fbpx

Domen Savič predaval na FDV o svojem radikalnem aktivizmu – bi morali od fakultet zahtevati prepoved predavanj nevarnih skrajnežev?!

Domen Savič (foto: STA)

V ponedeljek smo opazili, da je z Novo24TV obsedeni skrajnež Domen Savič vabil na svoje predavanje o “aktivizmu”, ki je potekalo kar na rdeči Fakulteti za družbene vede, vendar smo mislili, da gre le za provokacijo. Zdaj pa se je na nas obrnila zgrožena študentka, ki je videla Saviča strašiti po hodnikih FDV. Zadevo smo preverili, preberite, pri katerem predavatelju je gostoval!

S provokativnim zapisom na Twitterju je skrajnež Domen Savič v ponedeljek popoldne opozoril, da predava na režimski Fakulteti za družbene vede: “Danes ob 18h na FDV v predavalnici 13 ogrevanje pred 18. 10. 2018 – predavanje o medijskem aktivizmu, odgovornosti, vlogi posameznika!” Sprva tvit ni bil deležen pretirane pozornosti in tudi v uredništvu smo bili najprej prepričani, da gre zgolj za neokusno provokacijo. Zdaj pa nas je kontaktirala zgrožena študentka, ki pravi, da je Savič v ponedeljek zvečer res strašil po hodnikih FDV in očitno izpeljal urjenje bodočih borcev proti svobodi govora. Seveda je to počel na račun davkoplačevalcev, s prihranjenim denarjem si je gotovo privoščil obrok v kateri izmed dragih restavracij, ki jih pogosto obiskuje.

To je zaskrbljujoče, saj Savič že od začetka septembra redno poziva državno podjetje Telekom Slovenije k prenehanju oglaševanja na Nova24TV. Njegovo pritiskanje na uredniško politiko opoziciji naklonjenih medijev oziroma poskušanje finančnega pritiskanja na medije se je sprevrglo v pravo obsedenost, saj Savič vse od začetka večkrat dnevno prek Twitterja nadleguje Telekom, v posameznih obdobjih tudi vsakih nekaj sekund! Če bi ravnali kot Savič, bi morali vsi ostali zahtevati od fakultet, da mu prepovejo širjenje nestrpnosti in neresnic, kot on to zahteva od oglaševalcev. Vendar svoboda govora in oglaševanja še vedno velja in bi bilo takšno početje fašistično.

Savič gostoval kar pri Blažu Petkoviču, “novinarju” Večera, ki ima raje steklenico kot resnico!
Zadevo smo preverili in ugotovili, da je Savič gostoval pri predavatelju Blažu Petkoviču, kjer so ga bili prisiljeni poslušati študenti drugega letnika novinarstva pri predmetu Novinarsko sporočanje I. Blaž Petkovič ima – sodeč po njegovih aktivnostih na družbenih omrežjih – raje steklenico kot resnico, o čemer je pred časom že poročal Škandal24. Petkovič namreč dela za režimsko trobilo Večer v lasti rdečega tajkuna Hakla, kjer svoje kolumne redno objavlja Svetlana Slapšak. V svojih kolumnah tudi ona redno napada svobodo govora in še posebej naš medij, s poročanjem katerega se več kot očitno ne strinja.

In kdo je Blažu Petkoviču dovolil gostiti skrajneža Saviča na državni fakulteti, katere delovanje financiramo vsi davkoplačevalci? Nosilec omenjenega predmeta in tako Petkoviču neposredno nadrejeni je Marko Milosavljević. Tudi on redno najde svoje mesto v režimskem trobilu Večer, v katerem je pred nekaj več kot enim letom veliko pozornosti vzbudil s svojim nasprotovanjem organizaciji koncerta znanega hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona.

Sicer pa se lahko vprašamo, ali je Milosavljević predavanje Saviča le odobril ali pa je bila to kar njegova ideja? Milosavljević je nedavno namreč gostoval v radijski oddaji na RTV Slovenija pri voditeljici Tatjani Pirc, ki so jo pripravili izključno za promocijo Savičevih aktivnosti, uperjenih proti opoziciji naklonjenim medijem. Kot smo že poročali v preteklosti, ima na režimski FDV Savič kar nekaj simpatizerjev, med drugim ga je nedavno javno prek Twitterja podprla tudi predavateljica FDV in sodelavka Mirovnega inštituta Barbara Rajgelj.

Fakulteta za družbene vede (Foto: Nova24TV)

Gre za začetek urjenja borcev v Kučanovi vojni proti svobodi govora?
Ne gre le za neokusno porabo davkoplačevalskih sredstev v vojni proti mediju, ki nikogar ne stane ničesar, pač pa se ob tem pojavljajo tudi večje skrbi. Pri vsem tem gre namreč za izredno zaskrbljujoče sosledje dogodkov; ravno dva dni pred “predavanjem”, v soboto, je nekdanji predsednik Milan Kučan v svojem grozečem govoru na Ilovi Gori napovedal vojno proti svobodi govora, pri tem pa je k sodelovanju pozval tudi državne institucije. Gre za odziv režimske FDV na pozive Kučana in so tako že organizirali prvo urjenje borcev v njegovi vojni proti svobodi govora?

Milan Kučan, obkrožen s totalitarnimi simboli (Foto: Združenje borcev za vrednote NOB Grosuplje)

J. Ž.