[VIDEO] Še ena goreča krščanska cerkev! Krivec pa nihče drug kot skrivnostni “tujec”

Cerkev Sainte-Philomène v plamenih (Foto: Twitter)

Znašanje nad krščanskimi cerkvami se nadaljuje tudi po aprilskem požaru v katedrali Notre-Dame v Parizu in avgustovskem požaru v cerkvi v zahodnem delu Filadelfije v ZDA. V četrtek je namreč prišlo še do hudega požara v cerkvi v kanadskem kraju Mercier, ki leži jugozahodno od Montreala. Policija je osumljenca že aretirala, pri čemer podrobnosti dogodka še niso znane. Jasno je le, da je šlo za moškega, ki “ni domačin”.

Cerkev Sainte-Philomène v kanadski provinci Quebec, ki jo je v četrtek zajel požar, je bila po poročanju spletnega portala CBC zgrajena leta 1848 in je tokrat zagorela že tretjič. Prvič se je to zgodilo leta 1955, drugič pa leta 1975. Tokratni požar pa je bi še posebej pretresljiv, saj je bila v njem zgodovinska cerkev močno poškodovana.

Požar je izbruhnil ob 6.10 zjutraj. Bil je tako silovit, da so plameni v trenutku zajeli večji del stavbe, zaradi česar se je streha cerkve kmalu zrušila. Po doslej znanih informacijah se je ogenj širil iz zakristije. “Celotna zakristija in oltar sta popolnoma uničena,” je razsežnosti požara na kratko opisal Éric Steingue, vodja požarne varnosti v Mercieru. Domačim gasilcem so sicer pri gašenju pomagale tudi gasilske enote iz sedmih sosednjih občin. Po podatkih krajevnih gasilskih služb se dogodek že obravnava kot požig, razsežnost požara pa je jasno razvidna tudi iz različnih videoposnetkov na družbenih omrežjih.

Županja Merciera obžaluje požar in poudarja pomen cerkve za celotno skupnost
Mercier je bil, tako kot številna druga naselja v Qebecu, zgrajen prav okoli cerkve, zaradi česar ta velja za osrednjo stavbo tamkajšnje skupnosti, ki šteje več kot 13 tisoč oseb. “Za skupnost je to žalostno, saj je cerkev dejansko središče našega naselja,” se je na požar po ogledu kraja dogodka že odzvala županja Mercierja Lise Michaud. Pri tem je o požaru, ki je nadvse prizadel leta 1840 ustanovljeno župnijo, dodala: “To je naša zgodovina. To je naša dediščina.”

Lise Michaud (Foto: YouTube)

Osumljenec 49-letni moški
Po poročanju spletnega portala EN24 je v povezavi s požarom že prišlo do aretacije moškega, ki so ga izsledili na podlagi popisa, ki so ga gasilci napravili po požaru in je nakazoval na to, da do dogodka ni prišlo po naključju. Predstavnik za stike z javnostjo Vincent Lanctôt, je v povezavi z osumljencem povedal, da gre za 49-letnika, ki ni prebivalec Merciera. Ker podrobnosti dogodka še niso znane, lahko torej o natančnejši identiteti možnega storilca le ugibamo. Glede na to, da je kanadski premier Justin Trudeau izredno naklonjen prihodu migrantov, med katerimi so številne osebe sumljivega slovesa, ostro nastrojene proti krščanstvu, pa ne bi čudilo, če bi prav ena izmed teh tudi dejansko povzročila omenjeni požar.

Justin Trudeau (Foto: epa)

Rajko Golob

 • Slovenec

  Kar premieru na dom poslati vse migrante.

  • Povratnik

   To misliš da bi jih v Kamnik poslal. Ne se hecat. Koliko predsednikov lad bomo pa imeli čez 8 let.

 • Peter

  Trudo se opravičuje, ker se je enkrat pred 30 leti pobarval v zamorca.
  Upam, da bo zaradi tega zgubil volitve.
  Karma is a bitch, no.

  • samsara

   Plus z dodatkom/popravkom.
   Karma is a teacher.

 • Franc Šink

  V tem “sodobnem” svetu ni nobenih naključij več !!!

 • učko

  Jah, kar niso porušili in zažgali komunisti (gradove, cerkve, itd.), bojo sedaj “njihovi” 3x žgani, ki jih levuharji uvažajo z vseh koncev sveta in jim za ta dejanja, na plečih nas davkoplačevalcev, nudijo ugodno življenje in NEKAZNOVANO izživljanje nad “domačini”.

 • Clemen J.

  Seveda v islamo-levicarskih medijih o tem ne porocajo.

  • Ivan Ivanovič

   Malce posodobi svoja prepričanja o levici in desnici. Juncker, Merklova, Macron … so vsi desničarji, pa so vseeno fašiglobalisti. Delitev na levo in desno postaja nepomembna. Pomembna postaja delitev na globaliste in antiglobaliste. Globalisti so izdajalci svojih narodov, antiglobalisti so patrioti.

   • Novo Jutro

    In kakšna sodobna razlaga obstaja, da so ti trije fanatiki desničarji !?

   • antimur

    Kaj noriš, vsi globalisti gredo po poti imperializma in vsi so ateisti, ki sovražijo predvsem katolike, nikakor pa ne muslimanov, podporniki globalistov so vsi največji svetovni smrdljivci, od pedrov in lezbijk, kriminalcev, drogerašev, skkratka vsega nenormalnega, med njimi so komunisti, zapakirani v folijo antife, na žalost tudi izdajalci med največjimi katoliškimi dostojanstveniki. Ko se bo začelo, bo odprta široka fronta, v Sloveniji imamo na skrbi kučaniste in vse rdečezvezdaše, med katerimi je zbrana vsa ta zgoraj našteta golazen. Ko pa omenjaš Junckerja, Merkelco, Macrona, je pa enako kot v Sloveniji z izdajalsko NSi, Novačko, Toninom in ostalo bando.

 • Unikatna

  S tujo lastnino naj bi delali tako kot z svojo…ker ti svoje nimajo, je treba še tujo uničiti…

 • Ivan Ivanovič

  Papež se gotovo veseli. Skupaj s pedofilskimi satanisti, ki vodijo svet.

 • Inkvizitor levice

  Jaz bi te prasce zapečene, islamske gnide pokvarjene, na kup spravil in jih fukno v gorečo cerkev. Pol pa se naj derejo “Allahu akbar” iz goreče cerkve…ko bi počasi crkavali… Pič*** materino, kako me to razpizdi, ko musliči kao prihajajo na zahod za boljše življenje…pol pa mrzijo zahodno kulturo in nas ubijajo, na našem lastnem dvorišču. Ološ islamistični !!!

 • GverilaStyle

  halalim jim ga mami u čarapi

 • Mirko

  Da ne bo kak levak spet trdil, da se nova24tv spet zmišljuje, je tu link https://www.cbc.ca/news/canada/montreal/sainte-philom%C3%A8ne-church-fire-mercier-1.5289373

  • Inkvizitor levice

   Mislim, da mi desničarji, nikoli niti za hip, ne dvomimo, da si Nova24TV kaj izmišjluje. CBC je kanadska vodilna televizija…lastnik medija je kanadska vlada.

   • Povratnik

    Dobr, da ni lastnica naša vlada. Ker bi bil krivec Janez Janša.

   • Open mind

    Škoda, ni treba slediti vsem neumnostim, katere vam prodajajo.

 • dob

  Od tle je videt da gre za pokvarjen štekar v predsobi!

 • Povratnik

  Se politiki sploh zavedajo kako zlo delajo na svetu, ljudem, živalim in naravi.
  Politik je največje zlo planeta. Prav vsi politiki imate poškodovane možgane. Prav nobeden ni nič bolši. Vsi ste isto govno.

 • Šobar Davorin

  Vzrok požara v cerkvi Notre Dame še ni bil objavljen. Nje. Ampak so dopustili možnost de je prišlo do ognja pri varjenju. Pa naša soseda je skurila krompir na štedilniku. Pa se je ugotovilo de niso imeli begunci&migranti parkljev zraven.

 • cosmosjasnovidec

  Kakšen skrivnostni tujec kot,da vsak ne ve kdo dejansko je zapečenec muslimanski.
  Sedaj pa naj domačini zgrabijo tega pritegnjenega sluzastega zabiteža ter ga z opečeno muslimansko golaznijo zažgejo javno na garmadi kot so nekoč zažigali domnevne čarovnice.
  Že po njegovem ksihtu se vidi,da je psihopatski iztirjenec še bolj so pa iztirjeni tisti kateri ga volijo enako kot pri nas v Sloveniji.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Van Der Waals

  črnuhi komunisti islamisti zavezniki ki radi kradejo!

 • sodnikisozločinci

  Bil je Šved, sto procentno.

 • Rado

  ..ki ni prebivalec – domačin. Če pa bi bil, bi sigurno napisali točno kdo je, kaj je in vse podrobnosti, še številko čevljev in spodnjic.

 • JANEZ GUS

  Še ena,ki se je za levičarje sama zakurila.

 • Marija

  Krščanske cerkve se požigajo gradijo se džamije.Le kaj to pomeni?

 • Andrej

  Ker pri Notre-Dame “niso našli” pravega krivca je Islam dobil krila. Šlo bo kot po tekočem traku.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!