[EKSKLUZIVNO IZ SODNE DVORANE!] Posneti govor sodnika Radonjića, v katerem je razkrinkal pritiske globoke države – in zaradi katerega nam sodišče grozi, naj ga umaknemo!

Zvjezdan Radonjić (Foto: Twitter)

Zvezdan Radonjić, sodnik v zadevi Milko Novič, je pred obrazložitvijo sodbe spregovoril o nedopustnih pritiskih, da mora dr. Noviča obsoditi. Objavljamo stenogram njegovega nagovora in na koncu tega zapisa tudi avdio posnetek. Objava tega je namreč v interesu javnosti, saj je Radonjić razkril pritiske globoke države. Javnost ima pravico vedeti, kaj se dogaja za štirimi stenami sodišč, saj je jasno, da je na koncu montiranih procesov najbolj prizadet prav mali človek. Neodvisno sodstvo bi moralo biti nesporni temelj vladavine prava, sedaj je sodnik Radonjić razkril, da v Sloveniji ni tako. Le koliko sodnikov je podleglo pritiskom in razsodilo v skladu z navodili globoke države?

Ponekod se ne sliši dobro, zato smo tiste dele v stenogramu označili in izpustili.

“Ni, torej, v navadi, da se obrazložitev sodbe začne z elementi, ki so spremljali sojenje, kot so v tej situaciji nujni. To počnem prvič. 

Ko sem dobil zadevo v sojenje, je pet ali šest sodnikov reklo, dobro, da si ti to dobil, ker to ti edini lahko dokončaš. S tem niso mislili, da sem tako sposoben, ampak da sem tako samosvoj. Zadevo sem naštudiral. Pred sojenjem sem šel k vrhunskemu pravnemu strokovnjaku in mu od besede do besede napovedal, kaj se bo dogajalo na tem sojenju. In vse se je zgodilo.

Takoj po prvih narokih so se začeli obiski predsednika sodišča Marjana Pogačnika in nenehna klicanja, da se me naj disciplinira. Da naj začnem soditi, tako kot je treba. 14. 1. 2019 so že pisne vloge, da se me izloči, da se me opominja. 16. 1. vodja skupine državnih tožilcev Furlan Pogačniku predlaga moje kaznovanje, discipliniranost. 17. 1. se me izloča, 18. 1. tudi. Navajajo se izmišljotine, da uporabljam podatke, ki jih v spisu ni. Vsi ti podatki so v spisu Novič, pa tudi v spisu Michel. 12. 2. se zahteva izločitev Štularja, pooblaščenec, potem pa tudi SDT. 28. 3. 2019 se mi napoveduje, da sem v kazenskem postopku in v disciplinskem postopku, Štular tudi.

9. 3. 2019 vrhovni sodnik, kot disciplinski tožilec, na pobudo državnega tožilstva vlaga za mene pobudo za uvedbo disciplinskega postopka. 2. 4., po enem mesecu, se mi to vroči, s starimi, da se me čim bolj zmede, disciplinirano, ta zadnjič. 16. 4. časopisna objava, izjava predsednika vrhovnega sodišča, da je pogoj, da se me odstrani, da se me suspendira, je uvedba kazenskega postopka, Marjan Pogačnik, predsednik sodišča, ravno tako pove, da o tem ne ve nič. Več kot sto pet časopisnih prispevkov je bilo objavljenih do danes, v nobenem izmed njih ni bilo zapisano, da je sojenje Milku Noviču pošteno.

Nekaj minut po objavi avdio posnetka in stenograma nagovora sodnika Zvezdana Radonjića v zadevi Milko Novič so nas poklicali z Okrožnega sodišča v Ljubljani in dejali, da je sodnik Zvezdan Radonjić zahteval umik posnetka, ker naj bi šlo za zmontirani ponaredek in ker ni dovolil snemanja. Uredništvo ugotavlja:

 1. Posnetek, ki smo ga pridobili v uredništvo, smo dobili od vira, ki je zanesljiv. Zato ni nikakršnega dvoma, da ne bi bil avtentičen.
 2. Jasno smo zapisali, da bomo tam, kjer je zvok slab in se ne sliši dobro, to jasno zapisali (oklepaji in pikice).
 3. Po pogovorih z več novinarji, ki so bili na razglasitvi sodbe, je sodnik zahteval, da se ustavi samo slikovno snemanje.
 4. V Ustavi RS je zapisano, da so sodne obravnave javne in da se sodbe izrekajo javno. Ustava je nad vsakršnim zakonom.
 5. Pri tehtanju, ali naj objavimo avdio posnetek ali ne, je prevladal javni interes. Sodnik je pred obrazložitvijo sodbe navedel informacije, da je bil deležen pritiskov. Pri tem je bil precej konkreten. Javnost ima zato pravico na avtentičen način (avdio posnetek in magnetogram) izvedeti, kaj se je dogajalo med sojenjem in kakšnih pritiskov je bil deležen sodnik Zvezdan Radonjić.
 6. Po posvetu z odvetniki smo se odločili, da teksta in posnetka ne umaknemo. Javni interes je namreč večji od morebiti prizadetih posameznikov ali Okrožnega sodišča v Ljubljani.

Mladina in Dnevnik me napadata sinhronizirano. Iznašajo se podatki iz mojega zasebnega življenja. Iz moje zdravniške mape. Obrnil sem se na zgodovinarja, ki je preučeval stalinistične postopke. V celem času Sovjetske zveze se nič takega ni zgodilo, kar se meni dogaja v štirih mesecih. Kdo stoji za vsem tem, jaz ne vem? Milko Novič ni tako pomemben in jaz nisem tako pomemben, da se naju bi lotili na ta račun. Sporočilo je jasno, sodnik ne sme soditi pošteno, poštenega sojenja ne sme biti. Jaz sem sodil pošteno, s čimer sem zastavil svojo kariero.Nikoli ne bom napredoval. Čez en mesec bom verjetno v suspenzu. To, da je Novič imel pošteno sojenje, je pogojeno z mojo odločitvijo, da si uničim kariero. Tisti, ki boste od sodnikov zahtevali, da sodijo pokončno in pošteno, trikrat razmislite, preden boste sodniki … jaz sem do sedaj edini, ki je preživel to Golgoto, pa sem sodil tudi že tastu predsednika Združenih držav, sodil sem najbolj občutljive politične zadeve, vsi politiki so bili pred menoj, ampak takšne surove, brutalne kampanje, ki je spremljalo to sojenje, jaz ne pomnim.

Očitno je bilo, zadano že v prvem sojenju, da Novič mora biti obsojen, da se neke zadeve ne bi raziskovalo na Kemijskem inštitutu. Kdo je tu v ozadju, ne želim špekulirati, vsekakor pa gre za odločitve, ki segajo v vrhove pravosodja, v vodstvo državnega tožilstva, na sodni svet in vrhovno sodišče Slovenije. Kdo stoji za tem, kar počne Miha Kunič, tudi jaz ne vem, sigurno pa ne vdova od Jamnika. Zato ozadje tega sojenja v polni meri ugotavljam, da je naravnano.

K meni že mesece hodi določena sodnica, ki je vedno v kontaktu s skupino državnih tožilcev. Vsak teden mi namiguje, a ne, da ne boš oprostil Noviča, a ne, da ne boš oprostil Noviča. (…) V prejšnjem kazenskem postopku (…) Milko Novič poštenega sojenja ni imel. Nobeden izmed štirih sodnikov ni v kazenskem postopku, niti v disciplinskem postopku. Tožilstvo je (…), da je sojenje bilo nepošteno. Nobenega ni poslalo v kazenski postopek, pošilja mene … Pravi, izhodiščna točka meritve ni znana. Stala je na izhodiščni točki (…) Sojenje se (…) onemogoča. O tem nobeden ne sporoči niti besede. Toliko o spremljanju tega sojenja (…)

Potrebno je vložiti obtožni predlog, potem me lahko šele suspendirajo. Kaj to pomeni, da bo tožilstvo takoj to vložilo in da bom takoj suspendiran, da še sodbe ne morem napisati. Zdaj pa glede samega dejanja. Preden se sodišče loti dokazovanja, mora narediti materialni preskus obtožbe …”

Posnetek poslušajte tukaj:

J. G.

 • Janko Gedlicka

  In predsednik okrožnega sodišča skuša to zbagatelizirati.

 • Ehnaton

  Eni tako, drugi pa: ” Nekaj ima ta naš Zoki”.

 • Ryuk

  Režimski mediji so že strnili vrste in vsi po vrsti zlivajo gnojnico na Radonjića (pritiskajo). Zgleda, da je res nekaj na tem.

  • Peter

   Seveda. Vsi bodo trdili, da ni bilo nobenih pritiskov. Svoje bodo dodali mediji in en redkih sodnikov bo deležen zasmehovanja in diskreditacij. Poznano?

   • FRANC3

    To bodo trdili do trenutka, ko jim bo Radonjič postregel z dokazi (slike, video in zvočni posnetki).
    Radonjič: Vztrajaj, če si prepričan, da imaš prav. Kmalu se ti bodo pridružili še drugi pošteni sodniki. Ostali bodo samo podrepniki režima in globoke države.

  • Janko Gedlicka

   In predsednik okrožnega sodišča skuša to zbagatelizirati.

  • karlina

   itak, da je, če mene vprašaš. , imam občutek, da ima v kemijskem inštitutu prste zraven globoka drzava, zato pa so našli gospoda Noviča za dezurnega krivca-nič krivega, nič dolznega. Ščitijo pa kriminalca Stephana in ironija, celo znizali so mu menda kazen.

  • JANEZ GUS

   Ko se rdeča banda začne organizirat je to to,Manjka samo še žvepleni da prdne.Potem pa pozabi na pravico in resnico.

 • Peter

  Sam proti vsem….

  • karlina

   Točno, sam proti vsem, ampak v tem trenutku bi mu MORALI stopiti v bran tisti sodniki, ki niso levi !!!!!!!!!

 • totex39

  Sedaj se vidi, da nam resnično vlada krivosodje.

  • Peter

   Kdor je hotel, je videl to že prej. Kdor noče videti, tudi zdaj ne bo, no.

   • komar marko

    V MB so zaradi radarjev metali kocke. Vsi sodni procesi sopadli. Drugje se brišejo dokazi. VSI VSE VEDO pa še vedno nič!

    • Aton

     Metanje kock je poskus umora, Je bil kdo kaznovan?

     • komar marko

      bil,KANGLA!

 • Amerikanc

  Ko spremljaš Pogačnikovo retoriko, misliš da si na kravjem semnju. Kaj drugega itak ne moreš pričakovati od kadeta.

 • mginko

  Stara udbomafija s svojim podmladkom deluje s polno paro. Drugorazredni dravljani pa čakajo kdaj jih bodo doletele obsodbe zrežirane po komunističnih udbomafijskih predpisih. In ….. ?

 • garfi

  prekleta kućanova udbomafija in stotisoči Budalcev
  sodnik si zasluži državno odlikovanje vendar šele v osvobojeni Sloveniji

 • wert

  Bravo g. sodnik Zvezdan Radonjić za poštenje, za pravičnost, kot so vas učili na faxu, v praksi pa bi nekateri želeli drugače.
  “Čista vest, je najboljši povšter”.

 • mginko

  Tako je treba trobiti na ves glas evropski javnosti :
  https://www.sds.si/novica/dr-milan-zver-o-sodni-farsi-v-primeru-dr-milka-novica-spregovoril-tudi-v-evropskem
  Javnosti se udbomafija boji kot hudič križa. Vse mora biti “pokrito”, nič videti, nič slišati, da mafija lahko dela po svoji volji z drugorazrednimi državljani. Koliko časa še !! ??

  • Andrej

   Slovenija je za Evropo brezupen, izgubljen primer. Ko pogledajo Šarca jim je vse jasno. Pogledajo, kaj šele poslušajo.

 • Franc Šink

  Če je vse to res, lahko rečem samo še: porkaduš.

  • učko

   Jah, kej velik več ne morš. Tud JaJo ne more, pa je dobro plačan politik v opoziciji.

   • Andrej

    A tebe Janša v sanjah preganja?

    • učko

     Eh, Jajo je navaden komunistično-belogardistični blefer, ki skrbi samo zase in nateguje take ovce kot si ti !

     • Andrej

      A ti manjka droga iz inštituta?

     • Peter

      A ti si edini, ki se javlja sem, pa ga jajo ne nateguje? Eden in edini? Smešen si v tem svojem prepričanju. V marsičem ti dam prav, v veliki večini, pravzaprav, samo tole tvoje petelinjenje, da si edini….no ja, no. Nisi.
      Pa še en btw, po mojem mnenju večina od rednih komentatorjev tukaj niso ovce, ki jih nateguje jajo ampak so ljudje, ki se ne strinjajo z levičarskim enoumjem, ki našo čudovito državo pelje cugrunt.
      Tvoje mnenje je pa tvoje…da si edini pametrn daleč naokoli, no.

     • maksimalno

      Pa se vprašajmo le kdo pri vseh hudičih bi naj bil Učko? Le kaj naj bi predstavljal in v čigavem imenu, ali če hočete hotenju naj bi bil tako prekleto prepričan, da kar bode v oči. A si kdo upa postaviti tezo ,imena in namena njegove botra.

  • Janko Gedlicka

   Ja pa en mali štamperl ga spijte, da boste prišli do sape. Potem pa korajžno naprej porkaduš

 • Andrej

  Če je samo pol res je groza. Pa je najbrž vse res.

 • bubamara

  Radonjić si je zabil žebelj. Upam, da samo v krsto njegove kariere. Moral bi zadevo speljati bolj elegantno. Pa še kakšen denar bi tako zaslužil.

  • Andrej

   Za komuniste ni elegance. Občudujem Radonjićevo pokončno držo. Če bi ga več ljudi posnemalo bi bilo marsikaj drugače v tej deželi solza.

  • Peter

   Bubamara, kaj se dogaja s tabo? Postajaš oportunist ali si to že ves čas, pa si to dobro skrival, no?

   • bubamara

    Nič, samo povem, da se sodnik igra s svojo usodo. Vzporedna država ni za takšne hece.

    • Peter

     Ja, imaš prav.

    • karlina

     Aha, poštenost je zate lumparija, ali kako

   • samotoje

    To drugo.

  • učko

   Mah ja, totalen diletant ! Bumbar ! S takimi ne bomo nikol zmagal !

  • Olga101

   ????

  • karlina

   Kaaaaaaj, si res misliš to, kar si napisala

   • bubamara

    Ja. Zakaj? Mar ni? Proti sistemu nima šans, da preživi. Sistemu, ki posameznika izpljuva kot smet.

  • Janko Gedlicka

   Tole je pa nekam nenavadno.

   • bubamara

    Zakaj?

 • rabbit

  Vsi sodniki bi morali biti taki kot sodnik Radonjić, potem bi v Sloveniji drugače živeli.

 • Olga101

  Globoko spoštovanje gospodu Zvezdanu Radonjiću za poštenost, strokovnost in pokončnost! Vzgled je lahko vsem državljanom in ne samo sodnikom! V poštenih razmerah bi moral postati minister!
  Če bo treba, bomo šli zanj tudi na cesto in se postavili po robu udbomafiji v sodstvu in državi, s sedežem v Murglah!

 • Antonius

  Vsem vztrajnikom, ki so z menoj tri leta hodili protestirati pred krivosodno sodišče, s spoštovanjem snemam klobuk z glave, zaradi njihove pokončnosti, poštenja in neomajne volje.
  Upam, želim si, da sodnik Radonjić v tej bitki proti vsem pravosodnim barabam ne bo ostal žrtvovan in prepuščen samemu sebi in osamljen.
  Volite, podprite izvirno pomlad na desnici, da se enkrat za zmeraj z deratizacijo loti pospravljanja, od komunistov in udbe nastlanega v slovenskem krivosodnem hlevu.

  • Common Sense

   Brez skrbi. Bomo. Upam, da nas bo dovolj. Dosti je bilo komunizma.

  • karlina

   Se strinjam, SEDAJ BI, OZ. MORAMO ITI PRED SODIŠČE in dati podporo gospodu Radonjiću.

  • JANEZ GUS

   Antonius ,skupaj smo vstrajali 3 leta v lepem in slabem.Ponosen sem na ta čas.Čas bi pa bil,da se to Bavconovo krivosodje sesuje samo vase.ČE bo treba bomo vstrajali naprej.

 • Ava

  Če bi bila to normalna država, bi bilo sodstvo neodvisno. Ker pa to ni normalna država, so razni inštituti = država in normalno, da ne bodo pljuvali v svoj lonec! Da se droga “dela” v tem inštitutu? Pa mene je sram.

 • totex39

  Pri nas smo že v vseh institucijah tako na tleh, da bo potrebno resno prevzeti določene stvari, če hočemo, da bo začelo na vseh področjih normalno potekati. Vedno bolj se poglabljamo, kar pomagajo tudi režimski mediji in s tem resnica do ljudi postaja krivično podana, tako kot v primeru sodnika.

  • Peter

   Spremljaj zvečer poop, pa boš videl, kaj čaka tega sodnika, ki si upa. Medijski linč ga čaka, no.

   • totex39

    Redko spremljam to podkupljeno medijsko režimsko hišo, ampak izjemoma jo bom.

    • Peter

     Jaz je tudi danes ne bom, stavim pa gajbo, da ga bodo temeljito obdelali, no.

 • Peter

  Ne paše sem…
  MOL je dobil tožbo proti rogovcem. Prvič, zadnjič in nikoli več sem na strani, ki jo predstavlja šerif.
  Razgnat to gnezdo…

  • Common Sense

   Hvala bogu. Nekaj prismuknjencev si uzurpira mestno lastnino in noče ven. Končno jih bodo vrgli ven in nekaj naredili iz tega degradiranega področja v samem centru Ljubljane. Metelkova je povsem zadosti.

   • Peter

    Ja, tovarna Rog je v bistvu arheološko zgodovinski spomenik. Je na izjemni lokaciji in kot taka primerna za vse drugo kot za en skvot zadrogiranih levičarskih anarhistov, no.

  • Ava

   A si prepričan ali gre za take news? ;) Ker je to priljubljeni kraj poslancev levice, zato mislim… :D

 • Olga101

  Odstopita naj tudi marioneti udbomafije, Šarec in Katička!

  • karlina

   TOČNO TAKO, oz. CELA LEVA VLADA BI MORAL ZE VČERAJ ODSTOPITI, kajti dogajajo se GROZLJIVE, GROZLJIVE STVARI !!!!

 • montyamp

  K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K , pozdravljajo vse tiste napore , ki bodo uničili murglosrbsko GLOBOKO DRŽAVO .
  Okupacija Slovenije s strani NKVD komunistične gverile , je rak rana države v kateri imamo največ sodnikov na število prebivalcev in posledično najdražja sodišča .
  SLOVENIJA NIMA MAFIJE , MAFIJA IMA SLOVENIJO
  http://nova24tv.si/slovenija/ljudje/balkanski-bojevnik-martincic-slovenija-nima-mafije-mafija-ima-slovenijo-mafija-ima-drzavo/

 • Get Smart

  Naloga vseh osveščenih ljudi je, če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA življenja, da budite še neosveščene. Osvoboditev izpod MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE lahko izvedejo le osveščeni ljudje, seznanjeni z RESNICO o MURGL jugokomunističninih uničevalcih Slovenije {ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak}, za katere SVOBODNA Slovenija ni bila, ni in ne bo opcija, kot priznavajo in z zločinskimi deli dnevno dokazujejo. Na svetu sta dejansko samo 2 obliki POLITIKE, torej 2 obliki DRŽAVNOSTI, torej 2 načina DELA za DRŽAVO (politejo):
  I. »kultura SMRTI« – diktatura lumpenproletariata – MURGL JUGOKOMUNISTIČNO sužnjelastništvo, ropanje, umori, kraje, laži, pedrofilija, »starš–1«, »starš–2«, pedofilija … uničevanje kulturne identitete, etnocid narodov … na poti k totalnemu totalitarističnemu režimu, redu razredov: 1. sužnjelastniki 2. watchdogi, 3. SUŽNJI=ljudje.
  II. »kultura ŽIVLJENJA« – demokracija (demos-kratos – prastara SLOVENSKA LJUDO-VLADA: SVOBODA, pravica, RESNICA, pravo, človekoljubje, pošteno delo … družina, oče, mama, otroci … skratka SLOVENSKA kultura življenja, ki smo jo SLOVENCI podarili svetu.
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Get Smart

  90 poslancev v Državnem zboru Republike Slovenije je »zakonodajno telo« (zakonodajalec). DRŽAVNI ZBOR je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem državljani živimo. Zakone sprejme VEČINA od 90 poslancev v Državnem zboru. Če je država OKUPIRANA, kot je okupirana Slovenija, potem OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti VEČINO svojih »vojakov revolucije« in ti zločinci sprejemajo zakone, po katerih vas »ropajo po zakonu«. Ne ropa vas država, ne ropajo vas poslanci, ampak VAS ROPAJO POSLANCI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE: lm-Šarac, SOCIALNI Demokrati, DeSUS, Levica, SABratušak. Ta sekta zločincev še ni delala za človeka in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE na človeku, izkoriščanje človeka. OSVOBODITEV je možna na dva načina:
  1. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske KREATURE zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na Dob, na Ig …
  2. Greš na VOLITVE, daš svoj glas ZA LJUDI (obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker štejejo MURGL JUGOKOMI kreature), nakar z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na Dob, Ig … ter sprejmeš še ostale zakone v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

  • Get Smart

   DOLG DRŽAVE SLOVENIJE: 2004–2008 = Janez Janša =SDS= EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
   —————
   2008–2011=BORAT = SD_DeSUS_Zares_sms_LDS=dolg= 17 milijard €
   2011–2014=Bratušak PS_SD_DeSUS_DL_virant = dolg= 30 milijard €
   2014–2017=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica = dolg= +31 milijard €
   2018–2019=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica_ŠARAC =dolg=+32 milijard €
   Kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da odplačujete DOLG MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE? Nič. Okupator denar porabi za »ohranjanje okupacije«: »… pola sebi, pola ŠARCU daje …« Pol naložijo na svoje (FORUM 21) in kaviaržidoKOMINTERN oazne račune (Amsterdam, Luxemburg … Beograd, Ciper …) in s tem NAROPANIM denarjem »kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje … mlečno, mesno predelavo, PIVO, vodo, mineralno vodo … časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK … revije lejdi, obraze, jane … MLADINE … 99 % radijev, TV-POP-kanalizacije …), vse, TOTALITARIZEM pač: »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«. Pol porabijo za vzdrževanje OKUPACIJSKEGA stroja, za: BORATE, ŠARCE_SD_Levica_DeSUS–SMC_SAB, đupljane Jankoviće–Arsenoviće–Kontiće … na tisoče FEJK URADOV, direktorjev, sekretarjev sekretov … torej za WATCHDOGE (»vojake revolucije«, po KUćANU), ki »za drobtinice z gospodarjeve mize« usmrajujejo splet in svet z LAŽNIVIMI iztrebki, blatijo ljudi, blatijo Slovenijo, blatijo Slovenstvo itd. in gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   • Get Smart

    Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE: po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
    je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €,
    – pa nižji davki, pa manj davkov,
    – pa REALNA RAST PLAČ in POKOJNIN, pa nižji stroški,
    – pa za 100 % nižje cene vinjet, brez LDS nalepk za avte,
    – pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
    – pa za 100 % nižje notarske tarife,
    – pa za 100 % nižja brezposelnost,
    – pa BREZPLAČEN obrok za otroke, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR ukinil,
    – imeli smo Piranski zaliv, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR podaril Rvackoj …
    Torej je l. 2008 za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za revolucionarno akcijo: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje ČLOVEKA« in »teþihovanje SLOVENIJE«:
    »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!« so rekli in »on dela nje« – ŠARAC Levica SD DeSUS SMC SABratušak … so le PREIMENOVANJA in »novi obrazi« ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

 • montyamp

  Žveplenega na kandelaber .
  Preveč slabega je naredil .

  • Peter

   Pozivanje k kandelabriranju ni dobro. Revolucije smo imeli, kandelabriranja tudi, pa kam smo prišli, no.

   • branči

    niso pravi gor viseli, če ti je to v tolažbo!

 • francelj3

  Na vsakih volitvah si večina Slovenceljev izvoli komunistično greznico, zdaj pa imamo. Mislim, da bo, ko bo prišlo do sprememb, pravosodni sistem prvi na tnalu, kar je tudi prav. V državi se vse začne in konča s pravosodjem. Če je to gnilo, je gnilo vse.

 • karlina

  GROZLJIVO, GROZLJIVO IN ŠE ENKRAT GROZLJIVO, V KAKŠNI DRZAVI ZIVIMO. Vsaka čast in moj veeeeelik poklon gospodu Radonjiću za pokončno drzo in predvsem za njegovo pošteno sojenje. Se pa močno, močno bojim, da ga bodo odstranili, Bog ne daj, da se mu kaj zgodi, imam tudi občutek, kot je sam napovedal, da ne bo mogel, oz. smel on napisati sodbe. Nič čudnega, da so nastavili rdečo Katičko !!!!

 • Dušan Ripoten

  Nobenih umikov,živimo v svobodni Sloveniji,razen nekaterih,ki jim je Yuga še vedno v krvi

 • althar

  Tako povsod po svetu deluje mafija. Pri nas pač udbomafija.

  • Janko Gedlicka

   Ali mislite, da ni več velik biznis? Mislim, da se sicer se ne bi morilo, nagovarjalo k umoru, odpušcalo poštene znanstvenike in jih obsojalo.

 • branči

  ko so prišli po soseda, sem bil tiho in to 1x, 2x, 3x…! ko so prišli pome, ni bilo nobenega, vse je bilo tiho! zdaj veste, kam nas ta sistem pelje! bodo poskrbeli, da bostre tudi v čuzi plačujetvali take davke, da sistem lahko preživi!

 • Mojca pokraculja

  To je točka kjer se lahko začne prelom ! Zato bo globoka država uporabila vsa sredstva, da se sodnika Radonjiča onemogoči, diskreditira in nevtralizira. Če mu pošteni del Slovencev ne bo v podporo, ne bo dovolj glasno končno šel na ulice, potem do preloma ne bo prišlo. Na nas je, da se odločimo. Ali diktatura “tihega komunizma” z mafijsko oblastjo, ali vzpostavitev pravnega reda in demokracije !
  Neronov Rim mora pasti !

 • Igor Kavalar

  Mafija!

 • totex39

  Tov. Žgajnar je že napovedala, da se bo na sodbo pritožila, očitno ima ženska dobro podporo za tako izjavo.

  • samotoje

   Seveda jo ima. Ona je poslušna vojakinja. Uboga.

 • Skrajno Desni

  Se je pa včeraj Pogačnik na TV skoraj skuhal iz minute v minute je bil bolj zaripu.

  • Peter

   Standardan reakcija. navajeni so, da v njihove izjave nihče ne dvomi. Že od dolanca naprej. Tiste, ki so dvomili so pa poslali na FKK otok, no.

 • Janko Gedlicka

  Nova, čestitam vam, da ste uspeli dobiti posnetek in stenogram, kakor tudi za smelo držo, ki jo opirate na stališča odvetnikov, da njune objave ne umaknete. Tako boste pridobivali na branosti javnost pa na realni obveščenosti. Hvala vam.

 • DMB

  Mafija je počela isto kmalu bodo poštenim sodnikom in tožilcem streči po življenju

 • Get Smart

  SOCIALIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM … vsi ti »-izmi« so t. i. POPULISTIČNE floskule, vse po vrsti so tvorbe kaviaržido KOMINTERNE = SUŽNJELASTNIŠTVO = kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.
  Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
  = FORUM 21 = FORUM 21 je MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA, ki ga je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVILA naropala v Sloveniji, predsednik pa je tovariš Milan KUćAN, ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
  in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije, ki so ga uradno preimenovali v LDS.
  DeSUS Levica SABratuške SD ŠARAC … in Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški LDS i tako dalje do tokija, so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur (KPJ + SKOJ), ki je dejansko ENA = KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO. POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo). POLITIKE najprej RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM, torej ZA katero DRŽAVO DELAJO (za svobodno pravno Slovenijo, kot dela edina ČLOVEŠKA stranka v Državnem zboru Republike Slovenije, torej SLOVENSKA Demokratska Stranka ali delajo ZA ZLOČINSKO MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO = LM_ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak …) in na KAKŠEN NAČIN delajo za POLITEJO: ali delajo pošteno ali ROPAJO in LAŽEJO kot MURGL JUGOKOMUNJARE. Razumemo?
  Kaj PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA PROPAGANDA in otroci neumno ponavljajo: “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”, “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogomet krade” … in kar je še bulšitizmov in LAŽI, ki jih je KOMINTERNISTIČNI (v lasti +90 % medijev na svetu) oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni stroj (v lasti 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji) naselil v oprane glavice OKUPIRANIH ljudi. Vzemimo primer »vsegliharstva«: nogometaš (napadalec) MESSI »je isti« kot nogometaš (golman) OBLAK? Ne. MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela (NA NAČIN) kot napadalec – zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO, ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla nogomet … ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO. Medtem pa OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO, ni isti kot MESSI, ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo … in DELA drugače kot MESSI, in sicer NA NAČIN, da BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

  • Get Smart

   MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI, RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji. “Vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isti klub”, “vsi igrajo za isto državo” … so LAŽNA VSEGLIHARJENJA, ali pa “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica”, kar OPRANI otroci radi ponavljajo, rajcajo jih kurbice, kar je v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST. Poštene kurbice so POŠTENE DELAVKE: ti pošteno plačaš, one ti nudijo spolne storitve. Za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH zločinskih PEDERČINA in KURBETIN, ki vam ROPAJO MILIJARDE, uničujejo vašo kulturo, v zameno pa vam nudijo storitev: “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”, skratka NISO VSI ISTI – osel v Lipici NI LIPIŠKI KONJ, ni LIPICANAC nje.
   ŠARAC ni slovenski premier, je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI FEJKpremier v Sloveniji, je nastopljena pi-ar mekanocurna lutka, ki pred kamerami svira kurtzu, prodaja maglu … LAŽE, kot pes teče. Vsi KOMINTERNOVCI in njihovi SERBUSI=hlapci so:
   –MURGL-srborvackoJUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji … oz. s starimi imeni: babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

   • Get Smart

    Samo v primeru NEDOKONČANIH »Stožic« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA, beri BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila 220 MILIJONOV € za projekt, ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo 40 milijonov €, in pozor, BOSANCOV, ki so gradili STOŠCE nje, MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov, najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* lopovski in lažnivi đupljan nje NI PLAČAL ampak jih je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost.«
    ———
    Za koga dela »socialno ozaveščeno« MURGL JUGOKOMI govno? Kaj odmeva v Stošcah?
    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo osvobodila.«

 • totex39

  Sedaj je čas tudi za politično opozicijo, da sproži kot parlamentarno proceduro, da preišče sodniško podkupljeno umazanijo, kar je sodnik razkrinkal, ter se sprožijo kazenske ovadbe proti njim.

  • Peter

   In, kdo bo glasoval o tem? Kordiš, Mesec, Vejoleta ipd?

   • totex39

    Sedaj se pa že malo “hecaš”, saj vemo kdo je v opoziciji v parlamentu.

 • RATATA

  Kaj ni pogačnik srednjeveški vitez v pajkicah in z velikim mečem?!?

  • Peter

   Hm, mislim, da je bolj vamp tisto taveliko, no.

  • Ana Job

   In peder…

   • Peter

    O, Ana…kod hodiš, dekle, no?

   • cosmosjasnovidec

    In pedofil.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

 • JANEZ GUS

  Ravno zdaj ta sluzava pizda pederska od Žitnika joka pri dnevniku,da Trump ni nič kriv v vezi z volitvami v ZDA.Da se ni dogovarjal zRusi.Si predstavljate kako bi ta enoceličar zlival gnojnico,da sodniki ugotovijo krivdo Trampu.

 • učko

  Evo, na POP-u je ravno sedaj povedano, da ni blo nikakršnih pritiskov. Tako je napisal Radonjić.

  • JANEZ GUS

   Na pop-u so tudi namerili 80 procentno podporo Srpentinšku.POP rdeča greznica je še bolj lažnjiva kot javn rtv greznica.

  • Peter

   Kaj pa naj naredi?

  • totex39

   Kaj misliš, zakaj pa niso predvajali posnetek govora sodnika, ker so s tem spet zavajali javnost.

 • Olga101

  Sodišče naj si pogleda ustavo!

 • Felikss_AH

  Kar je bilo Snowden-ovo razkritje v svetovnem merilu, to je Radonjićevo za Slovenska merila!

  Vsi ki so bili kadarkoli obdarjeni z razbojniškimi sodbami Slovenskega Krivosodja vedo o teh stvareh že od davnin. Zdaj bi moralo biti jasno tudi zadnjemu butlu da je Slovensko Krivosodje priročen vzvod Rdeče-Talibanskih tolp in njihove Komunistične politike. Kako lepo im je to laufalo ob vsakih volitvah pri odpravi političnih “motenj”… od Krambergerja pa vse do J.J.

  Če se bosta nekoč zlizala še Komunistična UDBo-Mafija in nadirajoči “zmerni” Islam, bo tu nastala “čudovita” pod-Alpska kombinacija UDBo-Komunizma in Vahabitske Šarije… seveda s prenovljenim imenom… Slovenistan… Sodnistan… Udbostan…etc… obstoječa himna je itak že Arabizirana… zato pa vnema po Marakeških “imigrantih” … in to je to!

 • JANEZ GUS

  Slovenija je za Evropo komunistični peskovnik,kjer vladata korupcija in mafija.Proti vsem blokadam simpatiziramo z Rusi,družimo z iranskimi teroristi,peremo denar od vseh,kjer je le mogoče…………govorimo eno,delamo čisto drugo.POL pismena ministerska ekipa,na čelu z asindetonom Šarcem.Pomaga nam lahko samo še Bog.

  • Peter

   Ja.

   Namig..ministrska ekipa, ok?

  • dež

   Tule si pa v veliki zmoti, bog je že davno obupal nad nami.

 • cosmosjasnovidec

  Iz tega je povsem še enkrat dokazano,da sodiščem diktira komunajzerska mafija kar je sicer tudi vedno bilo znano.
  Seveda ima pri tem primeru prste zraven komunajzarski izdajalec Slovenije udbovski morilec tovariš “milan kurčan” kateri je naročnik umora Jamnika.
  V to dejanje je seveda vpletena tudi sama vlada saj so na inštitutu izdelovali skrivoma potrebne dodatke za izdelavo droge kjer je bil zraven tudi “balkanski bojevnik ter tovariš milan kurčan”.
  Ko je direktor Jamnik izvedel kaj se dogaja je zadevo prepovedal ter hotel vse skupaj ukiniti zaradi groženj te mafije pa je okleval z prijavo vsega skupaj policiji.
  Seveda ni bil siguren kdo vse v policiji sodeluje pri tem kriminalnem dejanju.
  Na žalost ga je pa njegovo obotavljanje koštalo glave,ker so ga prej ti kriminalci ubili in tako zakrili sledi njihovega početja umor pa naprtili g.Noviču saj so bili sigurni,da bo obsojen,ker imajo celotno sodstvo pod svojim jarmom skratka podrejeno kot je bilo v času komunizma.
  Največja sramota in žalost je pa predvsem ta,da je vsej sodniški skorumpirani podkupljeni bandi za vzor en sam sodnik tale Zvezdan Radonjić kateri očitno niti ni čistokrven Slovenec.
  Torej vsa slovenska sodniška golazenska drhal z poštenostjo ne seže sodniku Radonjiću niti do podplatov kaj šele dlje.Te preklete komunajzarske svinje bi se že zdavnaj morale celotne strmoglaviti z vseh sodišč,ker so naredile ogromne škode ne samo državljanom ampak tudi tistim zapornikom kateri morebiti sedijo nedolžni za nekaj kar niso povzročili.
  Kakorkoli pa vsaka čast g.Radonjiću kateri te izprijene komunajzarske drhali ni upošteval in se ji je postavil po robu ter pošteno sodil nedolžnemu človeku kateri bi nekriv sedel 25.let kar ni hec zraven vsega pa še imel uničeno življenje.
  Če bi jaz bil na mestu g.Noviča bi sedaj pobil vse tiste kateri so ga obsodili po nedolžnem ter pobegnil iz države brez sledu.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

  • tomnidari

   Ne pobit! Podat obtožnice za krivično sojenje in obtožnico proti sodnikom in tožilcem! Plus odškodninski zahtevek do države, v višini letnega proračuna! Za kaj takega sem pripravljen prostovoljno tudi sam finančno kaj prispevat!

 • xtc

  Pustimo sedaj Srba Radonjića,vendar je zadeva hudo netrdna,ker lahko Kučanu eksplodira v glavo,stvari so zašle pre daleč.

 • šmentanamuha

  Bravo, Nova24, tole pa je zadetek v polno! Pogumno dejanje.

 • Matjaz Zitnik

  Metode mehiskega kartela v stalinisticnem sodstvu

 • FRANC3

  Nisem Janšev fen, a se strinjam z njegovo izjavo izpred nekaj dnevi:
  Resnica ima dolg rok uporabe, laž pa ima kratek rok in se hitri izpridi.
  Očitno se v naši družbi in državi nekaj premika. Resnica počasi prihaja na dan. Ljudem, ki marsikaj vedo, je dovolj laži in sprenevedanja. Tako prihajajo na dan vsa grda dejanja KPS in komunistov od leta 1941 dalje. Koliko ponosnih, zavednih in poštenih Slovencev je KPS umorila preko OF med vojno in po njej, ne ve nihče. A podatki kažejo, da jih je bilo na ozemlju Slovenije cca. 30.000 Slovencev in še vsaj 70.000 iz drugih republik. To je strašna številka in morija, ki je pustila v narodu globoko rano. Posledice čutimo še danes.
  Tudi vsa maškarada okrog partizanskih spomenikov vedno bol razgalja zlaganost KPS in OF, žrtve pa so bili civilisti in partizani, ki so verjeli, da se borijo proti okupatorju, a se se večinoma kristjani v partizanskih vrstah borili za komunizem. Komunisti pa niso dovoljevali upora proti ideologiji, zato so vse svoje sovražnike označevali za kolaborante, kar je čista laž. Komunisti vedno težje dokazujejo svoje laži. Tudi na partizanskih proslavah je vedno manj ljudi, še ti pa so v povprečju vedno starejši. Prihajajo v glavnem tisti, ki imajo koristi od ZB, pa tudi tisti, ki bi se radi zastonj najedli golaža, odojka ali jagenjčka. Poštenih Slovencev na takih maškaradah ni, ker več ne verjamemo KP.

  • tomnidari

   Praviš 30.000. K temu gre dodat, da gre pri tem za najsposobnejše in najbolj pokončne Slovence tistega časa. Tak genocid nad narodom plačujemo še danes, ker še zmerom ne zmoremo doseč kritične mase pravih intelektualcev, ki bi bili sposobni opametit ovce. Poleg tega je treba javno obznanjat, da je leta 45 narod vojno izgubil, nekih 2000 komunistov pa je takrat dobilo revolucijo in nam ugrabilo državo.

 • Janez Kepic-Kern

  HVALA – VRLI NOVI24TV – ZA OBJABO – TEGA POSNETKA POMEMBNEGA PRIČEVANJA – sodnika g. R.!
  Naj
  OPOZORIM,
  DA SMO BILI PROTESTNIKI, T.I. “VZTRAJNIKI” ODBORA 2014 – PRVI,
  KI SMO OPZORORILI – NA VERJETNO
  POPOLNO SKONSTRUIRANOST in pravno “HUDO” spornost – sodnega primera “dr. Nović”.
  Konkretno
  JE PRVI
  TAKA OPOZORILA IZREKAL – visokospoštvani gospod, pokončni in pogumni – Vili KOVAČIČ ”
  Resda upokoenec, a res
  DOSLEDNO POKONČEN IN DO VSEGA PRIZNANJA, UPOŠTEVANJA
  IN SPOŠTOVANJA
  upravičeni – vrli gospod Vili KOVAČIČ !
  Hvala in vse dobro – “vztrajniku” in pogumnemu gospodu – Viliju K. ! L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Zdenko Izbirčni

  Resnici na ljubo je potrebno priznati vztrajnost Zdenku Tršinarju…

  • Janez Kepic-Kern

   še tukaj !
   ALI JE KDO OD
   URADNIH PREDSTAVNIKOV NAŠE R. SLOVENIJE
   IZRAZILI
   JAVNO – NA TV

   – OBŽALOVANJE

   ZARADI – POŽARA V KATEDRALI – NOTRE DAME ?
   Kaj
   pa kdo od “ponosnih naslednikov komunistov – ki so storili “zčoćin” ( besede SD poslanca Koprivca v Parlamentu R: Slovenije)
   So
   predstavniki
   SD; LEVICE; DESUSA; SAB; SMC; LMŠ itd. _ izrazili – kako sočustvovanje – ob požaru v MOTRE DAME KATEDRALI?
   So
   ponudili – kako – pomoč ? Naši – POKOMUNISTI ?! L.r. JANEZ K: KERN KOMENDA

 • Miha

  Bravo sodnik Radonjič. Vas poznam ker sva bila včasih sodelavca in zmeraj sem imela o vas lepo mnenje. Bili ste pokončni, prijazni in resnicoljubni. Bilo mi je žal ko ste odhajali v novo službo v Ljubljano. Držim pesti za vas da se bo vse dobro izteklo v vašo korist, saj bo prej ali slej prišla resnica na dan. Želim da to čim prej in da se sodstvo kakršno ga imamo prevetri in naj sodijo pošteni sodniki, kakor ste vi. Čestitke za vašo pravično odločitev in tudi seznanili širšo javnost kaj se dogaja v sodstvu.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!