fbpx

[Ekskluzivno] Nove podrobnosti iz “incidenta” z vojakom na meji! V naznanitvi domnevnega kaznivega dejanja nikjer omenjeno, da bi vojak vanj meril s puško!

Daniel Malalan. (Foto: Fb)

Pri domnevnem incidentu na slovensko-italijanski meji, ki so ga mediji napihnili v “mednarodni incident”, je kot glavni akter nastopal podpornik Antife, do takšnega poročanja pa je bil kritičen tudi Sindikat vojakov Slovenije, prav na celi črti pa je v dogajanje vpletena RTV Slovenija. Naši viri razkrivajo, da Daniel Malalan v naznanitvi domnevnega kaznivega dejanja ni nikoli omenil, da bi vojak z orožjem meril vanj.

“Prestrašil sem se. Nisem vedel, kaj se dogaja. Mislil sem, da je neki ‘norec’, ki se igra vojaka. Ukazal mi je, naj pokleknem. Avtomatsko puško mi je meril naravnost v glavo,” je za Primorski dnevnik domnevno napletal pravljico 32-letni Daniel Bokja Malalan.

Malalan, drugače sin Igorja Malalana zaposlenega na TV Koper, ki je podružnica RTV Slovenija je sodeč po objavah na Facebooku, ki so bile do sedaj umaknjene, podpornik radikalne levičarske teroristične organizacije Antifa in častilec jugoslovanskega diktatorja Josipa Broza Tita. Sovražno nastrojen pa je tudi do predsednika vlade Janeza Janše, ki ga je primerjal z virusom.

Igor in Daniel Malalan. (Foto: STA, FB)

“Incident”, ki naj bi se zgodil maja 2020 je do sedaj prerastel v afero, ki v ničemer več ne spominja na tisto kar na bi na začetku bilo. Pravljica v osrednjih medijih pravi, da je nič hudega misleči Malalan skupaj z dekletom pohajkoval ob slovensko-italijanski meji, ko sta ga zaskočila pripadnika slovenske vojske, eden pa naj bi mu celo nameril s puško v glavo.

Zgodba se je od samega začetka spreminjala
Ko je za incident preko medijev izvedela vojska je prišlo do razkritja prvih pomanjkljivosti v zgodbi. Tisti dan, ko naj bi prišlo do incidenta namreč na spornem predelu meje ni bilo nobenega slovenskega vojaka.

Objave Daniela Malalana na Facebooku

Zdaj smo na Nova24TV iz zanesljivih virov pridobili informacije, da Malalan, ko je na PU Koper naznanil domnevno kaznivo dejanje sploh ni omenjal, da bi mu vojak grozil s puško. Še več, naši viri zatrjujejo, da v zapisu ni nikjer zavedeno, da je vojak na kakršenkoli način uperil puško v Malalana.

Objave Daniela Malalana na Facebooku

Do srečanja vojaka in Malana naj bi po trditvah naših virov prišlo, a je to potekalo dosti drugače od senzacionalistične zgodbe, ki so jo propagirali osrednji mediji na čelu z Eugenijo Carl. Namreč vojak je Malalana sprva imel za migranta in mu je v angleščini ukazal naj se ustavi, a ko ga je Malalan nagovoril v slovenščini in ga vprašal, kaj je narobe, se je vojak sprostil. Ni bilo nobenega merjenja s puško v kogarkoli, ko se je Malalan odpravil naprej, naj bi se celo smejal. Šele kasneje, ne ko je incident najavil policiji, temveč ko je stvar dosegla medije, se je začela pojavljati omemba puške in groženj.

Ivan Šokić