[Ekskluzivno] Zaposleni v Iskri bil v stiku z obolelim s koronavirusom, nato pa kar teden dni med ostalimi sodelavci – V Iskri najprej informacijo potrdili, kasneje pa ovrgli?!

Ljubljana. Iskra. Foto: Tamino Petelinsek/STA

Na uredništvo smo prejeli informacijo, da naj bi bil zaposleni v podjetju Iskra v stiku s pacientom koronavirusa na sosednjem Hrvaškem, nato naj bi bil en teden v stiku z ostalimi zaposlenimi, sedaj pa je doma. Kljub temu, da zaenkrat bolezen pri konkretnem zaposlenem naj ne bi bila potrjena, smo se odločili, da se obrnemo na podjetje in preverimo informacijo. V podjetju so nam informacijo najprej potrdili in nas za dodatna pojasnila prevezali na direktorico kadrovske službe Manco Bašelj, ki pa je nato zanikala informacijo. Spodaj si lahko preberete celoten pogovor in precenite sami.

Najprej so se nam oglasili na recepciji, od koder so nas prevezali v tajništvo, kjer so potrdili, da informacija drži, nato pa so nam povedali, da naj se za več informacij obrnemo na kadrovsko službo. V kadrovski službi so nam povedali, da nas bo kadrovska direktorica poklicala in pojasnila celotno zadevo.

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Vse službene poti prepovedali
Bašljeva je povedala, da nimajo nobenega suma na kakršnokoli okužbo. “Včeraj oziroma predvčerajšnjem smo dali natančno navodilo za zaposlene, kam ne smejo potovati. Vse službene poti so trenutno prepovedane. Izjeme se pač potrjujejo, če so slučajno kakšne take države, kjer res niso ogroženi, drugače pa velja stroga prepoved gibanja. Do tega tako sploh ne more priti.”

Povedala je, da so dali izjave, da vsi obiskovalci, ki prihajajo k njim v poslovno stavbo ali poslovne enote, izpolnijo obrazce, s katerim potrdijo, da zadnjih 27 dni niso bili na ogroženih območjih. “Mogoče, da je zato prišlo do podatka, da se pri nas kaj dogaja. Malo bolj strogo smo pričeli gledati na situacijo. Kot odgovorni delodajalec bomo naredili simulacijo, če bi slučajno kdaj prišlo v Sloveniji do splošne uvedbe, da smo doma, kot v Italiji, da bomo naredili dan simulacije od doma, da vidimo, kako se nam vse skupaj obnese. Delamo vse na tem, da se karkoli ne bi zgodilo. To so napačne informacije.” Ko smo dejali, da nas odgovor čudi, glede na to, da je ena izmed zaposlenih informacijo malo pred tem potrdila, je ta vseeno še enkrat zanikala informacijo.

Hana Murn

 • Andrej

  Domnevam, da je koronavirus pri nas že prisoten, a še ni izbruhnil. V teku enega tedna se bo to pokazalo.

  • samotoje

   Koronavirus je bil leto in pol na oblasti. Zdaj je v Šmarci in mulo kuha.

   • samsara

    küćoviros.
    Mutacija udbovirusa.

   • Božidar Rodica

    ta pa je dober

    • samotoje

     A koronavirus, ki mulo kuha?

  • Hribouc

   Konc tedna bo gvišen alarm, staviš?

   poglej-Logatec, zdaj Iskra – pogostos se bo stopnjevala – vsi ki smučajo, trmasto ku voli po Italiji še sedaj!
   Folk je usekan!

  • joza joza13

   Smo toliko “levi”, da virusa še odkriti ne znamo?
   Mogoče pa res.

 • Ivan Ivanovič

  Nekaj je treba vedeti: Podjetje ni država in dokler ne krši zakonov, lahko počne, kar hoče. Zaenkrat naša država menda ni izdala nobenih, niti neobvezujočih navodil, kaj šele kaj obvezujočega za kogarkoli glede koronavirusa. Torej Iskra lahko pošilja svoje zaposlene, kamor hoče.,
  Ministrstvo za zdravje (bolje rečeno: ministrstva za posle udbomafije) ni izdalo nobenih navodil menda niti za zdravnike in bolnice. Zdaj naj pa Iskra na svojo roko počne neko protiinfekcisjko politiko. Narobe svet.

 • Hribouc

  Šarac, ne bežat!
  JANŠI OB PRIMOPREDAJI PREDAJ NAČTE ZA IZREDNE UKREPE OB VIRUSU IN ŠABEDER NE TI NE MORETA ODITI BREZ POTRJENE PRIMOPREDAJE; TUDI ERJAVEC !

  JANŠA, NE SPUSTI BARABE IZ ROK – nato prijava za pregon vseh treh za najmanj zavajanja, povzročitve ne vem kake nevarnosti, neukrepanja za preventivne zadeve, izpostavljanje ljudstva nesreči z laganjem, popolne nepripravljenosti zdravstva in lekarn brez mask, itd, itd!

  • Ivan Ivanovič

   Pozabi. Udbomafijski mediji zdaj molčijo ob popolni nekativnosti vlade v odhajanju. Ko bo Janševa vlada prevzela krmilo, pa bodo udbomediji udarili iz vseh topov in krivdo za vse, kar ni naredila Šarčeva vlada, bodo pripisali novi vladi.

   • mona lisa

    Upam da jih ti topovi udarijo nazaj in jih pošljejo v večna lovišča.

   • Hribouc

    Golobič že goni sestanke z udbomediji Agitoprop in kuje zaroto točno kot praviš-kanonada bo nastopila, zdaj je aktivna samo Kršinar podlasica, da kar pregoreva in se mu kadi iz riti!

  • borko

   tudi Cmerarja…Jankoviča bo pa Logar na kandelaber dal afne guncat

 • Rožle

  No lepo … pa ravno včeraj sem se na tisti konec odpravljal.
  … še dobro, da je plan propadel ..

 • Rožle

  A še koga heca tale Disqus ???
  Pri objavi komentarja me vrže na dno komentarjev .. tko da moram vsakič spet plezat do vrha ..

  • samsara

   Sem čakal, da se kdo oglasi s tem. Ja, danes se to pojavlja. Pa ne vsakič in povsod na tem portalu, a razloga kdaj ja/ne, še nisem odkril. Prav tukaj in zdaj je tako.
   PS
   Hej, kos sem dopolnil svoj zapis pa me v drugo ni vrglo dol. Tudi v tretje ne…

  • Novo Jutro

   Mislim, da je tudi tukaj podtaknjenec, saj se meni to non-stop dogaja. Na Nova24tv bom probal izvedeti kako je s tem.

  • 0 Cool

   Sigurno so “levičarji” krivi, pa Štefka pa to… :D

 • samsara

  Medtem pa slovenski vojaki na Počku izvajajo vaje z 200 pripadniki ameriške vojske, ki so bili stacionirani v s. Italiji.
  Zanje in očitno tudi za našo oblast je dovolj, da so bili od odhodu/prihodu ‘zdravi’.
  Poleg “razorožitve” Slovenije z maskami, zdaj še druženje slovenskih vojakov s potencialnimi prenašalci virusa v inkubacijski dobi, ko je že prenosljiv.
  Spominja na razorožitev Slovenske TO tik pred izbruhom vojne za Slovenijo.
  Kdo je takrat držal vzvode oblasti v svojih rokah je znana, prav tako je znano čigava marioneta je (še) na oblasti danes.

 • Ehnaton

  V Iskri se le vedejo tako, kot dosedanja oblast češ, ko bo virus enkrat pri nas, že vemo kako bomo. Po Šarčevo. Hkrati pa vztrajno ignorirajo pripombe ter jasno postavljene zahteve splošnih zdravnikov, ki so najbolj izpostavljeni morebitnim okužbam v zdravstveni mreži. Tudi zdravniška zbornica na čelu z bivšo varuhinjo človekovih pravic je spodvila rep. Skrbi jih stigmatizacija potencialno okuženih kot, da je to njihova skrb.

  • tomven

   Glede na to, da je gazda tam pokvarjenec šešok, reakcija sploh ne čudi. Ta baraba bo zanikal še takrat, če bi pol firme zbolelo.

 • Unikatna

  Smo že navajeni, da se informacije rade skrivajo. V SLO prihaja vse živo iz raznih držav…

 • DOMOVINSKA LIGA

  Šešok se ne boji virusa svojih delavcev sploh ne bo spustil domov, bodo morali delat 24 ur vsak dan.

 • Lux Ferre

  Če virus bo bo, če ga pa ne bo ga pa ne bo. Sicer pa zdaj ne da še ni vode v bazenu. Tudi bazen je izginil.

 • 0 Cool

  Oddaš na bolho oglas “Prodajam KoronaVirus”… :D