[Video] Dr. Logar izpostavil neverjetno okoliščino pri odpisu Jankovićevih milijonov: Podjetje, ki je odkupovalo terjatve v rangu več kot 6 milijonov evrov, je imelo negativen kapital in nobenega finančnega toka!

Alenka Bratušek in Zoran Janković, ko sta bila oba še člana Pozitivne Slovenije (Foto: STA)

V četrtek bo na seji komisije za nadzor javnih financ potekala razprava o izbrisu dolgov in zlorabah postopka poenostavljene prisilne poravnave, do katere je pripeljal sporen odpis kar 29 milijonov evrov dolga družini Janković. Predsednik omenjene komisije dr. Anže Logar krivdo za to, da je lahko prišlo do tako absurdnega primera, pripisuje vladi pod vodstvom Alenke Bratušek, ki je leta 2013 zakonodajo spremenila tako, da se izbrisi dolgov lahko zgodijo brez kakršnekoli varnosti za upnike. Ob tem dodaja: “Vsi morajo biti enaki pred zakoni, morajo biti pa tudi zakoni takšni, da vsem ponujajo enake možnosti.”

Predsednik komisije za nadzor javnih financ dr. Anže Logar je v oddaji Tema dneva na Nova24TV z voditeljico Marjanco Scheicher izpostavil, da je bila javnost zgrožena nad odpisom dolgov družini enega od političnih funkcionarjev, to je župana Ljubljane Zorana Jankovića, kar je tudi razlog, da se preveri, ali je bilo pri sprejemu zakonodaje, ki je to omogočila, vse, kot mora biti, ali pa je morda prišlo do večjih nepravilnosti in političnih povezav, ki so na koncu marsikomu naredile usluge.

Vsi morajo biti enaki pred zakoni, morajo pa tudi zakoni biti takšni, da vsem ponujajo enake možnosti,” je povedal Logar in dodal, da so po pregledu sprejema insolvenčne zakonodaje v poslanski skupini SDS ugotovili, da je vlada Alenke Bratušek novembra 2013 to zakonodajo spremenila tako, da se izbrisi dolgov lahko zgodijo brez kakršnekoli varnosti za upnike, torej prav za tiste, ki že tako potegnejo najkrajši konec. “Ker je med upniki dostikrat tudi Furs, menimo, da je prišlo zato tudi do stroškov za davkoplačevalce. To želimo preveriti in ugotoviti, kako je sploh lahko prišlo do takšnega zakonodajnega predloga, kot ga je predlagala vlada Alenke Bratušek in ki so ga tedanji koalicijski partnerji DeSUS in SD tudi podprli,” je dejal Logar.

Marjanca Scheicher v pogovoru z dr. Anžetom Logarjem (Foto: Nova24TV)

Leta 2013 Bratuškova še tesno povezana z Jankovićem
Logar je izpostavil tudi, da je v javnem obveščanju v povezavi s spornimi odpisi dolgov prišlo do netočnih poročanj, saj se je operiralo z napačnimi informacijami. “Zakon, ki je omogočil poenostavljeno poravnavo, je bil soglasno podprt, ampak je vlada Alenke Bratušek v novembru 2013 prišla s spremenjenim predlogom, kjer se je umaknila varovalka za upnike, to pa je najmanj 50 odstotno poplačilo in to določilo je sprejela zgolj tedanja koalicija Alenke Bratušek. V SDS smo takrat glasno opozarjali na možnost zlorabe takšnega določila, na odboru smo celo uspeli z amandmajem, ki je vrnil nazaj najmanj 50 odstotno poplačilo, a je koalicijska večina pod vodstvom Alenke Bratušek preglasovala ta naš amandma,” je sprejemanje zakonodaje pred šestimi leti opisal Logar, ki je obenem poudaril, da je bila v tistem času Bratuškova še tesno povezana z Jankovićem.

Alenka Bratušek (Foto: STA)

Komisija se želi seznaniti s potencialnimi stroški v primerih spornih prisilnih poravnav za davkoplačevalce
Kot je poudaril Logar se želi Komisija za nadzor javnih financ seznaniti s potencialnimi stroški v primerih poenostavljenih prisilnih poravnav za davkoplačevalce. “Z vidika FURS in ostalih državnih organov želimo ugotoviti, koliko takšnih ekscesnih primerov se je dogodilo s takšnimi odpisi, želimo preveriti zgodbe upnikov, ki so bili opetnajsteni z zakonodajo Alenke Bratušek, predlagamo tudi poglobljeno analizo, ki naj jo pripravi ministrstvo za pravosodje, ki naj predlaga tudi možne rešitve, da v prihodnje ne bo prihajalo do takšnih ekscesnih primerov. Hkrati pa tudi želimo, da tisti, ki bodo pripravljali to zakonodajo, niso isti kot tisti, ki so pripravljali te spremembe iz novembra 2013,” je povedal.

Dr. Anže Logar (Foto: Nova24TV)

V ekscesnih primerih organi pregona niso naredili vsega, kar bi lahko
Ob tem je Logar kot neverjetno izpostavil to, da nekdo, ki ima v podjetjih negativni kapital in nima nobenega finančnega toka, odkupuje terjatve v rangu več kot 6 milijonov evrov. V navezavi na slednje je povedal: “Skrajno neverjetno je tudi, da nihče ničesar ne preveri, preden potrdi poenostavljeno prisilno poravnavo in da se ta zgodba odvija pred očmi javnosti na škodo vseh upnikov. Tako menimo, da v teh ekscesnih primerih organi pregona niso naredili vsega, kar bi lahko, zato komisija v zadnjem sklepu tudi daje pobudo, da pri teh primerih tudi NPU preveri skladnost z vso zakonodajo,” je dejal poslanec in dodal, da podobne sheme, kot je bila ta v primeru družine Janković, lahko služijo tudi za pranje denarja. V zaključku je poudaril še: “V sklepih zahtevamo dodatno informacije, torej da ministrstvo za pravosodje in ostali organi priskrbijo konkretne podatke o konkretnih primerih, da bomo vedeli, kakšne dimenzije so problemi poenostavljenih prisilnih poravnav, na podlagi tega pa se bomo nato odločili za nadaljnje korake.”

Rajko Golob

 • soc

  Če to opankarsko govno vse to preživi na položaju in ne na Dobu, smo zapečateni. Končno se menda rahlo hlače tresejo murgelskemu vladarju in kreatorju fenomena Janković, kako bo torej?

  • Zombi Gartner

   Lahko nakladate ko mačke ni doma. Ko Jankovič pride iz Rusuje boste pa tiho…

   • antimur

    Ne serji, kateri pravi domoljub se še pa boji čefurjev. Prej ko slej bo ta neasimilirana in proruska čefurska drhal brisala preko Kolpe in upam, da se bodo izpolnile sanje Ježka, ki je že pred več kot polstoletja dejal, da bo na Kolpi zid, pa ne samo za afroazijsko muslimansko drhal, ampak predvsem za naše skoraj stoletne južnjaške okupatorje.

    • Zombi Gartner

     Prvo ograja in žica na Kolpi. Sedaj pa zid.
     Se ti miša? Je staboj vse oki.
     Domoljub?

    • Steiermark

     *************

   • soc

    Zakaj neki me tvoj rahlo omejeni in poudarjeno redkobesedni sarkazem tako spominja na rdečega moža v črnem, Igorja Vidmarja? God knows…

    • Zombi Gartner

     Joj…zgleda, da imam sebi podobnega…
     Se moram opredeliti ali lahko razmišljam tako kot meni paše?
     Rdeč nikoli. Ta črn sem pa bil v mladosti pri skinih na Gorenjskem.

     • soc

      Ja seveda. Jaz pa borben komunist v stajci.

      Ne nakladaj, sinko, noben rdečkar ni bil v mlajših letih desničar. Z leti in izkušnjami možgani pridobijo, ne izgubijo, Alzheimerja na stran.

     • Zombi Gartner

      Hecno kake opice ste. Če lažeš vrjamete. Če pa govoriš po resnici ti pa noben ne vrjame.
      Naše ideologije so bile zadnje o čisti Sloveniji. Pri nas je tekla kri z pestmi smo se tolkli.
      Vaša generecija pa drka telefone.

   • Lustrator

    Kakšna mačka neki? Zorangutan – recimo bobu bob.

  • Ivancek

   Res se mu tresejo hlače – Ampak od smeha !
   Butasti katolibani baje zopet sanjajo, da na naslednjih volitvah dobijo oblast.

   • moon

    Zeh… uzivaj, dokler lahko, pa naberi si sekret papirja, Venezuela se bliza…

   • soc

    Ne vem, kako se bo tole izteklo. Rdeči bebčki navdušeno branite svoje lopovske lastnike, na drugi strani pa počasi narašča gnev. Sporoči Zokiju. No, saj so mu že drugi lakajčki.

 • Olga101

  Človek se sprašuje, zakaj bi sploh delal in plačeval davke taki skorumpirani državi! Vsak pritepenec je več vreden kot tisti, ki dela in plačeje davke!
  Tistim, ki nezakonito vdirajo v državo, podarijo skorumpirani birokrati azil in jih vozijo v breme davkoplačevalcev na izlete!???? Očitno delajo reklamo, da bi jih še več prišlo!!!??

  • Sonce

   Kdo je koga vozil na račun davkoplačevalcev na izlete? Hudimitja!

   • Olga101

    N’toko in “človekoljubne” – “”nevladne” organizacije..

  • Black_hawk

   Anarhisti na oblasti, prinesejo anarhijo. Reda nikoli!!!

   • Novakec1

    Kaj pa če so idioti na oblasti, kaj pa to prinese?

    • tomnidari

     To ti pa prinese poosamosvojitveno Slovenijo, kjer 70% voilcev dovoli kriminalcem, da prek idijotov vladajo državi.

 • Skrajno Desni

  Dobro da naši pajaci v uniformah, v kratkem bodo v mavričnih barvah v grmovju lovijo prehitre in kadilce v vozilih za drobiž, državniški privilegirani lopovi jim pa pred nosom sredi belega dne kradejo milijone in se smejijo celotni Slovenski raji.

 • Common Sense

  Morda pa to ni naključje?

  • samotoje

   Naključij ni.

 • Black_hawk

  Mene pa zanima kaj bi v Avstriji dobil Janković, pravna država pa to.

  • SIMON ROZIC

   Jankovića v Avstriji ne bi bilo niti za vzorec! Bi že davno poniknil
   v kakšni “prčvarnici” s cigani!

 • Franjo Trojner

  Etike, morale in pravne države v Sloveniji ni!!!
  Etika, morala in pravna država je Slovenijo zapustila aprila in maja davnega leta 1945.
  Leta 1991 smo v Sloveniji upali, da bo demokratizacija, tranzicija uspešna, da se k nam po dolgem času vrne etika, morala in pravna država. Pa smo kar kmalu po razpadu DEMOSA ugotovili, da z demokratizacijo, vladavino prava, etiko in moralo ne bo nič, vse našteto je šlo v maloro skupaj z propadlo tranzicijo.
  Usodni datumi, ki so močno zatresli in zavrli demokracijo in z njo pravno državo v Sloveniji:
  – 06. 12. 1992
  – 14. 05. 1992
  – 21. 07. 1993
  – 13. 03. 1993 !
  – 20.03. 1994 !
  – 09. 01. 2013
  – 05.06. 2013
  – 20. 07. 2014

 • Kučko pod pručko

  Jesenske podražitve
  ———————————
  Prav zanima me, ali bi sploh kakšna megalumparija tardečih streznila slepe podpornike šefa murgelskega klana. V zdravo pamet večine Slovencev sem sicer že obupal, morda pa bi jim klik v glavi povzročilo tolikšno poslabšanje standarda, da niti iz meseca v mesec ne bi mogli iti.

  Zato komaj čakam jesenskih podražitev. Morda pa le?!?

  • McBobo

   Saj veš, človeka najbolj boli, če ga usekaš po žepu. Ne vem pa, kje je tisti prag, kjer bi večina slovencev dvignila glave. Mogoče, ko bomo iz amerike prejemali prehrambene pakete ali pa še takrat ne.

 • neuralinkn1

  Edino pravilno, da ste začeli izpostavljati kdo in kako financira fašistično butaro, ampak najprej bi rad slišal en primer, en sam način kdo v Sloveniji si zasluži, da se mu odpišejo milijonski dolgovi in zakaj.

  Kar se splopnih kršitev Ustave in človekovih pravic v Sloveniji tiče, zakaj bi zavajali državljane in govorili o lažnem upanju, vse žrtve totalitarnega režima v tej gnili novi državi je treba čim prej spraviti na Evropska sodišča in vse primere javno objavljati tako dolgo, dokler ne bodo k nam poslali vojsko in izbrisali to sramoto iz zemljevidov.

  • ZatonMesecnikov

   #en sam način kdo v Sloveniji si zasluži, da se mu odpišejo milijonski dolgovi in zakaj#

   Gre za povsem običajen postopek, ki se mu reče Prisilna poravnava. In je v uporabi že vsaj 30 let pri nas. V tujni mu rečejo insolvenčni postopek. Bistvo je: Če gospodarska družba zaide v težave, na sodišču vloži predlog svoje prisilne poravnave. Sodišče skliče upnike in ti glasujejo. Na kakšen način bo podjetje poravnalo dolgove. Ali z odpisom, 20% njihovih terjatev do te družbe v 5 letih, 40% v treh letih (ni natančno tako) ali pa z 80% v enem letu. Če je odločitev upnikov takšna, potem se njihove terjatve odpišejo ali pa spremenijo v lastniške deleže. Če se upniki ne strinjajo, sledi stečaj. Ali pa mora družba umakniti predlog prisilne poravnave.

   Tako da pri janković ni nič spornega. Sporno je, da se je en Upnik strinjal z 90% odpisom svojih terjatev.

   Vprašanje je komu je ta upnik dolžan? In kje je dobil denar. Če pri banki, pa itak poznamo bančne luknje. Rekel bo, da mu Jurček ni vrnil. In pognal firmo v stečaj.

   To je sporno in ne Jankoviči. Vse ostalo je megla in ukvarjanje z njimi. Ukvarjajo naj se s tem upnikom.

   • Stajerka

    …med ostalimi upniki je FURS…..torej bomo sedaj MI plačali Zokijev DDV, on pa se bo smejal iz plakatov s parolo POŠTENO……Jankovići so VEDNO sporni, zato je nerazumno, da sodišča VSE njegove zadeve opravijo z levo roko – dobesedno levo……..KJE so tisti, ki so pljuvali Orbana o terorju, nepravni državi, cenzuri medijev in še kaj???

    • ZatonMesecnikov

     Se strinjam. Ampak vsi se ukvarjajo z Jurčom pa Zokijem. Ukvarjajo naj se s titim, ki je s takšno lahkoto v prisilni poravnavi odpisal svoj denar in s tem rešil Jurčka osebnega stečaja.

     1. Kje je on dobil denar?
     2. Komu je on dolžan?

   • neuralinkn1

    Ah, potem me pa sploh ne zanima, ker to so ja sami lopovi, če si pa odpisujejo naš denar in zapirajo poštne nabiralnike, s predplačniško telefonsko številko.

    Dobro si povzel Zakon o izvršbi, ampak dlovenci moramo slišati celo zgodbo, sicer nič ni jasno.
    Politični direktorji odpirajo svojim družinam podjetja, nakaćejo jim odnovni kapital in ga.potem vzamejo nazaj, podjetja pa služijo samo črpanju sredstev iz drćavnega gospodarstva. Podjetniki izdsjajo vidmsoko preplačane in izmišljene račune, nekaj zadržijo zase, ostalo pa vrnejo botrom, v obliki gotovinskih dvigov, keš iz bankomata.
    Potem se kaj spremeni v strategiji podjetja, drćava razpiše kakšne.druge subvencije, tista slamnata podjetja.se pa.zaprejo, njihove lastnile se zaposli v javnih službah, da jim teče delovna doba in jim ni dolgčas ali pa preprosto odprejo drugo podjetje, ki dela popolnoma isto, le da za direktorja prijavijo kakšnega polnoletnega družinskega člana.
    Taka siva ekonomija je dobra za red in disciplino, prvorazredno elito se izbira kot plemensko živino, denar ostane v rokah partijskih starešin in nepodredno prehaja med ljudi, s katerimi bi oni radi živeli in poslovali v tajnosti.
    Za celo operacijo je ključna hrvaška podružnica sove, to do resne.stvari, ki uničujejo posameznike in cele družine, gre za najvišji državni interes in podlago, ki bo omogočala preživetje še številnim generacijam slovencev, gradi se prvi razred slovencev, ki bo lahko živel v modernih žepih mestne urbanistike ter od tam komandiral slovencem in konkuriral tujim civilistom na prostem trgu.
    Ne zanima me zato, ker očitno nisem zraven, kaj me briga kako so si birokratsko organizirali svoje vojaško policijske operacije, zagotovo tako, da zgleda vse legalno, če anomalij ne opazijo tožilci, pa sodnice popravijo in kaznujejo poštene, naivne reveže, da so jih opozorili na korupcijo.
    Čim prej na Evropska sodišča in čim več tožit Slovenijo, pa volitve ignorirat, ker lahko izvolimo samo nekoga od njih, jaz druge ne vidim. Če bi lahko, bi hodil pe dnevne potrebščine kupovat čez mejo, s to fašistično bando je najbolje imeti nič opravkov, si ja nor, da bi za to delal in jim še plsčeval.

    • ZatonMesecnikov

     Nisi razumel. Še vedno se noben novinar ne ukvarja odkod tistemu, ki je Jurčku posodil, denar…

 • rubec

  Ta intervju sem gledal. Slišim ga pa šele zdaj ko to berem.

  • antimur

   Ta golazen nenehno prakticira, kdajkoli pričakujejo, da bo prišla na dan resnica, onemogočijo poročanje z lopovskimi kučanističnimi barabami, ki jih je potrebno takoj odpustiti in kaznovati. Leta 2004 si je golazen na RTV celo dovolila stavkati, samo, da ni bilo potrebno poročati o porazu največje slovenske pošasti Kučana in njegovih podrepnikov.

 • Stajerka

  Ovadit najprej sodnico, potem pa naprej. A imajo ostali upniki možnost pritožbe?

 • Sonce

  Res grdo da so delali Vsi po zakonu.

  • Peter

   Veš kaj je karma?

 • Peter

  Biće još zlatnih stejkova, de.

 • Tweety Bird

  …čiv čiv…desnosučni gotovi ste. Naš Zoki in Šarko sta naredila velik biznis z Rusijo. dr. dr. dr. dr. Logar naj zapre svojo greznico…čiv čiv…

 • Tweety Bird

  …čiv čiv…SPAT SE SPRAVITE…čiv čiv…

  • Zombi Gartner

   Dobrodošel. Imaš prav. Spat grem.
   Tega sranja je toliko. Kdo bi le to lahko razumel….
   Kako v Halozah? Imate trgatev Šmarnice?

 • althar

  Karkoli že je, pranje denarja zagotovo ni.

  Zokun še pralnega stroja ne zna zagnat, de press

 • Ivan Ivanovič

  Ne delajmo si utvar: nihče ni v času tranzicije ni nikoli skušal vzpostaviti pravno državo z ustreznimi verodostojnimi institucijami. Vsi so pojmovali oblast kot plen in so bili zadovoljni z moralno in materialno korumpirano justico, ki ni niti znala niti hotela preganjati kriminala belih ovratnikov, katerega del je bila tudi sama. Zaradi mlačne politike in medlih medijev, ki so sicer pisali o številnih tranzicijskih aferah, ampak na način, kot da gre za kake prekrške tipa kurjih tatov, smo tam, kjer smo s pravno državo: na psu.

  • neuralinkn1

   Vsak naj poskrbi zase, kdor ima dokaze, da mu je država povzročila krivice, naj vloži tožbo proti Sloveniji, država pa naj kaznuje in nažene vse, ki so omenjeni v dokaznem gradivu, pa spucamo v pol leta oziroma do naslednjih volitev.

   Ljudem se že dolgo ne gre več za državo, za sistemske krivice gre, zaradi državnih fašistov se ne da več živet in tu je treba začet, jebeš tako Slovenijo.

 • Peter

  Pozitivna Slovenija piše zgoraj na sliki.
  Kaj je že to? Nekaj v zvezi s pingvini, če se ne motim, no.

 • samotoje

  Ko bo komu uspelo izbrskati in dokazati, da gre za goljufivega upnika, bo celotna poravnava padla kot domine in familija don Jankovići bo morala vrniti celoten dolg. Tudi don, ki je že pokasiral tri milijone. Beca je treba preiskati do zadnjega centa. Nov zakon ne more veljati retrogradno.

 • FORT WORTH

  Osebno ne vidim toliko problem v Jankovicih.
  Vecji problem je v sodstvu, da so tako odlocitev sploh sprejeli in podpisali.
  Tu je potrebno priti do dna in narediti red.
  Sodnike in politiko, ki je pri tem sodelovala pa je potrebno razkrinkati in kaznovati.

  • neuralinkn1

   Res je ampak vse enako. De bo psč frložiralo in rubilo par sto tisoč slovencev, nadlednjih sto let bomo pod evropsko prisilno upravo, ampak potem bo dolgo časa mir, red in disciplina.

  • Lustrator

   Na prvem mestu je problem v ljudeh, ki tolerirajo tako takšno sodstvo, kakor vladajočo rdečo buržoazijo. Ko bo navadno ljudstvo spregledalo, se bodo udbovski sodniki in državni tožilci poskrili po luknjah tako kot v vzhodni Evropi, ko je padal berlinski zid. Pri nas žal še ni, zato ga še veselo žurajo – z davkoplačevalci, ki jim to žurko PROSTOVOLJNO plačujejo na vsakih volitvah posebej.

 • Iva

  LOGAR: “Skrajno neverjetno je tudi, da nihče ničesar ne preveri, preden potrdi poenostavljeno prisilno poravnavo in da se ta zgodba odvija pred očmi javnosti na škodo vseh upnikov.

  Zahtevati je treba ne le finančno preiskavo poslov Jankovičev in Becevih fiktivnih odkupov, ampak se je treba vprašati
  ALI SO podjetja Jankovičev MIKRO, če pa operirajo z milijonskimi posli. V tem primeru ne more biti kriterij 1 zaposlen Jankovič, ampak enormni milijonski posli, ki kažejo, da to NI MIKRO PODJETJE za katerega velja obstoječi zakon !!!
  P.S. “Če boste tko nadaljeval, bomo vsi v gnojnici” je opozoril na novinarski konferenci oktobra 2012 Jankovič in postal nedotakljiv. Klemenčičevo poročilo januarja 2013 je bilo farsa, tarča je bil Janša in njegova vlada, ki jo je pomagal rušiti tudi pokvarjeni Virant, ki je zahteval odstop JJ ne pa župana Jankoviča.

 • xtc

  V ZDA bi IRS poenostavljeno vso bando Srbijankovič+pomočnike in Gawishe v bankrotu vtaknil v arest na 500 let,brez pomilostitve.

  • ZatonMesecnikov

   Prisilna poravnava je mednarodni gospodarsko pravni element. Vendar ne na tak način, da je denar zavrten naokoli in se največji upnik strinja s 95% odpisom. Tega pa ne poznajo.

   • neuralinkn1

    To ti misliš.
    Tam se gre v puščavo, v Las Vegas in vse stavi na črno. Ampak žreba se rdeča, podpišejo se čeki in se gre domov, brez vsega. Država pobere davek od igre na srečo, upniki pa vse ostalo, standardnih 10% zasluži igralnica, ki izstavi tudi račune za plačan dobiček in davke.

  • neuralinkn1

   Ja, saj tako je, ali pa bi ga nastavili za predsednika države, Amerika itak ni narod ampak biznis.

 • navigator15

  upam, da so ti, s pomočjo države, okradeni upniki, tempirana bomba za Jankoviće!

  • ZatonMesecnikov

   Niso. Tempirana bomba so za tistega, ki je podpisal 95odpis svojih dolgov do Jankovića.Se pa ne piše Janković.

   • neuralinkn1

    Kaj to potem nas briga, če je dal svoje, je to njegov problem, še vedno bolje, kot da bi šlo vse albanskim pakistancem, za kurbe in kokain.
    Kdaj si bo Slovenija prišla gor, če ni nilomur nič zmanjkalo in ni utrpel nobene neposredne škode, tudi zločina ne more biti.

 • McBobo

  Sem že napisal, pa bom še večkrat. Zbrišite celotno ustav in vse SLO zakone, nadomestite jih pa z avstrijskimi ali švicarskimi. Če je za njih dobro, bo tudi za nas.
  Me zanima, katera naivna budala bo še šla poslovno v kompanijo z cigakovići? Kdo je še taka budala, da bo svojo firmo in svoje imetje zastavil za te lopove? Pa ne samo opankovići. Cela država je nikakav plačnik, razen za svoje komi somišljenike s tujim denarjem iz kreditov.

  • ZatonMesecnikov

   Mc Bobo, saj so jih. Še celo švicarske, italijanske, ameriške, nemške, avstrijske so združili v eno neberljivo kolobocijo. Teoretično najboljše zakone na svetu.

   Pojavi se pa težava, tako kot s Kardeljevim Zakonom o Združenem delu iz 1976, na 1200 Stranek. Ki ga je le malokdo prebral, še manj pa razumel. Bistvo Zakona je, da je lahko razumljiv in lahko izvedljiv.

   Hebeš Zakone, ki so najboljši na svetu, če jih nihče ne razume in vsak tolmači po svoje in so polni možnih interpretacij. Sam si se zaklal s tem.

   kot da bi imel miss Sveta doma, pa jo lahko le občuduješ, pa ji ploskaš. Od nje pa nič. Boš raje imel bolj grdo, pa bo kaj od nje.

   Kot bi dejal pokojni Karl marx. vsaka družba mora imeti zapisane Zakone primerne stopnji njenega družbenega razvoja in mentalitete. Ali se držiš Zakona, ali pa iščeš ves čas luknje v Zakonu… Če je to slednje, ti ne pomagajo niti Zlati zakoni.

   • neuralinkn1

    Sodniki pravijo, da je to sodna praksa, vsi zmeraj sodijo enako v vseh podobnih primerih, za soecialce pa udtvarijo posebno prakso, ki velja samo za dotične, kot sta recimo Šrot ali Janša.
    Če malo razmislim, je naša sodna praksa taka, da vsakemu sodijo po čisto posebnem zakonu, odvisno kaj so jim ljudje povedali.
    Ne mene čufno gledat, samo povem kako so fašisti nori in hudobni, ne si delat iluzij kje živimo.

  • Zombi Gartner

   Imaš prav. Lažje se bo preseliti v Avstrijo, Švico. Kot tu ustavo prepisat.
   Naša slovenija je toliko v dreku, da je samo vprašanje časa bankrota države…
   Logar je zelo priljubljen in ima dobro pot. Sam njegovi šefi so za en kurc.

  • Slovenec

   Dobro napisano.

  • Andrej

   Z Jankovići ne poslujejo naivne budale, ampak samo tisti, ki se z njim v naprej dogovorijo, kako bodo oropali državo. Tako kot tukaj. Milione € je odkupila firma, ki nima nič. Popolnoma jasno je, da bodo tudi to odpisali. Ljudstvo pač ne zazna, da gre pri Zokiju za organiziran kriminal, voden prav od vrha.

 • est

  Tale cvirntrajbarca je naredila ogromno škode Sloveniji.Mogoče bi bilo res bolje, če bi takrat v Slovenijo prišla “prisilna uprava” iz Bruslja.

  • ZatonMesecnikov

   Seveda bi bilo bolje. Ker prisilni upravitelj iz Bruslja je ponujal -017% obresti na kredite ob negativnem Euriboru, cvirntrajbarca je pa vzela za 10 milijard pufov po 3,9%.

   To pomeni, da Slovenija plačuje polovico od 800 milijonov obresti letno na račun zgornje enačbe. Poleg tega so grki pod prisilno upravo iz Bruslja v povprečju 20% manj obdavčeni, kot danes povprečni Slovenec.

   Gre torej za iracionalno potezo “našizma” ki ni hotela, da iz Europe vrtajo po NLB, Pro banki in Faktor banki. Ravno zaradi takšnih zadev iz članka.

   • francelj3

    Na primer zaradi pranja iranskega denarja v NLB.

  • neuralinkn1

   Saj bo, najprej so nas zadolžili, zdaj pride pa še trojka, vse bo šlo. Drugo ne znajo, nočejo se pogovarjat za nazaj, ampak vi mislite, da vam to dela Kučan.

 • Dragan Krstič

  Ja sevede če je pa firma dala ves denar Jankovićem, hahaha.

 • neuralinkn1

  Kdo uničuje Slovenijo, ena oligarhija Jankovičev ali državni fašizem prvorazrednih slovencev?

 • Skrajno Desni

  Ko bo ta lopov od Jankoviča povrnil do zadnjega centa pokradenih milijonov bom od takrat dalje tudi jaz plačeval davke, parkirnino in morebitne prekrške in vse kar gre v državno blagajno.
  Pa ne samo Jankoviči tudi privilegiran lopovi na Dobu ala Bavčar in njemu podobni.

  • Nata

   No. . . . . Bavčar in ona nesreča od Tovšakove sta pravzaprav edina, ki sta sedela zaradi gospodarskega kriminala, , , , ,

 • Ros

  Drugim pa zasežejo hiše in premoženje za tisoč-krat manjše dolgove, izselijo družine iz njihovih domov ipd.
  Pa ne rečem, da sem pristaš množičnega brezdomstva in zapiranja poslovnežev, a ko je očitno, da so denar skrili v tujino in davčne oaze, je to očiten znak, da gre za izigravanje ekonomskega, pravnega ter političnega sistema. To je bolj kot ne organiziran kriminal s političnim ozadjem in verjetno kupom trupel in tonami kokaina, dragimi jahtami in zlatimi zrezki pod preprogo.
  Čas je, da leva politična opcija uredi svoje vrste. Ko so divjale vojne ob razpadu Jugoslavije, je bil konflikt pravzaprav povsm enak, kot je še vedno v Sloveniji. Nas je rešilo vodstvo desnice, ki je izbralo krščanske vrednote in se ni maščevalo. Le ena iskrica lahko ponovno vname strasti. Sovraštvo je v Sloveniji 10x večje kot v bivši Jugoslaviji. Vojaška opcija je povsem realna.

 • Slovenec

  Ena pravila veljajo za prvorazredne levake, druga za drugo razredne antilevake.

 • Vaški posobnež

  Jankovića ne bodo zjebal, ker bi moč zrasla Janši oz SDS. Začaran krog.

 • montyamp

  Država kjer je več banditov kot poštenih , ne bo preživela .
  Slovenije se je razmerje kjer kraljuje zlo nad poštenjem in normalnostjo . lotilo z gošarsko kugo med WW2 .
  800 morišč ni kar nekaj , to je temeljni kamen položen za potrebe balkanizacije , neizpodbiten dokaz , da je slovenska pre-tirana strpnost , pot ki vodi v pekel , čeprav naj bi krščanski nauki govorili drogače .
  Reši nas samo anšluss nazaj k Austriji .
  Amen

 • GverilaStyle

  In koliko bodo jankovićem danes odpisali???!

 • Andrej

  Pametni Slovenci ne prepoznajo, da gre za organiziran kriminal, voden iz samega vrha. Še naprej imajo Zokija za najboljšega župana. Vendar lahko pride le še v Rusijo, v zahodni Evropi s takimi nočejo imeti nobenega opravka. In potem se še kdo čudi, zakaj naši komisarji v EU dobijo resorje, ki jih noben noče. In LMŠ je s tem resorjem zelo zadovoljna.
  To je naš doseg, a ostali so nas prečitali.

 • francelj3

  Ali niso opankarju odpisali 46 milijonov (ne pa 29)?

  • Nata

   So !!Sedanjih 29, plus prejšnjih 16 !!
   Naša država samo velike barabe obrajta.

 • Vaški posobnež

  Upniki so Jankovići sami sebi. Šele zdaj ste to pogruntal doktorji ekonomije…

 • Black_hawk

  Če ni morale tudi zakoni ne pomagajo.

 • Franc Šink

  Pozor. Komunisti se igrajo z nami in preiskušajo naše potrplenje.

  • Nata

   Eh, oni prav dobro vedo, da smo navadni, ubogi troti !!

 • matjazr7

  Tule bi se moral nekdo vprašat kdo je Jan Beč. Od kod mu denar za odkup terjatev? Je plačal kak davek na ta denar? Če že, bo dobil vrnitev recimo DDV-ja na ta odpis? Tu je po mojem čisto pranje denarja. Jaz si sposodim 30 mio, deset jih dam v kovčku kolegu, ki odkupi terjatve od obupanih upnikov, ki tudi morajo plačati svoje podizvajalce itd. V tem času, ko jaz =bem upnike, moj kolega po 30, 50% popustu pokupi moje terjatve, na koncu mi lahko zaradi tega izglasuje 5% poplačilo terjatev. Nisem pospravil 30 mio v žep, sem jih pa 5 do 10, moj kolega je nekaj drobiža zaslužil “i nikome ništa” bi rekli naši sonarodnjaki na levici. Vse je čisto za sodišče. Edina težava je, da meni nihče ne bi posodil 30 mio …

 • Nata

  + + + + + Že sama poravnava pri tako velikih vsotah, ki gredo v desetine milijonov , je neverjetna. Za poenostavljeno pa sploh še nisem slišala !!
  Že pridobiti posojilo v mojih letih je velika težava. Da bi mi pa kdo kaj odpisal, pa lahko samo sanjam. Jaz. . . . ubogi slovenski državljan !!
  Torej nas slečejo do golega. . . . . takele tiče pa še nagradijo, da gre z vladno delegacijo v Moskvo !! Hudir ?? Na kakšna pogajanja o Mercatorju vendar ?

 • Ehnaton

  Problem in to hud Slovenije je v tem, da se večina Slovencev za očitno anomalijo, ki je povzročila enormno škodo tako posameznim podjetnikom, ki ostanejo brez pošteno zasluženega plačila, kot državi, zaradi česar smo oškodovani vsi in do katere zagotovo ni prišlo naključno, ne zmenijo prav dosti in tega tudi ne kaznujejo na volitvah. Po drugi strani pa so pripravljeni linčati nekoga zgolj na podlagi obtožb, za katere se po dolgotrajnih sodnih kalvarijah izkaže, da so bile zgolj političen konstrukt. Sicer to res ne preseneča, če ti ob tem še lastni partner v politiki izjavi, da si le politik v zaporu.

  • šrauf

   Pozabil si na to , da je murgeljski cvergelj mafijankoviča razglasil za “socialno čutečega”. Temu primerno potem laufa vsa dominantna medijska mašinerija za prnje glav..

   • Ehnaton

    Nisem pozabil, so pa cvergelj in čuteči ter pridruženi komik skupaj dovolj velika garancija, da tega ni moč pozabiti.

 • šrauf

  Zabavno je bilo spremljati na 24 ur opankarsko govno pod nikom Sreberni breg.Cel dan je siromak besno zagovarjal mafijankoviče ravno s tezo ,da je bila zakonodaja res sprejeta v času šivilje,vendar tudi z glasovi SDS-a in NSI-ja. Ja pa cerkvene Zvonove je zraven vpletal z namenom ,da bi Jankoviće zrelativiziral. Seveda je pri tem “pozabil” omeniti ,da so šli Zvonovi v stečaj in njihovo premoženje na dražbo. Pozabil je tudi , da je bil Janković v tem času neformalni šef vladne stranke in posledično Bratuškove, pa tudi Jankovićeve firme so bile tedaj že v riti…

  • Imperial Commando

   Ta srebrni ni nihce drug kot “nas” Tunek, zadne cajte tweety bird in nevem kolko se nickov. Patetik s sto nicki, ki druge obtozuje ,da majo vec nickov. Tipicni levicarski dementnez.

 • Janez Kepic-Kern

  Tole – bo pa – zanimivo.
  Včeraj in danes sem bil po mojih poštenih opravkih v centrali NLB
  in na nekem zanimivem zdodovinskem predavanju.
  Nehote sem videl tiste ex KP, ZK “PROPAGANDISTE”,
  ki so v času shodov Odbora 2014 z napisi “DELU ČAST IN OBLAST” stali na nasprotni strani
  naših shodov, čez cesto.
  Včeraj in danes sem jih videl letati po centru mesta v bližiini PARLAMENTA.
  Kako so sedali v TAXI-JE i.p.d. .
  Tudi enega od ex šefov SD-ja se je dalo videti ,
  KAKO JE V RDEČEM BREZROKAVNIKU “LETAL”
  po Kongresnem trgu.
  Nekaj se očitno dogaja – se zdi. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • francelj3

  Podjetje, ki je odkupovalo terjatve v rangu več kot 6 milijonov evrov, je imelo negativen kapital in nobenega finančnega toka, podjetje, ki se je zapufalo za 29 milijonov evrov, je pa MIKROPODJETJE!!! Mikropodjetje za 29 milijonov evrov! Če to ni supergoljufija in zloraba zakonodaje!
  Poleg tega gre, če se ne motim, za 45 milijonov evrov, ne za 29 milijonov.

 • francelj3

  Dve od treh podjetij z imenom Electa imata po 8763 evrov osnovnega kapitala, tretje pa 558.221 evrov.

 • francelj3

  Še enkrat (dvakrat so to čez nekaj minut zbrisali):
  Predlagam referendum o ukinitvi javne hiše RTV Slovenija.

 • francelj3

  Prisilna poravnava ni nič drugega kot izogibanje bankrotu z ropom upnikom. Nelikvidno podjetje naj gre v stečaj, ne pa, da z državnim dovoljenjem ropa upnike.

 • Valentino Loreni

  Mi lahko kdo prosim pošlje link do tega zakona? Ali kak drug vir. Najlepša hvala!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!