Dva dni po protestu Rešimo Slovenijo so Prešernov trg zavzeli borci: Z nemškimi vojaki so strašili mimoidoče, na pomoč so priskočili partizani – Šovu navdušeno ploskala tudi Brglez in Makarovičeva

Na Prešernovem trgu so v soboto z blagoslovom in sponzoriranjem borčevskih organizacij agresivno promovirali novi film Preboj na Menini planini. Foto: Facebook.

Le dva dni potem, ko se je na Prešernovem trgu v Ljubljani na protestu pod sloganom Rešimo Slovenijo zbralo blizu pet tisoč slovenskih domoljubov, ki so med drugim zahtevali lustracijo slovenskega sodstva, spoštovanje ustavnih odločb sodišč, zavarovanje meje, razumsko gospodarjenje z zvermi, ureditev pokojnin in da se Slovenija dokončno osvobodi iz tranzicijskih, so se na istem trgu zbrali številni zagovorniki režima, ki praktično neprekinjeno Sloveniji vlada od konca druge svetovne vojne. Tromostovje je izgledalo kot v kakšnem partizanskem filmu; Nemci so za nekaj minut zavzeli središče mesta, potem so jih junaški bojevniki pod simbolom rdeče zvezde pregnali od koder so prišli. Vsemu temu so navdušeno ploskali zagovorniki krvavega simbola, ki je po koncu vojne pobil na tisoče nedolžnih žrtev; tam so bili vidni člani borčevske organizacije NOB, v prvi vrsti tudi Milan Brglez, Svetlana Makarovič – in jasno, Franc Sever Franta – šov je bil namreč del napovednika za fantazijski film Preboj o »junaštvih« partizanov na Menini planini, ki v slovenske kinematografe prihaja prihodnji teden.

Sobota je bila v znamenju agresivne promocije slovenskega partizanskega filma, posnetega v letu 2019; v istem obdobju, kot drugod po Evropi in svetu počasi obsojajo vse totalitarne režime in povojne poboje, ki jih zakuhal najbolj krvav sistem 20. stoletja – komunizem, na sončni strani Alp v teh dneh v strahu, da bi se tudi pri nas končno zgodilo nekaj podobnega in da bi paradržavnike končno odklopili od davkoplačevalskega aparata, ta ista globoka država na veliko izvaja propagando vrednot NOB.

Aljaž Verhovnik, generalni sekretar Zveze združenj borcev, partizanski zločinec, borec in pisatelj Franc Sever – Franta, igralec Domen Valič in režiser ter scenarist Dejan Babošek, so štiri dni pred predpremiero filma Preboj v mestni hiši v Ljubljani na tiskovni konferenci predstavili vsebino filma. Kot smo na Nova24TV že poročali, je bil partizanski film Preboj, ki se ne drži zgodovinskih dejstev in bi ga zato po mnenju kritikov lahko uvrstili v žanr fantazije, bajke, če ne žar znanstvene fantastike, zasnovan na Frantovem romanu. Financiran je bil s prostovoljnimi prispevki okoli tisoč posameznikov, ob sodelovanju Zveze združenj borcev za vrednote NOB in kulturno zgodovinskega društva Triglav.

Franca Severja Franto bo igral Domen Valič. Foto: Facebook.

Ob razkrivanju partizanskih hudodelstev na slovenskih tleh v luči povojnih pobojev po 2. svetovni vojni je utrjevanje vrednot NOB na Prešernovem trgu v soboto izgledalo nekako takole;  najprej so bili presenečeni mimoidoči in turisti priča “vdoru” vojakov v nemških uniformah, ki so skočili iz kamiona in razglasili, da je to mesto od zdaj del Tretjega rajha in da bodo od sedaj naprej vsi upoštevali zakone ljubljenega vodje ter začeli z aretacijami, kar naj bi med nekaterimi ljudmi povzročilo celo nekaj panike. Kmalu so prostor zavzeli partizani in Nemce pregnali. Gre za neke vrste igrani trailer za film, ki naj bi predstavljal partizanska junaštva ob koncu 2. svetovne vojne na Menini planini v Kamniško-savinjskih alpah, kjer naj bi se pičlih 500 partizanov uprlo in pregnalo nemško vojsko, ki je štela 20 tisoč mož. Franc Sever – Franta je imel tedaj 22 let in naj bi partizane popeljal do tega vojaškega uspeha.

Film o Menini planini kot odgovor na ponovno prebujanje “slovenske pomladne zavesti”
Zanimivo je, da se o tem niti v Jugoslaviji, niti po slovenski osamosvojitvi leta 1991 o tem učenke in učenci v šoli nikoli niso učili. Menina planina je »hit« postala v zadnjih letih, ko je Franta izdal svojo knjigo Past na Menini planini, ki so jo priviligirani borci nemudoma pograbili. Takšen film, za katerega bodo ustvarjalci trdili, da je bil posnet po resničnih dogodkih, bo marsikateri mladi gledalec »kupil« in verjel, da predstavlja zgodovinska dejstva. Film, ki so ga priviligirani borci množično financirali, utegne biti precej uspešnejša metoda pranja možganov, kot denimo vzpostavitev nacionalne mladinske borčevske organizacije pred nekaj leti, katere primarni namen je bila krepitev in prenos vrednot NOB na mlajšo generacijo, a ni bilo kakšnega pretiranega odziva med mladimi.

Komunistična ideologija je spet zlorabljala mlade. Takole so pionirske čepice z rdečimi zvezdami nadeli mladim dekletom, ki so promovirala novi film in Frantovo knjigo. Foto: Facebook.

Kako nujna je bila »partizanska akcija« na Prešernovem trgu, priča dejstvo, da se je v središču Ljubljane na shodu Rešimo Slovenijo v četrtek zbralo veliko več mirnih protestnikov, kot je vladajoči režim pričakoval; protestniki, ki so plapolali s slovenskimi zastavami in domoljubnimi simboli, ki niso povzročali kaosa in nereda – so pa jasno zahtevali vrnitev k pomladnim, osamosvojitvenim vrednotam, za katere smo se borili leta 1991, ko smo se osvobodili izpod agresorske rdeče zvezde. Največji aplavz je več kot 30 let po začetku slovenskega pomladnega gibanja namreč požel eden izmed njegovih simbolov – Janez Janša – ki je napovedal, da je ta protest začetek konca vladavine globoke države. Da je tako eden od udeležencev partizansko-komunističnega performansa pri Prešernovem spomeniku v soboto nosil napis “Rešimo se Janše”, sploh ni nobeno presenečenje.

Borčevsko zborovanje na Prešernovem trgu v soboto popoldne. Foto: Facebook.

Režiser Dejan Babošek kot Quentin Tarantino
Mimogrede, film Preboj v slovenske kinematografe s predpremiero za vabljene prihaja v torek, premiero pa bo doživel v četrtek. Zgodovinarji, ki niso pod vplivom t.i. tranzicijske levice, vsem, ki se bodo odločili za ogled filma, svetujejo veliko mero previdnosti pri morebitnem opredeljevanju, saj celovečerec, ki si ga je zaželela, sponzorirala in sproducirala globoka država, ne izraža resničnih zgodovinskih dejstev. Kot smo na Nova24TV že pisali, zgodovinarji ocenjujejo, da je bilo leta 1994 12 tisoč nemških vojakov morda na celem Štajerskem, prav tako vojska na Menini planini ni bila elitna nemška vojska, ampak je šlo za pomožne vojaške enote. Med nemškimi vojaki je bilo tudi veliko štajerskih Slovencev.

Gledalke in gledalci bodo v filmu še najbolj uživali (in jim bo naredil najmanj škode), če gredo v kino s pravimi pričakovanji – da bodo videli klasičen »tarantinovski« razplet dogodkov (kot denimo v Neslavnim barabah, kjer Adolf Hitler umre ali Bilo je nekoč v Hollywoodu, kjer lik Brada Pitta prepreči Masonovemu klanu, da bi pokončali Sharon Tate), kot si jih želi in predstavlja režiser, in ne kot se je v resnici zgodilo.

Tomo Ferk

 • if

  France Prešeren je, s svojega podija, dogodek komentiral takole: “V sovražnike z oblakov Rodu naj na’šga treši grom! Prost, ko je bil očakov Naprej naj bo Slovencov dom!”

  Ljudje, ki aktivno vzdržujejo OF laž, tokrat v obliki borčevskega dogodka na Prešernovem trgu, naklepno delujejo zoper prihodnost RS, zoper ustavo RS.

  • SIMON ROZIC

   …in nikjer nobenega drevesa, da damo mi, Slovenci te barabe sušit!? Škoda!

 • učko

  Evo, enkrat eni, enkrat drugi, bumbarji !

  • janko

   Prvi niso bumbarji, več kot upravičeno ugovarjajo !
   Drugi pa zase existenčno nujno nadaljujejo z 75 letnimi lažmi!

   • Slovenec

    Tako je.

 • Dizzy Spellbound

  Bolano, ni kaj. Pač super jugonostalgija in pripovedke……..

  • Dizzy Spellbound

   vsekakor tu ni “sovražnega” govora

 • Artur

  Hahahahahahaha uhhhh…. do solz sem se narežal ..moj bog keri so to idioti pa tega nikjer na zemeljski obli ne doživiš kot pri nas v Butalah. Tragedija za narod je še večja v tem, da nam ta rdeča zblojena banda vlada že destletja.

  Takole so pionirske čepice z rdečimi zvezdami nadeli mladim dekletom, ki so promovirala novi film in Frantovo knjigo???!!!
  Zblojena mlada dekleta brez kančka zdravorazumske presoje(verjetno so za nagrado po tem nastopu dobile porcije kranjskih klobas s prilogami in Pingo sokovi) pa vsa happy, da lahko nadaljujejo tekovine krvave protinarodne revolucije. Poden od podna.

  • Slovenec

   Res, noro, bolano, nerazumno.

  • von Rhein

   Ta cirkus ni za režanje do solz,prej za žalost ali jezo. Potrebno se je zavedati,da so cirkusantje s podporo vladajoče mafije.

   • SIMON ROZIC

    …vedno pozabiš povedat: “na naš račun!” !

   • Artur

    Poleg njihove tragi komičnosti so se mi zdeli pač smešni sem pa po tem zapisal kaj si mislim o tej situaciji, ki pa je predvsem tragična in to predvsem po zaslugi 75% butastih levih Slovencljev.

 • Anton

  IDIOTI BREZ PRIMERE!

  sarkazem press

 • IZBIRA

  Čaka nas reforma državnih simbolov?. Drugih reform ne bomo dočakal,i ker so sistemi že po meri kontinuitete.

 • macon

  Najprej so se zbrali ljudje, ki bi radi boljšo prihodnost z manj sistemskega kriminala in levega samopašja, potem levi zazrti v pravljice o “slavni” preteklosti.

  Kdo je torej tukaj konzervativec, kdo je napreden in liberalen? Le požirajte lažnive pravljice levih ortokonzervativcev.

  • zokispoki

   To niso bili partdzani, to so bili
   kleptomani, lenuhi, kreteni, celo
   povojni mnozicni eksekutor in klavec je bil med njimi ! Skratka, sodrga !

   • VERZIFIKATOR

    V beg požene ena jih kokarda,
    če nenadoma se tam pojavi,
    od strahu umre tovariš Plavi,
    če razpoči majhna se petarda.

   • Lustrator

    Ja saj, partizani.

  • učko

   Jah, levuharji se še kar uspešno “borijo” za lastne privilegije, na račun ostale raje seveda, ki pa je zaman “zazrta v prihodnost”, če jih imajo pa ta rdeči “okamatane” in vprežene v svoje komunistične pluge.

  • VERZIFIKATOR

   Zmago Zveznik Bruc

   OD PREBOJA DO PREBOJA

   Firma ZZB scenarij piše,
   njena filiala je v režiji,
   malo še pa na televiziji
   se naslovna špica nam izriše.

   Nova Od preboja do preboja
   firme ZZB nadaljevanka
   se prikaže in v njej brez prestanka
   borba se odvija – stvar obstoja.

   Stvar obstoja, zgodba da obstane,
   saj brez nje slabo se firmi piše,
   tu je še rešitev tržne niše,
   da rdeč junak iz groba vstane.

   Le zakaj rdeč? Pa saj je jasno,
   kri zalila fanta bo v preboju,
   v grobu znašel sam se bo, v razkroju,
   tulil, na pomoč bo klical glasno.

   Ko telo krvavo se razkraja
   in ko še umetno več ne vstane,
   snemanje le filma preostane,
   zgolj tako da laž iz groba vstaja.

   Film Od preboja do preboja,
   po kakovosti bo rokodelski
   v koprodukciji venezuelski
   priča firme ZZB razkroja.

   To ne bo nikakršna srhljivka,
   tudi ne komedija domača,
   zmes tragedije in horuk-trača,
   nova zvrst: priložnostna smrdljivka.

 • Slovenec

  Ha, noro. Neizvedbo pravočasne lustracije danes zelo drago plačujemo.

  • Iztok Kresnik

   Bravo

 • von Rhein

  Kje so meje teh neumnosti in javne predstavitve ponarejene in lažnive,v večini izmišljene zgodovine. Nastopajoči dajejo prepričljiv vtis,da se veselijo podpor otroških iger za katere so bili v mladosti prikrajšani.
  Igre “Ravbarji in žandarji” ne bodo nikoli uprizorili.

 • janko

  IDIOTIZEM IN IDIOTI BREZ PRIMERE!
  Ampak niso neumni, to je s polno paro nadaljevanje komunističnih laži in potvarjanj – kar je nujno da še nadalje popolnoma zakrivajo RESNICO! Resnica je pa samo ena! Ta pa je grozna in v nebo vpijoča!

  • Anton

   ma ok niso neumni, pametni pa tud niso, sicer pa lahko se je delat intelektualca, pametnega blabla, če imaš zavetje režima, lahko se je delat frajerja v vasi, da najbrž so res prvi v vasi, ko pa prestopijo mejo naše države ,so pa med zadnjimi v vasi, toliko o teh “inteletualcih”,Ámen!

   sarkazem press

 • Joško

  Maškerada bo šele februarja ali marca, levaki pa jo začenjajo že oktobra. No pri njih traja kar 365 dni na leto.

  • Slovenec

   Pa leto za letom in desetletje za desetletjem.

  • von Rhein

   Enkrat na teden,vedno drugje z drugo izmišljeno zgodbo in govornikom,ki niti tega ne razume kar bere.

   • SIMON ROZIC

    …saj mu ni treba vedeti; honorar iz naših žepov sledi na minuto točno!

 • Marjeta Novak

  PREKLETI LEVAKI! PRESTRASILI SO NA TISOCE TURISTOV KATERI SE NE BODO NIKOLI VEC VRNILI!

  • von Rhein

   Turisti so ugotovili,da snemajo nek “zgodovinski “film o dogodkih 2ww.Meni je zelo žal,da nisem bil ob dogodku tam.Najmanj kar bi počel bi tistim,ki so aplavdirali, povedal kdo so in kam spadajo.

 • IZBIRA

  Zdej pa še majice, konzerve, baloni, lonci, šalce, nakupovalne vrečke, motoristične jakne, trolebusi… zlikom Frante. Da ne bodo pouzabili na WC-.je. In mladina, vsi si pustite brke ala Franta. Domen Valič pa bo nov ali prvi akcijski junak v Sloveniji. Končno, mladina je živela brez njega dolgih 30 let. Državno odlikovanje mu ne pobegne.

  • SIMON ROZIC

   …in Prešernova nagrada …Ubogi naš Prešern, ko bi le vedel, kako ga
   kurbe komunistične zlorabljajo !!!!

 • Vera

  Bodo v filmu prikazali tudi žrtve partizanskih klavcev? Te so 20 m pod zemljo.Gor so baje navozili odpadke . Pa kje to mi živimo ?

  • SIMON ROZIC

   …med odpadki večnimi komunjari!

 • rubec

  Konstanze, hči Grafa von Stauffenberg dobi po očetu 125 ne eurov, ampak rajsh mark pokojnine. Če to primerjam s penzijo makarovićeve, začnem razmišljat o, pravzaprav ne vem o čem razmišljam.

  • SIMON ROZIC

   …hči Grafa von Stauffenberga pač nima rdeče zvezde na rit pripete!
   Makarovićki pa bi morali penzijo zmanjšat vsaj za tisoč EUR, pa še
   bi bilo preveč, ker ciganica ni nikoli nič vplačevala v pokojninski sklad;
   pravzaprav je živela tudi TAX FREE ! Pozanimajte se, če ne verjamete!

 • šmentanamuha

  Tale teater absurda je odličen test slovenske pameti in stanja duha. Kdor to kupi kot resnico, mu itak ni pomoči. Tko da, več kot bo takih norosti, prej bodo ljudje spregledali. In mi se posmehujemo Severnokorejcem?

 • samsara

  ‘Napredni levičarji’ zazrti v prihodnost in samo v prihodnost (demokratičnega socializma).
  Pustimi preteklost, so dejali ob odkrivanju njihovih grozodejstev storjenih zoper nedolžne in nemočne civiliste, od otrok (tudi še nerojenih), nosečnic, starcev…

  • šmentanamuha

   Demonske sile čutijo, da se ljudje prebujajo iz duhovne odrevenelosti. Armagedon je blizu,

 • šmentanamuha

  Takole pa delujejo prebujeni posamezniki:

  BITKA ZA UM! Prof. dr Branislav Mihajlović
  https://www.youtube.com/watch?v=kBEFqRA0Q-c

  … ker vas imam rada.

 • totex39

  A se naši politiki sploh zavedajo, kako se s takimi stvarmi sramotijo ko hodijo po drugih državah, kar je tudi vzrok, da nas vedno manj sploh upoštevajo. Zato, če hočete državi dobro je potrebno tak film prepovedati predvajati.

  • Slovenec

   Točno.

  • šmentanamuha

   Prepoved vedno deluje v obratni smeri. Zelo možno, da bodo zaradi nizke gledanosti nekatere šole imele obvezen ogled.

   • SIMON ROZIC

    Itak, tako kot Bitka na Neretvi, pa “Ne joči, Peter”, pa …..Igmanski marš
    pa Apači (eh, pardon , to pa je iz Amerike..).

    • šmentanamuha

     :)

    • VERZIFIKATOR

     Kaj pa Sutjeska film?

     Franc Jug – Frontar

     NOVA SUTJESKA

     Nova Sutjeska se nam obeta,
     v njej še Neretvo podoživimo,
     s filmom druge Dražgoše dobimo,
     epopeja vsa bo v njem zajeta.

     Sever glavno v njem imel bo vlogo,
     kar zadeva bitke strategijo,
     šlo za Nemcev zdaj bo tragedijo,
     vse kazalo na rdečo slogo.

     Severna bo tokrat smer preboja,
     padla fronta najprej bo zahodna,
     brž zatem se zrušila bo vzhodna,
     bo na jugu glavni del razkroja.

     Kaz svetovna drugim zgodovina,
     to prikaže se na mikroravni,
     in najmanjši bodo najbolj slavni,
     Sutjeska Menina bo planina.

     Vsak Slovenec nekaj bo prispeval,
     jemlje kajpak se le v gotovini,
     to prispevek naš bo zgodovini,
     kjer preboj se fronte bo opeval.

     Me sprašuješ, fronte ali frante,
     saj je navsezadnje ista figa,
     koga patološki film briga,
     kjer za psihodelične gre kvante.

     • šmentanamuha

      Dobr si spesnu, bravo:)

   • Mademoiselle

    ++ Resnica. Skoraj zagotovo bo tako.

  • SIMON ROZIC

   Prepovedati in – bojkotirati s strani Slovencev!

  • macon

   Ne, naj se smešijo.

   Pogledal sem trailer. Kadri sami ne izgledajo povsem zanič, je pa zraven precej patetike. Verjetno dobro proti zlu linearnost.

   So pa zazrti v preteklost, ker verski blazneži sveta ne razumejo, se ga bojijo in ker so 45 let lahko počeli kar so hoteli. Nikoli ne bo tako dobro kot je bilo pa hkrati še davijo celo Slovenijo s sistemskim kriminalom, da bi obdržali čimveč primata.

   Tole je iz simbolne sekcije, rezultat je pa že zaradi namena in zlagane paradigme lahko samo smešen.

 • Artur

  Še pomnite Slovenci .

  Frančišek 18. novembra 2014 at 20:11
  Dobro,g,Pavel!

  Kratko, jedro in učinkovito.

  Par idej in predlogov:
  – 1 –
  Upam, da bo namesto doooolgih razprav in analiz kmalu izšla knjigica na 27-ih straneh, recimo, kjer bo v Vašem stilu na kratek in jeder & učinkovit način napisan povzetek povzetkov najpomembnejših faktov iz razvoja 2. svetovnega klanja in mučenja nedolžnih in neoboroženih civilistov, navadnih in bednih slovenskih (največkrat pobožnih) garačev vseh stanu, starosti od dojenčkov naprej, do po nedolžnem in iz boljševiške eksemplarnosti, nadutosti in zlobe pobitih partizanov
  in njihovih (samo sumljivih)simpatizerjev, skratka vseh nedolžnih mučenih in postreljenih, zahrbtno zaklanih, v krasne kraške jame zmetanih ali po izdajstvih vseh vrst v taborišča poslanih.
  Še posebno pozornost v tej kategoriji nikoli nevarnih
  in absolutno nedolžnih žrtev bi bilo zelo potrebno sestaviti sezname pomorjenih otrok, mladoletnih, deklet, žena in kompletnih družin, predvsem za leta 1941, 1942 in 1943, ko je revolucija jemala svoji pasjeglavsko hijenski zagon in si gradila svoj krvavi
  boljševiški Gulag smrti in trpljenja.

  – 2 –
  Na enem mestu pisano zbrati seznam partizanskih provokativnih akcij po krajih in datumih, ki so povzročile okupatorske povračilne ukrepe , represalije, požiganja, pregone v taborišča, streljanja talcev in jasno zapisati točne številke posledic.

  – 3 –
  V isti vir kot tč.2 zapisati, jasno in glasno, da je šlo za načrtne provokacije, seveda po ukazih, ne po napakah, saj je to bila strategija-v šoli so nas hrabro učili leta-le poštenih razlogov za taka podla in strahopetna dejanja niso nikoli učili po resnici.

  – 4 –
  V isti vir, zbornik, zapisati kolikokrat, kje in na kašen način so Partizani(raje bi zapisal boljševiški komisarji) napadli in pregnali okupatorsko pobijalsko svojat, ki je pobijala civilno prebivalstvo, požigala njihovo imetje in jih vozila v lagerje smrti.

  Čedalje več verodostojnih virov navaja v spisih in knjigah še dvoje ključnih partijskih svinjarij:

  – kot navaja g.Pavel, partizani niso imeli svojih prehranjevalne verige pri svojih simpatizerjih in prijateljih, svojih kmetij in obratov predelave.
  Res je, da so hrano, kot često navajajo njihovi blagoslovljeni pisani viri,tudi zbirali(prijazno, ne s silo) pri svojih, kolikor so, pač, dali.Večino hrane, predvsem 41-43 so vzeli s silo, pokradli od njihovi ožigosanih “nasprotnikih”, pri čemer je bilo dovolj,da”nisi bil njihov”.Jemali so tako, da so ubili,
  in tepli, če je bil odpor, sploh pa pobrali vse, kar so mogli, ne glede na to, da so družine z otroki in starci ostali, tudi na zimo, popolnoma brez vsega!
  V knjigah poa imamo pravljice v stilu, kako je hrabri kuriček, s torbico v roki, živeža za partizane prooosil…!?

  Ja, partizansko vojsko je vzdrževal predvsem ali kar v celoti, bedni delovni in garaški slovenski živelj , predvsem ene kaste; žal moram reči, drugo in tretjerazredni ljudje, družine, nasprotniki ali nesimpatizerji revolucije. Revolucija je stala in obstala na ramenih slovenskega upora boljševizmu, ki je svoj protikomunistični greh preplačal deseterno med revoluciji in še strašno hudo po vojni!

  Ni čudno, da se je na slovenskih tleh tako hudo zaredila kultura smrti, izkoriščanja in aparthajda- saj je ena polovica, recimo, fino preživela in napredovala na račun druge polovice ali dveh tretjin!

  Paradigmatični primer, hudo veljaven, na dokaj mili način, za vso državo:
  Lep primer kako je partijo/partizane brigal bedni, slovenski človek na podeželju v času revolucije in vojne je krasna knjiga : ZAMOLČANE Antona Urankarja,
  da ne bom navajal vsega, kar mi je povedala stara mama ali mama…

  KDO BO POSNEL FILM PO TEJ KNJIGI? Heroji na plano!

  • Luiggi

   Ti heroji nimajo drzave,da bi placala za film!

 • Garbage man

  Lopovi in kriminalci si zaslužijo evtanatijo s kladivom

  • SIMON ROZIC

   …ni garancije za trde buče, z maslom premazane!

   • Luiggi

    Se macola bo skliznila down,tako namazane buce so to!

 • samotoje

  Prispevek k slovenski blaznosti. Še Tarantino bi debelo gledal.

  • šmentanamuha

   :)

 • Steiermark

  Zakaj pa teh prekletih jugokomunajzarskih budal, ni bilo v Sterntal ali kasneje poimenovano po slovenskem zločincu, titovemu hlapcu, kidriču, v Kidričevo? Tam bi, včeraj, v soboto, ob odkritju spominskega obeležja, posvečenega žrtvam najbolj genocidne jugokomunajzarske drhali, lahko spoznali pravo resnico, in trpljenje in grozote, ki so jih ljudje prestajali pod jugotitoistično oblastjo, ki se ne da primerjati z nobenim drugim zločinskim nasiljem – komunizem pač in to po titovo in kidričevo in………Med prvo sv. vojno, so Avstrijci postavili tam barakarsko naselje, ki je služilo za zdravljenje bolanih in ranjenih vojakov, z soške fronte, od 41 do 45 pa je služilo Nemcem, za kasarno, kjer so urili mlade fante za rusko fronto, no, in nazadnje, “ko smo dočakali svobodo”, je pa komunistična zver kidrič, ugotovil in to tudi sporočil titu, da je našel primeren prostor, za ca. 30.000 ljudi, predvsem nemškega rodu, ki so jih tam mrcvarili in ubijali, stradali in mučili ti rdeči pritepenci – titova drhall, katerih pa med “vojno” ni bilo nikjer, da bi se “borili” proti “okupatorju”! No ta mozaik, položen v parku, upodablja plamene, v sredini pa majhnega otroka, ki ponazarja strašen zločinsi dogodek, ko je neka “partizanka” majhnega otroka živega privezala na drevo in spodaj prižgala ogenj in ga živega zažgala. Preživelemu iz tega strašnega odurnega komunajzarskega partizanskega lagerja, je ta dogodek in prestajanje trpljenja v lagerju, pustilo hude posledice in povzročilo hude travme, ! Tele rdeče telebane in zagrižene partizanske zločince, bi bilo potrebno, prisilno privesti v park v Sterntalu, morda bi jim pa kakšna, preživela, možganska celica tudi začela funkcionirati!

  • SIMON ROZIC

   Tega filma pa ne bomo nikoli videli, če ga ne bo kakšen Evropejec posnel
   po resničnih predlogah in pričevanjih ! Pote bo pa partizanskih pravljic za vedno
   konec!

   • Steiermark

    Izgleda res tako, vendar “upanje umre zadnje”, zato še vedno upam na dan, ko boo te pokveke, četudi posthumno obsojene za svoje zločine, njihovi potomci, ki pa zagovarjajo klanje svojih očetov in starih očetov, pa nebodo več zasedali tako pomembnih “molznih” mest in žrli iz korita, ki ga polnimo mi, potomci njihovih žrtev!

 • Dragan Krstič

  Ta komedija je pa nekaj najbolj sramotnega kar se lahko zgodi v Sloveniji. To so takoimenovani kulturniki, bog se usmil. A jih ni nič sram. Sicer pa kaj bo te gnide rdeče sram, dnar je dnar. Samo še čakam da bosta brata Valič posnela še kakšen film o Winetuju in Old Chatterfildu. če so Slovenceljni navdušeno ploskali sem pa prepričan da tujci ki so videli ta veliki kulturni event niso bili enakega mnenja.

  • McBobo

   Veliko manj bi se osramotila, če bi skupaj posnela kak pornič.

   • tomven

    Roza pornič npr…

 • antimur

  Dokler ne bomo katerega od te rdečezvezdaške antislovenske drhali ohladili, bo tako. Potem se bo golazen sesedla sama vase, ker so med njimi v glavnem sami bojazlivci in pizde.

  • SIMON ROZIC

   …zelo natančna karakteristika drhali!

 • Kostelec

  Dejan Babošek je po polomu filma Strah, brezumen aktivizem na plečih davkoplačevalcev nadaljeval še z večjo črvojedino. V prvem, je nadrogiran z obupnim scenarijem in še slabšimi snemalnimi kadri sanjaril o namišljenih potetoviranih skinheadih, ki naj bi v Sloveniji širili strah. Zadeva je bila za gledalca še bolj negledljiva od njegovega gobastega ksihta in ni dosegla željenega učinka (poglejte samo odzive na Youtube-u). Slovenija je spoznala, Babošek ni nikakršen režiser, zato sredstev za nadaljevanje kontaminiranja slovenskega filma ni dobil v celoti. Kot izreden oportunist, se je za financiranje zatekel tja, kjer ga je za širjenje mitologije bilo vedno na pretek in tako vzpostavil simbiozo nesposobnosti (sebe) in krvavega denarja (ZZB NOB).
  Konferenco predstavitve filma so začeli z velikim aplavzom zahvale županu Jankoviću,s katerim si vsi prisotni delijo največ karakternih lastnosti in o katerem bo Babošek verjetno posnel svoj naslednji film. Dvomim, da bo tudi 29-miljonski proračun za tovrsten film premalo, ker za opranje krivde Jankovića potrebuješ režiserja svetovnega kova, ne pa metelkovskega sfaliranca, prisesanega na državne jasli.

  • tomven

   Vrhunski komentar!

 • SIMON ROZIC

  Maškarada pred pustom je za našo Slovenijo nekaj popolnoma običajnega;
  udeležijo se je vsi klubski tovariši F21, s svojim pomladkom in podporniki
  iz vrst avtohtonih levih divjakov ala Brglez, Makarovićka, Kučan in Kučanička
  pa še kašna Fafajonka, pa leve kozli iz Levice in njihove kozice, ki so pozabile
  doma pleničke za svoje spremljevalce….Vsa beda ene velike laži se tako brez
  nadzora podi po Ljubljani in so všeč sami sebi in še kakšnemu kretenu, ki tako
  ne ve zakaj gre, saj si je nazadnje ogledal film Prodor in je čakal, od kod bojo
  napadli Indijanci…..in to mi, osli, plačujemo?

 • Amerikanc

  Domen, še po glavi se boš tolkel zaradi vloge Frante. Prišli bojo časi, ko te bojo otroci spraševali zakaj je bilo potrebno pobiti toliko sovaščanov, bratov, prijateljev, prijateljic, trgovcev, industrialcev, kmetov, duhovnikov ?! In kaj jim boš odgovoril; da si se šel revolucijo v imenu ljudstva ?! Katerega ?

  • freedomfighter

   Me prav zanima kateri otroci starse sprasujejo o dogodkih iz pred 70 let

 • soc

  Grozljivo. Nazaj v smeri dreves, globalni trend na tretjo potenco.

  • Polh Dobri

   Ne žaliti dreves, ta opravljajo za človeka dobra dela.

 • Garbage man

  Valić. Polić = SRBIJANCI IN SOVRAŽNIKI SLOVENIJE

 • Minovak

  Tem kreaturam (ne ljudem) je povsem vseeno, če izdajajo domoljubne vrednote slovenskega ljudstva, vse za obstoj korit, ki jih hranijo, izključno z našim denarjem, ki je nam bil ukraden in vsakega posebej bi vprašal, pred kom so se skrivali leta 1991, ko so tanki in letala napadali Slovenijo in kaj so imeli narisano na njih…? Izdajalci Slovenije to častijo, ker so brez časti in nevredni, da hodijo po slovenski zemlji.

  • Luiggi

   Zato jih je pa treba strpat v odprti Barbaro rov,magari kar na stare kosti!

 • tramal

  A tile banditi imajo kar celo leto pusta.Maškare ,ki so se slikale z petimi prostitutkami.

 • skorpijon93

  bog pomagaj Sloveniji in Slovencem , da postane boljša država in boljši narod, drži naj se višegrajske četverice, zdravega in razumnega dela Evrope

  • abc1

   A tko dobra, kot Župan iz Orbanove stranke in njegov velik prijatelj, ki hodi z davkoplačevalskim denarjem na Hrvaško kurbe porivat.
   https://www.vesti-online.com/bahanalije-i-korupcija-afera-orbanovog-gradonacelnika-uoci-izbora/

   • skorpijon93

    ja mišek zgleduj se po češki,slovaški, madžarski in polski !!

    • abc1

     Torej gremo porivat kurbe na Hrvaško z davkoplačevalskim denarjem.

     • Steiermark

      Ti se kar tukaj, pri nas “porivaj s kurbami”, saj so vendar vse oz. večinoma balkanke, rodđakinje, vendar plačaj z našim denarjem, denarjem slovenskih davkoplačevalcev, z denarjem, ki ga prejemaš …..

    • abc1

     Čehi, slovaki in Madžari imajo in bodo imeli še vedno nižji zajamčeni OD, od Slovenskega in posledično to pomeni nižji standard povprečnega državljana. Pa jih lahko ti še ne vem kako hvališ.

    • abc1

     Tukaj si poišči plače v tvojih omiljenih Višegrajskih državah in primerjaj s Slovenijo.
     https://www.sviz.si/povprecne-place-v-evropskih-drzavah/

 • Polh Dobri

  Ni konca, ne kraja s temi partizani. Človeštvo prehaja na višjo raven zavesti, uvajamo 5G, presajamo organe. Z Nemci smo povezani v EU kot rit in hlače, tile pa demonstrirajo v javnosti komedije in mrcvarijo zgodovino.

  • skorpijon93

   človeštvo prehaja v vse večjo pogubo z napredno tehnologijo, nikjer ni garancije da je takšen napredek dober, NI ! ljudje bodo vse bolj nadzorovani, prehajamo iz enega komunizma v drugega, potem pa je tukaj še islamizem, čudovita in krasna prihodnost nimaš kaj, važno da se iz ljudi naredi sužnje in opranoglavce

   • Polh Dobri

    Vemo za boljši recept ? Naj se zavijemo v živalske kože in s krepelci preganjamo
    drug drugega, se preselimo v zemljanke ?

    • skorpijon93

     tako je, človeštvo bo morali slejkoprej na začetek kjer je bilo, napredek pretiran pa vodi v samouničenje

     • Polh Dobri

      Prav imaš samo v tem, da zlorabljamo vso tehnologijo in napredek v uničevanje lastne vrste in okolja, ki bo kmalu postalo nesprejemljivo za vsa živa bitja. Prav tako lahko izločimo sami sebe z zemljinega obličja, a imamo
      vse danosti za obstoj, manjkata hotenje ter odrekanje pohlepu, zavisti, nekaj
      več ponižnosti in spoštovanja do vsega kar nas obdaja.

    • Mademoiselle

     Haahha! :)))

     • Polh Dobri

      Madona, če smo Homo Sapiens se ne moremo kar preslikati v Homo Erecticus. Haahha!:)))

    • sodnikisozločinci

     Točno tako! Potrebna je jedrska vojna in nov začetek od izuma ognja, kamnite sekire, …

 • Garbage man

  Cela familija Valić ,lahko igra KURAC od komunističnega terorista Matije Mačka

 • Dragan Krstič

  Menim da bi bilo dobro da SDS poslanci v Bruslju pokažejo te sramotne posnetke drugim evroposlancem in
  omenititudi to navdušeno ploskanje Milana Brgleza za katerega menim da je zrel za psihijatrični pregled ker je sociopat in psihopat.

  • Steiermark

   Ali res verjameš, da so “evropski poslanci v Bruslju” tisti, ki preganjajo rdeče zločince in njihove pripadnike? Ne , niso, tudi oni še vedno vidijo “zločinske Nemce”, medtem, ko komunisti, ki so serijsko klali in mučili po vojni, predvsem tam, kjer nikoli ni bilo “odpora proti okupatorju”, ker so se pač ljudje v Nemčiji (pri nas, od 41 do 45) počutili varne in jim nihče nič ni storil, če niso bile v ozaju intrige “partizanov” – banditov – raztrgancev, ki so na njihov rovaš klali in ubijali, brez razloga, nemške oficirje, za smrt katerih pa niso oni sami plačali, pač pa ubogi ljudje iz kraja, oni, banditi so se pa npr. pri obešanju talev v Frankolovem, skrivali in skrivoma opazovali vse skupaj! Korajža in poštenost, pri rdečih svinjah, ne obstaja! One so korajžne, ko imajo pred sabo nebogljenega, neoboroženega, najraje zvezanega človeka, katerega počasi režejo na koščke…..psihopati rdeči!

   • Lustrator

    No ja, tudi to drži, a vseeno bi bilo potrebno vsaj poskusiti – v EU se marsikje sploh ne zavedajo, da je v nekaterih državah komunistična ideologija enako živain enako radikalna kot pred 50 leti. Evrobirokratkom je potrebno vsake toliko časa potrkati tako po splošni izobrazbi (zavedanju stvarnosti okoli njihovih dobro plačanih službic), kakor po vesti in dvojni morali, ki jo že od 2. svetovne vojne redno zalivajo.

 • skorpijon93

  češka republika ni sprejela evra, tudi muslimanov ne uvažajo., niso naklonjeni EU politiki, niso klečeplazci

  • Polh Dobri

   Podelili pa so koncesije za vodo multinacionalkam, tako je večina neoporečnih vodnih virov v lasti multinacionalk. ( vse večje pivovarne ). To pa, da niso sprejeli evra je edina odlika takrat aktualnega predsednika in tako so monetarno neodvisni od Bruslja.

 • skorpijon93

  evropi tako ali tako ni pomoči, muslimani prevzemajo vse , kar ste želeli imejte

 • šmentanamuha

  Nevarna je tale Nova24Tv, res jo bo treba ukinit:)

  • skorpijon93

   ja kr ukini čimprej, hitro, pa novinarjem gate sleči :-), srečno miško

  • Artur

   Polna “sovražnega govora”, da kar poka po šivih jaz ne zaostajam daleč za njo .

 • Artur

  Je bila tudi stojnica s plenicami na sceni nisem namreč zaznal WC kabin na tem njihovem “pustnem festifalu”?.

 • Marjeta Novak

  SLOVENCI HOCEMO JANSO! SLOVENCI LJUBIMO JANSO! BREZ JANSE BO EU PROPADLA!!!!

  • šmentanamuha

   Zdaj ne vem, a je to dobro ali slabo, da EU propade?

  • rubec

   Spelsemajmun

   • Luiggi

    Hvala enako!

    • rubec

     Kdo je tebe majmun kaj vprašal. Maš prisluhe?

 • plavi-mil

  Človek ne ve ali bi se jokal ali smejal, še vedno eni verjamejo v pravljice, samo škoda. ker tako lep fant igra množičnega morilca.

 • lokec

  Le hodi po gobe, dokler je čas;
  kajti pride čas, ko ne bo več čas;
  in ta čas bo vsak čas:
  šel boš po gobe.

  • Luiggi

   ti tudi!

 • Artur

  Nosimo rdečo zvezdo, ker samostojna, svobodna, demokratična država Slovenija ni bila nikdar naša intimna opcija.
  https://www.facebook.com/janezjansaSDS/posts/10158487358408572?comment_id=10158487776583572&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R%22%7D

 • mginko

  Pogrebci drugorazrednih državljanov, napajani iz pokradenih miljard, s pomočjo stare udbomafije in njenega podmladka.Tudi take nosi uboga Zemlja.
  Ali se še ne boste udeleževali volitev, da vas zaradi tega taka drhal ima za norca, ki zaradi neudeležbe zmaga na volitvah s peščico klovnov. Tako je v ukradeni državi, kje r narod spi, mafija pa vlada.

 • Imperial Commando

  Psihicni bolniki. Nic vec, nic manj.

 • Jan Kovalski

  Tale Dejan Babošek se rad ukvarja z izmišljenimi zgodbami.
  Zato ni čudno, da je sproduciral tudi film “V imenu resnice”,
  ki je želel ustvariti še eno “Depalo vas” ali še eno “Patrio”:

 • Andrej Grafenauer

  Lažnivi kljukci, tile kvaziborci. Za Franto pa bi bil potreben arest zaradi povojnih hudodelstev.

 • učko

  Jah, pa bi se lahko že enkrat najdu en desnakarski bumbar, pa bi v tisto levuharsko gužvo fuknu eno mal močnejšo “paradajzarco” !

 • Artur

  Samo poglejte si to zamorjeno,zblojeno komunajzlsko parodijo, kot je bilo za pričakovati, nobene slovenske zastave. Uh še zdaj pogrešam četrkovo domoljubno vzdušje.
  https://www.youtube.com/watch?v=WumJecmHIXU

 • montyamp

  Zakaj komunistični ” zmagovalci ” že tako dolgo žrejo nemško pomije ?????????
  Zato ker zločinci še nikjer so storili normalne države .
  GORJE NARODU , KO PRIDEJO HLAPCI NA OBLAST

 • francelj3

  Te ZZB prasice je treba pri priči ukiniti. Dovolj škode so naredili prekleti paraziti privilegirani!!

 • montyamp
 • Beličič

  Res lepo!Tudi Tito bi bil ponosen na omladince!

 • montyamp

  Franta je pobil z golimi rokami par gošarskih uši , pardon , 12 000 okupatorjev .
  Če bi poklal vse , bi danes udbovski reptili žrli albansko pomije .

 • Van Der Waals

  PARTIZANI SO SE SAMO USRALI NEMŠKE VOJSKE!!! PA POBIJALI NEDOLŽNE!

 • Stajerka

  ……hahaha…..in potem ti isti pacienti nekaterim očitajo, da se preveč ukvarjajo z zgodovino…….no, več kot očitno demenca deluje na puno……
  …….mimogrede, KDAJ bo slo parlament kot zadnji v EU, obsodil komunizem kot totalitarni režim???……imajo krvave roke bolj kot Hitler, pa se gredo bitke proti Hitlerju…….saj bo prišel čas, ko bomo nasprotniki komunistov na isti način po tleh metali komuniste……

 • xtc

  Pravilen naslov zadeve bi bil Strahopeten pobeg.
  Pravljice komu zločincev ne držijo vode,par rdečih gošarskih zajcev je strahopetno,po naklučju sreče ušlo čez precej redek obroč Nemške vojske,ki pa še ta ni bila sam Wrmacht,pač pa priložnostno mobilizirani.
  O kakšnih elitnih Nemških enotah ni niti govora,če bi Nemci poslali vsaj 200 Alpin Jaegrov,bi Frantovi zajci z njimvred viseli za noge iz smrek kot fazani.
  Potvarjanje zgodovine je huda napaka in ker se resnica že vein ,ker je že dobro znano ,da so bile vse Epske NOB bitke v bistvu čisti porazi in bolj ali manj obupno reševanje kože tudi za ceno puščanja ranjencev,bolnih in civilov,ki so jih preje nasilno zvlekli v te gošarske tolpe.

  • Beličič

   Nismo mogli vseh Nemških ranjencev pozdraviti,če so imeli plavo kri!Kdo je po vojni bežal pa tudi vemo!

   • Luiggi

    Mislis,in verjames,da so po vojni bezali v strahu pred gosharji?

    • Beličič

     Tako daleč,na drugi kontinent pa tudi ni bilo treba!Razen če je bil strah gromozanski!

 • Artur

  Še preden so naredili “partizanski preboj” so se za korajžo nafiksali s parizansko narkozo(mesece neoprani štumfi pod nos). Kaj pa tokrat ?

  • Luiggi

   Kdor je imel stumfe,je imel sreco,jaz sem jih videl,noge so imeli zavite kar v zakljevino in spretno bezali po vsakem napadu!

   • Beličič

    Bežati je potrebno globlje v hosto!Ne na domači prag,kjer te izdajalci pokončajo!

    • JANEZ GUS

     Oni so se sami med sabo.Beri malo.

     • Beličič

      Res je!Samo to ne gre v zgodovinske knjige!

     • JANEZ GUS

      V tiste ne,ki so jih sami pisali,druge pa gredo v zgodovino.Če ne bi bilo drugih,bi še danes imeli dobre partizane in hudobne domobrance.Ti si ostal v tretjem razredu os. šole.,s partizansko učitelico,beri kurbo.

   • Artur

    Verjetno so tudi štumfe kradli po kmetijah obešene na vrveh za sušenje poleg praznjenja kašč, kurnikov, svinjakov in hlevov preden so zbežali v hosto.

    • JANEZ GUS

     Vse so kradli in to kulturo prenesli v novo vukojebino.

 • Beličič

  Pričevalci in takšni filmi so dobri za naslednje rodove!

  • JANEZ GUS

   Kaj te motijo pričevalci.Vidim,da imaš težave ločiti laž od resnice.Tolaži se,da nisi osamljen.Takih revežev z oprano komuno tepko je še polno.

   • Beličič

    Malo mešano,pa ne veš kam bi jih dal!Obe strani,kot se spodobi!Ne motijo me!Nasprotno.Navdušen sem!

 • Laž ima kratke noge

  Smrt fašizmu…. svoboda narodu !!!

  • Beličič

   Svoboda narodu!Smrt fašizmu!

 • Artur

  Strumna mlada dekleta iz Titove komunističke avandgarde brez kančka zdravorazumske presoje in lenobe do iskanja preverjenih resnic o protinarodnem komunističnem zlu na naših tleh vsa happy, da lahko nadaljujejo tekovine krvave protinarodne revolucije.
  https://www.youtube.com/watch?v=DSISGmbEdBU

 • JANEZ GUS

  Kako se bo držal franta,ko mu bo vročena obtožnica.Takrat bomo mi na Prešercu z drugačnimi zahtevami.

 • Luiggi

  Jaz vam predlagam,da spremenite ime drzave kar v “gnojna jama”!!!

  • Beličič

   Gnojno rano si mislil?

  • JANEZ GUS

   Za to komunistično jamo bi bil potreben velik sarkofag.

   • Beličič

    Piramida mali!Komunisti imajo piramido!

 • Dragan Krstič

  Saj v tej balkanski državici smo videli in doživeli že marsikaj ampak takle “umetniški” performans je pa možen samo še pri Butalcih. Kaj so se morali tujci narežat tej tragikomediji. Prepričan sem da bodo ta event povzeli tudi tuji mediji. Vsa Evropa se bo prijemala za trebuhe od smeha.

  • JANEZ GUS

   Ko so bili Srbi totalni v pizdi,so snemali najboljše humoristične nadaljevanke.

   • Dragan Krstič

    Za razliko od srbskega humorja je to tragikomedija in ne komedija.

  • Slovenec

   Tako se blamiramo, da sami ne moremo verjeti.

  • freedomfighter

   Ce bodo tudi.drugi.mediji pisali o tem po tem je promocijski trik uspel

 • Artur
 • JANEZ GUS

  Vidim,da zdaj ni bil problem s kamionom na Prešerca.Čefur,po delih te bodo iznesli iz magistrata.

 • totex39

  Res smo padli tako nizko, da nižje ne gre več. Celotni Evropi dokazujemo kakšna država smo.

  • Beličič

   Mi smo Evropa!Celi so z nami!

  • Slovenec

   Resnično.

 • Beličič

  Ne moreš Države voditi,dokler vode ne spustiš in si riti ne opereš!Res ne gre!

 • Antonius

  Zanimiv bi bil odziv Frantarjevih *danko*liznikov, če bi se z ustreznim spremstvom med gošarskimi dodatkarji in partijsko udbovskimi privilegiranci sprehodil z jumbo plakatom ženskih kit izpred Barbarinega rova.
  Vsaka borčevska izmišljotina ima svoj lažnivi spomenik, pa se človeku poraja vprašanje, kako to, da do Frantarjeve 96. letnice o gošarski epopejni bitki z wermahtom na Menini planini nihče nič niti vedel ni.
  Franto bo treba v narodov spomin, po njegovi smrti nagačiti in ga v kapelici spominsko postaviti pred ljubljanski Dinos

  • centurion

   +++++++++++++++++++++
   Nasmejal si me….res..+++++++++

  • Beličič

   Spomenik mu delajo!Če slučajno ne veš!

   • JANEZ GUS

    Na žalah,čefur, kjer ni pustil pokopat svojo žlahto.

    • Beličič

     Žlahta so zmeraj izdajalci!Razen …

     • JANEZ GUS

      Žalostno,da imaš tako žlahto,sicer se pa vidi.

     • Beličič

      Kar se vidi,ni res!Resnica je skrita.Svet je kompletno narobe!Še Petrle to ve!

  • JANEZ GUS

   Oprosti.jaz ločujem odpadke.

  • Artur

   “Po tem ko bo papke stegnu ga bodo balzamirali tako kot Rusi Stalina in Lenina samo vprašanje je kje bodo za davkoplačevalski denar postavili mavzolej njemu v čast, če se ne bo obneslo bo pa kar prav prišel za vrane strašit kje blizu na kakšni njivi s koruzo”.

 • centurion

  Kaj Normandija, kaj Ardeni…Pearl Harbor….
  MENINA PLANINA BATTLE WW2(2019).
  HOLY GOZD v nizkem štartu.
  Butalci.

 • Beličič

  Danes bom veliko vsoto proti Sloveniji stavil(nogomet)!Če zmagamo bom denar hitro od veselja pozabil.Če izgubimo bo obliž na rane!

  • Beličič

   In če bo nula?Mi vsi smo po srcu dobrodelneži,sponzorji!

 • Imperial Commando

  Moramo se zahvaliti skrajno zabitim levakom, da bo vlogo krvnika Frante igral skrajno antipaticni Domen Valic. Boljso antireklamo bi tezko skup spacali.

  • Beličič

   Mali Valič je prva liga!

  • JANEZ GUS

   Smrkavec ne razume stvari.Ima pa zločinske prednike.

 • Dragan Krstič

  Ko sem zvedel da so mlade partizanske bolničarke ranjencem dajale umetno dihanje usta na usta mi je bilo pa žal da se nisem prijavil za ta prekrasni performans na prešercu.

  • Artur

   Žal so bile same stare babe nebi nič zamudil, če te nebi bilo v tem oziru.

  • Beličič

   Usta na usta!Kaj si zaostali!Na Prešercu ti ga sfafajo v nulo!Za staro boš pa še naprej skrbel!

 • Dragan Krstič

  A so imeli udeleženci tragikomedije na prešercu po zaključku tudi malico iz dveh kotlov, eden za oficirje in komisarje ter drugi za navadne vojake?

  • Beličič

   Toti še imajo nagon!Malica za njih je dober fuk!

  • Artur

   Hahahaha ta je dobra .

  • JANEZ GUS

   Pa kozolca nisem videl za komisarje in bolničarke.

   • Dragan Krstič

    V Unionu jim je Turnšek 2 sobi razerviral.

  • macon

   V enem redka čorba, v drugem polno mesa.

 • Beličič

  https://www.youtube.com/watch?v=2gjCnIEVrhM Za domoljube romantike! priporočam!

 • Beličič

  Mi vodimo Državo!Vi pa vašo rit do sekreta!In ni velike razlike!

 • Dragan Krstič

  Niso pa nikogar od nemških vojakov in izdajalcev poslali v 13. brigado. Franta je bil kar mal razočaran zaradi tega. Škoda ker ni bilo megle, pol bi pa lahko.

 • Beličič

  Mi se znamo šaliti!Samo si ne upamo.Za nas se vojna ni nikoli končala!Ne zaupamo nikomur!

 • Aton

  Tako Brglez v pismu:
  >…, ter skupaj z nami še živečimi Meninci, in to: Valerija Škrinjar – Valči, šifrantka; Franci Bera – kurir; Jože Strniša – borec; Rudi Pfeifer – radiotelegrafist; in jaz.

  Ali dobi tudi dodatek ZB?

  • Beličič

   Ne vem!Zakaj ne?

 • Dragan Krstič

  Na prešercu je bilo za izdajalce in Nemce organizirano tudi hitro ljudsko sodišče v sestavi Masleša, Pogačnik ter Ferlinc, odvetnica obtoženij pa Žgajnarjeva.

  • Beličič

   Plastična municija je kot plastični vibrator!Ni res.Plastični je brutalen!

 • Beličič

  En je Dravo preplaval!Pa ne ker je rekord delal,ampak iz muke!

  • Beličič

   Ma priden je bil!Se je potrudil!

 • Beličič

  Kdor ne bo v Belem,bo v črnem!Zapisano v Blitvi!

 • Beličič

  Če se kdo v življenju boji,naj svetlobi sledi!Proti luči!

  • Beličič

   Ni pasti!Življenje je!

 • Beličič

  Nad nebom je nebo!In zmes smo mi!

 • Beličič

  Večerja!Že grem samo piko še pristavim!Nič ne jemo po pet dni!Za lačne v Afriki!Afrika ni lačna je bogata!Za lačne pri nas!

  • Beličič

   Enega SMO ZJEBALI ZA HEC!pOL GA PA V NORMALO NISMO MOGLI VEČ POSTAVIT!

 • Beličič

  Vladar ko je šel srat so bili vsi okoli njega in pisarili!!Ko je jedel se je skril!

 • Beličič

  Ja kod kuče,a majka v hosti!Brani sama sebe!

  • Beličič

   Ima gače!Ima i pomagače!

 • učko

  Jebat ga, desnuhi. Kar naprej ste pogrevali 2.s.v. in nikdar niste prišli do konca, eno samo verglanje. Tako ste si nadeli vlogo domobrancev, narodnih izdajalcev in večnih luzerjev. In levuharji lahko sedaj delajo kar hočejo, vedno bojo vam, nam in vsem drugim nalepili etiketo “domobranca”, ki nima pravico “glasovanja” oziroma verodostojnega kritiziranja. To je rezultat vaše “verglarske in jamraške politike”.

  • Beličič

   Konec je Hitler!Mistik!Danes so sanje,jutri smo mi vsi!

 • učko

  Levuharji so spet glavni na sceni, desnuharji pa sam jamrajo, že spet.

  • Beličič

   Ne sledijo luči!In to zna biti problem!Ni varno!

 • Beličič

  Mi kateri Svet vodimo poznamo tudi Novi Svet!In ko nazaj pridemo vas veliko več ni!

  • šmentanamuha

   U mater, sto komadov postov si natreskal,ti mora iti pa res za nohte.

 • totex39

  Zanimivo bi bilo vedeti, če obstaja še nevtralno živeči človek, ki je poznal tega Franta in da lahko potrdi njegove zgodbe, ki jih šele sedaj “opeva” v svoji knjigi.

  • učko

   Pah, še komunisti ga niso marali. Baje da je bil prava rit in nesposoben. No, zdaj ko ni več drugih je pa tudi Franta kar naenkrat ratal dober, za njih seveda.

 • xtc

  Spet zbor dementih rdečih pleničarjev.
  V bistvu partizan pomeni skovanko med partijo in fazani-v bistvu Partijski fazani točno zapisano

 • Igor Kodelja

  Uboga Slovenija če nima promovirat kaj drugega kot maškarado

  • xtc

   Ne promovirajo dan odprtih vrat Polja,Begn,Idrije,Vojnika,Hrastovca inpd Hotelov za dementne rdeče pleničarje.

  • Lustrator

   Že 75 let je naš glavni izvozni artikel ortokomunizem, pa še tega noče nihče kupiti, ker je zahod že dodobra založen s kulturnim marksizmom.

 • Dragan Krstič

  Še kakšna štala s kravami, prašiči in kakšen kurnik sta manjkali da bi pokazali kako rade volje so kmetje svojo živino dajali hostarjem.

 • Liberalec

  Ti zločinci se borijo samo za svoje neupravičene privilegije, ter ščitijo svoje riti pred sankcijami – zaporom. Zame so bolj zaskrbljujoči pohabljeni volivci teh prevarantov in zločincev, ter idioti, ki ostajajo doma, ker ponavljajo za režimskimi mediji; saj so vsi enaki.

 • Olga101

  Razlika med nacističnimi in komunističnimi zločinci (partijskimi vojaki – partizani ali banditi kot so jim rekli nacisti) je le v tem, da so bili nacističnimi zločinci kaznovani, komunistični pa ne, celo privilegirane penzije dobivajo za svoje zločine – GENOCID nad slovenskim narodom! Franto ni lahko kdo igral le v vlogi obtoženca na sodišču za vojne zločine!

  • Stric iz ozadja

   Seveda, ce na Nuremberskih procesih ni nobeden upal soditi Sovjetski zvezi ampak je, ironicno, Sovjetska zveza sodila nacistom. Mar bi jih takrat postavili zraven na zatozno klop.

  • Lustrator

   In seveda tem, da so nacisti pobijali tujerodne v času vojne, komunisti pa predvsem domorodce po vojni. Nižje preprosto ne gre…

 • Anton

  dost mam teh bebavih levičarjev, čas je za musko, čas je za nostalgijo

  Pascal Danel: La plage aux romantiques

  https://www.youtube.com/watch?v=YUtcl6IwzPw

  sarkazem press

 • Bojan Božo

  Zdravo, Bojan iz Gabrkga tle.
  Sm dubu Petrol? Mene sam zanima na občn mi niso znal pomagat, osli. Tlele se mi po fasad migranti ubešajo. Mnde jim paše črncam k iz unga belga raufnka topl vn piha, zajedalci pofukan. Nej en pošle kirga, da jih dol sname predn jih susedi vidjo.
  Lp. Bojč

  • xtc

   Tunek spet živiniš-Bojan Božo 1 comment?

 • xtc

  mislim ,da res Nova postaja en najolj branih ,če že ne njabolj bran portal,zakaj?
  Hja če so niovinarji nekaterih medijev INVALIDI,se res treba vprašat ali morda vsi levi mediji niso invalidska podjetja,novinarji pa invalidi.

 • cosmosjasnovidec

  Hahahahahahaha ta je pa dobra.
  Če bi bili to pravi Nemci kot so bili med vojno bi tile partizani frčali pred njimi,da ne bi našli niti prostora oziroma sploh poscani in posrani od strahu ne bi upali na plano.
  Dokler partizani niso sklenili pakta z fašisti oziroma diktator “tito” z “Hitlerjem” se partizani niso upali nikjer pojaviti,ko je pa bil sklenjen pakt z fašisti so se pa pojavljali le v vaseh kjer so ropali,posiljevali ter pobijali državljane.
  Ko je rdeča Ruska armada ter Angleška vkorakala v Yugoslavijo ter pregnala in uničila fašiste so se pa ti Yugo partizanski skrivači naenkrat pomešali med njih ter prilezli iz gozdnih skrivališč ter podzemnih pečin kjer so se skrivali.
  Državljani pri nas Slovenci so seveda vse to vedeli zato so jih ti skrivaški fašistični komunajzerski partizani masovno pobijali oziroma pobili vse kateri bi lahko izdali resnico o njih.
  Za vse to obstaja bilijon dokazov ti osmojeni kreteni skoraj vsi potomci še pa vedno bluzijo po svoje kajti vse to so jim nakladali njihovi komunistični starši pa dedki in tako naprej sami pa od zgodovine nimajo blage veze.
  Ravno včeraj sem gledal neke video posnetke kjer so v ZDA takrat hoteli sami Srbi pospraviti diktatorja “tita” video pa je posnel nek Srb kateri je bil zaradi tega aretiran in je preživel 7 let v najbolj zloglasnem zaporu v ZDA potem so ga pa za neko uslugo pogojno izpustili čeprav je sprva dobil 100.let zapora.
  Očitno so Američani sprevideli resnico o diktatorju in jim je pozneje bilo žal,da je FBI posredoval ter diktator “tito”ni bil ubit,ker si je sposodil grmade denarja katerega nikoli ni vrnil.
  —————————————————————————————-
  Vsakemu lev.kom.čef.musl.se poščij.v ust.in na glav.
  DR.Vsevidni Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Olga101

  Na POP se agitrpovoci “zgražajo”, češ da Evropa gleda stran, ko umirajo “prebežniki” na poti v Evropo!?? Krivec za smrti teh ljudi ni “Evropa”, ampak Macron, Merkla, Fajonka in ostali levičarski placanci s plačilne liste nacističnega zločinca Sorosa, ki jih uvažajo!

  • xtc

   Glej stvari grejo počasi tja kamor pač morajo.
   V Nemčiji vdse bolj rasejo napetosti znanec mi je povedal,da sicer Nemci skrivajo vendar naj bi v dveh Nemških krajih,kjer sta se dva drla h klanjanju baje trajno počakala na minaretu,že čez par džamij pa so jim nagnali pujse,vse več Nemcev zahteva izgon ilegalcev,večine Arabcev in Turkov ter popečenih,sod se polni z neverjetno hitrostjo enako Danska in Švedska.
   Ko bo prva ladija švercerjev in trgovcev z ljudi z vsem tovorom in posadko izginila v globine Sredozemlja bo zadeva hitro presahnila,če ne pa po drugi do tega pa ni več daleč.
   Ker AfD rase eksponentno po priljubljenosti,je ne morejo več ustaviti.
   Tudi streljanje v Halleju postaja vse bolj čudno,neuradno curlja ,da bi naj bil “neonacist” v bistvu agent obveščevalne službe,zadevo bi radi podtaknili AfD zaradi prepovedi,po drugih govoricah pa naj bi šlo za ultralevičarja preoblečenega v neonacista.
   Zanimivo bo videti tele zadeve.
   Baje pa ,da vse več ljudi zahteva glave teh švercerskih posadk iz švercerskih ladij.

  • rubec

   Tudi afrika gleda stran, ko zaradi njih umirajo evropejci. Ko pa se na pop tv pojavi darja vilma kremenček pa stran gledata kar oba kontinenta.

  • JANEZ GUS

   Vsakemu takemu ciganu je treba na meji vse pobrat,denar,kartice,telefone ,zlatnino,dobro zmasirat ,preslikat,popisat in nagnat nazaj.Ob ponovni vrnitvi bo vstreljen na licu mesta.in s kopačem zasut zaradi nevarnosti širjenja bolezni.

 • Gašper Rozenstein

  https://www.youtube.com/watch?v=I8BloWZA9_c

  Ni ga čez Serpentinška, sem bil tam, smo se od srca smejali

 • Aresnica

  Sam vprašam – ali je bilo na shodu rdečih levičarjev (plačana golazen) tudi več kot 5000 ljudi?
  ______________
  Lep pozdrav

 • freedomfighter

  Dober marketinski trik…spominja na promocijo hollywoodskih filmov…me zanima kaksna bo kvaliteta filma

 • freedomfighter

  Dober promocijski trik.

 • bubamara

  In? Kdo je tokrat zmagal? Švabi ali ta rdeči. Pr športu ni bil nič omenjen rezultat.

 • Olga101

  Zahtevamo:

  1. Državni udar ter javno obešanje Šarca in Kučana na ljubljanskem gradu.
  2. Preoblikovanje ustavne ureditve iz republike v monarhijo ter kronanje Janeza Janše za kralja Janeza I.
  3. Prepoved vseh medijev razen Nove24 in Demokracije.

 • karlina

  ZA POSRAT IN POKOZLAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Black_hawk

  Slovenija najbolj prosovjetska republika znotraj EU. sovjetska zveza pa je bila tisočkrat hujša od nacistične Nemčije. Se mi tega zavedamo?

 • hojladri

  Mater jest sem pa mislu da je to pustni karneval čeprav se mi je zdelo da je mal prezgodaj saj je Februar še daleč!!!

  • McBobo

   Kaj pa je to par mesecev gori ali doli. Saj ww2 je že skoraj 100 let konec, pa gošarji še kar ven lezejo iz goše.

 • Celcar Mojca

  Sramota, da ti starci skušajo oprati možgane mladim …
  In mladi: a sploh imate možgane, da tako nasedate?

 • JANEZ GUS

  Kdaj bomo dočakali celovečirec –Vrnitev in poboj slovenske vojske titovim zločincem-čas bi že bil po 30 letih kao demokracije.To naj posname kakšni polski režiser.Denarja je dovolj.Plačala bo ZZB.Z MILO AKI SILO.

 • Celcar Mojca

  Grozno!!!

 • NoName

  Kot vidite, nismo se še rešili rdečih, svoje brezglavo bežanje pred nemško armado slavijo kot zmago nad fašizmom hahaha

 • NoName

  V kolikor komunistov sploh ne bi bilo bi tudi Jugoslavija bila razvitejša in mogoče še danes živa.
  Komunisti so zjebali tako državo kakor vse ljudi pa še danes to počnejo, ker so njihove lovke povsod, saj se množijo kot podgane.

  • Lustrator

   Drži. A menim, da bi tudi nekomunistična Jugoslavija prej ali slej razpadla – ne zaradi gospodarskih razlogov, ampak ker smo si narodi v njej enostavno prerazlični.

 • Peter Korosec

  Tolko o tem da GLEDAMO V PRIHODNOST.

  Zanimiva metoda gledanja v prihodnost s tem, da si na novo izmisljas neke mite?

  Ko kosti pomorjenih gledajo iz zemlje, jih zakrijajo, ces da je treba gledat napre, ne nazajj.
  Ko pa gre za fopanje s nekimi komunisticnimi miti, pa ….

 • svatne

  Natančno po svetopisemskem “pripraviti pot”!

 • Solo

  Zadnji odstavek članka je popolnoma deplasiran. Samo ignorantski idioti, ki nimajo pojma o zgodovini, lahko slavijo debilne in manipulatorske hollywoodske filme ter poraz Hitlerja.

  Hitlerjeva Nemčija je bila zadnji branik zahodne civilizacije in bele rase pred terorjem zio-boljševističnih klavcev. Po porazu Hitlerja in zmagi (((zaveznikov))) pa je celotno vzhodno Evropo in Jugoslavijo (s Slovenijo vred) okupiral genocidni totalitarni komunizem, ki je dolgih 45 let tlačil, teoriziral, ropal in iztrebljal bele Evropejce (preko 66 milijonov Rusov je umrlo pošastne smrti v komunističnih gulagiih, pa preko 100 milijonov v preostali Evropi in drugod po svetu). medtem ko je zahodni del Evrope in celotni Zahod preplavil nič manj uničujoči kulturni marksizem, ki je Zahodnjakom vsilil pogubne ideologije in prakse kot so n.pr. globalizem, mehki socializem, egalitarizem, liberalizem, feminizem, LGBT, antidružinska politika, abortus, teorija spolov, dekadenca, množična uporaba drog, pornografija, razpad tradicije in družinskih vrednot, brezglavi konzumerizem in potrošnitvo, zadolževanje in hlapčevanje banksterjem, itd. itd… da o multikulturnosti, belem genocidu in odprtih mejah za masovno priseljevanje negro-arabsko-aziatskio-islamskih tujcev ne izgubljam besed.

  Evo, to je ta famozna dediščina Hitlerjevega poraza in zavezniške zmage, ki jo zmanipulirani in nepoučeni desničarji (skupaj z levičarji!!!) tako častite – Evropa in Zahodna civilizacija sta danes pred totalnim propadom, naše države, podeželje, mesta in ulice pa preplavljene s črnci, islamskimi teorristi, morilci, posiljevalci, pedri, feministkami, komunisti in partizanskimi maškarami, ker so vaši čudoviti (((zavezniki))) poteptali Nemčijo in z njo celotni civilizirani beli svet. Ko slavite poraz Hitlerja, dejansko slavite svoje lastno iztrebljenje. Ni bila poražena le Nemčija, poražena je bila celotna Zahodna civilizacija in z njo bela rasa.

  Je to za vas zmaga? Je to nekaj, kar je vredno slaviti?
  Je mar Hitlerjeva vojska zverinsko pobila preko 100.000 golorokih neoboroženih Slovencev in jih pometala v jame, ali pa so to naredili komunistični klavci, ki nam (preoblečeni v demokrate) še danes vladajo?

  Pa še to – glede Hitlerja in nacistične Nemčije ste “desničarji” v popolnem sozvočju s komunisti. Že to bi vam moralo prižgati vse zvonce za alarm. Naj bo tole za vas dobronameren namig za prihodnje – kadarkoli se glede nekega ideološkega vprašanja ali razlage zgodovine znajdete na isti strani kot notorično manipulatorski in dokazano lažnivi komunisti, je nekaj hudo narobe. In je hkrati znamenje, da vaše poznavanje in razumevanje zgodovine potrebuje zelo konkretno revizijo.

 • Hribouc

  Hudičev kretenizem NOB OF Revolucije ne pozna meja; vse do Hudičevega Pekla!

 • mginko

  Pogrebci slovenskih drugorazrednih državljanov iz “prvorazrednega komunističnega onstranstva”.
  Lahko je bluzit na račun drugorazrednih revežev iz korita pokojnin.

 • Kapodistrias

  Z eno besedo: bedno!!!

 • Novakec1

  A so imel ozvočenje?

 • radames

  Kakšen partizanski primitivizem! Kakšno razsajanje ljudi, ki podpirajo najhujše zločince in najhujše zlo v slovenski zgodovini!

 • radames

  Poljaki so naredili film Katyn. Slovenci pa….?
  To slovenske filmarje še čaka!