fbpx

Džamija oziroma “najpomembnejša kulturna pridobitev v Ljubljani”, kot pravi Janković, odpira svoja vrata: S finančno pomočjo Katarja, enega glavnih financerjev terorizma

Nedžad Grabus, Zoran Janković (Foto: Twitter)

Medtem ko po svetu gorijo krščanske cerkve, se ponosno postavljajo nove džamije. Islamski verski in kulturni center oziroma džamija na Parmovi ulici v Ljubljani je včeraj prejela uporabno dovoljenje, je potrdil generalni tajnik Islamske skupnosti v RS Nevzet Porić. Trenutno so namreč še v fazi nabave opreme, molitve v džamiji pa bodo najverjetneje začeli izvajati po novem letu.

Kot pravi šerif slovenske prestolnice Zoran Janković, je to “najpomembnejša kulturna pridobitev za Slovenijo”. Slovesno odprtje načrtujejo po postnem mesecu prihodnje leto, ki ga bodo muslimani zaključili konec maja 2020, je povedal mufti Nedžad Grabus.

Gradnjo džamije so začeli leta 2015. Sprva so predvidevali, da bo gradnja stala 22 milijonov evrov; od tega je 15 milijonov prispeval Katar. Nato pa je zaradi pomanjkanja denarja gradnja zastala. Po letu in pol je uspela Islamska skupnost pridobiti še skoraj 11 milijonov evrov novih sredstev od Katarja. Grabus je še pojasnil, da so verniki v Sloveniji doslej prispevali skoraj štiri milijone, približno toliko tudi sorojaki Bošnjaki iz drugih držav.

Foto: STA

Lana Božič