Ko resnica postane sovražna vsebina: Facebook, ki mu med drugim svetujeta FDV in Mirovni inštitut, cenzuriral Nova24TV, ker smo pisali resnico o kriminalu ciganskih tolp in migrantov v Kočevju!

Foto: posnetek zaslona

Družbeno omrežje Facebook, ki mu pri pregonu sovražnega govora kot zanesljiva špiclja med drugim pomagata z davkoplačevalskim denarjem financirana FDV in Mirovni inštitut, gre pri svojem delovanju vse dlje. Izbrisali so objavo, v kateri je Nova24TV na svoji Facebook strani delila članek, v katerem smo razkrili etnično ozadje povzročiteljev kriminalnega vala na Kočevskem, čemur so se mainstream mediji izogibali, prav tako pa je bil onemogočen zasebni profil administratorja strani. Šlo je namreč za zapis o ciganskih tolpah in migrantih, s katerimi ima občina vse več varnostnih težav, prispevek pa so označili za “sovražno vsebino”. Očitno v tej državi nihče več ne ne spoštuje ustavno zagotovljenih načel o svobodi govora in tiska, prišli smo celo tako daleč, da se ne sme več pisati resnice.

Družbeno omrežje Facebook očitno na vse načine skuša prikriti resnico o naraščajočem valu kriminala, ki smo mu v zadnjem času priča na Kočevskem. Pri tem so šli celo tako daleč, da so se nad medije, ki skušamo javnost seznaniti z resnico, spravili kar s cenzuro. Z družbenega omrežja so namreč izbrisali objavo, v kateri je Nova24TV delila članek z naslovom “Nasilje v Kočevju povzročajo ciganske tolpe in migranti, dominantni mediji pa molčijo o etničnem ozadju!”. V omenjenem članku smo razkrili, da kriminal, ki ga mainstream mediji ne morejo več skriti, a se pri tem izogibajo poročanju o etničnem ozadju kriminalcev, v resnici povzročajo romske tolpe in migranti. Ob izbrisu objave so prav tako blokirali tudi zasebni profil administratorja Facebook strani Nova24TV, in sicer za obdobje 30 dni.

Kriminalce na Kočevskem ščitijo tudi sodišča in policija
To dejstvo je že dalj časa znano številnim lokalnim prebivalcem, na družbenem omrežju Twitter, kjer cezura (še) ni tako stroga, pa je to razkrila tudi znana levičarka Nataša Briški. Romi in migranti, ki so po mnenju mnogih v Sloveniji privilegirani in so tako deležni številnih ugodnosti, ki jih davkoplačevalci nismo, so tudi v primeru kriminalnega vala na Kočevskem deležni ugodne obravnave s strani sodišč in policije. Ta namreč prebivalce odkrito spodbujajo k neprijavljanju manjših škod oziroma k umikanju prijav. Zato ta dejanja praviloma ne doživijo epiloga, tožilci odstopajo od pregona, sodniki, če do postopka sploh pride, izrekajo pogojne kazni ali kazni o opravljanju družbeno koristnega dela. Kriminalni povratniki s svojim delovanjem obremenjujejo in ustrahujejo prebivalce, ki posledično v sistem ne verjamejo več, saj ima oškodovanec bistveno več težav kot tisti, ki je zagrešil kriminalno dejanje.

Nasilje v Kočevju povzročajo ciganske tolpe in migranti, dominantni mediji pa molčijo o etničnem ozadju!

Facebooku pri cenzuri med drugim pomagata FDV in Mirovni inštitut
Kot smo že poročali, so status verodostojnih prijaviteljev oziroma zanesljivih špicljev, ki korporacijam, kot so Facebook, Twitter in YouTube, pomagajo označevati spletne vsebine, ki so po njihovem mnenju neprimerne, in tako izvajati cenzuro, med drugim v Sloveniji dobili Fakulteta za družbene vede, Inštitut za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani in Mirovni inštitut. Vse omenjene organizacije od davkoplačevalcev prejemajo milijonska sredstva, omenjeni projekt glede cenzure, ki traja od aprila letos do marca 2020, pa se financira s strani Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije. Prav tako v okviru FDV deluje Center za varnejši internet skupaj z aplikacijo Spletno oko, rezultate projekta pa je v sredini junija na posvetu na FDV ponosno predstavil Andrej Motl. Po izkazanih podatkih naj bi družbena omrežja v obdobju zadnjih dveh letih odstranila okoli 72 odstotkov prijavljenih vsebin. Od tega je bilo 86 odstotkov “pozivov k umoru in nasilju” ter 59 odstotkov “žaljivih pozivov in fotografij”, so objavili Motlove ugotovitve pri Spletnem očesu na Twitterju. Na Nova24TV smo takrat želeli izvedeti, ali je pri njihovem delu šlo za pristransko in selektivno onemogočanje vsebin na podlagi ideoloških kriterijev, vendar nam protagonisti “spletne policije” niso postregli s konkretnimi odgovori.

Spletno oko (Foto: Twitter)

Facebook že v preteklosti omejeval delovanje Nova24TV
Sicer ni prvič, da Facebook tako odkrito omejuje delovanje Nova24TV, že v začetku poletja so namreč prepovedali več sponzoriranih objav naših člankov, pa čeprav v njih ni bilo objavljeno nič spornega. V vseh člankih je šlo za realno podajanje informacij, ki pa, kot kaže, niso bile sprejemljive za levičarsko politiko, v službi katere deluje Facebook. Večina omenjenih člankov se je sicer nanašala na težave pri vodenju naše države s strani Marjana Šarca in njegove leve vlade ter zgrešenost levičarskih idej, kar pa je v vseh primerih jasno argumentirano. V nadaljevanju predstavljamo nekaj primerov novejših člankov, katerih sponzorirane objave je Facebook izključno na ideološki podlagi onemogočil.

Članek “Kaj ogroža Šarčevo vlado” (Foto: Facebook)

Julija je Facebook med drugim prepovedal sponzorirano objavo članka Janez Janša predstavil alternativo neuspešnemu vladnemu spopadanju z migrantsko problematiko; da Slovenija postaja migrantski žep, opozarja tudi predsednik Pahor”, v katerem je bila med drugim predstavljena alternativa, ki jo Janša predstavlja dosedanjemu neuspešnemu spopadanju z migrantsko krizo s strani Šarca in notranjega ministra Boštjana Poklukarja, ki pa kljub vsemu še kar zmotno trdita, da imata zadevo pod nadzorom. Poleg tega je bilo v omenjenem članku predstavljeno tudi opozorilo predsednika države Boruta Pahorja, da obstaja nevarnost, da Slovenija postane migrantski žep.

Članek “Janez Janša predstavil alternativo neuspešnemu vladnemu spopadanju z migrantsko problematiko; da Slovenija postaja migrantski žep, opozarja tudi predsednik Pahor” (Foto: Facebook)

V mesecu juliju je bila s strani Facebooka onemogočena tudi sponzorirana objava članka z naslovom Anuška Delić in njena vojska ‘spletnih policistov’ ustvarjata vse večje pritiske, da v Sloveniji skozi azilne postopke ostane več ilegalnih migrantov! Da postane migrantski žep!”, v katerem je bilo kritično obravnavano pisanje levičarske spletne strani Oštro, ki vseskozi poroča o kršenju človekovih pravic migrantom, obenem pa povsem zamolči dejstvo, da so številni med njimi odgovorni za brezštevilna kriminalna dejanja, zaradi katerih si številni prebivalci po evropskih državah ne upajo več niti iz svojih hiš.

Rok Krajnc

 • totex39

  Pri nas je bolje, da se nič več ne piše in postanemo imuni na vse kar se dogaja, to je njihov cilj. Samo ne vedo, da ljudje nismo tako naivni in se lahko marsikaj spreobrne v nasprotno smer.

 • antimur

  Vsi domoljubni in normalni Slovenci vemo, da 90% vsega kriminala v Sloveniji počnejo čefurji, cigani in muslimanska migrantska golazen. Šiptarska golazen se po slovenskih cestah vozi, kot da bi še bili kar v šiptariji. Normalno, da ta medijska kučanistična golazen o tem molči, saj so nas spravili tako daleč, da se ne smem več izjasniti, da sem Slovenec. Kučanistična banda, drago boste plačali za poizkus genocida nad slovenskim narodom, kar vam pa ne bo uspelo, prej boste vi pocr…kali kot pa zavedni in domoljubni Slovenci.

  • SIMON ROZIC

   …naj se tvoje besede pozlatijo in uresničijo !

  • freedomfighter

   Ce bodo vsi ostali pocrkali prej kot zavedni in domoljubni slovenci po tem te nima kaj skrbeti le pocakati moras

 • Janez Novak

  Ti FDV-jevski vigilanti, ki spodkopavajo našo ustavo, ki jamči svobodo govora, so veliko bolj nevarni kot Štajerska varda. Te ljudi bi bilo treba sodno preganjat, ker v bistvu delujejo subverzivno proti ustavni ureditvi.
  Ne priznajem ovaj ustav press

  • antimur

   Kaj sodno preganjati, potrebno jih je potamaniti.

 • totex39

  Kdo bi si mislil še pred desetletji ko smo se osamosvajali, da bomo morali trpeti pred takimi sprevrženci.

  • JANEZ GUS

   Na pamet mi ni padlo,da lahko ta peta kolona tako uniči Slovenijo.Komunistično svinjo bi bili treba takrae obesit sredi LJUBLJANE IN NJEGOVE POMAGAČE.Za komunistično svinjo mis.lim MILANA KUČANA.

   • učko

    Kar je prav storiti, to lahko storiš kadarkoli, vsekakor pa čim prej, po možnosti že danes !

    • učko

     Vedno je pravi čas storiti tisto, kar je treba storiti !

  • zokispoki

   Smo si sami krivi. Ce bi jim pravocasno pristrigli peruti, danes ne bi imeli taksnih tezav . Tako se je pa ta drhal potuhnila, in cakala…

  • Marija

   Jaz sem to vedela in opozarjala samo so me imeli za prismuknjeno

 • if

  FDV in Mirovni institut sta neposrodno odgovorna za naklepno cenzuro svobode obveščanja javnosti o dejstvih.

 • Jan Kovalski

  Omejevanje svobode govora povzroča neverbalno nasilje, ker tega se pa ne da cenzurirat in ker se ljudje, ki se jim ne dovoli izražanje svojega mnenja počutijo ogrožene in drugorazredne.

 • JANEZ GUS

  To komunistično bando s Šarcem na čelu,posledično murgelsko ,je treba prijavit na EU sodišče.

  • SIMON ROZIC

   Samo pohiti, dragi moj,
   gre za tvoj in moj obstoj!

  • Marija

   EU je isti nimaš se kam obrniti lahko se samo sami zavarujemo,če se združimo.

 • Jožefa Benko

  ja to je balkanska demokracija komunističnega tipa serija 2019 ,bravo cepci

  • JANEZ GUS

   To je serija de lux

   • Steiermark

    serija de lux, ki se ob svoji “obubožanosti” bašejo z zlatom obložeimi pečenkami – vse pa seveda, še naprej, na naš račun.

 • Anton

  kdo sploh še uporablja fakebook?

  sarkazem press

  • Stric iz ozadja

   Nova24.

   • Peter

    As of the fourth quarter of 2018, Facebook had 2.32 billion monthly active users + Nova24, no.

 • Jan Kovalski

  Na MMC-ju sem pod tem člankom …

  https://www.rtvslo.si/okolje/novice/na-pogrebu-izumrlih-vrst-lahko-govorimo-o-kloniranju-a-to-je-znanstvena-fantastika/499567

  … napisal: “A to, da je pa v Sloveniji vedno manj Slovencev jih pa ne skrbi?”
  in mi je administrator v nekaj minutah izbrisal komentar/vprašanje.
  V tem vprašanju ni nasilja, ni sovraštva in opozarja na resen problem v Sloveniji.
  Izbrisali so ga zato, ker je v nasprotju z levičarsko ideologijo internacionalizma, multikulturizma in zanikanja nacionalnosti.

  “Slovenska popevka 2019” ni več nič drugega kot samo še “Popevka 2019”.
  Na to so tako ponosni, da so to v prvih dveh minutah prireditve tudi izrecno poudarili:

  https://4d.rtvslo.si/arhiv/popevka/174638158

  … in po dveh minutah sem tudi nehal gledat.

  • SIMON ROZIC

   …najprej sem videl v soju reflektorjev dva pedra, potem pa sem od
   sija reflektor skoraj oslepel in sem odnehal gledat, saj še ni bil čas za
   spanje in sem preklopil na CTL kjer so stiskali mozolje in izrastke, kar
   je bilo veliko bolje, kot da mi prešajo pamet z glasbo, ki to ni, opremljeno
   s slabim humorjem dveh RTV parazitov!

 • JANEZ GUS

  To balkaniše kuinst promovira in nas ponižuje banda laibach.Komunistični iztrebek, samo za v S,Korejo.

  • SIMON ROZIC

   Zakaj ni tam ostal ta slavni Laibach; so mu baje kar trije ploskali ?!….

 • Ryuk

  Facebook is still a “thing”?! Pojdite na Minds.

 • Jan Kovalski

  Facebook je pravzaprav postal zelo dragocen.
  Postaja “lakmusov” papir s katerim se z lahkoto odkriva kaj vse levičarski režim cenzurira, in kaj tolerira, če slednje prihaja s strani režima ali pripadnikov režima.

 • Darko

  Facebook je levaški cenzurni portal…

 • Janez Novak

  Mark Zuckerberg zagotovo ni levičar. Je pa fašiglobalist. Zadnji čas, da začnemo stvari imenovati s pravimi imeni. Mussolini je bil najprej socialist. Hitler je bil nacionalSOCIALIST. Tudi današjni “socialisti” so v bistvu novi (proto)fašisti: fašiglobalisti. Zgodovina se resnično ponavlja. Leva kao socialistična kao delavska gibanja so pod popolnim nadzorom plutokracije, ki vlada iz ozadja. Enako kot v času nacifašizma. Antifa, udarna pest fašiglobalistov, je podobna italijanskim fašističnim škvadristom (črnosrajčnikom) in nemškim rjavosrajčnikom. Tudi njihove nasilne metode so identične. Da ne bo pomote, po kom se antifa zgleduje, je celo njena ikonografija paranacistična. Opravka imamo z veliko hujšo zverjo, kot si predstavljamo. Zverjo, ki bo terjala svoj davek.

 • Andrej

  Očitno ima Nova24 prav. In to jih boli.

 • tonite falco

  Obvezno si poglejte tale video !!! Na linku: https://www.youtube.com/watch?v=Dyh-CcI8OWU&feature=share&fbclid=IwAR2W1JcvXAvBROeg1rPZOn3rP8bWz0eSHNJn2xzjBw7ofIUigqoHRpfJ2kk
  O novi svetovni ureditvi !!! Čas je za revolucijo ali pa bomo vsi Evropejci izginili !

 • Steiermark

  Temu se pa res ne gre čuditi, če pa imamo exmigrante kar na oblasti, za po vrhu pa se nas obvladujejo kriminalci, katerim država, iz naših žepov odpisuje tako davke, kot dolgove, v več deset milionih evrov, katerih si pošteni državljan nemore prislužiti, čeprav bi moral za takšno vsoto kar 270 let…. Če nas obvladujejo kriminalci takšnega porekla, se ne smemo čuditi, da se o tem nesme poročati …..

 • Dragan Krstič

  Kočevska rdeča aktivistka Nataša Briški trdi da ta vandalizem počnejo janševiki in da bi ravno cigani lahko vzpostavili red in mir v Kočevju ker vedo kako je treba z nasilneži. Ker je diplomirala na FDV ji moramo verjati.

  • SIMON ROZIC

   …Ej, Nataša Briški, pridi k nam, v Neverland, da ti faco popravimo za vedno!
   Po tvoji potrebi te lahko tudi imenitno, oziroma dobro nategnemo !

   Tvoji cigani!

   • JANEZ GUS

    A je mogoče ta Briški nečakinja-vnukinja id vojnega zločinca Briškega.

    • SIMON ROZIC

     ..seveda, kako bi pa sicer prilezla tako visoko?

 • Ježek Teka Teka

  Nova24TV … pripravite se, da vas bodo popolnoma ukinili …

 • Olga101

  Ob vsem tem pa Delo danes piše “NSI z novimi pristopi lovi Virantove volivce” in očitno isto pot kot izdajalec, katerega stranka je izginila kot vsi Murglski plačanci!
  Tako sta spet EDINA alternativa v Sloveniji SDS in Janez Janša, ki ju poskušajo levičarskim plačanci na vse kriplje očrniti in izolirati, Slovenijo pa dokončno uničiti!

  • Vera

   Olga101 : Na Reporterju si preberite,kako žalijo NOVO “Janševo TV “,tako so nesramni,kot, da ne vedo, da so lastniki vsi delničarji,ne samo Janša.

   • Olga101

    Nova 24 opravlja pogumno delo: razkriva ozadja in razgalja vso pokvarjenost udbomafije/globoke države in je to pričakovano! Saj vemo diskreditacija in nato likvidacija!
    Reporter sem ravno zaradi pljuvanja po SDS in Janezu Janši odpovedala že pred časom! Zdaj ga sicer se občasno kje prelistam, so pa zelo predvidljivi! Vemo tudi zakaj!
    Globoko pa me je razočaral tudi Faktor, ki je očitno opravil svojo nalogo in postal rumen.

    • Olga101

     Enkrat smo se kot narod osamosvojili, očitno se bo treba še osvoboditi! Proti totalitarizmu, ki ga želijo levičarski paraziti vzpostaviti, se je treba odločno postaviti in se odpraviti na ulice, saj gre za svobodo govora in človekove pravice, ki so nam dnevno kršene.

 • Jan Kovalski

  Vsaj nekaj, ko gre za terminologijo:

  “S strani evropskih levo-liberalcev in socialistov ter nekaterih mednarodnih centrov vpliva se stopnjuje pritisk na predsednico Evropske komisije, Ursulo von der Leyen, da se odpove poimenovanju resorja za zaščito evropskega načina življenja.

  A nemška konservativka očitno ne namerava popustiti. V današnjem odprtem pismu, ki so ga objavili nekateri večji evropski mediji, pri poimenovanju vztraja in dodaja: ne smemo si pustiti odvzeti lastnega izrazoslovja!”

  https://www.domovina.je/von-der-leynova-ne-popusca-na-evropski-nacin-zivljenja-moramo-biti-ponosni-in-ga-stalno-ohranjati-varovati-in-negovati/

 • IZBIRA

  Komunisti iz vlade v vlado stopnjujejo svoj primež in gredo totalno nad Slovence, poštenjake in nad demokracijo do cilja, ki je vtrnitev sistema preteklosti od 1945 do 1991. Potem ostaneta samo še dva pola. Elitna primitivcev, psihopatov in kleptomanov in njihovi pritlehni brezhrbtenični paži, kot avandgarda in na drugi strani raja garaćev za drobiž, ki jim ga bodo pustili po vseh dajatvah, prispevkih in davkih s kakterimi bomo vzdrževali njihove požrešne apetite in razkošje.
  Saj oni sebi pripisujejo demokratičnost, solidarno in socialno osveščeno politiko, in tako si jo oni tudi predstavljajo.

 • JANEZ GUS

  kje je tu opšozicija.No SDS,saj drugega ni.Treba je nas pozvat na shod proti rdeči bandi FDV,RTV,-………….Časa ni niti menute več.

 • Slovenec

  Slovenija samo tone pod levaki.

 • RATATA

  Jst sm pa mislu, da fejstbuk posluensk zastop, da me kar naprej blokira

 • Olga101

  Zahvala in vse spoštovanje novinarjem in vodstvu Nove 24! Pogumno naprej! Za Slovenijo gre!

  • Alberto

   Ja, pa za otroke!

 • Dionysus Eros

  Žalite se, da ste bili izbrisani? Kot vidim, ste tudi na tem portalu izbrisali vse levičarske komentatorje…čisto vse??? Torej, vi smete brisat komentarje ki niso desno usmerjeni, facebook pa ne sme brisat vaših sovražnih vsebin? Čudno je to vaše razumevanje svobodnega govora oz. demokracije.

  • Andrej, Miha ali Jure

   Tunek

   • Dionysus Eros

    Na žalost je tudi Tunek bil izbrisan :(

 • JANEZ GUS

  Šaro zavedaj se,zdaj pa res,tvoj sovražni govor se bo na koncu obrnil proti tebi in takrat bo hudo.Rdečuhi te bodo pajac neumni pustili na cedilu,kot so vsakogar vedno in potem boš preklinjal svojo mater,ki te je rodila.Zato bebo,postrgaj še tisto malo pameti,če ti je še kaj ostalo z MENINOVEGA FRANTA.

 • Andrej, Miha ali Jure

  Ma ta Šarec je niškoristi. LOL za FB.

 • šmentanamuha

  Očitno se približujejo volitve in kučanisti izvajajo totalni desant na SDS in predvsem Janšo, bildajo pa Šarca in Tonina. Za bistre glave so stvari očitne, toda večinsko volilno telo verjetno manipulacije ne bo prepoznalo.

 • freedomfighter

  Facebook je privatno podjetje in lahko brise kar hoce…ce nekdo vstopi v mojo hise se mora tudi drzati mojih pravil ali pa lahko zapusti moj dom in se nikoli ne vrne…ce komu ni vsec politika facebooka lahko ustvari svoje socialno omrezje in ima na njem svoja pravila…pocasi se bo potrebno prenehati vtikati v privatno last

 • lauraas

  Nič ne pomaga jokat po komentarjih in medijih, samo akcija zaleže.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!