Dvoličnost podpornikov migrantov: Poglajen po eni strani zbira denar za migrantske otroke, hkrati slavi tiste, ki so v Sloveniji nagnali otroke v otroška koncentracijska taborišča

Jure Poglajen, Delova osebnost leta 2015 (foto: sta)

Dobrodelnost in sočutnost do tistih, ki potrebujejo pomoč, je lepa vrlina in ko človek izgubi čut do sočloveka, začne hoditi po nevarni poti sebičnosti. Dobrodošle so humanitarne akcije, ki ozaveščajo ljudi, da nismo edini, ki nas pestijo težave in vsakodnevne borbe. Oglaševati morije, ki so se dogajale v času druge svetovne vojne na slovenskih tleh, kjer so bili med žrtvami tudi otroci in ženske, medtem pa pomagati migrantom in zbirati pomoč zanje, “ker v Evropi ne živijo v dobrih okoliščinah”, je dvolično. V prvem migrantskem valu je iz Slovenije na grški otok Lezbos na pobudo Jureta Poglajena prišlo dve in pol toni pomoči za migrante, pozneje ne več toliko, saj, kot pravi, se je javno mnenje spremenilo. Medtem pa mnogo slovenskih družin ure čaka v vrsti Rdečega križa za paket testenin in riža.

Jure Poglajen je vidni podpornik migrantov, ki se jezi, ko jih tako imenujemo, sam jim namreč pravi begunci – vemo pa, da se begunci zatečejo v prvo varno državo in da so pri nas torej ekonomski migranti, ki iščejo boljše življenje. Ustanovil je kampanjo Otrokom sveta, s katero zbira denar za migrante na grškem otoku Lezbos. Skupaj z ekipo prostovoljcev je s pomočjo iz Slovenije poskrbel, da so migranti dobili obrok hrane. Najel pa je tudi avtobus, s katerim je migrantom prihranil 65 kilometrov hoje, ki bi jo potrebovali do azilnega doma. S humanitarno akcijo zbira denar za vozičke za migrantske mame, ki imajo veliko otrok; ti, mimogrede, niso niti krivi niti dolžni, a bodo vzgojeni v družinah z islamskimi vrednotami, ki podpirajo šeriatsko pravo. Medtem ko podpira takšno pomoč, bi pričakovali, da bi podpiral tudi pravice za slovenske otroke, pa tudi če iz časa druge svetovne vojne, ko so zaradi komunistov umirali od lakote. A nasprotno, na Twitterju je namreč objavil znak Osvobodilne fronte in pozval Slovenke in Slovence, naj izobesimo zastave – pri čemer so tvorci OF med drugimi nagnali tudi nedolžne otroke v otroška koncentracijska taborišča, kot je bil ormoški grad.

Partizani so ustanovili otroško koncentracijsko taborišče, kjer so otroci umirali od lahkote
Med 12. avgustom in 22. septembrom 1945 je tam umrlo 39 otrok. “Partizani so po 9. maju 1945 ustanovili tudi otroško koncentracijsko taborišče. 15. avgusta 1945 so partizani iz koncentracijskega taborišča Kidričevo materam pobrali 350 otrok, starih do deset let, in jih odpeljali v pripravljeno koncentracijsko taborišče za otroke v grad Ormož. Naredili so to iz straha pred mednarodnim Rdečim križem. V enem mesecu je v tem gradu v Ormožu umrlo 39 otrok, starih do 5 let. Umrli so zaradi lakote. Otrok, žrtev iz taborišča v Ormožu, je bilo okrog 350, nekateri viri pravijo, da še več. Za naslednjih 39 obstajajo mrliški listi, drugi so zakopani po okoliških gozdovih,” je zapisala Alenka Gortan.

Foto: Twitter

Retvital je tudi objavo Dela, slika se sicer nanaša na zdravstvo, saj je tudi Jure Poglajen zobozdravnik, a opis je vselej na mestu. “Dobro je poznati zgodovino. Ne samo medicinsko, tudi drugo. Le tako se človek morda lahko izogne nekdanjim zablodam.” Morda je Poglajen zgornji tvit o OF objavil iz nevednosti in nepoznavanja zgodovine, a vseeno se je o takšnih stvareh dobro informirati, ne pa le objavljati, da dobiš podporo, kot jo je on od Dominike Švarc Pipan, Vida Valiča, Igorja Šoltesa in drugih.

 

Foto: Twitter

Poglajen je retvital tudi objavo: “… novice, ki zanikajo ksenofobne interpretacije, da so begunci breme države gostiteljice. Niso. Samo priložnost jim je treba dati.” A veliko priložnost so jim dali v Nemčiji, na Švedskem in drugod po Evropi, kjer se zdaj borijo z izgredi, ki jih povzročajo migranti, in z njihovo neintegriranostjo, saj je večina migrantskih žensk doma, ne zanima jih zaposlitev. Poleg tega se ne zmenijo za sprejetje naše kulture, ampak nam želijo vsiliti svojo. Spomnimo, da so v Belgiji ustanovili stranko ISLAM, katere namen je zamenjati vse civilne in kazenske zakonike s šeriatskim pravom.

A. G.

 • Morala

  Dvoličnost je še ena slaba lastnost ljudi! Naj mu nekdo pojasni kaj je begunec in kaj je migrant!!!

  • stajerc5

   Pa ne no! Se predobro pozna razliko, kot pozna tudi razliko v “pomoci” migrantom in ostalo razliko, ki gre v njegov zep!!!
   Baraba pokvarjena!

  • FUCK COMMUNISM

   Debil ne bo poslusal…

  • Slovenec 33

   Ne moreš pričakovati, da bo topoumni produkt usmerjenega izobraževanja dojel pomen posameznih pojmov.
   Poleg tega pa za Slovenijo to niso ne begunci, ne migranti ampak novi okupatorji, ki jih slovenski okupatorji in veleizadajalci vabijo k nam, jih finančno podpirajo, da bi lahko nadaljevali okupacijo slovenskih dežel.
   Ker je za te podleže domoljubje nedoumljiv pojem, imamo tako kaotično situacijo, v kateri vojska ne more braniti države, ker jo je največji veleizdajalec slovesnkega naroda v tem tisočletju ob pomoči okupatorsko izdajalske vlade onesposobil, da ne more obraniti meja pred temi hordami opičjakov.
   Ko naprimer pride človek do znaka “prepovedan prehod” – s obrne.
   Ko pride žival do takega znaka – gre naprej.
   Vam prepuščam presojo – koliko so ti opičjaki ljudje?

 • if

  Poglajen, za 27. aprila, za Dan upora proti okuaptorju, ste pozvivali k izobešanjeu zastav!
  __________
  Slovenskih zastav!?
  Dan upora proti okupatorju je slovenski zastavi sovražna vsebina!
  __________
  Komunistični nazor, ki mu Poglajen izobešate zastavo, je bil 27. aprila 1941 del nacifašistične sprege, ki je vzajemno razbijala Evropo in 6. aprila napadla KJU in v njo vključeno Slovenijo.
  6. aprila in 27. aprila 1941 so bili slovenski in vsi Titovi komunisti okupatorji slovenskega naorda!
  Tisti čas sta bila Kardelj in Tito člana Kominterne, njen šef Stalin je bil Hotlerjev zaveznik, zato sta bila zavezbnika tudi Kardelj in Tito!

  Tako je bilo 1. maja 1941, ko je Hitlerjev in Titov Stalin gostil naciste na Rdečem trgu v Moskvi!
  https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8

  Tako je bilo tudi 13. maja 1941, 35 dni po napadu Stalinovih in Titovih zaveznikov nacistov na KJU. Tega dne so jugo-slo komunisti osebno preko Tita poročali Hitlerjevemu Stalinu: “Odzvali se bomo v slučaju, če boste napadeni.”

  • Slovenec 33

   Miislim, da si dobro zastavil, ampak nimaš pravih meril.
   Dan začetka upora proti okupatorju je bil 27. junij 1991 in ta boj še ni končan!
   Vsi dogodki prej so pomenili le nove in nove okupacije

   Slovenija je še vedno okupirana država, ki jo vodijo okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda.
   Pri teh podlostih jih podpirajo ali genetsko deformirani potomci verskih blaznežev, ki so izvajali genocid nad slovenskimi rodoljubi in pri tem napolnili nad 600 morišč po slovenskih deželah ali pa topoumni produkti usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma, ki imajo pike na nivoju številke čevljev.

   • piko8

    Kolovodja okupacije Slovenije je murglska POGANA milan kuçan !!

 • Slovenec 33

  Tale Poglajen je po priimku eden od veleizdajalcev slovenskega naroda, ker z vabljenjem novih okupatorjev v slovenske dežele preprečuje končanje okupacije slovenskih dežel s strani okupatorjev, ki so pričeli z okupacijo slovenskih dežel 1. 12. 1918 in je še ni konec.

  On in njemu podobni so podleži brez primere, golazen z drugim izrazom in še bi se našli izrazi, ki jih delno opisujejo, za njihova dejanja pa ni opravičila..

  • pajot

   golazen,nedvomno dober izraz

 • Valter BraniSlav

  Poglajen naj kar da muslijem sanso. Pri sebi doma.
  Tile “humanisti” ki muslije podtikajo drugim mi gredo na bruhanje.

 • Ivan Tomaslavic

  Zasebne finance
  Pozdravljeni vsi. Lahko vam pomagam pri financiranju,
  Če vas zanima, prosimo, odgovorite za več podrobnosti.
  prosim kontaktirajte me po: mail: [email protected]
  whatsapp: +33756850359
  viber: +22995608568

  • wert

   Kar tule na portalu pusti, kar imaš preveč.
   Srečno!

 • Ivan Tomaslavic

  Hello,
  We give loans to individuals and businesses.
  The interest rate will be 3% per year. The repayment term will be 1-30 years.
  We have investors who are interested in financing projects
  large volume and we give loans with upfront fees.
  please contact me by Email: [email protected]
  viber: +22995608568
  whatsapp: +33756850359

  • wert

   Kar tule na portalu pusti, kar imaš preveč..
   Srečno!

 • Olga_10

  Komunizem=Islamizem! Zločinski totalitarni ideologiji! Za obe je značilno kršenje človekovih pravic in za obema ostajajo trupla!

  • Slovenec 33

   Obe religiji propagirata fevdalizem
   Kuba – dinastija Castro
   S. Koreja – dinastija Kim
   Rusija – Dinastija Putin
   Kitajska Dinastija Jinping
   S Arabija – Saud
   in tako dalje, in vsi so prišli na oblast preko milijonov trupel.

 • Olga_10

  Zakaj tovariši ne da svojega denarja za “uboge” nezakonite migrante, saj so ga dovolj pokradli!

 • Adolf Hitler

  Tle bo samo ena izobesena in to bo sikira v tvojo betico proklet ŽidovskiTIFUS izdajalec ljuctva mrš smrad

 • xtc

  Še eden levi psihopat,ki ga je treba hospiitalizirati.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!