fbpx

Državljani imajo dovolj – vedno več občanov se odloča za lokalne referendume o migrantih

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Po državi se dogaja državljanska vstaja. Pa ne tiste vrste vstaja, ki smo jo gledali pred leti, ko so plačanci tranzicijske levice paradirali po ulicah večjih mest in uničevali javno lastnino. Dogaja se upor krajanov in občanov po občinah, kjer naj bi postavili nove migrantske centre. Ljudje imajo dovolj, vlada pa nima niti malo posluha za njihove težave.

Občani so se zato odločili, da bodo začeli razpisovati lokalne referendume. Pred tednom smo bili priča zbiranju podpisov za lokalni referendum v Črnomlju. Prebivalci te občine so zbrali že trikrat več podpisov za lokalni referendum, kot je treba po državni zakonodaji.

Državljani ne želijo migrantov v svojem kraju
Jasno je, da so državljani jezni in razočarani nad vlado, ki se sploh ne zanima za njihove skrbi in strahove. Ljudje spremljajo medije in vidijo, kaj se je začelo dogajati v tujini. Nesnaga na ulicah, ropi, posilstva in porast kriminala. Logično je, da tega ne želijo imeti v okolju, kjer so si ustvarili domove in družine. A vlada očitno namerava v slovenski prostor vnesti tuj element, ki bo, glede na nasilje njihove vere in kulture, hitro spodrinil lokalno prebivalstvo.

V preteklih dneh ste lahko tudi na našem portalu brali o britanskem mestu Blacburn, kjer so v nekaj letih vahabitski muslimanski migranti izpodrinili lokalno prebivalstvo do te mere, da v mestu živi samo še ena bela družina. Vsi ostali so zapustili kraj, saj ne morejo živeti s sosedi, ki jih na ulici zmerjajo in pljuvajo po njih. Ženske ne zdržijo v kraju, kjer so šikanirane zaradi svoje oprave in ker so ženske.

 O lokalnem referendumu razmišljajo poleg Črnomlja tudi v Velenju, kjer naj bi zrasel nov migrantski center. To je sicer zanimivo, saj politični predstavniki Velenja v javnosti pozdravljajo migrante, stranka SD, ki je v Velenju najmočnejša, pa je že večkrat razglasila, da je treba pomagati in biti solidaren.

Podobno pa čutijo tudi drugi slovenski prebivalci, ki se upravičeno bojijo prihoda večjega števila ljudi tuje kulture in vere v svojo deželo. Slovenska naselja so majhna in migrantski center s 600 migranti lahko v majhnem kraju z 12.000 prebivalci predstavlja veliko grožnjo za varnost in kulturo. V tujini obstajajo kraji, v katerih so pred 10. leti živele tri ali štiri migrantske družine, in so se danes spremenili v islamska geta, lokalno prebivalstvo pa je prisiljeno v asimilacijo ali izselitev.

Aleksander Rant