fbpx

[Ekskluzivno] Dolenjski lovci dobili obvestilo policije: Bodite pozorni na skupino migrantov!

Ilegalni migrant, ki ga je ujela lovska kamera na krmišču za divjad.

Lovci dolenjskih lovskih družin so dobili obvestilo grosupeljske policije, naj bodo pozorni na skupino migrantov, ki se lahko zadržuje na njihovem območju.

Da migranti povsem neovirano in v večjem številu prosto ter nezakonito hodijo po slovenskih vaseh in gozdovih, smo že večkrat poročali. Lovci in planinci so v gozdovih večkrat našli opuščene migrantske tabore, migranti so celo vdirali v koče in jih povsem uničili.

Če so sprva opažali migrante le na območjih v bližini hrvaške meje – na Primorskem, Notranjskem, Kočevskem in v Beli krajini, policija tokrat išče migrante na območju med Grosupljem in Ivančno Gorico, morda tudi širše. Omenjena informacija dokazuje, kako neovirano hodijo ilegalni migranti po slovenskem ozemlju, zadeva se celo stopnjuje, saj migrantskega vala slovenski varnostni sistem ne uspe zaustaviti. Kdo ima škarje in platno pri tem, je znano.

Primer vandalizirane lovske koče.

Tokrat so obvestilo grosupeljske policijske postaje, naj bodo pozorni na skupino migrantov, dobili lovci dolenjskih lovskih družin. Kot kaže, ima policija informacije o pobegli skupini ilegalcev, ki se jim izmika in se skriva po dolenjskih gozdovih.

V preteklosti se je že zgodilo, da so lovske kamere na stečinah in krmiščih ujele skupine migrantov. Zgodilo se je tudi, da so ilegalce prestregli med samim lovom. Na Hrvaškem je prišlo celo do tragičnega primera, ko je lovec ustrelil migranta, ki je nezakonito prečkal mejo z Bosno in Hercegovino.

Peter Truden