fbpx

Domačin iz Kočevja o kritičnih varnostnih razmerah: Kraje, ki jih izvršujejo ciganske tolpe, se vrstijo ena za drugo, policija pa jih zaradi prezaposlenosti z ilegalnimi migranti ne obravnava!

Slika je simbolična (Foto: Facebook)

Varnostne razmere v Kočevju so v zadnjem času zaradi divjanja huliganskih tolp vse slabše. Na naše uredništvo se je namreč obrnil domačin, ki poroča, da so kraje, ki jih po trgovinah izvršujejo “cigani”, postale nekaj vsakdanjega. Pri tem pa policija, ki ima na Kočevskem tudi polne roke dela z ilegalnimi migranti, zaradi kadrovske podhranjenosti ne more ustrezno postopati, hkrati pa se “ciganov” vedno bolj boji. “Moj nasvet je 20 vojaških in 20 policijskih specialcev v naselje in naredit’ čistko, da se to gamad cigansko spuca,” še zaključuje anonimni vir.

Na Nova24TV smo že poročali, da so varnostne razmere na Kočevskem v zadnjem obdobju vse slabše. Zaradi divjanja huliganskih tolp namreč prihaja do vandalizma ter povečanega števila kraj in drugih kriminalnih dejanj na javnih površinah. Posledica tega so zažgani zabojniki za smeti, poškodovana kolesa iz sistema izposoje, uničena urbana oprema in podobno, nizozemskim turistom pa so celo prevrnili osebno vozilo. Potem ko so številni mediji želeli realno stanje kar najbolj prikriti, pa se je na nas obrnil domačin, čigar pričevanje še kako potrjuje resnost situacije.

Policija ne postopa ustrezno, saj ima polne roke dela z migranti, hkrati pa se “ciganov” boji
Po poročanju anonimnega vira ciganske tolpe v Kočevju ne prizanašajo nikomur. Kot pripoveduje, je namreč njegova punca zaposlena v eni izmed tamkajšnjih trgovin, v katero “cigani” redno prihajajo, pri tem vzamejo stvari in meni nič, tebi nič mimo senzorjev pobegnejo. Ob tem poroča: “Ko je klicala policijo, se ni najprej nihče oglasil, ko so se pa oglasili, so se začeli izgovarjati, da imajo delo z migranti, tako da ne morejo poslati patrulje na kraj.” Dodaja, da je sam pri tem dobil občutek, da se policija boji ciganskih tolp. “Moj nasvet je 20 vojaških in 20 policijskih specialcev v naselje in naredit’ čistko, da se to gamad cigansko spuca,” še zaključuje anonimni vir.

Kočevje (Foto: STA)

Občutek varnosti zamenjal občutek nevarnosti
Kot smo že poročali, o naraščajočem valu kriminala v Kočevju poročajo tudi številni drugi. Med drugim celo Nataša Briški, ki sicer ne skriva svojega levičarskega prepričanja, na Twitterju pa je o tem, kdo stoji za kriminalnimi dejanji, vseeno zapisala: “Tako je, ne Romi, ker ti so civilizirani, ampak v 80 odstotkih ali najverjetneje še več so to cigani. Pri nas v Kočevju so glavni dilerji z drogo in zadnje čase tudi begunci. Preveč v rokavicah delajo z njimi, zato je, kar je.” Podobnega mnenja je tudi tamkajšnji župan Vladimir Prebilič, ki opozarja še na napade na turiste, ki so konkretno vplivali na turistični obisk, ter grožnje podjetij, ki so tarče hujših kaznivih dejanj, da bodo svoje obrate premaknila v druge občine. Prebilič ob tem poroča o številnih poškodovanjih zasebne lastnine ter grožnjah prebivalcem Kočevja. Pri tem pa konkretnih ukrepov pristojnih organov ni, zaradi česar je po njegovo občutek varnosti zamenjal občutek nevarnosti, domačini pa že razmišljajo o varnostnem samoorganiziranju.

Vladimir Prebilič (Foto: STA)

Rajko Golob