Ko resnica postane sovražna vsebina: Facebook, ki mu med drugim svetujeta FDV in Mirovni inštitut, cenzuriral Nova24TV, ker smo pisali resnico o kriminalu ciganskih tolp in migrantov v Kočevju!

Foto: posnetek zaslona

Družbeno omrežje Facebook, ki mu pri pregonu sovražnega govora kot zanesljiva špiclja med drugim pomagata z davkoplačevalskim denarjem financirana FDV in Mirovni inštitut, gre pri svojem delovanju vse dlje. Izbrisali so objavo, v kateri je Nova24TV na svoji Facebook strani delila članek, v katerem smo razkrili etnično ozadje povzročiteljev kriminalnega vala na Kočevskem, čemur so se mainstream mediji izogibali, prav tako pa je bil onemogočen zasebni profil administratorja strani. Šlo je namreč za zapis o ciganskih tolpah in migrantih, s katerimi ima občina vse več varnostnih težav, prispevek pa so označili za “sovražno vsebino”. Očitno v tej državi nihče več ne ne spoštuje ustavno zagotovljenih načel o svobodi govora in tiska, prišli smo celo tako daleč, da se ne sme več pisati resnice.

Družbeno omrežje Facebook očitno na vse načine skuša prikriti resnico o naraščajočem valu kriminala, ki smo mu v zadnjem času priča na Kočevskem. Pri tem so šli celo tako daleč, da so se nad medije, ki skušamo javnost seznaniti z resnico, spravili kar s cenzuro. Z družbenega omrežja so namreč izbrisali objavo, v kateri je Nova24TV delila članek z naslovom “Nasilje v Kočevju povzročajo ciganske tolpe in migranti, dominantni mediji pa molčijo o etničnem ozadju!”. V omenjenem članku smo razkrili, da kriminal, ki ga mainstream mediji ne morejo več skriti, a se pri tem izogibajo poročanju o etničnem ozadju kriminalcev, v resnici povzročajo romske tolpe in migranti. Ob izbrisu objave so prav tako blokirali tudi zasebni profil administratorja Facebook strani Nova24TV, in sicer za obdobje 30 dni.

Kriminalce na Kočevskem ščitijo tudi sodišča in policija
To dejstvo je že dalj časa znano številnim lokalnim prebivalcem, na družbenem omrežju Twitter, kjer cezura (še) ni tako stroga, pa je to razkrila tudi znana levičarka Nataša Briški. Romi in migranti, ki so po mnenju mnogih v Sloveniji privilegirani in so tako deležni številnih ugodnosti, ki jih davkoplačevalci nismo, so tudi v primeru kriminalnega vala na Kočevskem deležni ugodne obravnave s strani sodišč in policije. Ta namreč prebivalce odkrito spodbujajo k neprijavljanju manjših škod oziroma k umikanju prijav. Zato ta dejanja praviloma ne doživijo epiloga, tožilci odstopajo od pregona, sodniki, če do postopka sploh pride, izrekajo pogojne kazni ali kazni o opravljanju družbeno koristnega dela. Kriminalni povratniki s svojim delovanjem obremenjujejo in ustrahujejo prebivalce, ki posledično v sistem ne verjamejo več, saj ima oškodovanec bistveno več težav kot tisti, ki je zagrešil kriminalno dejanje.

Nasilje v Kočevju povzročajo ciganske tolpe in migranti, dominantni mediji pa molčijo o etničnem ozadju!

Facebooku pri cenzuri med drugim pomagata FDV in Mirovni inštitut
Kot smo že poročali, so status verodostojnih prijaviteljev oziroma zanesljivih špicljev, ki korporacijam, kot so Facebook, Twitter in YouTube, pomagajo označevati spletne vsebine, ki so po njihovem mnenju neprimerne, in tako izvajati cenzuro, med drugim v Sloveniji dobili Fakulteta za družbene vede, Inštitut za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani in Mirovni inštitut. Vse omenjene organizacije od davkoplačevalcev prejemajo milijonska sredstva, omenjeni projekt glede cenzure, ki traja od aprila letos do marca 2020, pa se financira s strani Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije. Prav tako v okviru FDV deluje Center za varnejši internet skupaj z aplikacijo Spletno oko, rezultate projekta pa je v sredini junija na posvetu na FDV ponosno predstavil Andrej Motl. Po izkazanih podatkih naj bi družbena omrežja v obdobju zadnjih dveh letih odstranila okoli 72 odstotkov prijavljenih vsebin. Od tega je bilo 86 odstotkov “pozivov k umoru in nasilju” ter 59 odstotkov “žaljivih pozivov in fotografij”, so objavili Motlove ugotovitve pri Spletnem očesu na Twitterju. Na Nova24TV smo takrat želeli izvedeti, ali je pri njihovem delu šlo za pristransko in selektivno onemogočanje vsebin na podlagi ideoloških kriterijev, vendar nam protagonisti “spletne policije” niso postregli s konkretnimi odgovori.

Spletno oko (Foto: Twitter)

Facebook že v preteklosti omejeval delovanje Nova24TV
Sicer ni prvič, da Facebook tako odkrito omejuje delovanje Nova24TV, že v začetku poletja so namreč prepovedali več sponzoriranih objav naših člankov, pa čeprav v njih ni bilo objavljeno nič spornega. V vseh člankih je šlo za realno podajanje informacij, ki pa, kot kaže, niso bile sprejemljive za levičarsko politiko, v službi katere deluje Facebook. Večina omenjenih člankov se je sicer nanašala na težave pri vodenju naše države s strani Marjana Šarca in njegove leve vlade ter zgrešenost levičarskih idej, kar pa je v vseh primerih jasno argumentirano. V nadaljevanju predstavljamo nekaj primerov novejših člankov, katerih sponzorirane objave je Facebook izključno na ideološki podlagi onemogočil.

Članek “Kaj ogroža Šarčevo vlado” (Foto: Facebook)

Julija je Facebook med drugim prepovedal sponzorirano objavo članka Janez Janša predstavil alternativo neuspešnemu vladnemu spopadanju z migrantsko problematiko; da Slovenija postaja migrantski žep, opozarja tudi predsednik Pahor”, v katerem je bila med drugim predstavljena alternativa, ki jo Janša predstavlja dosedanjemu neuspešnemu spopadanju z migrantsko krizo s strani Šarca in notranjega ministra Boštjana Poklukarja, ki pa kljub vsemu še kar zmotno trdita, da imata zadevo pod nadzorom. Poleg tega je bilo v omenjenem članku predstavljeno tudi opozorilo predsednika države Boruta Pahorja, da obstaja nevarnost, da Slovenija postane migrantski žep.

Članek “Janez Janša predstavil alternativo neuspešnemu vladnemu spopadanju z migrantsko problematiko; da Slovenija postaja migrantski žep, opozarja tudi predsednik Pahor” (Foto: Facebook)

V mesecu juliju je bila s strani Facebooka onemogočena tudi sponzorirana objava članka z naslovom Anuška Delić in njena vojska ‘spletnih policistov’ ustvarjata vse večje pritiske, da v Sloveniji skozi azilne postopke ostane več ilegalnih migrantov! Da postane migrantski žep!”, v katerem je bilo kritično obravnavano pisanje levičarske spletne strani Oštro, ki vseskozi poroča o kršenju človekovih pravic migrantom, obenem pa povsem zamolči dejstvo, da so številni med njimi odgovorni za brezštevilna kriminalna dejanja, zaradi katerih si številni prebivalci po evropskih državah ne upajo več niti iz svojih hiš.

Rok Krajnc