[Ekskluzivno] Islamski kapital preplavlja Slovenijo

Janez Škrabec in Karl Erjavec (Foto: STA)

Javno dostopni podatki razkrivajo, da se v Sloveniji dogaja pravi razcvet iranskega kapitala. Samo v prvih treh mesecih letošnjega leta so bila v Sloveniji odprta štiri podjetja, ki so ustanovljena z iranskim kapitalom. V letu 2017 je iranski kapital v Sloveniji odprl 14 podjetij, kar pet jih je na istem naslovu, kot je razvidno iz tabele, ki na naslednjih straneh prinaša natančne podatke, kje v Sloveniji rastejo iranska podjetja, kdo so ustanovitelji, kdo lastniki in kdo zastopniki teh podjetij.

Parlamentarna preiskovalna komisija, ki je odkrila, da je bila v največji slovenski državni banki v času vladavine Boruta Pahorja (SD) v koaliciji z “novo stranko” Zares Gregorja Golobiča, LDS s Katarino Kresal kot novim obrazom in stranko Karla Erjavca DeSUS oprana več kot milijarda iranskega denarja, končuje z delom. Zdaj je že jasno, da je denar večinoma prihajal iz Export Development Bank of Iran, za katero so na mednarodnem trgu veljali omejevalni ukrepi zaradi domnev, da je bila banka povezana z domnevnimi iranskimi programi za širjenje orožja, povezana naj bi bila tudi s plačili, povezanimi z orožjem za množično uničevanje, hkrati pa naj bi bila tista, ki zagotavlja finančne storitve ter spodbuja stalne dejavnosti preskrbovanja navideznih podjetij, povezanih s subjekti v okviru iranskega obrambnega ministrstva.

Pet iranskih podjetij Pod hribom
Tudi pri podjetjih, ki jih Iranci danes ustanavljajo v Sloveniji, najdemo povezavo z državno NLB. Kar pet iranskih podjetij ima sedež na naslovu Pod hribom 55 pod ljubljanskim Rožnikom na obrobju stanovanjske soseske Šiška. Zemljiška knjiga razkriva, da je lastnik nepremičnine na naslovu Pod hribom 55 podjetje Energoplan, znano po projektu gradnje (nikoli dokončanih) Stožic, kjer so z Mestno občino Ljubljana (MOL) sodelovali v okviru javno-zasebnega partnerstva in končali v prisilni poravnavi, kot je pred dnevi pred prej omenjeno preiskovalno komisijo o bankah dejal nekdanji direktor Energoplana Zlatko Sraka.

Pod hribom 55.

Nepremičnina na naslovu Pod hribom 55 ima pestro zgodovino, priča zemljiška knjiga. 3. marca 2010 je bila obremenjena z desetimi milijoni evrov hipoteke. Na nepremičnino jo je vpisala NLB. Okrajno sodišče v Ljubljani je decembra 2013 dovolilo zaznambo izvršbe v skupni vrednosti več kot 11,5 milijona evrov s pripadki. Novembra 2016 je bila pri hipoteki zabeležena sprememba, in sicer izbris 11,5-milijonske izvršbe. 3. marca 2011 je bila na naslovu Pod hribom 55 vpisana hipoteka NKBM v višini treh milijonov evrov. Še vedno sta vpisani tudi hipoteki, težki 144 tisoč evrov, Deželne banke Slovenije, in 18 tisočakov celjskega podjetja za najem in prodajo kontejnerjev A1 Containter, od marca 2015 pa je vpisana še hipoteka za zavarovanje terjatve družbe Iskra Impuls iz Kranja. Zanimivo je, da ima le 200 metrov od naslova Pod Hribom 55 sedež podjetje Riko, ki ga vodi Janez Škrabec, član upravnega odbora Foruma 21 (predsednik katerega je še vedno Milan Kučan). Škrabec je Pahorju, ki je bil v času iranskega pranja denarja v NLB predsednik vlade – pred poslanskimi preiskovalci pa je dejal, da je bil problem meje s Hrvaško zanj tako pereč, da Sovinih poročil z opozorili o sumih pranja iranskega denarja za potrebe financiranja mednarodnega terorizma pač niti ni prebral –, pomagal v kampanji za lanske predsedniške volitve, ko mu je na domačiji v Hrovači organiziral predvolilno srečanje. Poročilo o financiranju lanskoletnih kampanj predsedniških kandidatov je razkrilo tudi, da je Škrabec Pahorjevo predvolilno kampanjo tudi finančno podprl. Škrabec je sicer odkrit podpornik sodelovanja z Iranom, oktobra 2016 pa je v medijih celo napadel zadržanost bank, da bi posojale denar za njegove iranske posle. In če Riko ni mogel v Iran, je pač Iran prišel v Ljubljano.

Na hišni številki Pod hribom 55 od lani deluje pet iranskih podjetij. Le 200 metrov stran je sedež Škrabčevega Rika.

Dve slovenski imeni povezujeta številne
Vseh pet iranskih podjetij, ki delujejo na naslovu Pod hribom 55, je bilo ustanovljenih julija in avgusta lani. Čeprav gre za precej različne dejavnosti (dve sta registrirani za posredništvo pri prodaji živil, pijač in tobačnih izdelkov, po eno pa s proizvodnjo pip in ventilov, trgovino na debelo s farmacevtskimi izdelki ter medicinskimi potrebščinami ter materiali, peta pa je turistična agencija), vse povezuje tudi eno slovensko ime. Pri vseh se, večinoma za krajše obdobje, kot zastopnik pojavlja Pavel Furlan. Poleg Furlana se pri treh iranskih podjetjih v Sloveniji pojavlja tudi ime Andreja Hočevar. V vseh treh primerih gre za letos ustanovljena podjetja, Hočevarjeva pa nastopa kot direktorica. Tretje ime, ki se pojavi pri štirih lani ali letos v Sloveniji ustanovljenih podjetjih, pa je Dieter Christian Rischawy. Tudi on v podjetjih nastopa kot direktor.

Iransko davčno svetovanje
In s čim se Iranci ukvarjajo v Sloveniji v komaj ustanovljenih podjetjih oziroma s čim se nameravajo ukvarjati? S perzijskimi preprogami le redki. Z eno od trgovin na drobno v nespecializiranih prodajalnah, pretežno z živili, je po podatkih baze protikorupcijske komisije Erar sodelovalo tudi ustavno sodišče, ki je za tisoč evrov opravilo nakup pri družbi Pars Caspic, ki deluje na Gornjem trgu 12 v Ljubljani. Decembra 2016 so pri njih očitno kupili perzijsko preprogo. Sicer pa se Iranci v Sloveniji ukvarjajo s posredništvom v prometu z nepremičninami, oddajanjem in obratovanjem lastnih in najetih nepremičnin, letos so odprli zobozdravstveno in zdravstveno dejavnost ter trgovanje s farmacevtskimi izdelki in medicinskimi potrebščinami ter materiali. Najbolj nenavadno, vsaj če še velja, da je treba za izvajanje dejavnosti poznati slovensko zakonodajo, pa je brez dvoma podjetje Hesta s Slovenske ceste v Ljubljani, ustanovljeno novembra lani. Dejavnosti, ki so jih registrirali, so računovodske, knjigovodske in revizijske dejavnosti ter davčno svetovanje.

Škrabec Erjavčeva denarnica?

Interesno-politično združenje Janez Škrabec-Karel Erjavec se je okrepilo, odkar je predsednik Desusa zunanji minister. Poznavalci ocenjujejo, da je po Borutu Pahorju ravno stranka Karla Erjavca Desus tista, v poročilu o financiranju kampanje katere bo po naslednjih volitvah kot eden glavnih donatorjev naveden Škrabec. Erjavec je namreč Škrabcu kot zunanji minister v zadnjih letih naredil tako velike usluge, da se zdi, da slovenska zunanja politika služi samo še partikularnim interesom: Janeza Škrabca.

Celoten članek si lahko ogledate na portalu Škandal24.

 • Aron

  ‘Zdaj je že jasno, da je denar večinoma prihajal iz Export Development Bank of Iran, za katero so na mednarodnem trgu veljali omejevalni ukrepi zaradi domnev, da je bila banka povezana z domnevnimi iranskimi programi za širjenje orožja, povezana naj bi bila tudi s plačili, povezanimi z orožjem za množično uničevanje, hkrati pa naj bi bila tista, ki zagotavlja finančne storitve ter spodbuja stalne dejavnosti preskrbovanja navideznih podjetij, povezanih s subjekti v okviru iranskega obrambnega ministrstva.’

  Nova, še zadnjič- Iranska razvojna banka v času transakcij NI BILA NA SEZNAMU ZA EMBARGO IN PREPOVED POSLOVANJA!

  • Olga_10

   Samo v Butalah, kar pa ne pomeni nič! To ne zmanjšuje kazenske odgovornosti pred mednarodnimi institucijami!

   • Aron

    Ne. Po EU merilih. Preberite si.

  • Jan Kovalski

   No, no, “posli” preko NLB so se vršili tudi še potem, ko so že veljali ukrepi prepovedi za celoten Iran.

   • Aron

    Potem, ko je bila banka obveščena o novem embargu, do transakcij ni več prihajalo. V nasprotnem bi jo doletele sankcije, kot so mnoge evropske banke.

    • Jan Kovalski

     Ne drži, se je vršilo še najmanj dva meseca!

 • nevtrino

  Denar, sveta vladar. Samo zabiti Slovenci pa mislijo, da ni treba braniti lasten prag, še posebej, če nismo bogati, prišleki in vpadniki “migranti” so pa polni denarja !

 • Soave

  Uh, uh, tale tov. Škrabec me pa spominja na hudobnega volka, ki pokaže Rdeči Kapici vse zobe, preden jo požre. Korli pa od strahu kar vstran gleda !
  Ostalo boste pa vi, komentatorji . . . . komentirali. Moje banćno poznavanje je zelo klavrno. Kar dokazuje moj osebni račun.
  Je pa Aron dal zanimivo pripombo .

 • Olga_10

  Na volitve! Pregledati bo treba vse Škrabčeve in Milanove denarnice!

  • črnaovca

   Janezove misliš

 • antimur

  Kakorkoli, tega proruskega in muslimanskega pizduna Erjavca je potrebno odjebati, za popotnico mu jih pa naložiti čez hrbtišono, da ne bo nikdar več pomislil, kako nategovati Slovence. Ta pizda deformirana, namesto, da bi skrbel za dobro Slovencev in upokojencev, katere ima skozi v gobcu, skrbi za kučanistično- sorosovo pizdarijo.

 • rubec

  Tako zaljubljeno se gledata da človek pomisli da z enim od njiju nekaj ne štima, ta drugi da pa še ne ve, da z njim nekaj ne štima.

 • MižekFiga

  Nič se bat. Islamski kapital ima “veliko?” udeležbo v italijanskem gospodarstvo! Slovenski davčni birokrati ZNAJO davke pobrat. Samo “taprave” je treba nastavit na “tapravo” delo.

 • Prdo

  Zanimivo muslimani bolj radodarni od jebenih kristjanov

  • MižekFiga

   Pomembno, da komunisti (socialisti) darujejo samo tisto, kar ni njihovo. Saj poznamo: “Kar je tvoje, je tudi moje. Kar pa je moje, pa tebe nič ne briga.” Vera sama naj bi ne imela tu nobenega opravka, RAZEN če komunistične socialiste označimo kot krivoverce.
   IN osebka Vera oprosti.

   • Prdo

    Pomembno je da je desnuharjev samo za vzorec in da se zbirajo na nori 24 tako da vemo kje so

  • MižekFiga

   Kokliko časa boš še preživljal NA naši ali tuji RADODARNOSTI?
   Najbolje NIČ. SMRDIŠ preveč.

 • lado

  OLGA ,KRATKO ,JEDRNATO!!!! NA VOLITVE ZA DESNICO POTEM PA SANKCIJE PO MURGELSKEM RECEPTU,SAMO ENEM, DA BOJO ČUTILIV PRAKSI !!LD

  • Prdo

   Haha a si sped droge lizal

  • janez cepec

   zate je desnica sam tok aktualna, kokr ga s tadesno na roke mečeš, bunksl naumn

   • Anton

    zame je jasno zgolj to da je desnica tista ki ustvarja, levica pa tista ki zapravlja delo desnice oz si ga celo prilašča kot svoje delo oz zasluge. Več kot to ne potrebujem, da vem koga oz kdo bo moj kandidat v prihajajočih državnozborskih volitvah. če ne znaš oz zmoreš preičiti svoje ideološke okvirje ti ne bo pomagal niti psihiater oz strokovna seansa.Dokaze kdo je boljši gospodar imaš zabeleženo na Googlu, samo voljo in čas zato je potrebno udejanjiti

    sarkazem press

 • janez cepec

  prav’jo u Novi, de islamski kapital preplavlja Slovenijo. ja sevede, sej je tud samozvani disident in veliki vodja uzeu puf u Bosni od ene muslimanke. no, če on to nardi, ni blema., če pa kešn drug, je pa to uvoz islamizma. zdej, a je biu to res puf, a je mislu, de bo dnar od švercaz orožjem nazaj plasiru je pa drugo pitanje

  • ivan šantl

   Tista,od katere je JJ vzel posojilo ni muslimanka temveč Srbijanka.Nič ne veš.Nevednežem se pa reče,da so cepci.

 • Caetano

  Udbomafija kupčuje z nami in preko nas s Putinovo KGB mafijo, iranskimi jihadisti in Muslimansko bratovščino. Na volitvah moramo reči tej politiki odločni ne!

  • herman

   In reči odločni ja politiki, ki kupčuje s prijedorsko mafijo?

   • pupa

    Lahko ti razložiš kakšna je razlika med prijedorsko in murgeljsko mafijo?????????? Mafija je mafija pa ni pomembno iz katerega je kraja vedno je zelo zelo podla in umazana, da zaudarja daleč naokoli.

   • Jan Kovalski

    No, zaradi takih izjav je Miro Cerar doživel sodbo.

  • Luka Marchessi

   @disqus_EBD5cBXE9Z:disqus preganjavico uspešno zdravijo.

   • janez cepec

    ni res, samozvani disident ma preganjavico pred Kučkotom že 25 let, pa ga ni Boga, ki bi ga ozdravu

    • pupa

     Ali ti veš kaj je preganjavica? Preganjavico ima zgolj in samo tisti. ki se za vsako ceno izogiba javnemu soočenju.

     • janez cepec

      zakuga pa ni šou na volitve za prezidenta, pa da ga vidimo? ne upa, luzer

 • Anton

  upokojenci naj si v “prvi vrsti” pogledajo svoje odrezke za obdobje od 2014-do sedaj in si zračunajo za koliko so šle njihove pokojnine gor, anto sledi vprašanje kaj je ves to obdobje počel Erjavec oz kaj hudiča počne Erjavec kot zunanji minister in zakaj se ne posveča njihovim pokojninam.Pogledajo naj si še obdobje 2004-08 pa naj si še za tisto obdobje izračunajo koliko so v primerjavi stem obdobjem šle njihove pokojnine gor. Toliko o tem.

  sarkazem press

  • Erjavc je pogrebnik slovenskih upokojencev.

  • ivan šantl

   S 1.12.2007 je moj znanec šel v penzijo.Spomladi naslednje leto,torej leta 2008,so se penzije povišale za 4%,v jeseni pa je bila še izvedena izravnava, v znesku 3%.Skupaj torej 7%.In to v enem letu.

 • Luka Marchessi

  “Preplavlja Slovenijo”?! Debili.

 • Prdo

  Utaplja MO se v iranskem denarju ni nam pomoči

 • Prdo

  Tudi ruski plin je strupen razen če nam tega istega proda američan

  • janez cepec

   ne zastopjo, desnakarji, višja maematika

   • Prdo

    Maš prof Janši gre pa kr v redu človek našu tržno nišo zakaj bi zmagoval če s porazom ispade žrtev in mu ofce same dajo denar

    • janez cepec

     zdej pa misle, de bo od države poegnu za Patrijo, pa p. mu m. ta dnar je že pobrau pr švercu z orožjem. bi mogu vrnt, tok ga ‘ blo.

    • Prdo

     Npr vloga tožbe proti sodnikom ravno sedaj in spet pred volitvami namerno ? Seveda to bo vzrok da je z gubo volitve že spet ovce bodo pa še globlje segale v žep

     • janez cepec

      kot rečen, paše mu, dogovorjen je, de je Kalimero, opozicija je majka, mau pizdarije deva, u službo tko ne hod, no ja hvala Bog, kdo bo pa poslušu njegov en in ist jamranje, usake tok časa se pa da mau na Dob zapret, de odmori, pa še babe se losa. kva češ bolšga

     • Amerikanc

      Ali sta vidva dva cepca ali je eden toliko pameten ?

     • janez cepec

      ne, tvoj fotr je biu cepc in če kej drži pregovor, de japk ne pade djelč od drevesa, si tud ti cepc, ergo, oba sta cepca

 • herman

  Nova 24TV, zakaj pa ne poveste tudi tega, da je Škrabec v Rusiji pral sumljiv denar v sodelovanju z Janševim varovancem Andrejem Lovšinom?

  • Jan Kovalski

   In enkrat lahko ugibaš koga od obeh se ni dotaknilo sodišče.

  • In Janša ga je vodil za rok’co, kajne ?

  • pupa

   Prej bi rekla, da je Škrabec potunkal Lovšina po naročilu, kriv pa je sam, ker bi moral vedeti za koga dela Škrabec.

   • janez cepec

    Lovšin je debil, k’ je devu tist, kar mu je ukazu veliki vodja, Škrabec je pa nategnu oba

    • pupa

     Kdo pa tebi ukazuje, da pišeš laži????????????

     • janez cepec

      nibeden

  • Peter

   Hm, še levi mediji o tem ne pišejo, no.

 • Jan Kovalski

  Janez Škrabec je “slaven” tudi zaradi izjave, da je Karel Erjavec najboljši zunanji minister do sedaj.
  Ni pa dodal, da to velja samo za njega.

 • Peter

  »Sreče človeku ne more dati niti država niti sistem niti politična
  stranka. Srečo si lahko človek ustvari samo sam. Toda ne sam kot
  posameznik, ampak samo v enakopravnih odnosih z drugimi ljudmi. V teh
  odnosih mora samoupravno in svobodno obvladati svoje posamezne in
  splošne družbene odnose ter – v ustreznih demokratičnih organizacijskih
  oblikah – tudi državo, sistem in politično stranko kot instrumente
  svojega lastnega samoupravljanja. Avantgardne sile socializma in
  socialistična družba imajo lahko potemtakem samo en cilj – da glede na
  možnost danega zgodovinskega trenutka ustvarjajo razmere, v katerih bo
  človek kar najbolj svoboden pri takšnem osebnem izražanju in
  ustvarjanju, da bo lahko – na podlagi družbene lastnine proizvajalnih
  sredstev – svobodno delal in ustvarjal za svojo srečo. To je
  samoupravljan.«

  Sem že povedal?
  Volite levico, levica ve, kaj je sreča, no.

  • Valter BraniSlav

   Moj stricek je ze vedel kaj je sreca : njegov sin Borut se je ustrelil leta 1971 od prevelike doze srece.

   • pupa

    Hočeš reč , da je ob smrti svojega sina doživel ekstazo? Kristjani temu rečemo drugače, da je dobil BOŽJE PLAČILO ZA VSA NJEGOVA “DOBRA” DELA:

    • Valter BraniSlav

     Ne njegov sin se je on taken ocetu ustrelil. Je bilo to zaradi tezavnega oceta Ali zaradi depresije pa ne vem

  • pupa

   In kdo je zate tipečen predstavnik teh avantgardnih sil socializma v Sloveniji in Evropi ali se bo moral še roditi? Samo takrat bo na svetu boljše ko se bomo zavedali vsi ljudje, da je človeško življenje zelo kratko v primerjavi z večnostjo in šteje samo to koliko znamo biti človeku ČlOVEK.

 • Franc Šink

  V človeški zgodovini je vse potekalo nekako takole:Najprej so se obmetavali z kamenjem potem z sulicami potem z meči in temu podobnim potem z strelnim orožjem potem z atomskimi bombami….In kaj je danes,obmetavajo se z denarjem.

 • Peter

  Avantgardne sile socializma in
  socialistična družba imajo lahko potemtakem samo en cilj – da glede na
  možnost danega zgodovinskega trenutka ustvarjajo razmere, v katerih bo
  človek kar najbolj svoboden pri takšnem osebnem izražanju in
  ustvarjanju, da bo lahko – na podlagi družbene lastnine proizvajalnih
  sredstev – svobodno delal in ustvarjal za svojo srečo.

  • Valter BraniSlav

   Kje pa je koncni no?

   • Peter

    Edvard Kardelj ga ni uporabljal, no.

    • Valter BraniSlav

     On je vendarle vsem zelel dobro, no.
     Da bi ljudje bili com bolj srecni je leta 45 natocil poboj 100 K kolaboratorjev med katerimi je bilo 10 K Slovencev, no.
     A ne to dobro Ali slabo povej ti, no.
     No, no kaj, no.
     No?
     No!

  • pupa

   Vse to videli in doživeli in povsod propalo. Družbeno lastnino zagovarjajo samo tisti, ki so prepričani, da bodo drugi ustvarjali družbeno lastnino oni pa talali in pri tem se je vse nehalo žal so nekateri živeli za boljši jutri, ki ga niso nikoli dočakali, tisti, ki so obljubljali BOLJŠI JUTRI pa so živeli BOLJŠI DANES.

   • Peter

    Citati so iz izjemnega dela Edvarda Kardelja, Politični sistem socialističnega samoupravljanja, ki je še danes Biblija levice, no.

    • pupa

     Gnoj kot je bil Edi bi lahko komot zanemaril. Do dna duše sovražim vse, ki so se z revolucijo in pobijanjem drugih sposobnih dokopali do njihovega premoženja. V čigavi hiši je stanovala Edijeva družina?

     • Peter

      Ja. Ampak če kdo poziva naj volimo levico, se je dobro spomniti, kaj to pomeni, kaj praviš, no?

  • ivan šantl

   Hahahaha……………ha.Že dolgo se nisem tako nasmejal.

   • Peter

    Ne smej se Ediju, DREdvardKardelj, no.

 • xtc

  Bodo ZDA kmalu zaprle tele čudne “štarcune”.

 • lili pili

  Ja to prepljavitev ze cutim, visina skoraj do jajc do kod pa ostali cutite ta val

  • garfi

   lahko greš v đamijo predavat terorizem levuhar

   • zoro

    pusti budalo to je prdo z drugim imenom – pač gnoj kot gnoj

   • lili pili

    Ce bi imel ti jajca bintudi cutil ko bi te v njih nabrcal…

  • Prdo

   Ostali norci ne čutijo ker niti skoraj nimajo Jajc

   • lili pili

    Se pravi samo novinar….

  • bodvid

   Jih moraš najprej imeti.

   • lili pili

    Ne sam imeti tudi cutim jih..

 • garfi

  in ruski

 • Zgornji

  IRAAANN !!! ??? !!! A ŠE NIMAMO DOST TEH MOHAMEDANSKIH POKVARJENCEV ???

 • milanček

  Slovenci, oborožite se, na srce vam polagam, oborožite se, prihaja čas obračuna z vso to golaznijo!!!

  • antimur

   Mislim, da nas je večina pripravljenih.

 • Luka Marchessi

  Mi lahko kod pomaga postati SDS-ovska opranoglava ovca?
  Rad bi bral samo Novo24TV in fanatično verjel vsemu kar piše. Drugih mnenj ne bi želel niti poslušati.
  Vse kar bi rekel Janez Janša bi bilo sveto. Imenoval bi ga JAnez JAnša in kričal v ekstazi.
  Kakršnikoli namigi kako to doseči so dobrodošli.

  DISCLAIMER: ne maram lobotomije ali posegov v lobanjsko votlino. HVALA!!!

  • test

   glej ga tako dolgo, da se ti bo pricelo dremat… nato ponovi vajo. Enkrat bo ze prodrl signal v tvojo kepo vakuuma

   http://www.nekdanji-pv.gov.si/2004-2008/fileadmin/kpv.gov.si/pageuploads/datoteke_dinamika/Portreti_PV/800_Portret_Janez_Jansa_EU2008_official.jpg

  • antimur

   Ti si več kot oprana ovca, ti si kučanistična omejena pizda, ki verjame vsemu kar lažejo, spletkarijo, prikrivajo, RTV, Radio Slovenija, Val 202, Pop TV, A kanal, Delo, Dnevnik, Mladina, Večer, Nedeljski dnevnik itd, skratka vsi levaški mediji, kjer je zbrana banda 571. Za takšno funkcionalno nepismeno tele kot si ti, imaš veliko izbiro, lahko skačeš iz ene greznice v drugo, po mili volji.

   • Luka Marchessi

    Hvala!

  • Mojca pokraculja

   Lobotomijo so ti že naredili, to ob vsakem postu dokazuješ. Torej ni bojazni.

 • baubau

  gangsterizem

 • Marko Markov

  Narod pa globoko spi, gospoda pa organizirano polni zep, celo s pomocjo drzave

 • zoro

  prekleti izdajalci slovenije, kaj mislite kam boste dali lastne riti čez čas, kaj mislite, da bodo musli podganji iztrebki kar izginili in se boste lahko kar nazaj vsedli na slovensko zemljo NE ne bo šlo svoje riti gnoji levistični boste lahko posadili samo na musli kurce in to do grla – budale izdajalskre levistične

 • ajajaj

  A to novinar resno ali se zafrkava? kje so kaksni dokazi ali dejstva?

 • Govekar

  Kaj je narobe z islamskim kapitalom?

  Srbski nam je postavil drugo najvišjo stolpnico v državi npr.

 • Edi Puc

  … iranci se v sloveniji ukvarjajo z eno samo dejavnostjo – TO JE PRANJE DENARJA – vse ostalo je kamuflaža – (zato nam EU zapira banko, ki pa jo bodo prej še naši komunisti dobro izpraznili)

  • Mojca pokraculja

   In to bodo spraznili preko NLB Zagreb. Potem sledijo še ostale ekspoziture po jugi., Bosan Srbija….Vse je splanirano !

 • raje iranski kapital kot pa katarski ali savdski

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!