo veliko več kot burek.

  • Svele

   Burek prinesel Janša

 • Prihajam Slovenija

  Z lepim se hvali ta bedak od Erjavca.

  • Slovenka

   +++++++++++++++++++++++++++++++++, čista +10

 • dr Janez Sveti

  Imam občutek, da veliko Slovencev sploh ne ve, kako smo majhna država (en kitajska vas) in bi bilo dobro malo počakat z raznimi “svetovnimi” priznanji. Sicer sem mnenja, da Palestinci morajo dobit državo.
  DR Janez SVeti genij

  • Metilni Alkohol

   DR Janez SVeti…a se lahko spovem mojih grehof?

   • dr Janez Sveti

    Ne. Ampak, vseeno ti je vse odpuščeno, če nakažeš prostovoljni prispevek.

    DR Janez SVeti Odpustnik

  • Dragan Krstič

   O.K. naj imajo državo samo hudič je to, da 25% prebivalstva živi od dohodkov zaposlitev v židovskih firmah, ostali pa od pomoči preostalega sveta.

   • dr Janez Sveti

    Vem, ampak je tudi vzrok globok. Žide lahko sovražimo, vendar moramo priznat, da so vražje sposobni. V vsem. Zato, pa jim ne smemo dovolit, da počnejo z Palestinci to kar počnejo. Enostavno ni pošteno.
    DR Janez SVeti Jaffa

    • Dragan Krstič

     Iz naših medijev zvemo samo za nasilje Izraelcev do Palestincev, nikoli pa na
     uboje in atentate Palestincev nad židi. Zame sta ostala v živem spominu vojaški napad Arabcev na Izrael junija leta 1967 in pokol izraelskih športnikov na OI v Minhnu. To jim Izraelci nikoli ne bodo odpustili.
     Še enkrat ponavljam da si a Googlu ogledaš video intervju: Hamas Interior Minister-we are Arabs, not Palestinians.
     Bratje v veri, jeziku in krvi samo deklarativno podpirajo Palestince, glede finančne pomoči pa velja tisto: ne čujem dobro.

     • dr Janez Sveti

      Dragan, zelo dobro vem kaj počnejo eni drugim in zato se ne postavljam na nobeno stran. Ker je Izrael neporimerno vojaško in finančno močnejši, pa tudi vem, da deluje podtalno, diplomatsko in zločinsko. Ne moremo primerjat palestinskih molotovk z zažigalnimi bombami izraelskih letal a ne? Pišem pa, da si tudi Palestinci zaslužijo državo, čeprav bo takšna mafijska enklava, kakor je Kosovo.

      DR Janez SVeti genij

     • Dragan Krstič

      Se strinjam,bo država po vzoru Kosova.

     • dr Janez Sveti

      Moram povdarit, da Kosovo po mojem mnenju nebi smela biti država, ker je to ozemlje Srbije!
      DR Janez SVeti genij

     • Dragan Krstič

      A me vlečeš na tanek led? Ne bo ti uspelo. Je pa res da bo do vojne konfrontacije med Izraelom in Palestino prišlo prej ali slej, že zaradi natalitete Arabcev če drugega ne. Enako se bo zgodilo v zahodni Evropi. Nemčija nastaja lonec s kipečo vodo pod pokrovom. Poti zanje nazaj ni. Če želijo ohraniti kolikor toliko fertilnost nemšega naroda morajo dati mladim družinam beneficije za velike družine, vendar zaradi muslimanov z nemškim državljanstvom to ne bo pomagalo ampak bo enako kot bi ogenj gasil z bencinom. To je začaran krog brez rešitve. Mi moramo paziti da se nam ne zgodi kaj podobnega.
      Poglej video na Googlu: Germany, France, Holland will turn into muslim states in 2050.

     • dr Janez Sveti

      Moje mnenje o Kosovu je takšno ne glede na tvoj priimek. Albanci so pastirji, ki so za časa Turkov naselili male dele Kosova in se z razmnoževanjem (nenormalnim) postavili za večinski narod. Da je Kosovo republjik navadna mafijska enklava pa ve vsak normalno informiran človek.
      DR Janez SVeti genij

  • FUCK COMMUNISM

   Saj so jo imel, pa so jim jo zidi ukradli!

  • Svele

   Ena bomba vojna virus.slovencev ni več amen

 • Metilni Alkohol

  Foglof Tunek: “Čujte, ugotavljam, da so slovenceljni v večini očitno precejšnji smrduhi brez kančka hrbtenice.. Imajo samo polna usta načelnosti, ko gre za njihove plače in jokajo do onemoglosti, ko nekdo drug noče upoštevati prava (na primer Hrvačka)… ko se je pa treba izprsit in se malo ekonomsko žrtvovat za neka načela, na podlagi katerih se je 27 let nazaj odcepila naša država, so pa tiho kot riti in pospravijo v žep tisti Izraelski dinar in še enkrat nastavijo rit ameriki, ki itak raje kakšno drugo rit gleda… Samo ne mi jamrat, ko vas zasluženo tujci pokupijo pa boste že spet v elementu oprod. Na tem nivoju pa načela ne štejejo kaj dosti.”

  PS: Ta Tunekof zapis je namenjen predfsem desnici in kvazi-levici. Kapish?

  • Dr. Ustavnega prava

   Fogel, a tok si ga požru, da si se v alkohol spremenu, ha,ha,ha.

   • Metilni Alkohol

    Ne vem no…. same vinske mušice letajo okrog moje glave :)

  • Dragan Krstič

   A to ti misliš glede nepriznanja Katalonije?

   • Metilni Alkohol

    Katalonija je imela v zgodovini različne stopnje avtonomije. Ima izključno oblast na področju kulture, turizma in stanovanjske politike. Na drugih področjih, krediti, banke in zavarovanja pa tudi intelektualna in gospodarska lastnina, se mora ravnati po državnih zakonskih predpisih. Kapish?

    • Dragan Krstič

     Ja to pa avtonomija; oblast v kulturi, turizmu in stanovanjski politiki. To ima tudi ob čina Središče ob Dravi, hahaha. Ne me basat pa prej se mal strezn preden pišeš bedarije.

     • Metilni Alkohol

      Zapomni si eno… kdor ima oblast v kulturi, ima celotno oblast.

     • Dragan Krstič

      A zde pa razumem zakaj se židje bojijo Palestinske države. Imajo veliko kulture in
      država Palestina zaradi te kulture doseže oblast nad celtnim ozemljem Izraela.Sicer imajo celo Nobelovega nagrajenca.

     • Metilni Alkohol

      Ne ne…pogovarjama se o Kataloniji ka se tiče kulture. Palestina pa mora dobiti svojo državo.

     • Dragan Krstič

      Ja sej imaš prav. Udbovci ste lepo po pravici govorili: kultura in prosveta naša bo osveta. Viš nisi pozabu.

     • Metilni Alkohol

      Zato pa sn postal učitelj…učitelj glasbe… Se pravi, prosvetar in kulturnik :)

     • Dragan Krstič

      Poznam kar nekaj udbovcev učiteljev, ki so poučevali otroke slovenskih izseljencev v Švici in Nemčiji. Prvovrstni intelektualci hahaha. Marxa in Engelsa so citirali na pamet. Res je kar praviš, kultura je oblast, oblast in vohunjenje nad ljudmi. Vsa čast tebi.

   • Slavica Ostrovška

    IZRAEL NAS JE PRIZNAL, ZAKAJ MI NE IZRAELA ?

 • totex39

  Ne smemo dopustiti, da vlada z Erjavcem na čelu vodi tako škodljivo politiko. Poslanci vsaj enkrat dokažite, da sedite v parlamentu, zaradi ljudstva, ki vas je izvolilo.

  • Metilni Alkohol

   Palestina bo postala država. Torej brez joka in stoka.

   • totex39

    Stokal boste vi, ko vas ne bo več noben šmerglal in boste ostali v zabačenem balkanskem kotlu.

 • Sredina

  Kdo je proti priznanju Palestine in govori o nevem kakšni izolaciji Slovenije zarad tega, zelo očitno pojma nima o razmerah v mednarodni skupnosti in o diplomaciji

 • Metilni Alkohol

  Ivan Cankar: “Narod si bo pisal sodbo sam, ne frak mu je ne bo in ne talar!”

  Tisto, kar je vedel že Cankar, se današnjim desnim politikom ne prikazuje niti v sanjah. Za kaj takega je preprosto kriva evolucija. Naši desničarski politiki so zamrznjeni na ravni amebe. Kaka hrbtenica se jim lahko prikazuje le v mokrih sanjah! Ameriški hlapci… da popizdiš!

 • Sredina

  Tut Milan Orožen Adamič, ki ni noben diplomat ampak geograf, je kot član SDS podal zelo nepristransko mnenje o situaciji

  Kr najdete nek folk in jih okličete za strokovnjake, ker pač nimate kadra, ki bi dajal izjave za NoroTV

 • Pezde

  Pa to nebi bilo prvič, da je Erjavec trapal in nam delal sramoto. Že vsaj 10x bi moral odstopiti zaradi svojih blodenj. On in njegova stranka so dobri samo za mešanje dreka, a vseeno nihče ne more sestaviti vlade brez njega. Torej ga nehajte voliti, vi naivni penzionisti! A vam je do sedaj kaj zrihtal?

 • JanAndr12

  Oh “boh nedaj” Židje bodo slabe volje, ker je ena Slovenija Palestincem priznala pravico do obstoja! Milan zver se usti o “izdaji naroda”, zdraven ga pa dnevno izdaja v Evropskem parlamentu, ko podpira migrantske kvote in drži štango globalistom tipa Merkel in Macron. Bruh!

  • MEFISTO

   Spet nov nick enega in edinega!

 • piko8

  kahl nam je že arbitražo zbombardirav, no to je pa višek nebuloz tega neandertalca priznanje teroristov bruh!!!

  • komar marko

   vikend tukaj, vikend tam, v starosti boš koristil delo ki si ga storil v mladosti!

 • komar marko

  no in take imamo na vladi. In CMERKo in Kahli po ustvarjanju javnega mnenja imata zagotovljene službice, narod pa 1000 OJROTOV penzije in plače. Čestitke vladajočim za OGROMEN uspeh!

  • Metilni Alkohol

   Ti razmišljaš nekao tako: Da gospod Trump… seveda gospod Trump… bi še malo slovenskega piščanca, gospod Trump. Vas počoham gospod Trump? Hvala gospod Trump. Seveda gospod Trump. Samo trenutek gospod Trump… gospa Merkel kliče. A si brez hrbtenice?

   • komar marko

    Ne vem kaj si hotel povedati, ker si nerazgledam. Da ti pomagam, ko MERKLCA kihne, potem pol EU obleži. Rabiš kak dokaz?

    • Metilni Alkohol

     Povedat sn hotel, da si imperialistični ritolizec… Ajd, ti pa dokaži kako Merklca kihne.

     • komar marko

      Veš jaz sem še iz tistih cajtov, ko ste ustanovili PIF in s SOVRAGOM POSKAKOVALI z roko v roki, potem ste pa lagali, zato pa imamo LAŽGOŠE!

    • Dragan Krstič

     Naša levica skupaj z Metilnim ne bo obležala. Imajo zalogo v davčnih oazah in Mehiki, tam okoli 70 miljard €.

     • komar marko

      pozabil si na ŽILNE OPORNICE. V knjigi od ĐĐUSEPEJA NAŠ TITEK so imeli 90 leta naloženih 13 milijard dolarjev od članarin!

  • Dragan Krstič

   Smo pa zato zmagovalci 2WW.

   • komar marko

    Jap zato nas niso hoteli povabiti na 70 letnico!

    • Dragan Krstič

     Bodo pa šli na 80 letnico. Pri nas partizanov še 50 let ne bo zmanjkal.

     • komar marko

      jap so v LAŽGOŠAH talali spomenice ta frišnim, tistim s puhom!

 • komar marko

  se spomnim še daljnih časov ko je bil TITEK še živ, kako smo se zavzemali za PALESTINCE, dokler se ni dogodilo olimpisko leto v MUCHENU. OOčitno se stari časi vračajo!

  • Metilni Alkohol

   Titekova mamica je bila Slovenka. A nisi ponosen?

   • komar marko

    TUNKO, a si bil na večerni terapijo BUTN SKALA?

    • Metilni Alkohol

     Ne, sn pa snoči bil na glasbeni predstavi… Igrali so moji učenci.

     • Dragan Krstič

      Aja, ti si bil učitelj v Clevelandu. A tam si vohunil za izseljenci?

     • Metilni Alkohol

      Ne, tam sn končal OŠ in srednjo šolo… pri nas pa Akademijo za glasbo.

     • komar marko

      smer FRULICA! Ovce so pa blejale!

     • Metilni Alkohol

      Ne, smer glasbena teorija oz. harmonija in kontrapunkt…kapish?

     • komar marko

      kolikor vem sem ti odobril samo FRULICO, pa še to so ti ovce ušle!

     • Dragan Krstič

      Oooo pol sva pa kolega. Jaz sem bil pa von Karajanov pomočnik. Če mu je dirgentska palica na tla padla sem mu jo pobral.

     • komar marko

      Upam, da ste zašpilali ZDRAVLJICO in na GOLICI!

   • marker

    Ko se Slovenke poročijo s priseljenci, nehajo biti Slovenke.

   • šmentanamuha

    Ta, ki je vladal, je bil kot kaže fejk. In dejansko ni znal niti besedice slovensko.

 • komar marko

  Nikjer na SVETU nimajo penzionerske stranke. Preprosto, pa da ne bo nesporazuma, ti samo jemljejo! Edino pri nas so rdečkoti lansirali SATELIT, da lahko praznijo in selijo na DEVIŠKE OTOKE!

  • Metilni Alkohol

   Milan vodi celotno igro. Fse stranke so pod njegovim fplivom…tudi SDS pride na vrsto. Z Vero Ban sta že bila na večerji.

   • komar marko

    ja sam se je stejk zataknil v grlu. Kja je bil vzrok?

    • Metilni Alkohol

     Vzrok je bila kost…jedel je T-bone steak.

     • komar marko

      upam da je Palček Smuk dobro prestal okrevanje, da bo lahko še malo sral!

     • Metilni Alkohol

      Milan ima polno energije v sebi… Štefka mu namreč fsak dan kuha čajček s šnopsem.

     • komar marko

      ja opažam veliko sranja še več smradu. So baje morali cele LAŽGOŠE dezinficirati! UŠI vsepovsod!

   • MEFISTO

    Pod vplivom metilnega alkohola?

   • bednick

    To, da ima šmarnica metilni alkohol je nateg!
    Zakaj?
    Da so prodali več tujih sort , več fungicidov, pesticidov…….

    • marker

     Imaš prav. V Avstriji in Nemčiji je šmarnica zakon, ker je ena izmed redkih trt, ki je ni treba škropiti in vsebuje veliko zdravilnih učinkovin. Pri nas je bila prepovedana, da so lahko prodali druga vina, šmarnico pa je lahko imel vsak.

 • Stajerka

  Interpol svari.
  Interpol je izdal opozorilo glede kraje materiala, ki ga uporabljajo za izdelavo bomb. Opozorilo so poslali vsem policijam na evropskih tleh.

  Kamion so ukradli v belgijskem mestu Zedelgem v soboto, informcije o dogodku so zelo skope.

  • Svele

   Neznani Janez neznani kraj

 • Prle

  Zverina spet v svojem elementu, ko pa je Ivan Janez Kalimero jemal puf, je bil pa tiho kot rit. Skratka hlapec.

  • komar marko

   ha, ha, ha. In kaj je pri pufu narobe. Pišrem iz vidika zakonodaje. PRAV! Če vam ni nič jasno, vprašajte vSAJ KRIVICA, da vam nalije resnice!!!!!!!!!!!!!

 • MEFISTO

  Erjvec oziroma olitika, ki komandira tega brezveznika, prav sili Slovenijo v težave.

  Le kaj je Slovenija izgubila v Palestini?

  Doslej še nič, poslej bo pa drugače.

  • Stajerka

   mogoče pa lewaki, glede na pobožne želje o 200.000 migrantih, pripravljajo evropsko muslimansko enklavo……pri njih res nikol ne veš, kam pes taco moli…….

 • Krtača 20

  Kle se spet kaže desnakarsko licemerstvo. Nič ne bi priznal, razen če Janšu kapne v žep. A so Palestinci kaj manj ljudje kot smo mi?

  • MEFISTO

   Naj te potolažim.

   Kakršne iz sebe mečeš, sem začel verjeti, da so boljši od tebe.

   • Krtača 20

    Ti še seb ne verjameš.

  • komar marko

   pLe kdo je organiziral akcije v MUCHENU na neki igrah, davna desetletja nazaj!

   • Krtača 20

    No da te berem brihta kdo je organiziral atentat na olimpijce? Da vidimo tvoje znanje.

    • komar marko

     tenoristi?

     • Krtača 20

      A ne basisti?

     • komar marko

      če so se vsedli na note in prdeli , so bili……………

     • Svele

      Janša Bavčar sta ubila Krambergerja na olimpijskih

  • nevtrino

   Je kdo kaj rekel, da niso ljudje (judje?), ampak že samo to, da zunanji minister očitno nima bolj pomembnega dela od priznanja Palestine, je katastrofa.

   • Svele

    Karel naj prizna Slovenijo za hlapce Američanom germanom

 • bednick

  Milan Zver:
  “Težko si bomo spet pridobili ugled in verodostojnost.”
  __________________

  Kdaj smo ju pa sploh imeli, mater ti nakladaško?!

  • komar marko

   ja rdeči so ves čas srali, tudi ko je vladala desnica in CICIBANI so pošiljali razne dopise v tujino, dokler niso aktivirali PATRIJO in PSE PISUNČKE z lažmi!

 • Metilni Alkohol

  Da nekaj razčistimo… deciliter šmarnice na dan ureja prebavo in znižuje holesterol. Z encimi ureja delovanje trebušne slinafke in želodčnih sokof. Eni zdravniki jo zelo priporočajo. Šmarnica je ta hip najbolj ekološka pijača, saj je v nasprotju z drugimi trtami in sadjem ni treba škropiti po fsakem dežju. Zaradi svoje velike odpornosti sploh ne potrebuje zaščite… Kapish?

  PS: Jas je na dan spijem cirka pol litra…čez soboto in nedeljo do enega litra.

  • komar marko

   jazte tukaj podpiram. PATOLOGI to lahko potrdijo, žile so čiste kot pri DOJENČKU!

  • Metilni Alkohol

   Še to… sodno medicinsko izvedensko mnenje iz leta 1970, ki ga je podpisal dr. Janez Milčinski spodbija obtožbe, da ima šmarnica preveč metilnega alkohola. Takratna analiza vzorcef je pokazala neznatne količine metilnega alkohola, praf tako pa niso našli drugih sestavin, ki bi lahko imele tako dramatične učinke, kot so jih pripisovali šmarnici.

  • cosmosjasnovidec

   Saj se ti tudi pozna.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • zoro

    ja šmarnico so tudi tisti pili,ki so svoje brate morili.

 • MEFISTO

  Kdaj hodi Metilni alkohol, ki je samo eden od nickov moža tisočerih nickov, srat, scat in kozlat, če je kar naprej na portalu?

  Saj res, gate narobe obrne, pa spet “diši”.

  • komar marko

   škola FRULICE, kaj češ!

  • Metilni Alkohol

   Palestince priznat in povabit na Eurovizijo… pa še na fsa evropska prvenstva, eurolige… če lahko Izrael, lahko tudi Palestina. Pa bo Olimpija dobila kakšno tekmo v championleague na gostovanju v Gazi..he he…

   • komar marko

    mimogrede. Kar trdite taki kot si ti, obrni za 180 stopinj in je pravilno. Ne rabiš znanstvene utemeljitve. Ker ste navajeni za sranje, torej kaj sledi če nočeš sranja?

 • MEFISTO

  Mihael, zaupno, koliko nockov si že pokuril na tem portalu?

 • Metilni Alkohol

  Čujte desnosučni… predlagam vam, da si preberete raje kakšen učbenik mednarodnega prava in če boste zmogli ta intelektualni napor, boste z začudenjem ugotovili, da Palestina izpolnjuje fse pogoje za državo.

  • bednick

   A si ti rdeč musliman?
   Imaš hčerko, želiš da ti jo nategnejo?

   • komar marko

    on je sesalec, na plečih delavčkov s 600 EURČKI plače in išče kozo JULIKO, ki je v varni štali. Smo jo morali zaščititi!

    • Metilni Alkohol

     Moja plača je cirka 1.650 ojrof…z prevozom in malico. Moja Julika pa ima 1.200 ojrof…tak da ni tako slabo.

     • bednick

     • Sašo

      Kaj oralno zadovoljujeta hrvaške carinike na drugi strani Zavrča ?

     • Soave

      Ni slabo, ne . Pa še za svoje kikirikanje nekaj dobiš. pa je, a ne ?

  • komar marko

   ha, ha, ha. PRAVO in rdečkoti. Prosim ne, preveč imate montiranih procesov v 21 stoletju in kršenju človekovih pravic in UNIČEVANJU dokazov!

  • Dostmamrecesije

   Si preveč alkohola spil??

   • Sašo

    Ni, on spada med cvet slovenske samooklicane inteligence z levice. Takšni so njihova realnost. Vse ti pove to da jih vodi senilni starček, ki se usede v svoj avto na sovoznikov sedež in želi zakurblat mašino :) .

  • Sašo

   A ti si zaradi Palestine se brat naučil ? Če si ti prebral da Palestina izpolnjuje vse pogoje za to da bi postala država, potem bo že držalo :) .

  • cosmosjasnovidec

   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • Svele

    Reče lajdra Urša sinu črtu ti pa fukas bolje kot sipecjanez vem to mi je že brat Jakob povedal

 • Sašo

  Kaj če bi slovenske levičarje naselili v Palestino ? Namesto priznanja jim podarimo samooklicane slovenske levičarje in naj povedejo Palestino v višave, višje kot je Švica, s SLovenijo se jim je ” Švica ” malo zalomila :) . S sabo pa lahko vzamete je vse jugoviće ki se vlačijo po SLoveniji in kulturno, multikulti obogatite Palestino..dajte no, vsem bi naredili uslugo.

  • ekspêrt

   Tomićka bo proti.

 • Metilni Alkohol

  Čujte desnosučni, zakaj se tako sekirate glede priznanje Palestine? FHalozah pravimo…”zakaj bi se sekiral za kilo dreka če ga lahko dobiš pet”…

  • cosmosjasnovidec

   “foglof tumpek”
   Ti si tako ali tako sam en velik drek tako,da je vseeno če še ga kaj dobiš zraven ali ne.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • MEFISTO

    S tem si užalil tudi tetko z ozadja, Metilni alkohol, Krtačo 20 in še koga!

 • Soave

  Jojmene, no ??
  Ta človek samo škodo dela ! Ta pa je diplomat !! Že vseskozi samo naklada. . . . .

  • DJURO SUMAR

   Jajca pa ima, ane.

 • Soave

  Spodaj nekdo piše , da sta dve najljubši državi desničarjev Palestino že priznali. . . . . . seveda je pozabil napisati katerega leta in v katerem sistemu !!

 • tetka z ozadja

  Janšistična sodrga, na volitvah ste za poraz najprej krivili Kučana, nato Kučana in medije, nato Kučana medije in UDBO, nato Kučana medije, udbo in sodiša, po zadnjih volitvah ste celo državo tožili za slab volilni rezultat. Predlagam vam da zamenjate volilce in greste kandidirat v Palestino.

  • cosmosjasnovidec

   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • tetka z ozadja

    Čipirali vas bomo janšisteki, čipirali in vi ne boste mogli NIČ proti temu.

    • ekspêrt

     Ti si že čipiran.

     • tetka z ozadja

      Razpravljamo o tem, da vas bi bilo ceneje avtanizirat.

     • ekspêrt

      Imaš prav. “Avtanizirani” boste, če tako želite …he, he – ni problema.

     • Denis Marc

      Jej se človek nasmeje cvetu modrosti naših levičarskih ameb.

     • Svele

      Saj se bodo sami uničili.obcevati znajo z fantki desničarji so že na poti izumrtja in degeneriran narod ne bo več obstajal.plitek genetski bazen

    • Bald Eagle

     Le pridi, pezde komunajzersko! M 107 A2 .50 BMG je pripravljena in le čaka, da sprožim natančen strel.

     • Soave

      Ohoho !! To vidiš. Še ne spoznam na orožje, ampak sliši še dobro.

     • Svele

      Vabljen na ekskurzijo v Barbarin hostel na skupinski samomor amen grešniki crknte Janševiki odtrajniki pobijeBog amen

   • Svele

    Reče lajdra Urša sinu črtu ti pa fukas bolje kot sipecjanez vem to mi je že brat Jakob povedal

  • Soave

   Začel si dobro. Tvoj predlog mi pa ni všeč. Naredili bomo drugače . Mi bomo kandidirali tu, oni pa naj gredo v P.

 • cosmosjasnovidec

  Za tega kehlavega izdajalskega Slovenskega slinavca tako ali tako ni čudež kaj blebeče saj imajo vsi tovariši komunajzerji ter levaki z čefutarji na čelu v sebi prikrit Herpes kateri jim slej ko prej udari ven.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • tetka z ozadja

   In kako se kaj počutite janšisteki, ker že v naprej veste, da zopet ne boste vladna stranka.

   • centurion

    Bulš, kot bit pofukan v garaži, kaj pravte, levaki, ha? Pravzaprav hov??

    • Steiermark

     Titovim pionirčkom, brez tega, živeti ni…….

    • Svele

     Bolje psa kot ministranti pedofili jezusovi

  • DJURO SUMAR

   Tole si že tolikokrat napisal, da je več kot očitno, da ga imaš samo še za scat.

   • ekspêrt

    Pa sej ni DJURO SUMAR, no.

    • DJURO SUMAR

     Ni niti moja senca.

   • Steiermark

    Če ga ima cosmojasnovidec samo za sc…..t, kot ti praviš, ga imaš pa ti in tvoja praznoglava rdeča klika, za “razmišljat”, kot je pač pri vas v navadi, ker sicer se ne bi podpirali eden z drugim….

    • DJURO SUMAR

     Očitno zna moj k…. razmišljati bolje od tebe.

 • Božidar Rodica

  hm Cerar in Erjavc ma nč.. transport pa via Avstralija Janša klinika

 • Božidar Rodica

  ma ti Errrjaaaavc ti bi lhk u LJ čevlje pucu k se treseš avtomatika

 • DJURO SUMAR

  Prav ima Erjavec, desničarji pač vedno čakajo, da jim gospodarji dovolijo in povedo, kaj smejo storiti in česar ne. Korl ma pač jajca.

  • ekspêrt

   Ne sam jajca, tud jajcevode – hmmm

  • sprehajalec

   Levičar se seveda nikoli ni pustil podrediti gospodarju iz Moskve….

  • Dragan Krstič

   Kvečjemu vulvo.

   • DJURO SUMAR

    Vulvo imaš ti v glavi.

  • nevtrino

   Mogoče ima jajca, ampak očitno tudi razmišlja z napačno glavo !

   • DJURO SUMAR

    Saj sploh ne razmišlja, ampak kar blekne. Je pa res, da se že dolgo drži v vrhu politike, torej nekaj le zna.

  • xtc

   Levičarji vedniio čakate ,da vam da komando vrhovni šef CK v Moskvi,kot vedno-hlapčki enkrat hlapčki vedni in večni looserji.

   • DJURO SUMAR

    S šefom v Moskvi so se razšli leta 1948, točno takrat ko sem se rodil, torej pred 70. leti. Če bi bili looserji, nebi bili na oblasti že 70 let. Saj veš, klerikalci pa enkrat izdajalci, vedno izdajalci.

 • sprehajalec

  Ma kakšni Palestinci, sedaj bo iz naftalina potegnil levičarsko ljubezen do kozojebov še iz časa pokojne juge, da bo pogojni refleks v penzioniranem samoupravljalcu prišepnil, ta je pa naš, ta je pa za neuvrščene pa za Arafata.

  Erjavec, pokvarjenec, boli ga koko za Palestince, rad bi glasove od zmešanih samoupravljalcev.zase. Ne dajte se preslepiti. Volilna baza mu že fejst po zemlji diši, vsake volitve je je manj.

 • sprehajalec
 • tasilo

  Kavl Evjavc je zadnč toko pvavu:

  “Mi bomo Palestino pviznal, zato k nima črvke v. Izvael se pa toko teško igovavja, zato ga pa noben na mava.”

  • ekspêrt

   :))))))))))))))))))))))))) neeeee, me lulat ….

  • Soave

   Suuuuuuuper !

 • Bald Eagle

  Dr. Laris Gaiser o Karlu Erjavcu:

  Karl Erjavec je bil še pod Janševo vlado umaknjen s pogajanj s Hrvaško glede LB (Ljubljanske banke); v šestih letih se ni udeležil enega samega bilateralnega srečanja na najvišjem nivoju z našimi najpomembnejšimi partnericami; nikoli se ni udeležil enega samega srečanja pomembnejših mednarodnih think tankov, v katerih se krojijo smernice zunanjih politik in se navezujejo stiki; zaradi očitnega jezikovnega manjka ni nikoli navezal osebnih sodelovanj s tujimi voditelji; zaradi istih razlogov ni nikoli odločno ali aktivno branil interesov Republike Slovenije v Svetu Evropske unije, kjer je vedno le bral vnaprej pripravljena stališča; v tujih državah je imenoval dvomljive konzule, ki se danes nahajajo v zaključnih kazenskih postopkih zaradi finančnih malverzacij; odobril in kril je izredno velike, nepotrebne stroške določenih diplomatov v tujini; in, kar je najhuje, nikoli ni izvajal zunanje politike, ki mu jo narekuje strateški dokument o zunanji politiki naše države! Od prvega dne Erjavčevega ministrovanja je naša država izgubila mednarodne prijatelje, prave zaveznike, gospodarske povezave, lastni ugled in kredibilnost.

  Ne glede na diplomatsko prijaznost je Slovenija v tem trenutku mednarodno najbolj izolirana in nevplivna članica Evropske unije. Enosmerno prijateljstvo z Rusijo – potencialno pozitivno in dobrodošlo, v kolikor je uravnoteženo s številnimi drugimi prioritetami – ni prineslo prav nobene dodane vrednosti. Prav zato, ker ostalim prijateljskim državam delovanje MZZ-ja ni bilo primerno predstavljeno, je rezultat še bolj negativen. Zaradi škode, ki jo je minister naredil slovenskemu narodu v zadnjih letih, na podlagi neizvajanja zunanje politike in zaradi zlorabe položaja v prid njegovih notranje političnih igric, bi moral odgovarjati pred ustavnim sodiščem. Na žalost je takšen razplet v danih okoliščinah in sestavi Državnega zbora nemogoč, vendar je prav, da se zadeve povedo.

  • Soave

   +++++++

  • samotoje

   Verjetno bo treba kar nekaj let trdo delati v diplomaciji, če bo Slovenija hotela popraviti vso škodo, ki jo je amater Erjavec povzročil na mednarodnem področju. Mi se tu lahko delamo norca iz njega, ker ga pač poznamo in nam je v zabavo, v mednarodnih komunikacijah pa je ta isti klovn uradni predstavnik države. Zato smo padli tako nizko.
   Da se izognemo nadaljnjim škandalom in bedarijam, bi bilo treba parlament razpustiti na prvi možni datum pred volitvami.

 • nevtrino

  Bo torej Palestino priznal kar en KarelE, ali pa bo odločala Slovenija ?

 • xtc

  Dejstvo je ,da se SLO levaki zavedajo,da se njihov neizbežen in klavrn konec neizbežno bliža,zato smo priča vsem tem norostim od Dražgoš napreje.
  Dejstvo je,da v tem mandatu nimjo kaj pokazati-zapravili so že dobljeno arbitražo,vse bolj je majav drugi tir,Iran NLB gate,vse več dokazov kako F21 direktorji iz podjetij izčrpavajo denar v tujino,Gorenje se vse nolj maje,grozi val stavk,skratka nič od niča razen ,baje odličnemu BDP novi davki.
  Zelo verjetno levaki upajo ,da bi postala Palestina neka njihova davčna oaza in zavetiišče kamore bi se varno zatekli pred roko pravice ,ki jih bo izkala.
  Seveda pa levaki neumno mislijo ,da se bomo skobacali iz Nata,morda res vendar,bo še preje zmanjkalo novih kreditov,ostali pa bomo brez varovanja.
  Ali po domače,jasno je ,da bodo zahteve sindikatov Slovenijo dokončno postavile ob bok Grčiji,ko nam bodo ZDA in Izraelci onemogočili kredite,ko pa ne bomo več v Natu pa nimamo več varnosti,torej si nas lahko sosede v soglasju z ZDA mirno razdelijo.
  Putin ne more nič pomagat.

 • joza joza13

  Konj.

 • Grenze

  Porka madona ta fuks Erjavcu nima čist nič v glav a sam na svojo ret gleda tak ni za politika ampak za nobeno rabo še za cesto pometat ni . Za pregont .

 • DJURO SUMAR

  Imaš prav, nikoli se ne ve.

 • Hribouc

  Kreten za kretenizem par excellance! To ne moreš niti verjeti, da je mogoče da tak bumbar vodi take posle.AMPAK-v komunistični demokraciji Udbokučanistan je vse to zelo možno.
  ——————————
  Pomnite in se vedno spominjajte:
  Ko je bil storjen zločin, ko so umorili Ivana Krambergerja ste molčali !
  Še vedno nasedate slepilnim skladom dobrote Ivana Krambergerja !
  Še vedno se klanjate in za lasni komfort nasedate podanikom zločina, laži in prevare!
  ——————————
  Za plačilo imate točno to, čemur ste priče.Drugače ne more biti, kajti nasedate Satanu.

 • Darth Vader

  za koga dela karel ehjavec? ”

  Hillary bi nadaljevala Obamin načrt
  slabljenja Ameriške Vojske, medtem ko bi aktivno financirala Iran in
  Severno Korejo pri razvoju jedrskih orožij.

  Edini vojaški poveljniki, katere bi Obama
  in Hillaryina administracija promovirala, bi bili tisti ki: Sprejemajo
  LGTB agendo, operacije sprememb spola za transgender osebe na stroške
  davkoplačevalcev, zavračajo kakršnekoli pogovore v kontekstu radikalnih
  muslimanov kot teroristov, se strinjajo z jedrsko oboroženim Iranom in
  Severno Korejo, so voljni nadaljevati s Palestinsko agendo za uničenje
  Izraela kot Židovske države, bi bili pripravljeni promovirati vladavino
  Muslimanske Bratovščine preko celotnega Srednjega Vzhoda in Afrike.” https://ambasador21.wordpress.com/2018/01/24/izdaja-qanon-objavil-obama-hillary-16-letni-nacrt-za-coup-detat-v-zda/

  • nevtrino

   Huso Obama je itak muslimanski brat …
   Ampak, da slovenski minister za zunanje zadeve nima drugega dela, kakor priznanje Palestine, je pa kar bolano.

   • Aron

    Ne skrbi, če najde čas za oslarije, mora najti čas tudi za tako pomembno in moralno dejanje, kot je priznanje Palestine!

  • Aron

   – Hillaryjini demokrati so ativno podprli povečanje budgeta za Pentagon, Trumpu so dali še več denarja, kot ga je zahteval. O kakšnem slabljenju vojske govoriš?
   – Iran ne razvija jedrskega orožja, to so ugotovitve mednarodnih organizacij kot tudi ameriških.
   – Trump aktivno podpira skrajne vahabitske teroristične organizacije, od kje tebi info, da se bori proti njim? Miljone daje ‘radikalnim muslimanom’, poguglaj.
   – Še enkrat bluziš- dokaz, da Iran razvija JO? Pa tudi če ga, jaz osebno podpiram da ga- če ga ima lahko Izrael, Amerika, Pakistan, SK, zakaj ne Iran?

   Vglavnem, nabijaš in širiš fake news. Ampak verjamem, da ti kakšen nevednež še verjame:)

 • Jožef

  Za vse pomembne notranje in zunanjepolitične odličitve bi bilo potrebno vprašati, kaj meni slovenski narod. Za posledicami slabih nesposobnih posameznikov lahko trpi ves slovenski narod.
  Za primer bom navedel izkušnjo iz socialistične Judoslavije. V avstrijskem Gradcu sem kupoval zapestno uro pri takratnem urarju Ilger. Ura ni bila poceni, zato sem prosil za popust oziroma gotovinski rabat. Mlada gospodična prodajalka se mi je nasmehnila in rekla, da bo vprašala mamo za odobritev. Glej ga zlomka, mama je prišla v trgovino in me vprašala, od kod sem. Iz Maribora, ji odgovirim. Gospa je dobila solzne oči in mi rekla, da popusta ne bo. V opravičilo mi je pojasnila, da je sama z družino pred drugo svetovno vojno živela v Mariboru. Po koncu vojne so jim komunisti zaplenili vso premoženje in jih izgali iz drzave.
  Za njo sem takrat predstavljal komunistično oblast in zato nisem bil deležen popusta. Še več, videla me je kot sostorilca tragedije, ki jo je gospa z družino doživela v tako ljubljeni domovini Jugoslaviji.
  To kar počne Rjavec, ima lako podobne posledice za slehernega Slovenca.
  Recimo že enkrat ne vsem Rjavcem, dokler nam niso zapravile vse dežele Slovenije.
  Dovolj je Piranki zaliv, Razkrižje in podobno.
  Julija jih vrzimo na smetišče zgodovine brez oriro s pomočjo gospe ožaljene dame brez kamelij cenjene Ljudmile. Posamezni osebki lahko počnejo nekaj za ves narod, za kar imajo mandat. Če ne delajo za slošno dobro ali slabo, jih je potrebno procesirati in jih poslati na neplačani dopust v Dob.

  • samotoje

   Odličen primer za ilustracijo stanja si navedel. Res je, kolikokrat te je bilo sram priznati, da si iz Jugoslavije. Na Bavarskem me je lastnica penziona, kjer sem nameraval prenočiti na poti iz Skandinavije, vprašala, če imam denar za sobo, ker je videla registracijo na avtu. Zamenjal sem lokal, zoprn občutek pa je ostal.

 • Johan

  Bebček je slaboumen

  • samotoje

   Erjavec ima vso pravico biti bebček. Katastrofa pa je, da je bebček zunanji minister države, torej na visokem političnem položaju (na katerega ga nihče ni izvolil, ampak ga je izsilil od so-bebčka).

 • KAPIBARA

  Se ne duvam ampak, ob prvi objavi njegove namere, o potrditvi te države (‘), sem si rekel: To pa NE BO NIČ dobrega za SLO :-(

 • plamen100

  Spoh ne mores verjeti da so lahko tako
  neprofesionalni politiki na taksnih polozajih za kar pa so se povrhu mastno placani. Je mozno da ke Rrjavec tako plitek da ne razume, dacb ni v stanju povezati dejstev da bo s priznanjem palestine odplavala tudi srbitraza v pozabo? To priznanje gre proti volji tapravih zahodnih drzav zaradi cesar bodo one le se nacelno podpirale arbitrazo drugace pa se cedalje veckrat prav od njih slisi, da se je treba dogovoriti na bilateralni ravni. Drugic Hrvaska od Izraeld kupuje 16 letal znamke F16 s cimer so si pridobilu naklonjenost Izraela s tem pa tudi njihove globoke drzave, ki ima zaradi dolgoletnega bpja za prezivetje razpredene po Evropi stevilne legalne in nelegalne kanale, o katerih se nasemu t.i. ministru niti sanjati ne more, Slovenija pa bo to cutila na vsakem koraku in kar je najhuje, Izrael izdajalcev nikoli ne pozabi in taksen odnos do izdajalske Slovenije bo izrael se stoletja gojil, ko nas ze davno vec ne bo.Tretjic ta poteza nas bo se bolj odaljila od Amerike, njihovih zaveznikov in sipatizerjev, kar se bo zopet poznalo na tej nesrecni arbitrazi, da se zadeve tako pasivizirajo dokler ne spolzijo v pozabo. Ze tako ali tako je Amerika vecja zaveznica Hrvaski ki jo rabi skupaj s Poljsko za destabilizacijo EU, iniciativa povezave treh morij Kitareviceve, pa ni nic drugega kot priprava obrambe na cedalje vecji vpliv Rusije in svilene poti, torej vpliva Kitajske, v Evropi. Torej se en argument vec , ki je na Hrvaski strani in proti nasi arbitrazi. Ampak o vseh teh stvareh se Erjavcu niti sanja ne, on je celo tako plitek da misli da vodi samostojno zunanjo politiko ceprav v bistvu le nagaja zahodnim zaveznikom in samo je vprasanje casa, kdaj bomo dobili prvo resno opozorilo, da ga ze naj nehamo srati saj ocigledno diplomatskega jezika ne razumemo!

 • Vlado77

  Priznali bomo teroristično državo ,ki ima za cilj uničenje sosede! Seveda pri tem nima veliko možnosti. Kako lahko normalni minister in država prizna državo, ki deluje na osnovi terorizma in ubijanja. Če bi imel Erjavec vsaj malo možganov , bi se vsaj zamislil zakaj pomembne države EU tega ne želijo.

 • mginko

  Korl – rusofil, zabija zadnji žebljiček v krsto Slovenije. Vse za partijo , vse za Ruse, pod povštrom pa “šumi”.