fbpx

[Ekskluzivno] Migrant slovenskega policista hudo poškodoval, ta pa je moral z zlomljeno roko še 8 ur prevažati ilegalce!

Slika je simbolična. (Foto: STA)

Zanesljiv vir nam je zaupal pretresljivo novico, o kateri Policijska uprava Koper ni poročala. Le-ta sicer od takrat, ko smo mediji pritisnili nanjo, da želimo podatke, koliko ilegalcev vstopi v državo, pošilja tovrstne podatke, a je nedopustno, da so zamolčali, da je migrant, medtem ko ga je obravnaval slovenski policist zaradi tihotapljenja ilegalcev, policistu zlomil roko! Še več, izvedeli smo, da tako primanjkuje policistov ob meji, da je moral policist z zlomljeno roko delati še osem ur, preden je lahko poiskal zdravniško pomoč! Dogodek se je zgodil 19. novembra letos.

Koliko ilegalnih migrantov na nezakonit način prestopi državno mejo, na našem spletnem portalu poročamo iz dneva v dan. Da so informacije točne in da se število nedovoljenih vdorov v našo državo ne zmanjšuje, pričajo številke popisanih ilegalcev, ki nam jih v dnevnih pregledih dogodkov pošiljajo predvsem z dveh policijskih uprav – Novo mesto in Koper. In slednja je medijem zamolčala pomembno informacijo!

Namreč, migrant iz Sirije je po informacijah našega zanesljivega vira slovenskemu policistu, medtem ko ga je ta obravnaval zaradi kaznivega dejanja tihotapljenja migrantov, zlomil roko! Kot smo izvedeli, je migrant, ki je slovenskemu policistu zadal hudo telesno poškodbo, v času, ko so ga ujeli, v Slovenijo nameraval pretihotapiti tri Sirce z avtomobilom. Omenjeni dogodek se je po naših informacijah zgodil na področju Policijske postaje Ilirska Bistrica 19. novembra 2018 okrog 21. ure. Za piko na i pa si poškodovani policist ni smel poiskati takojšnje zdravstvene pomoči, ampak je moral oddelati (beri: prevažati ilegalce) še osem ur, torej do 5. ure zjutraj.

Slovenija migracij ne obvladuje
Vir nam je zaupal, da mainstream mediji ne prikazujejo prave slike, ko pišejo in govorijo, da Slovenija zmore obvladovati masovne migracije, ki se dogajajo vsak dan, večinoma mimo oči javnosti. To naj bi bila navadna laž, saj je jasno, da je Slovenija glede obvladovanja migracij stopila v prevelike čevlje. Izvedeli smo, da so na območju PP Ilirska Bistrica ves čas na voljo prav vse patrulje, ki so vidno preobremenjene. Tudi 19. novembra 2018, ko je migrant zlomil roko slovenskemu policistu, so bile vprežene vse patrulje – ali so imele prijete migrante in sprovajalce ali pa so jih že obravnavale, nam je razkril naš vir. Mimogrede, obravnava enega migranta traja od ene ure in pol do kar štirih ur.

Foto: google maps

Sirskega migranta, ki je slovenskemu policistu zlomil roko, je omenjeni policist po naših podatkih obravnaval v kraju Zabiče. Še več! Levičarji bi tega migranta zagotovo označili za “miroljubnega”, saj smo izvedeli, da je Sirec v Nemčiji pridobil dovoljenje za bivanje in status begunca. A resnica je, da je slovenskemu policistu zlomil roko, ko ga je ta po službeni dolžnosti obravnaval zaradi tihotapljenja treh drugih sodržavljanov.

Slovenijo pa je pred le dobrim mesecem šokirala informacija, ki so jo državni organi izrekli na nacionalni televiziji, in sicer, da je migrant pred dvema letoma umoril slovenskega policista z mačeto. O umoru policista Damirja Golobiča leta 2016 smo poročali že takrat, in sicer da ga je umoril neuravnovešeni 22-letni nemški državljan, a njegova prava identiteta je ostajala neznana. Nato smo poročali, da je morilec nemški državljan pakistanskega rodu. “Kdo natanko je bil 22-letnik, ki je zahrbtno ubil slovenskega policista na dolžnosti, še vedno ni znano, saj policija te podatke skriva pred javnostjo. V podobnih primerih brutalnih napadov na policijo je bila namreč vedno znana tudi identiteta morilca, a tokrat to ni mogoče,” smo zapisali ob krvavem dogodku. Takrat se je sicer ugibalo, ali policija ne želi razkriti identitete morilca, ker skriva njegovo islamsko poreklo.

Tokrat se je na srečo končalo mnogo bolj blago, a ob tem ne gre spregledati dejstva: policista Golobiča je umoril pakistanski migrant, ki si je življenje ustvaril v Nemčiji. Tokrat je slovenskemu policistu roko zlomil migrant iz Sirije, ki mu je Nemčija dala zatočišče. Naključje? Presodite sami …

Pojasnilo policije: “19. 11. 2018 so policisti v Zabičah ob 21.30 ustavili osebni avto Opel Astra, nemške registracije. Po prvih postopkih so voznika, 36-letnega državljana Sirije, ki prebiva v Nemčiji, pridržali zaradi storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, saj je prevažal tri državljane Sirije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Vozniku je bil po zaslišanju na sodišču odrejen pripor. Policist PP Ilirska Bistrica je v začetku postopka pristopil do vozila in odprl voznikova vrata, voznik pa je vrata s silo nazaj zaprl, pri tem je stisnilo policistovo roko. Policist je s službo nekaj časa nadaljeval, vendar mu je roka začela otekati. Po predčasnem zaključku službe je odšel k zdravniku na pregled, kjer so ugotovili, da ima zlom. Nastopil je z bolniškim dopustom.

V Sloveniji, še posebej na Policijski upravi Koper, se v zadnjem letu res srečujemo s povečano problematiko ilegalnih prestopov, vendar jih obvladujemo. Veliko energije in časa vlagamo predvsem v prijetja vodičev, ki organizirajo ilegalne prehode, in s tem povezanimi kriminalističnimi preiskavami. Letos so kriminalisti k preiskovalnemu sodniku tako privedli že 101 osumljenca, za 91 oseb pa je preiskovalni sodnik odredil pripor.”

M. S.