fbpx

[Ekskluzivno] Urednica 24ur Tjaša Slokar Kos vam pošilja pozdrave iz BiH: Kot sodelavka portala Istraga bošnjaškega plačanca Avda Avdića! Po razkritju njeno ime umaknili iz seznama sodelavcev!

Urednica informativnega programa POP TV Tjaša Slokar Kos. (Foto: Fb)

V zadnjih mesecih se v osrednjih medijih kot tarča pogosto znajde Rok Snežič. Zadnjo kost za glodanje so dobili, ko je bosanska obveščevalna služba Snežiču prepovedala vstop v Bosno in Hercegovino. Da je zgodba skovana v obveščevalnih krogih, kjer ima prste vmes tudi Drago Kos – mož urednice informativnega programa 24ur Tjaše Slokar Kos – pove podatek, da je Slokarjeva sodelavka medija Istraga.ba, katerega glavni urednik je Avdo Avdić. Prav na Avdićevo zgodbo se sklicuje poročanje POP TV. Ko smo pričeli raziskovati ozadje, se je iz spletne strani čudežno “skrila”.

Slovenski medijsko-obveščevalni par Drago Kos in Tjaša Slokar Kos sta zopet načrtno pripravila konstrukt in ga zavila v medijski celofan. Kot smo izvedeli na podlagi raziskovanja, je Slokar Kosova kar sodelavka portala Istraga, bošnjaškega novinarskega prevaranta Avda Avdića, ki je dokazano večkrat sodeloval z bosansko obveščevalno službo. Po razkritju avtorja teh vrstic, da je sodelavka Istrage iz Slovenije, so jo danes nemudoma umaknili iz spletne strani.

V preteklosti so bosanski mediji razkrili sliko, na kateri sta bila Avdo Avdić in direktor OSA Osman Medmedagić. Za Avdićev medij Istraga so dejali, da gre za portal, ki obračuna s političnimi nasprotniki direktorja OSA Mehmedagića. V kratkem pregledu na spletnih straneh smo opazili, da je Avdić večkrat kot gost gostoval v slovenskih osredjih medijih.

Opis slike ni na voljo.

Avdič je dežurni pisec za direktorja OSA Mehmedagiča, ki je na prošnjo Draga Kosa izgnal Snežiča iz BiH
Bosanski medij Dnevno.hr je že leta 2018 razkril, da si je Avdić izmislil afero o glavni tožilki Bosne in Hercegovine Gordani Tadić. Kot je znano, je bil Avdić v dolgoletni zvezi z glavno sarajevsko tožilko Dalido Burzić in je po koncu njune zveze o njej napisal sovražni članek. Kot poročajo bosanski novinarski kolegi v Dnevno, sta bila Avdič in Burzićeva med drugim znana po popivanju v sarajevskih lokalih. Sami pa so tudi domnevali, da sta bila oba uživalca kokaina.

Ime Tjaše Slokar Kos so po našem odkritju izbrisali. (Foto: Posnetek zaslona- Istraga.ba)

Avdić uporablja podobno taktiko žrtve kot novinarji v osredjih slovenskih medijih. Bošnjaški “novinar po naročilu” v družbi zelo rad razlaga, da so ga želeli posiliti in pretepsti, a se ga nihče ne bi nikoli dotaknil. Njegov karakter in način delovanja so spoznali na nacionalni televiziji BiH-a, zaradi česar so ga odpustili.

Odličen prijatelj Draga Kosa direktor Bosanske obveščevalne službe OSA Osman Mehmedagić. (Foto: Posnetek zaslona- Banjalukain.com)

Nova odkrito dejstvo dokazuje, kako nizko so se pripravljeni spustiti slovenski mediji, da bi zrušili sedanjo vlado. Izvažajo afere iz tujine, ki jo sami pripravijo. Prav ta primer je dokaz, da so vsi primeri kritičnih mnenj iz tujine na račun sedanje vlade le del umazane levičarske medijske igre.

Ne smemo pozabiti, da so se po nastopu sedanje vlade v mesecu marcu hitro pričeli vrstiti članki v mednarodnih levičarskih revijah. Večino člankov je spisal Blaž Zgaga. Društvo novinarjev Slovenije je aktiviralo vse mogoče mednarodne medijske institucije, v katerih so jokali, da je v Sloveniji konec medijske svobode. Zanimivo, ko je Aleksander Čeferin sodno leta 2017 prepovedal oddajo Faktor zaradi razkritij o njegovem sumljivem pohodu na mesto predsednika NZS, se nobenemu od osrednjih medijev dejanje ni zdelo problematično. Dvojni vatli, nič drugega.

Luka Perš