fbpx

[Ekskluzivno] Zaposleni v Iskri bil v stiku z obolelim s koronavirusom, nato pa kar teden dni med ostalimi sodelavci – V Iskri najprej informacijo potrdili, kasneje pa ovrgli?!

Ljubljana. Iskra. Foto: Tamino Petelinsek/STA

Na uredništvo smo prejeli informacijo, da naj bi bil zaposleni v podjetju Iskra v stiku s pacientom koronavirusa na sosednjem Hrvaškem, nato naj bi bil en teden v stiku z ostalimi zaposlenimi, sedaj pa je doma. Kljub temu, da zaenkrat bolezen pri konkretnem zaposlenem naj ne bi bila potrjena, smo se odločili, da se obrnemo na podjetje in preverimo informacijo. V podjetju so nam informacijo najprej potrdili in nas za dodatna pojasnila prevezali na direktorico kadrovske službe Manco Bašelj, ki pa je nato zanikala informacijo. Spodaj si lahko preberete celoten pogovor in precenite sami.

Najprej so se nam oglasili na recepciji, od koder so nas prevezali v tajništvo, kjer so potrdili, da informacija drži, nato pa so nam povedali, da naj se za več informacij obrnemo na kadrovsko službo. V kadrovski službi so nam povedali, da nas bo kadrovska direktorica poklicala in pojasnila celotno zadevo.

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Vse službene poti prepovedali
Bašljeva je povedala, da nimajo nobenega suma na kakršnokoli okužbo. “Včeraj oziroma predvčerajšnjem smo dali natančno navodilo za zaposlene, kam ne smejo potovati. Vse službene poti so trenutno prepovedane. Izjeme se pač potrjujejo, če so slučajno kakšne take države, kjer res niso ogroženi, drugače pa velja stroga prepoved gibanja. Do tega tako sploh ne more priti.”

Povedala je, da so dali izjave, da vsi obiskovalci, ki prihajajo k njim v poslovno stavbo ali poslovne enote, izpolnijo obrazce, s katerim potrdijo, da zadnjih 27 dni niso bili na ogroženih območjih. “Mogoče, da je zato prišlo do podatka, da se pri nas kaj dogaja. Malo bolj strogo smo pričeli gledati na situacijo. Kot odgovorni delodajalec bomo naredili simulacijo, če bi slučajno kdaj prišlo v Sloveniji do splošne uvedbe, da smo doma, kot v Italiji, da bomo naredili dan simulacije od doma, da vidimo, kako se nam vse skupaj obnese. Delamo vse na tem, da se karkoli ne bi zgodilo. To so napačne informacije.”  Ko smo dejali, da nas odgovor čudi, glede na to, da je ena izmed zaposlenih informacijo malo pred tem potrdila, je ta vseeno še enkrat zanikala informacijo.

Hana Murn