Ekipi Nove24TV in Demokracije pomagata v Mozirju

Vsaka roka in vsaka pomoč šteje (foto: Nova24TV)

Čisto vsaka pomoč šteje in obljuba dela dolg. Direktor medijske hiše Nova24TV je obljubil pomoč ljudem v stiski, tako je ekipa Nove24TV danes že na terenu v Mozirju, kjer skupaj z ekipo iz Demokracije pomagajo odstranjevati posledice poplav. Za razliko od 8. marec in njihovih fantomskih akcij, ki jih nihče ni videl, pa smo se tudi slikali in upam, da še koga spodbudili k pomoči.

“Ljudje nam pomagajo, da lahko normalno delamo. Prav je, da tudi mi pomagamo ljudem v stiski,” je pomoč obljubil direktor medijske hiše Nova24TV Boris Tomašič, ki je napovedal, da se bodo vsi zaposleni na Nova24TV in Demokraciji odpovedali delu plače za pomoč ljudem na prizadetih območjih. Danes sta naši ekipi v Mozirju, kjer so naši fantje in dekleta poprijeli za delo.

Del našega uredništva je na terenu #Mozirje, kjer skupaj s kolegi iz  @Nova24TV odpravljamo posledice #poplave. Majhen korak za človeka, velik korak za skupnost, če parafraziramo N. Armstronga.”, so zapisali iz uredništva Demokracije na Twitterju, kjer so delili nekaj fotografij iz poškodovanega območja.

Za razliko od Inštituta 8. marec, ki je na družbenih omrežjih izredno aktiven in ves čas objavlja, mi lastnih objav nimamo. Tokrat, ko bi zagrete kvazijunakinje lahko z objavami spodbudile še več ljudi k prostovoljstvu, objavljajo le zapise in govorijo o prostovoljstvu, nikjer pa ni zaslediti Nike Kovač z lopato, zakaj – nihče ne ve.

Prav je, da se solidarnost širi in spodbuja, zato bomo nekaj fotografij le objavili. “V nesreči spoznaš prijatelje, pravijo,” in če kaj, držimo z ljudmi.

Naši zaposleni pomagajo na terenu v Mozirju. (Foto: Nova24TV)

Vremenska ujma je prizadela ogromno ljudi, mnogi so izgubili dom, nekateri celo življenje. Materialna škoda je ogromna in se bo merila v milijardah. Ker je tudi projekt Nove24TV zrasel na solidarnosti, solidarnost zvestih bralcev in gledalcev pa nam je omogočala preživetje in delovanje v času nenaklonjenih razmer Golobove vlade, bomo tudi mi pomagali po svojih najboljših močeh.

Direktor Nove24TV je ob tem že sporočil, da se bodo vsi zaposleni odpovedali dnevnemu plačilu, izkupiček pa nakazali Karitasu. Prav tako se bodo zaposleni po službi prostovoljno vključili na teren, kjer potrebujejo pridne roke za sanacijo prizadetih območij.

Tanja Brkić