Domačini v Beli Krajini napovedujejo vaške straže, ker država ne poskrbi za svinjarijo, ki jo za seboj pustijo migranti

Fotografija je simbolična.(Foto: Fb)

Domačini v Beli krajini, še posebno v neposredni bližini južne meje, se vsakodnevno soočajo s skupinami migrantov, ki razumljivo predstavljajo določeno varnostno tveganje, saj nihče ne ve, kdo ti ljudje sploh so, od kod prihajajo in kakšni so njihovi nameni. A to še ni vse – Belokranjci se morajo povrhu ukvarjati tudi s smetmi, ki jih ilegalni migranti puščajo za seboj. Ta problem ni nov in domačini že nekaj časa opozarjajo nanj, a očitno njihova opozorila in pritožbe naletijo na gluha ušesa. Zato so začeli svoje ogorčenje objavljati na družabnih omrežjih. Nedavno je tako domačin Franc Mravinec iz Bele krajine na svojem profilu na Facebooku objavil primer onesnaženja, ki so ga za seboj pustili ilegalni migranti: “Pravkar sem se z družino vrnil s popoldanskega nedeljskega sprehoda v Novi Lipi, ki pa se je hitro spremenil v zaskrbljenega in negotovega. 200 metrov od vasi smo naleteli na migrantski prenočitveni kamp. Lepo vabljeni vsi, ki jim želijo dobrodošlico v SLO, da pridejo pospravit svinjarijo, ki so jo pustili za sabo.”

V Demokraciji smo se odločil, da povprašamo kar pri “izvoru moči”, se pravi pri Inšpektoratu RS za okolje in prostor (IRSOP), kako nameravajo postopati s problemi, kakršnega je izpostavil Franc Mravinec. K vprašanju smo pripeli tudi fotografijo, ki jo je posnel Mravinec.

Urad za stike z javnostjo Inšpektorata RS za okolje in prostor (IRSOP) je na naše vprašanje poslal naslednji odgovor: “S problematiko odpadkov, ki naj bi jih za seboj puščali nelegalni migranti, doslej Inšpekcija za okolje in naravo Inšpektorata RS za okolje in prostor (IRSOP) ni bila seznanjena. Glede na priloženo fotografijo IRSOP ocenjuje, da gre za odpadke, ki imajo značaj komunalnih odpadkov, in bodo nadzor ter morebitne ukrepe na tem področju izvajale nadzorne službe lokalnih skupnosti, kjer se te težave pojavljajo.”

Država ni sposobna zaščititi meja in počistiti za migranti
Iz tega odgovora lahko izluščimo, da si je “vsemogočna država” umila roke nad problemom. Ne le da ni zmožna opraviti svojega osnovnega poslanstva, zavarovati meje države pred ilegalnimi migranti, ampak se tudi ne želi ukvarjati z posledicami, ki jih ilegalne migracije prinašajo, v tem primeru onesnaženjem. Problem so prevalili na lastnike zemljišč, na katerih smetijo ilegalni migranti. Vsak lastnik zemljišča je namreč odgovoren za onesnaženje na svoji posesti. Še posebno v primeru, ko bi lahko onesnaženje povzročilo grožnjo za javno zdravje. V konkretnem primeru gre za smeti, med katerimi so ostanki oblačil in ostanki hrane. Takšna mešanica, ki se “pajca” v poletni vročini, je krasno gojišče bakterij in virusov, je gojišče, na katerem se lahko razmnožujejo podgane in druga golazen, ki prenaša bolezni, in seveda obstaja možnost, da se okužijo tudi divje živali, ki bi se pasle na takšnih ostankih. Lastnik bo torej dolžan sam odstraniti takšne smeti oziroma plačati nekomu, da jih odstrani namesto njega. Če tega ne bo naredil, tedaj nastopijo “nadzorne službe lokalnih skupnosti”, po domače inšpekcija, in smeti bodo odstranili lokalni komunalci – na stroške lastnika, ki ga bodo povrhu še mastno oglobili. Črnega Petra so tako tisti, ki imajo osebje in finančna sredstva in mehanizacijo ter nasploh obstajajo prav zato, da skrbijo za varno in čisto okolje, porinili v roke lokalnih lastnikov zemljišč, ki imajo vsega prej naštetega zelo malo ali nič. In ki predvsem niso krivi, če “vsemogočna država” ni zmožna zaščiti svojih lastnih meja pred ilegalnimi migranti, ki potem puščajo za seboj smetišča.

Domačini naj delujejo preventivno
Kaj torej ostane lokalnemu prebivalstvu? Lahko pokorno trpi, lahko se sicer pritožuje, a v obeh primerih bodo imeli Črnega Petra še naprej v rokah. Lahko pa se samoorganizirajo kot lokalna samozaščita in preprečijo ilegalcem, da taborijo na njihovih posestih. Navsezadnje jim iz “centrov moči” sporočajo, naj se sami znajdejo, torej naj ukrepajo preventivno. Navsezadnje nas tudi državni organi vseskozi gnjavijo s preventivnimi akcijami in nas prepričujejo, da je to “prava pot”. Domačini naj torej ustanovijo vaške straže in zaščitijo svojo posest. Z namenom ohranjanja čistega okolja in izvajanja preventivnih ukrepov za preprečevanje morebitnega izbruha bolezni. »Vsemogočna država« se bo sicer razkričala, da so si uzurpirali pravice, ki jim ne pripadajo, ampak v tej državi je to edini način, da se centralizirana birokracija zgane. In opravi tisto, kar je njena dolžnost in za kar je navsezadnje tudi (dobro) plačana.

Demokracija

 • totex39

  A bodo vaške straže pospravljale za njimi ali pa bodo tam postavljene zaradi kaj konkretnejšega.

 • Govekar

  Kaj ta invazija vsakih 100 km dobi novo opremo, da jo tako malomarno in v takih količinah za sabo puščajo?

  • samotoje

   Ne vem, kako na gosto so postavljene preskrbovalne postaje. Verjetno podobno kot na ultra trailih na vsakih nekaj kilometrov. Se reveži prešvicajo. Mater, sem besen, ko tole gledam.

 • David

  Upam da bodo vaske straze sestavljene iz’lovcev.

  • samsara

   Iz kogarkoli, ki je sposoben in voljam učinkoviti opravljati poslanstvo varovanja zdravja, življenja in premoženja domače populacije.

  • Jovo Jamnica

   Pr nas na Štajerskem je najbol važno, da majo jagri dost pijače z sebo, ko so na preži…

   • slosin

    a to so tisti pijančki, ki hodijo od gostilne do gostilne skoz hosto….

    • Jovo Jamnica

     Ja no. Pr nas še jagrof, razn v gostilni… nisn vido. Nisn jas krif za njih, če grem fčasih tut f kako gostilno na špricar al pa pir… in jih sam tam vidin na kupi

 • Franjo Trojner

  Država načrtno ne ukrepa in s to svojo načrtno pasivnostjo prav sili državljane, da se samoorganizirajo. Kam to vse vodi je meni že od leta 2015 kristalno jasno, upam, da je jasno tudi vsem vam!

  • slosin

   …izgleda, da se zgodovina ponavlja….L ’41 so se morali Slovenci organizirat, da so se branili pred povampirjenimi komunisti, danes pa pred črnimi divjaki….nekega dne pa verjetno spet pred neopovampirjencem… …

 • Caetano

  To pa zelo podpiram! Vaske straze za zascito nasega imetja in tudi varnosti!

  • Jovo Jamnica

   Rabim navodile. Mi Štajerci nimamo prakse z vaškimi stražami. Veš mogoče, ki se lahko kupi emblem z smertno glavo, da bojo migranti pol vedli, gdo smo mi…

   • komar marko

    za azčetek se nauči SLO pravopisa, SSSSSSSSSSSSS pa ZZZZZZZZZZZZZZZZ pa to! Kapiš!

    • Jovo Jamnica

     Nebom!

   • Caetano

    Vaske straze so sprva nastale spontano. V Loskem potoku, Danah itd. Niso imele nobenih posebnih emblemov. Tudi ne vedno orozja. Npr. v okolici Vrhnike. Kasneje sele niso mogli delovati drugace kot v okviru ital. vojske. Bistvo VS je obramba varnosti in imetja!

    • Jovo Jamnica

     Jas sam to vem, kaj sn f knigah prečito. Dobenga vaškega stražara nisn nikol v živo vido, z vilami v roki al pa z kokardo na kapi… Zato sprašujem. Ma, saj nismo kauboji al kuga???

     • Caetano

      Poznam osebno cloveka, ki mi je razlagal kako se je pri njih zacela VS. Sprva brez orozja. Organizirano opazovanje pred komunisti. Skrivanje ljudi in blaga pred njimi. Ponekod so imeli tudi kako orozje kot sem dal primere. Ljudje se morajo organizirati za soozascito. To je njihova pravica. Kavbojska je nasa vlada.

     • Jovo Jamnica

      Da je naša vlada kaubojska, to jas vem. Sam, če bom okol z gvirom hodo, pa bojo mene zaprli, ne pa onega, na kerega bi se zgovarjo…

     • Caetano

      Orozje za samoobrambo ima clovek z oroznim listom lahko s sabo. Ne sme ga pa javno razkazovati. Zaenkrat bodo to neoborozene VS kot razumem. Ceprav se zelo bojim, da bo islamizacija in jihad postopoma pripeljala tudi do izrednih razmer, ko bodo drz. milice nujne.

     • Jovo Jamnica

      Čuj, zakaj skos toti jihad polek pišeš??? Saj skoro doben nea ve, kaj to pomeni.

     • Caetano

      ???

     • Jovo Jamnica

      Ma, čitaj mal komente na ovem portali. Kaj se ti zdi, da so tu gor večinoma razledani???

   • sprehajalec

    Štajerci so bili v veliki večini Vermani. Jovice. O tem se ne govori ker tudi komunistov ni bilo na štajerskem.

    • Caetano

     Bo kar drzalo. So pa imeli organizirane nekaj JvvD. Komunisti so se na Stajerskem uveljavili sele pozimi 1943-44 s poboji partizanov, ki so bili do prihoda komunistov od zunaj brez org. KP to je Pohorska afera in s pohodom 14. divizije na Stajersko, kjer pa so imeli hude izgube.

     • sprehajalec

      Mislim, da je bilo več kot polovica Pohorskega bataljona Komunistov in Skojevcev in pripravnikov za komuniste.

     • Caetano

      To je res. So pa bili takrat se vedno tudi taki vmes, ki niso hoteli nic slisati za clanstvo v KP. Samo po unicenju tega bataljona so se na Pohorju zaceli zbirati partizani, ki sploh niso imeli org. KP. Pridruzili so se jim kasneje neki komunisti, ki so usli iz nemske internacije in zaceli so se problemi, ki so se koncali s poboji nekomunistov. Poglej si to bolj podrobno. Tebe bo zanimalo…

     • sprehajalec

      Ja, slišal sem neka pričevanja, da je Puklasti Miha, vsakega prebežnika “preventivno” likvidiral. Da ne bi bilo problemov. Zato niso več hodili.

    • Jovo Jamnica

     Kaj ma zaj to veze z migranti???

     • sprehajalec

      ko praviš, da ne poznaš vaških straž.

      vaške straže so bile vedno tam, kjer so bili komunisti. Drugje jih ni bilo.

   • lokec

    Mogoči si pa ti bil pri Hitler jungenu. Pri nas tudi na Štajerskem so bili vsi otroci.

    • Jovo Jamnica

     Jas sn rojen 1957…

     • lokec

      Pol so pa bili mogoče tvoji starši. Penzija je dobra?

 • samsara

  Tako je!
  Novi domobranski odredi se bodo neobhodno pojavili, ko progresivno impotentna veleizdajalska vlada izkazuje kaže svojo odtujenost in do domačinov, davkoplačevalcev nevreden odnos.
  Vzrok vedno (slejkoprej) ima posledico, akciji sledi reakcija.
  Podpiram!

 • Waltter

  Belokranjci ne smesite se – vaske straze se postavljajo in branijo z orozjem. Tako boste samo na ogled in izbiro postavili svoje riti, mogoce imejte nekaj denarja zraven da jim ga date pa kljuce od avta da vas mogoce ne posilijo al pa vas bodo malo manj pretepli in vas ne prepikali z nozi.
  Najprej se organizirajte v skupine oborozite sele nato skacite v luft, do sedaj vas noben sploh resno ne jemlje. #ko bodo pa volitve pa volite cerarja in zidana, posebej pa tistega za katerega se bo milan odlocil..

  • Svele

   Vabljeni na ogled razstava Huda jama . Barbarin hostel

 • samsara

  Kvalitete gob, borovnic in ostalega s strani neidentificiranih invazivcev poscanega ter posranega gozdnega rastva bo zagotovo izjemna. Vsako leto boljša pravzaprav.
  100% biološko oz. organsko, kot nekateri temu tudi rečejo.

  Pomembno pa je, da lastniki zemljičš zavzeto in učinkovito udstranjujejo tujerodno invazvino ambrozijo. Če ne, jih država skladno z zakonom, neusmiljeno kaznuje. Saj invazivna vrsta škoduje domorodnim rastlinam, to pa ni prav.

 • Svele

  Smrt prasici Janši klobase narodu

  • lokec

   kako

   Smrt prasici, Janši klobase, narodu svobodo.

 • Djuro Sumar

  Saj tam so bili vedno belčki v večini.

  • Jovo Jamnica

   Pa uskoki…

   • lokec

    Ravno prav da so Uskoki. Naselili so jih ravno zaradi Turkov. Pa bodo še enkrat pregnali Turke. Pred parimi dnevi so že kurili kresove.

    • Jovo Jamnica

     Bojo ja… my ass

     • lokec

      Oni jih bojo sigurno…. tvoj zigmer

     • Jovo Jamnica

      Kaj je to zigmer???

     • lokec

      Kaj nisi nikoli špilal karte “dureka”. Zigmer = 7 je najmanjši, Ass je največji. Če nisi si pa ti en durek.

     • Jovo Jamnica

      Jas sn špilo sam črni Peter, pa tarok. Kaj češ, doben ni popoln. Vem pa, kaj pomeni pikzibner.

  • komar marko

   spet lažeš. na tem področju NIKOLI ni bilo domobrančkov. Preprosto. TEROR so rdeči imeli v LJUBLJANSKi in Dolenjski pokrajini. KAPIŠ!

   • Jovo Jamnica

    Ja ki pa te je Bela krajina po novem??? Na Koroškem???

    • komar marko

     jap,kaj nisi vedel!

     • Jovo Jamnica

      Ne.

     • lokec

      V krajini beli je Bela krajna.

     • Jovo Jamnica

      Kje je to na Koroškem??? Pr nas al v Austriji???

     • lokec

      Izvolite gospod Jovo Jamnica

      https://sl.wikipedia.org/wiki/Bela_krajina

     • Jovo Jamnica

      Kaj zaj bluziš??? Kaj ni to Dalenska???

     • lokec

      NE , Ti si čudn . Kaj je Prekmurje Štajarska, no to je podobno. A zdaj zastopiš.

     • Jovo Jamnica

      Ne. Ni podobno.

     • lokec

      Zakaj ne?

     • Jovo Jamnica

      Če pogledaš karto Štajerske iz leta 1855, vidiš, da današnje slovensko Prekmurje ni spadalo v vojvodino Štajersko, anpak na Ogrsko. AO monarhija pa je bila konstituirana šele leta 1867. S tem pa se meje Štajerske niso spremenile. Spremenile so se šele po WWI na način, da se je Štajeska razdelila na del v Austriji in del v prvotno, Državi Slovencev, Hrvatov in Srbov, pozneje Kraljevini SHS. Priklučena pa je bila tudi Slovenska krajina, ki pa s Štajersko, ni imela zveze.

  • slosin

   ja, ko so pa makaronarji spizdili, so pa prišli trumoma ta rdeči in še bolj jebal narod…..

  • xtc

   Ste jih levi teroristi naredili.

  • sprehajalec

   Rdeči so bili globoko v gošah, Đurice….

 • komar marko

  a sem dejal, da bodo rdečkoti zopet prisilili NAROD, da se organizira, najprej vaške straže, potem………..In potem bodo rdečkoti imeli izgovore. Samo sedaj ni tankovskih jarkov in smo v EU. A zato MESEČNIKI tako nasprotujejo EU in NATU! Sem vedel kje jih tišči!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • BlackOpsSystem

  Obvezna oprema vaških straž….lopata.

  • xtc

   Mini bager,gre hitreje.

  • Franc Šink

   Prvo kramp.

  • Slovenec

   Obvezna oprema gumi štrudel za začetek.

 • xtc

  Kmalu bodo nastalie vaške straže in domobranci,ja narod se bo počasi naoborožil in uprl-levake grabi panika.

  • Gavtroža

   Skrajni čas je že ,da se ustanovijo domobranske skupine , ki bodo branili nas Slovence in domove
   Ni več časa za čakat

 • sprehajalec

  Izraz “vaška straža” je pojem, pri katerem Levičarju zledeni kri v žilah.

  • Jovo Jamnica

   Evo zaj dokaza, da nisn levičar. Kri mi še vedno teče po žilah…

   • sprehajalec

    Nihče nikoli ni tega rekel Jovice, da si. ti si malo levi, malo desni, tam kjer je pač korist…

    • Jovo Jamnica

     Aja? Kako korist te mam ot tega???

     • sprehajalec

      To pa sam najbolje veš…

     • Jovo Jamnica

      Čudak. Nebi te fprašo, če bi vedo…

    • Hun

     Tko kot slovenski politiki…vceraj komunusti danes levi ali desni…po potrebi

     • sprehajalec

      To imaš kučana v mislih?

     • Hun1978

      a ni kucan komunist se danes?

  • komar marko

   Mislim da jim je bolj v veselje. Enako so lansko leto na kOTNIKOVI pravocirali s PRIVATNO oboroženo milico pod komando Palčka Smuka.

 • Franc Šink

  Le kateri norec bi še spoštoval ukrepe takšne oblasti ki jo imamo v Sloveniji ? Ostareli hipi in njegova šefica šobasta Vesna sta poskrbela da bomo državljani postali neposlušni.Najhujše naš še čaka !

 • Maščnek

  Za zbiranje/ostranjevanje nevarnih odpadkov so pristojne ustrezne državne institucije.Kaj če se iz teh smeti razvije epedemija neznana našemu zdravstvenemu sistemu?

 • garfi

  noben musliman ne spada v Slovenijo in v Evropo
  leWiČĆarji bodo za nasilje našli sto izgovorov in seveda sovražni molk
  Peticija proti nastanitvi prosilcev za azil v izpostavi azilnega centra na Debelem rtiču
  https://www.pravapeticija.com/peticija_proti_nastanitvi_prosilcev_za_azil_v_izpostavi_azilnega_centra_na_debelem_rtiu
  potrditev oddane peticije je potrebna v prejetem emailu

  • Stric iz ozadja

   In koliko teh peticij je bilo uspesnih?

   • garfi

    očitno so, ker te skrbi tetka

 • samsara

  Tole v naravi je samo primer enega izmed umetniških performansov, značilnih za pripadnike afroazijskih “Umetnikov brez meja”, s katerimi le ti predano bogatijo in plemenitijo naravo na njihovih turneji po Evropskih državah, kamor jih vabijo levičarji-filantropi.
  Domačini pa s svojim nesprejemanjem kažejo le svojo neprosvetljenost in nerazgledanost.
  Evgenija Carl bi rekla kot je v podobnem primeru že, mentalno omejenost oz. nerazvitost.

 • garfi

  KLIC MLADIM, REVNIM, NEOPREDELJENIM, UPOKOJENCEM… za nove volitve !!!
  NAMESTO VAM GREDO STOTINE MILIJONOV € ISLAMISTOM ZA UNIČENJE SLOVENIJE !!!
  rešitev je enostavna:
  VEDNO POJDITE NA VOLITVE IN PODPRITE SLOVENSKO SDS !!!
  MULTIKULTI JE NATEG LEWIČĆARJEV-GLOBALISTOV-VELEIZDAJALCEV !!!
  BEGUNCEV V SLOVENIJI NI !!!
  NE BOSTE DOBILI BUREKA AMPAK BURKE !!!
  protiSlovenske stranke: šarec-sd-smc-desus-bratušek-levica… !!!

  • stane

   Res je. Popolnoma prav imas.
   Tudi sam sem pozival podobno kot ti,tudi na samozascito ob Kolpi in kako se zascititi . Ljudje tega ne razumejo. Pozoval sem mlade. Namesto,da se pretepajo na raznih tekmah,naj organizirajo mnozicne vseslovenske demonstracije,dokler vlada ne odstopi. Takoj bi ble predcasne volotve. Na volotve pa cim vec in voliti SDS,ne pa neke samovsecne pokvarjene opice.

   • garfi

    ja samo aktivnost nas reši
    mafija takoj organizira ulične zombije, ko jim slabo kaže

    • Stane

     Svoboda in napredek ne prideta sama. Za to se je potrebno boriti.

 • macon

  Naj dostavijo fotografije še Mirovnemu inštitutu in vsaj 100 komunajzarskim zavodom, da bodo tovariši aktivisti šli pospravljat za tistimi, ki bi jih radi tukaj videli v čim večjem številu.

  Zmeraj znova me začudi, kako svinjski so ti ljudje, tudi če so več dni na enem mestu kar ležijo med odpadki. Očitno prihajajo iz svinjaka in so tako zabiti, da niti pomislijo ne, da bi bilo s svinjarijo kaj narobe. Tudi, če nimaš smetnjakov, bi recimo smeti vsaj dal nekam ob stran na en kup, da bi bile čim manj vidne in zavzemale malo prostora.

  Ko sem hodil kje po tujini in ni bilo smetnjakov, sem po več km nosil vrečko s smetmi, ker smeti nikoli ne mečem kar po tleh. Kako bi pa izgledalo, če bi to vsi počeli? Kot v tretjem svetu primitivnih bedakov, kjer se valjajo kupi svinjarije.

  • lokec

   Tako je bilo leta 2015 ob železniški progi Dobova – Maribor. Še sedaj se kaj najde. Najbolj značilne so sivo maslene deke s katerimi so bili ogrnjeni.
   Ko se ob progi sprehajajo občinske feministke, pa ne da bi počistile.

   • RATATA

    Sivo olivne sive.
    Smb je po ćefursk.

    • lokec

     Jaz sem služil JLA 15 mesecev v Srbiji pa nekaj ostane.

     • RATATA

      V Srbiji so vas imeli radi. Nas v ustaškem jastrebarskem niso marali.
      Maslena barva je barva putra, olivna je pa maslinasta.

    • Slovenec

     Sivo olivna barva.

     • RATATA

      Olivno siva barva.

  • samsara

   Si kar mislim kako divjaki, ki jih je Miro Mirsad Cmizdro nastanil po Sloveniji, ločujejo odpadke in kaj mečejo v njihove straniščne školjke.
   Medtem ko služijo penzije za starajočo se Slovensko populacijo. Blagor pokojninski blagajni, blagor državni sociali.

   • stane

    Uboga nadstandardno opremljena stanovanja. Kako se mi smili oprema.

  • stane

   Ne prihajajo iz svinjaka,ker jih nimajo. Od kje ze prihajajo?
   Aja,ze vem! Iz deponije z raznimi odpadki.

 • Franc Šink

  Svinjarijo naj počistijo svinje ki so jo povzročile.

  • Dragan Krstič

   Naj gre kar kompletna Levica pa še Fajonko, Škoberneta in žveplenega naj vzamejo s sabo.

  • Goran Hvala

   baje de slovenci pucajo za sabo. :-) :-) vidim to vsakic ko pridem v slo in se mal sprehodim ob soci….:-)..baje da vse pospravijo. ..:-)

   • Stane

    Le opazuj kako se cisti,da se bos naucu cistoce,da ne bos v dreku crknu. Opica patoloska.

  • Slovenec

   Žal ne bodo kaj prida.

  • KP

   Treba bo počistit svinje!

 • Hun

  Vaška čistilna akcija

 • samsara

  Ne vem kako ustrezne vladne službe še niso prišle na idejo, da bi na takšnih lokacijah, kjer “Umetniki brez meja ” ustvarjajo svoje ‘umetniške performanse’ postavili stojnice z ustrezno pripravljeno in shranjeno biološko pridelano hrano z vsemi certifikati in zraven postavili delilca te hrane, ki bi vsakemu umetniku dal še kuverto z nadomestilom za potne stroške ter žepnino.

  • joza joza13

   Pozabil si na 14 letne device.., pa dajmo jim še te zagotoviti, ali ne? Da bodo zadovoljni&zadovoljeni -;).
   … saj ni več smešno, nekaj sarkazma pa vendarle še premoremo.

 • soc

  Če bodo domačini postavili vaške straže, bo v dnevu, dveh ZZB NOB organizirala svoje partizane s skritim udbaškim orožjem. Rešimo naše ljube begunce, pobijmo ta bele, kar jih še nismo !

  • stane

   Obstaja sreca za………..crne opice,da jih rdece resijo.

  • Slovenec

   Hudimana so veliki gozdovi Slovenije, se vedno gosarji ven hodijo.

   • Stane

    So ze pro Kucanu in levici na bojnem posvetu s titovko na prazni slaboumni zgodovinski glavi.

 • Olga2345

  Če bi šli množično na volitve in podprli SDS, bi bile meje zavarovane! Tako pa naj le pucajo za divkaki in se gredo vaške straže!

  • stane

   Res je. Vseeno se mi butlcki nerazgledani,neznajdljivi smilijo.
   Nasi so!

   • Goran Hvala

    men se ne smilijo.. moji so glih tolk kot migranti.. eni frisi pac…

    • Stane

     Zgin baraba brezcutna.
     SLO kruha si se nazrl,zdej bi bil pa frajer. Zdej bi pa kr enacu divjake z avtohtonim prebivalstvom. To imamo za hvala lepa,ko smo ti dali moznost,da si resis zivljenje,da ne bi crknu od lakote. Crkni gnoj smrdljivi!!!!!

  • Goran Hvala

   a niste zmagal? kaj spet nakladas. spet so krivi vsi okrog vas…kaj pa volite nesposobnega bivsega komunista ki ni sposoben sestavt vlade zdej pa na druge kaze s prstom kak so nesposobni…ker on baje sam opazuje. :-)..tak kot ze 30let…se mu ful gre za drzavo in drzavljane.. .tolk da bo cakal se naslednjih 30let…zraven pa sinfal druge in uzival v nekaj tisocakih davkoplacevalskega denarja na mesec….placano za cakanje….tip je res hardcore sprenevednez….eni mu pa se po 30letih kar verjamejo…verjetno placanci.

   • Stane

    Poslus opica nerazgledana! Kdo je pa vladal 21 let in kradu? Kdo je v 21 letih nakradu 150MRD €? TISTI KI JE VLADAL Vladali so pa tvoji banditi,usivi kriminalci levakarski. Ni JJ kriv ce levaki prehitevate po desni in se zaletavate v prometni znak STOP.

 • Artur

  Slovenclji najbolj potrpežljiv in pohleven narod na svetu , nov neslavni svetovni rekord za v Guinnessovo knjigo rekordov .

  • Jovo Jamnica

   Ja. Rekorderi po jalovih internetnih grožnjah…

  • Jernej Ferenc

   Se res je v vsaki drugi drzavi bi ze gorelo mi pa kar bolsevike gledamo in pohlevno prenasamo bo ze nekak dokler je Avstrija blizu pa nas slepa sploh ni problem so to komunisteki vajeni iz YU pljuvali so cez vse keri so delali v tujini a devize so jim disale

  • stane

   Zakaj nisi bil v Skofji loki 24.6.2018 na gradu,bi varnostnikom pomagal loviti crnuhe. Enga so ujeli oni,ti bi pa 2,ko si taksen frajer. Masa ljudi bi ti bla hvalezna,ker bi nekomu resil zivljenje. Ali se bojis crne barve in njihovga bojnega krika.ja jaja……

 • Boco

  Predlagajte jim obisk Kocevskega Roga. Dajte jim kaksne turisticne prospekte z informacijami kaj se tam dogajalo l. 1945 in kako prijazni ljudje tu zivijo. Potem jih povabite se v Hudo jamo, Sigurno se bodo hitro ucvrli nazaj na Hrvasko …

  • Goran Hvala

   to bi jest za jansevike zrihtal…..ker ze to sanjajo vsak dan….sanje pa so dalec od realnosti.

 • Stric iz ozadja
 • jajo absolutni luzer

  tale članek je bil objavljen že pred enim letom, a Nova nima denarja za kaj drugega kot reciklažo, kot cigani vse zavržene članke potem prodajo na deponijo, torej svojim zvestim ovcam, ki so jim medijske smeti glavna hrana

  • stane

   Poslus majmune!
   Ljudem je potrebno naliti cistega vina,in to veckrat,da se ne pozabi. Kaj je z realnim info.narobe?
   Bumbar zahojeni.

   • Goran Hvala

    hahaha. ti si pa tud en zahojen jansevik….nimas kaj. ..pac zahojeni ste janseviki.. ce se pitate z istim info nonstop. ja je treba mal podzigat ane.. poglejte kaj so naredil vceraj. . :-)…tist vceraj je sicer eno leto nazaj sam kaj ces….tak kot vas vsak da komunisti preganjajo.. pa ves kaj je fajn? ker tisti komunisti preganjajo sam jansevike. ostale pustijo pri miru… a ni to super. le zakaj bi si potem zelu bit jansevik ce te vsi napadajo? pol si bumbar ti….

    • Stane

     Potrebno je vedet kaj se dogaja,da nas kaj ne preseneti oz.da ne gre kaj v pozabo. Danes je obcutljivi cas in je dobro,da pomembne stvari ne gredo v pozabo. To kar sem napisal Tonetu velja tudi za te.
     Predlagam,da se danes ob 17.dobiva v Sevnici na zel. Postaji,bos pokazal kaksen frajer si. Golazen nepristevna!!!

   • Tone

    Glede na to, da, kot pravite, migranti vsak dan svinjajo, pretepajo, posiljujejo, kradejo, spreobračajo, samo da režimski mediji to prikrivajo, bi lahko pričakovali, da bi edini svobodni medij brez problema postregel s svežimi novicami. In dobro dokumentiranimi.

    • Stane

     Po tvojem lazejo tuji in domaci mediji,ko porocajo z dokazi.
     Ves,dokaze je treba razumet in upostevat. Drugace si v temi tko kot ti. Nisem ne levicar ne desnicar. Preprosto patriot,ki vidi kam pes taco moli. Ce bos ti kaksno dobro delo naredil za narod in te bodo vsi napadali,ti bom stopil v bran in te zagovarjal po dobrih delih,ne pa po verski ali strankarski pripadnosti. Uzivaj

     • Tone

      1. Če “dokazu” že v naprej verjameš, ni dokaz. Dokaz je, če prepriča, tudi kadar ne verjameš.
      2. Ali si zagovarjal umetnico Smrekarjevo, ko so jo napadali na Novi?

 • Aron

  Pa niso belokranjci vsaj toliko, da bi po svojih gozdovih spucali? Precej zalostno.

  • Stane

   Za crnuhi? Za lenuhi? Za zavojevalci? Za istrebljevalci? Za svojimi krvniki? Si zrel za PHP.

 • Slovenc

  Koker vem drzava ni dolzna pocistit nered ker so vsa komunalna podjetja v privat rokah… Kot navadni tepci pvo jim placujete sedaj bi pa se cistili za njih… Ovce pac..

 • Mitja Mazini

  Za organizacijo vaskih stražjim lahko pomaga Janez. Majo že družinsko tradicijo.

  • Slovenec

   Res neverjetno smesno.

  • Soave

   Nas bolj skrbi, da se boste vi s svojo klientelo spravili na kakšno ” delo ” !

 • Gospod Kaplan

  Leva banda, da bi pomagala svojemu narodu, hahahahaha, ne se yebat!?

  • Goran Hvala

   desne tud se nism vidu? haha ne me yebat.. no ja tisti kateri tolk nabijate kvalitete nekoga pa vedno pozabite omenit njegove minuse imate ocitno veliko od njegove izvolitve…normaln drzavljan se na volitve ne hodi vec…sam statistiko volitev pogledas pa ti je vse jasno…:-)…sam se fanatiki hodijo na volitve. tako levi kot desni..

   • marker

    Daj ne nakladaj. Šefic in notranja ministrica sta se hvalila v Bruslju, da lahko varujeta shengen. Onadva sta zavrnila pomoč Avstrije in Nemčije pri varovanju meje. Naša meja je nezavarovana kot rešeto. Desnica je na slabo varovanje stalno opozarjala in tudi žične ograje so njen predlog, ki ga je levica najprej zavrnila kot ponavadi vsak njen predlog, potem pa uvedla kot svojo idejo.

 • Goran Hvala

  jest vabim vse slovence da pridejo po bilo kaki prireditvi al pa do soce mal pocistit. .hodjo namakat svoje slovenske riti zraven pa svinjajo….no nej pridejo cistit tisti ta zagrizeni slovenci ki ste tle gor… ko vas bom videl letim v isti sekundi v belo krajino pucat za migranti. do takrat pa nakladajte se naprej. .. pucal za sabo itak ne boste… ceprav niste migranti. :-) …ste cistuni…:-)

  • KP

   Kaj maš čefursko prase toliko čez Slovence? Kje imaš kakšno hvaležnost? Da si sploh lahko tu…Golazen čefutarska. Joj!

  • Stane

   Kaze,da si precej navezan na crne kurce. Hahahaaaa…… so dobri zgleda,ko jih tako zagovarjas. Kupu si si vstopnico za letenje iz stolpnice. Samo ta spektakel se dozivis in ne prezivis. Peder umazani

 • Slovenec

  Pravilno, organizirati vaške straže, migrante nagnati čistiti svinjarijo in vreči preko Kolpe. Pa nobenega več notri spustiti. Aha, pa vse tiste, ki vabijo in zagovarjajo migrante povabiti na ciscenje in migrante naseliti pri njih.

 • Tone

  Mislim, da bi bilo bolj pametno ob Kolpi namestiti zabojnike z napisi v arabščini in angleščini čemu so namenjeni.

  • joza joza13

   Večplastno razmišljati pa nisi sposoben?
   Kaj pa razmišljati za 2, 3 korake naprej?
   Oh Tonček, Tonček balonček…

   • KP

    Tale Tonček ni noben tonček,ampak en navaden čefurski pizdek/…

    • Tone

     A zabojniki bi bili pa v redu?

   • Tone

    Ne mi laskat, rajši kaj o zabojnikih ob Kolpi.

    • Stane

     Kaj nimas stanovanja? H Goranu Hvali se oglas,on ma vezo pri crnuhih. Uzivajta disevna spacka! Haaaaahaahaaaa………. prekleti pedri zahublani!!!!

 • Tone

  Glede na to, da je članek spisala Demokracija, ji ni treba pozivati k vaškim stražam, naj jih kar SDS organizira. Samo naj potem ne govori, da se je narod spontano dvignil. Narod bi se spontano že dvignil, če bi bila potreba za to.

  • Mirko Zidenjsek

   Tudi tukaj te je zal treba dati dobro izjebat

  • Soave

   Ker je veliko takih med narodom, kot ste vi. . . . . .

  • Stane

   Narod se vedno spontano spomne ideje,organizacija je pa tistega,ki je sposoben.

 • KP

  Vaške straže za počistit svinjarijo in smeti za temi prasci? Mislim,da bojo vaške straže bolj uporabne… Upam…

 • Mirko Zidenjsek

  Tudi za kaj drugega,evo jaz pridem,samo zacnite z mobilizacijo

 • matjazr7

  Ne vem zakaj SDS samo čaka, da bi drugi nekaj naredili za njih, naj sami organizirajo vaške straže. Menda imajo v Beli krajini kakih 100 članov, ki bi se odzvali. Tako pa lepo čakajo v senčki, da bo kdo drug kaj za njih naredil. Mi ni jasno, Kučko se pojavi z Antifa pretepači s katanami, Janša pa servira starke s svečami. Pripelji 30 železničarjev s kakšnim orenk orodjem, pa da vidimo, če bodo tudi te sposobni ustrahovat kot so lahko tiste starke ..

  • ԻմՏերնուիմԱստվածը

   Kaj bolj pametnega napisati očitno ti res nisi sposoben.
   Upam, da bo poslanka iz Bele Krajine ga. Tomić to uredila, da postane življenje ljudi v Beli Krajini spet normalno in prijazno.

  • Stane

   Za vaske straze organizirat rabis dovoljenja obcine ,notranjih zadev pa se verjetno kaksno. Kolko casa pa to traja pri nasi birkracijipa verjetno ves. Sam ne smes cisto nic. V casu cakanja na dovoljenja pa v sencko sedet. Druge ni.

  • Stane

   Tudi mi imamo katane in se kaj. To se bo uporablo,ko bo nujno.

  • Stane

   Kucko ljubi divje crnuhe. Z njimi bo na Debelem rticku uzival .

 • Resnica peče

  JJ oz SDS 2016 po prvem begunskem valu :” Kvote beguncev po EU državah so DOBRA ideja prav je, da si razdelimo breme” !!!

  • Soave

   B E G U N C E V !!!

 • cosmosjasnovidec

  Da z nikakršnimi pritožbami ne bodo dosegli nič bi jim že od samega začetka prihodov muslimanske nesnage moralo biti jasno saj jih država sama tihotapi čez mejo v Slovenijo.
  Vse kar jim ostane je,da položijo v zemljo exsplozivne zažigalne mine tako,da bodo ponoči imeli osvetljeno kamelotrajbarsko muslimansko golazen.
  Tako jih ne bodo zgrešili seveda z šibrovkami z katerimi jih morajo pričakati ter poslati k njihovi svinji alahu.
  Z to nesnago je potrebno obračunati po kratkem postopku,ker so to navadne divje zveri.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Soave

  Pa kaj ta država sploh naredi za svoje državljane ? Urejene kapacitete bodo šenkali migrantom, naše lepe destinacije pa propadajo ?
  Večkrat pofirbčkam po lokalnih internetnih portalih. . . .
  http://e-koroska.si/bo-rimski-vrelec-koncno-dobil-novega-lastnika/

 • lado

  NE VAŠKE STRAŽE !!!!! PIHALNIKE PA MINE NA MEJO !!!!! PRIDEM POMAGAT STRELJAT V POMIČNE TARČE !!!!!!!! POTEM PA UŽGAT PO RDEČIH PARAZITIH IN JIH POMETAT ALI ZAZIDAT , KOT SO NJIHOVI IDOLI SKRIVAŠKI DELALI !!!!! GLAVNE PA KAR V ALI PRED PARLAMENTOM ZBRISAT !!!!!!!!!!!! Z GOLAZNIJO POLICIJSKO , KI UVAŽA HALALCE , VRED !!!!!!!!!!! NO , A BI NEKDO ORGANIZIRAL SHOD PATRIOTOV , DA POČISTIMO DOMOVINO TE NAGRAVŽNE ZAJEDALCE !!!!!!!???????????????????? PA NE TU GOR VEČ ” PAMETOVAT ” !!!!!!!! BO TREBA VSTAT , ANE!!!!!!??????????

  • Zgornji

   No, saj, če smo natančnejši, … saj ti migranti itak stran zmečejo vse dokumente, tako, da so že zreli za odstrel, ker si sami sebi pripravljajo “izbrise” , ko blodijo naokrog brez dokumentov katere zavržejo … česa se potem bojimo , če pa ni evidenc ?

  • Stane

   Tako se govori! Vec takih,pa gremo!!!!

 • Zgornji

  ŽAL SE TA MRTEV NAROD NE ZAVEDA, DA BO TO EDINI NAČIN ZA PREŽIVETJE KO SE BO ZAČELO ZARES , KAJTI, PRIŠLO BO DO VELIKE LOČITVE DOBRIH IN SLABIH LJUDI NA PLANETU !!! ! !!! IN SLABI BODO NA KONCU ODSTRANJENI DOL Z PLANETA, ZATO, DA BODO DOBRI LAHKO IMELI MIR PRED NJIMI POTEM .

 • Stane

  Sploh se ne bom vec oglasal,ker moje texte brisejo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!