Domen Savič predaval na FDV o svojem radikalnem aktivizmu – bi morali od fakultet zahtevati prepoved predavanj nevarnih skrajnežev?!

Domen Savič (foto: STA)

V ponedeljek smo opazili, da je z Novo24TV obsedeni skrajnež Domen Savič vabil na svoje predavanje o “aktivizmu”, ki je potekalo kar na rdeči Fakulteti za družbene vede, vendar smo mislili, da gre le za provokacijo. Zdaj pa se je na nas obrnila zgrožena študentka, ki je videla Saviča strašiti po hodnikih FDV. Zadevo smo preverili, preberite, pri katerem predavatelju je gostoval!

S provokativnim zapisom na Twitterju je skrajnež Domen Savič v ponedeljek popoldne opozoril, da predava na režimski Fakulteti za družbene vede: “Danes ob 18h na FDV v predavalnici 13 ogrevanje pred 18. 10. 2018 – predavanje o medijskem aktivizmu, odgovornosti, vlogi posameznika!” Sprva tvit ni bil deležen pretirane pozornosti in tudi v uredništvu smo bili najprej prepričani, da gre zgolj za neokusno provokacijo. Zdaj pa nas je kontaktirala zgrožena študentka, ki pravi, da je Savič v ponedeljek zvečer res strašil po hodnikih FDV in očitno izpeljal urjenje bodočih borcev proti svobodi govora. Seveda je to počel na račun davkoplačevalcev, s prihranjenim denarjem si je gotovo privoščil obrok v kateri izmed dragih restavracij, ki jih pogosto obiskuje.

To je zaskrbljujoče, saj Savič že od začetka septembra redno poziva državno podjetje Telekom Slovenije k prenehanju oglaševanja na Nova24TV. Njegovo pritiskanje na uredniško politiko opoziciji naklonjenih medijev oziroma poskušanje finančnega pritiskanja na medije se je sprevrglo v pravo obsedenost, saj Savič vse od začetka večkrat dnevno prek Twitterja nadleguje Telekom, v posameznih obdobjih tudi vsakih nekaj sekund! Če bi ravnali kot Savič, bi morali vsi ostali zahtevati od fakultet, da mu prepovejo širjenje nestrpnosti in neresnic, kot on to zahteva od oglaševalcev. Vendar svoboda govora in oglaševanja še vedno velja in bi bilo takšno početje fašistično.

Savič gostoval kar pri Blažu Petkoviču, “novinarju” Večera, ki ima raje steklenico kot resnico!
Zadevo smo preverili in ugotovili, da je Savič gostoval pri predavatelju Blažu Petkoviču, kjer so ga bili prisiljeni poslušati študenti drugega letnika novinarstva pri predmetu Novinarsko sporočanje I. Blaž Petkovič ima – sodeč po njegovih aktivnostih na družbenih omrežjih – raje steklenico kot resnico, o čemer je pred časom že poročal Škandal24. Petkovič namreč dela za režimsko trobilo Večer v lasti rdečega tajkuna Hakla, kjer svoje kolumne redno objavlja Svetlana Slapšak. V svojih kolumnah tudi ona redno napada svobodo govora in še posebej naš medij, s poročanjem katerega se več kot očitno ne strinja.

In kdo je Blažu Petkoviču dovolil gostiti skrajneža Saviča na državni fakulteti, katere delovanje financiramo vsi davkoplačevalci? Nosilec omenjenega predmeta in tako Petkoviču neposredno nadrejeni je Marko Milosavljević. Tudi on redno najde svoje mesto v režimskem trobilu Večer, v katerem je pred nekaj več kot enim letom veliko pozornosti vzbudil s svojim nasprotovanjem organizaciji koncerta znanega hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona.

Sicer pa se lahko vprašamo, ali je Milosavljević predavanje Saviča le odobril ali pa je bila to kar njegova ideja? Milosavljević je nedavno namreč gostoval v radijski oddaji na RTV Slovenija pri voditeljici Tatjani Pirc, ki so jo pripravili izključno za promocijo Savičevih aktivnosti, uperjenih proti opoziciji naklonjenim medijem. Kot smo že poročali v preteklosti, ima na režimski FDV Savič kar nekaj simpatizerjev, med drugim ga je nedavno javno prek Twitterja podprla tudi predavateljica FDV in sodelavka Mirovnega inštituta Barbara Rajgelj.

Fakulteta za družbene vede (Foto: Nova24TV)

Gre za začetek urjenja borcev v Kučanovi vojni proti svobodi govora?
Ne gre le za neokusno porabo davkoplačevalskih sredstev v vojni proti mediju, ki nikogar ne stane ničesar, pač pa se ob tem pojavljajo tudi večje skrbi. Pri vsem tem gre namreč za izredno zaskrbljujoče sosledje dogodkov; ravno dva dni pred “predavanjem”, v soboto, je nekdanji predsednik Milan Kučan v svojem grozečem govoru na Ilovi Gori napovedal vojno proti svobodi govora, pri tem pa je k sodelovanju pozval tudi državne institucije. Gre za odziv režimske FDV na pozive Kučana in so tako že organizirali prvo urjenje borcev v njegovi vojni proti svobodi govora?

Milan Kučan, obkrožen s totalitarnimi simboli (Foto: Združenje borcev za vrednote NOB Grosuplje)

J. Ž.

 • Stric iz ozadja

  kjer so ga bili prisiljeni poslušati študenti drugega letnika novinarstva pri predmetu Novinarsko sporočanje I.

  Ko sem bil jaz nazadnje na fakulteti si lahko vstal in sel. Kolikor verm tudi sedaj ni dosti drugace.

  • Soave

   Na FDV? Dvomim, da si upajo.

  • KP

   Skrete si pucal tam,čefutar?

 • Soave

  No, vidiš !! Ena in ista imena prav povsodi !
  Resnično so si komunisteki sijajno uredili državo po svoji meri. Vse imajo pod svojo kuratelo ! Od malčkov v vrtcu, do študentov na univerzah.

  In upam, da tile študentje na FDV tudi od takih silnih predavanj kaj odnesejo.

  Tisto osnovno !! Kako ne sme biti !

 • še vedno niste preboleli da vaš protislovenski ustaš ni dobil koncerta na našem ozemlju?

  • Roman

   mal si zašel.

  • KP

   Tvoje ozemlje? Ha ha. Pa na sociali si,bebec!

 • VERRZIFIKATOR

  Savko Domič

  V DOMENI AKTIVIZMA

  Tam, kjer Sava blizu mesta teče,
  v hiši znani takšna je domena:
  redno se prireja javna scena,
  aktivizem tej se stvari reče.

  Vse v domeni tam je aktivizma,
  čisto vse aktivno se dopušča,
  Sava vodo le na mlin pripušča,
  da dovolj je pač radikalizma.

  Sava je le majhen člen v domeni,
  nepomemben, toda uporaben,
  tudi če vtis curka je ogaben,
  važno je, da sploh kdo zanj se zmeni.

  Je domena hiše aktivizem,
  radikalno ki renči na sceni,
  tokrat gostoval je po domeni
  aktivist, ki ga krasi avtizem.

 • VERRZIFIKATOR

  Savin Dominić

  LE OD KDAJ

  Le od kdaj ta strešičar ubogi
  strešico nad č dobil je celo?
  Se očitno fantu je zazdelo,
  da je bolje biti v drugi vlogi.

  Če ime preveč zveni mu kleno,
  če na dom spominja, domovino,
  ugotovil je, da je prav fino,
  strešico če si doda platneno.

  Po potrebi zopet je umakne,
  saj njegova streha je premična,
  po potrebi spet bo polovična,
  drugo polovico ko zatakne.

  Po potrebi domačin je pravi,
  dom en mu zadošča vsaj trenutno,
  a glede na streho je občutno,
  da priplaval je navzgor po Savi.

 • tarantela

  Menda je bila v prvem odstavku zgoraj omenjena študentka tako zelo zgrožena, da ne rečemo v smrtnem strahu, da je morala poiskati pomoč pri psihiatru. Zbiramo zamaške za plačevanje strokovnjaka, ki jo bo rešil strahu.

  • Franc Šink

   Vidiš da že študenti hočejo vplivati na učni plan.

 • Darth Vader

  on ni nevaren skrajnež…..on je en navaden umsko hendikepiran bolnik, ki sodi v gumijasto sobo z posebnim jopičem :)

  • KP

   Pa s posebnim pendrekom!

 • Lisjak

  Na univerzah in fukultetah je večina zaposlenih levosučnih tistih par procentov desnosučnih so pa tiho kot riti saj vedo,če bodo kaj trobentali proti levakom se jim bo hudičevo slabo pisalo.

 • Nšo-či

  Hudomušno..s puščicami. Odlično Nova24tv!

 • xtc

  Dejstvo je da ultralevičarski,anarhistični in ultra desničarski (teh pri nas ni) aktivisti in usmerjenci nimajo kaj delati na fakultetah ali univerzah.
  Lahko univerza organizira neobvezna soočenaj vsek teh aktivistov nekje v javni dvorani nekje zunaj fakultete nikakor pa taki primerki NE sodijo na redna predavanja ali predavanja na fakulteti.

 • Van Der Waals

  Upam da čim več ljudi zeve o LEVIH FAŠISTIH ki želijo ukiniti svobodo govora, kar naprej se sklicujejo na sovražni govor ki to ni.

 • RATATA

  Gegen geviht levemu skrajnežu je desni skrajnež.
  V Sloveniji imajo levi skrajneži mandat in exkluzivno pravico po naravnem pravu, da določajo kdo je ekstremist. Zanje obstajajo le desni ekstremisti in ker desnih v Sloveniji ni, so šli s kriterijem par stopenj niže, tako so tanje desni skstremisti eSDeeSovci, ki jim pravijo tudi janševiki.
  Leve skrajneže pa Slovenija ima in na volitvah so dobili podporo desetine volivcev.
  Druga desetina je podprla drugo stopnje levih skrajnežev,
  tretja desetina pa tretjo stopnjo.
  Ostali, tja do skoraj dveh tretjin so navadni levuharji.

 • O’Brien

  Edino pomembno vprašanje je, ali je ustrezno nagovoril študentke v ženskem slovničnem spolu. https://www.mladina.si/186361/strasni-novi-svet/

 • Rdeča FDV?

  • KP

   Ah ne,pomota,bizgec čefurski!

 • KP

  Kdo je to za en Ič? Sin migranta. Hvaležnost pa taka. Bo res treba enkrat spucat Slovenijo tega gnoja. Al pa bo pač z nami počasi konec.

 • KP

  AKTIVIST?? Mogoče svoje riti,skret navgravžni.

 • Nata

  + + + + zadnja slika je zelo pomenljiva, saj pove, da riba pri glavi smrdi !!!
  Ojej. . . . . pa zopet čivkam na leto dni star članek ???????????