fbpx

Dragutin Mate dokončno zapustil SDS

Dragutin Mate (foto: STA).

Nekdanji minister za notranje zadeve in nekdanji poslanec SDS Dragutin Mate z današnjim dnem izstopa iz stranke. Svet SDS ga je v začetku tedna izključil iz izvršilnega odbora stranke, saj se že nekaj časa ni udeleževal sej, so pojasnili v stranki.

Svet SDS je v začetku tedna iz izvršilnega odbora stranke poleg Mateja izključil tudi nekdanjo poslanko Damjano Petavar Dobovšek. Omenjena v izvršilnem odboru stranke nista bila aktivna in se že nekaj časa nista udeleževala sej.

Mate pa na drugi strani zatrjuje, da je notranja demokracija v SDS začela pešati, zato se je iz strankinega delovanja raje umaknil, v zadnjem letu se je močno oddaljil – in je bilo današnje dejanje, kot pravi, le še vprašanje časa.

Mate si želi sodelovanja v strankah, ki bodo imele dober program
Nekdanji notranji minister trenutno ne razmišlja o vstopu v katero drugo stranko, je pojasnil. Če pa bo kam povabljen, napoveduje sodelovanje v strankah, ki bodo imele dober program ter jim bo glavni cilj razvoj države in gospodarska rast.

Mate je bil notranji minister v prvi Janševi vladi, pod njegovim ministrovanjem je Slovenija med drugim vstopila tudi v schengenski prostor. V stranko pa se je Mate včlanil po volitvah leta 2008.

N. K., STA