fbpx

Erjavec si je premislil. Ministrice za delo ne bo podprl. Kje se je zalomilo?

Karl Erjavec (Foto: STA)

Poslanci DeSUS bodo v sredo glasovali za interpelacijo ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anje Kopač Mrak, je po sestanku pri premierju Miru Cerarju sporočil predsednik DeSUS Karl Erjavec. V sredo bo v državnem zboru še kako pestro.

Poslanci DeSUS so se pred sredino obravnavo interpelacije, ki so jo zoper Kopač Mrakovo vložili v SDS zaradi primera odvzema dveh dečkov, sestali z ministrico. Želeli so pojasnila, kako je z uresničevanjem odprtih vprašanj oziroma dogovorov, ki so jih imeli, da bi jo podprli.

Ugotovili so, da ministrica ne ponuja nobenih rešitev glede financiranja projekta Starejši za starejše. To je, kot je dejal Erjavec, zelo pomemben projekt, ki nadomešča institut dolgotrajne nege na domu, zato jih čudi, ko ministrica pravi, da v prihodnje ni mogoče zagotoviti potrebnih sredstev.

Podobno je tudi glede izvajanja različnih politik na centrih za socialno delo in domovih za starejše, je dejal Erjavec. Te ugotovitve so ga zelo neprijetno presenetile, je dodal. Zato se mu je zdelo prav, da s tem seznani Cerarja, ki pa je bil po Erjavčevih besedah prav tako presenečen, da odprta vprašanja niso razrešena.

Še Cerar bo malo premislil, Židan pa še vedno verjame v poslance
Čeprav je še zgodaj popoldan zatrjeval, da ima ministrica vso njegovo podporo, pa bo zdaj glede na nove okoliščine odločitev o podpori Kopač Mrakovi sporočil jutri.

Medtem pa predsednik SD še vedno verjame, da bo kljub odrečeni podpori strani DeSUS Kopač Mrakova še naprej ostala ministrica. Kot meni Židan, poslanci odločajo po svoji vesti. Vsekakor bo sredino dogajanje v državnem zboru še kako pestro.

B. O., STA