fbpx

Dvoličnost, ki ji ni para! Tudi Židanova kandidatka za pravosodno ministrico Andreja Katič ostro obsoja “štajersko paravojsko”, hkrati pa pozira ob do zob oboroženih partizanih!

Pravosodna ministrica in članica SD Andreja Katič v spremstvu paravojaških enot s katerimi v SD nimajo težav (vir: twitter)

V SD so preko socialnega omrežja Twitter “ostro obsodili” ustanavljanje paravojaških formacij ter jih označili kot “nedopustne oblike delovanja”. Težava je, da pri SD niso imeli nobenih težav s paravojaškimi enotami, ko so se zablodeli jugonostalgiki oblačili v partizane in se v javnosti potikali in slikali z orožjem v roki.

Zadnje dni javnost burijo napovedi Andreja Šiška o ustanovitvi paravojaških enot. Policija je že posredovala in sprožila preiskavo. Oglasili pa so se tudi v SD, kjer do sedaj pri podpori partizanskim paravojaškim enotam v samostojni Sloveniji niso imeli nobenih zadržkov.

Tako so na socialnem omrežju Twitter zapisali, da od pristojnih organov pričakujejo, da “takšne oblike združevanja, ki so za demokratično Republiko Slovenijo škodljive in nevarne, obravnavajo z ničelno toleranco”. Nadvse lepo od SD, da so se spomnili, da smo v demokratični Sloveniji in ne komunistični Jugoslaviji. Namreč, vse od nastanka samostojne slovenske države niso imeli nobenih zadržkov pri poplesovanju po gozdovih, oblečeni v partizane in s strelnim orožjem v roki.

(Vir: Twitter)

Še več, tudi njihova članica in zdaj nekdanja ministrica za obrambo Andreja Katič se je rade volje pojavljala v družbi teh paravojaških enot in se z njimi fotografirala in pogovarjala. Pravila morajo biti enaka za vse. Če so Šiško in njegova paravojaška enota tisti, ki ogrožajo demokratično Slovenijo, enako velja tudi za ljudi, ki se oblačijo v partizanske uniforme, hodijo naokoli s strelnim orožjem ter poveličujejo zločine jugo-komunistične diktature.

Kaže, da so za SD paravojaške enote problematične samo, če niso partizanske. (Vir: Twitter)

 

(Vir: Twitter)

Enakega mnenja so bili tudi uporabniki družabnih omrežij, ki so izpostavili dvojna merila v SD. V stranki se na kritiko niso odzvali. Nedavno odkritje oboroženih paravojaških enot sredi štajerskih gozdov je veliko bolj prozorno, kot to želijo prikazati osrednji mediji. Megla “vzpona nacizma”, s katero želijo nadomestiti diletantsko sestavljanje vlade in omiliti razburjenje gospodarstvenikov zaradi napovedanih višjih davkov v novi sestavi vlade, po zaslugi materialnih video dokazov tako ne bo dosegla svojega učinka. Dokopali smo se namreč do posnetka, ki dokazuje, da za Šiškom stoji zveza borcev.

Sodnica Vesna Pavlič Pivk paradira v titovki. (Vir: Twitter)

 

Ivan Šokić