EU bo s Posebnim odborom za boj proti terorizmu stopila na prste teroristom, za člana predlagan tudi dr. Milan Zver

Foto: www.milanzver.eu

Grožnja terorističnih napadov se na stari celini iz leta v leto bolj krepi, posledice teh pa postajajo vidne tudi tistim, ki so si dlje časa zatiskali oči pred resnico. Terorizem namreč ogroža našo varnost in pravice ter svoboščine evropskih državljanov. Po podatkih Europola je v lanskem letu v terorističnih napadih umrlo 142 ljudi, 379 ljudi pa je bilo poškodovanih. Prav zaradi tega borba proti terorizmu predstavlja eno od glavnih prednosti Evropske unije in njenih držav članic, kar pa dokazuje tudi poteza, da je bil na začetku julija na pobudo Evropske ljudske stranke ustanovljen Poseben odbor za boj proti terorizmu (Special Committe on Terrorism), slovensko delegacijo znotraj stranke pa je doletela posebna čast, saj so evropskega poslanca dr. Milana Zvera predlagali kot polnopravnega člana odbora.

Evropski parlament je že pred tedni sklenil, da bo ustanovil Poseben odbor za boj proti terorizmu. Prvotno je podal idejo predsednik politične skupine EPP, torej Evropske ljudske stranke, Manfred Weber. Njegov motiv je bil po besedah dr. Milana Zvera ta, da je opozoril na dejstvo, da so evropske obveščevalne službe med seboj slabo izmenjevale podatke, kar je zagotovo vplivalo na večjo ogroženost evropskih državljanov. “Na nek način je hotel evropske obveščevalne službe prisiliti k hitrejši izmenjavi podatkov in posledično k večjemu sodelovanju.”

Foto: STA

10 sedežev bo zasedla Evropska ljudska stranka
Od 30 sedežev bo Evropski ljudski stranki pripadel največji delež sedežev, torej 10. Med predlaganimi kandidati so za polnopravnega kandidata poleg Zvera predlagani tudi Monika Hohlmeier iz Nemčije, Ivo Belet iz Belgije, Elisabetta Gardini iz Italije in Arnaud Danjean iz Francije, kot nadomestna članica je predlagana hrvaška evropska poslanka Dubravka Šuica. Dr. Zver je za Nova24TV povedal, da tovrstni predlog imenovanja pomeni, da je predsedstvo Evropske ljudske stranke s tem izkazalo priznanje slovenski delegaciji. Kajti ta organ bo imel zagotovo velik vpliv pri oblikovanju odnosov Evropskega parlamenta do tega ključnega problema, s katerim se sooča Evropska unija.

Foto: Printscreen

Dr. Zver: Z enotnim glasom bomo morali odgovoriti na globalni in vseevropski problem
“Verjetno se bomo širše pogovarjali o varnostni uniji EU ter obravnavali vedenje posameznih držav. Tudi iranNLBgate bo ena izmed tem na tem odboru, predvsem pa bomo poskušali državam članicam priporočiti, da so na področju varnostne politike potrebni večja koordinacija, tesno sodelovanje in morebitno ustanavljanje skupnih struktur.” To je po besedah Zvera korak naprej, saj je do zdaj veljalo prepričanje, da je dovolj, če države članice na področju varnosti in obrambe sodelujejo oziroma koordinirajo svoje aktivnosti. “Situacija nas je namreč pripeljala do tega, da je terorizem globalni in vseevropski problem, da bomo morali z enotnim glasom odgovoriti nanj, ne bo dovolj le sodelovanje med državami, ampak bo treba oblikovati kakšno skupno strukturo, tudi v varnostno-obveščevalnem smislu, ne samo vojaškem.”

Šulin: Posebni odbor za boj proti terorizmu bo omogočil učinkovitejši spopad s terorizmom
Za nas je glede omenjene tematike spregovorila tudi evropska poslanka Patricija Šulin, prav tako predstavnica slovenske delegacije znotraj Evropske ljudske stranke, in poudarila, da nas nedavni teroristični napadi po Evropi opominjajo, kako pomembno je izboljšati področje varnostne in obrambne politike v EU. “To zahteva različne aktivnosti. Kot članica Odbora za proračun v Evropskem parlamentu, denimo, vztrajno podpiram in opozarjam na to, da je treba tem politikam zagotoviti dovolj finančnih sredstev. V proračunu EU za leto 2017 smo tako namenili 11,3 % sredstev več kot leta 2016, ki so na voljo za izboljšanje varnosti evropskih državljanov. Hkrati pa je treba tudi izboljšati sodelovanje med vsemi pomembnejšimi deležniki: državami članicami, institucijami EU ter obveščevalnimi agencijami.”

Patricija Šulin (Foto: osebni arhiv)

Šulinova je prepričana, da bo Posebni odbor za boj proti terorizmu, ki ga je Evropski parlament ustanovil pred poletjem, izboljšal sodelovanje ter izmenjavo vseh bistvenih podatkov med državami članicami in ravno tako ocenil obseg terorističnih groženj na evropskih tleh ter hkrati preučil pomanjkljivosti, ki nam onemogočajo učinkovitejši spopad s terorizmom.

N. Ž.

 • RATATA

  Koliko odborov je še potrebnih za reševanje kristalno jasnih stvari. Terorista je treba onesposobit preden stori teroristično dejanje! Preventiva!
  Šus u glavo (!), mona, pa je stvar rejšena, ma kakšen odbor neki, lepo vas prosm(??)

  • montyamp

   Ja , samo pravemu ga moraš podariti , tako kot Adolf .

  • Steiermark

   Upam, da bo ta odbor deloval tudi v Sloveniji, kjer nam teroristi (rdeči), že vladajo…..

   • RATATA

    Ni šans!

 • montyamp

  Rajši vi vsi skupaj stopite na prste židov , bo teroristov prec zmanjkalo .
  Židje navijajo za vojno med muslimani in krščanstvom .
  Židje navijajo za vojno med Nemčijo in Rusijo .
  Kdo je naredil teroriste ??? Židovska CIA .
  Kdo je poneumil Hitlerja ??? Židje .
  https://www.youtube.com/watch?v=doWI3kOAozU

 • montyamp

  OBDELAVA PODATKOV ????
  Ka to bojo podatki o pokradenem denarju , katerega kurćan z murglosrbijo skriva v Rusiji ???
  Ali mogoče židovska financiranja državljanskih vojn ????
  Ka pa pranje NLB pa to ???
  Ka ste SDS-ovci tut že majmuni ????

 • Artur

  Posebnim odborom za boj proti terorizmu ???!!! Jaz jim bom predlagal kje najti kakšno sejno dvorano za , da bodo lahko na varnem in v miru vodili svoje protimigacijsko “inovativne” debate tudi o strukturi v varnostno-obveščevalnem smislu , izbor zapisnikarja pa prepuščam njim . Jebali ludi zbunjene .

 • Artur

  Evo jaz tem “Protiterorističnim” Eurođukcem predlagam naj jo izsledijo in jo zgrabijo za rit in še kje verjetno ji bo to toliko pasalo da bo svojim nadrejenim predlagala zaustavitev njihove NWO multikulti agende https://www.youtube.com/watch?v=-7ldT3YL2Kw

 • Neznani

  Lari fari, zakaj ga niso ustanovili pred migracijami in le te prepovedali.

  • Steiermark

   soroš ni dovolil…..

 • Olga

  Od 30 sedežev jih ima ljudska stranka 10! Kaj pa drugi? Bomo videli…. Najboljsa preventiva je, da tistim, ki jih vodi Koran z džihadizmom, prepovemo vstop v EU!

  • Sredina

   Očitno je to da bi pogledala slike v članku preveč zate…

   • Olga

    Sem pogledala, na vašo zalost….Ne vemo pa, glede na zasedbo, kakšno mnenje imajo ostali do migracij, ali pač?! Vemo le, da je ljudska stranka proti nezakonitim migracijam in s tem povezanim terorizmom!

 • Peter

  Hm, malo sem zadržan.
  Bolj prav bi bilo, če bi bil odbor Izjemno in odločno poseben odbor itd…
  Ne bodimo šleve, ljudje, no…

  • tasilo

   Ja ja, z resnostjo se ni hecati, resnost je hudo resna reč, … je vedel že naš Franček, ko je takole pisal https://sl.wikisource.org/wiki/Butalci#Turki_v_Butalah:

   Pa so moževali in sklenili, da se brez boja ne udajo. Nego da na cesti, ki jim pelje v staroslavne Butale, postavijo napis: »Turkom prepovedana pot!«

   Še se je oglasil glas: »Ne bodimo zajci! Napišimo: »Strogo prepovedana pot!«

   Pa je navdušeno obveljala županova, da s Turkom nič usmiljenja in se naj zapiše: »Najstrože prepovedana pot!« /…/

   /…/ V hribu so čakali dne. In ko je napočil dan in ni bilo od Turka ne duha ne sluha, so sklenili, napis da je dober, napis da ostane, robide pa da se morajo iztrebiti in požgati.

   • Peter

    Jp…Butalci so bili z mano, ko sem to pisal, priznam…

    • tasilo

     Butalci — apokrifna Ustava RS.

     * Khm … in Ustavo je treba (po)znati.

 • Sredina

  Kaj je namen tega odbora, če ne bo imel nobenih pooblastil, tko kot jih tudi Evropski parlament nima…

 • terminalar

  Za boj proti teroristom moraš biti prava zver, kar pa naš Zver ni.

 • Artur
 • sodnikisozločinci

  EU bo kmalu samo še zgodovina, zato ti dragi Milan svetujem, napolni si žepe, dokler je še čas. Pa pazi, da te ne dobijo.

 • Kučko pod pručko

  Prava imena za odbor – Viktor Orban, Beata Szydło, Milan Zver, Patricija Šulin

  Poseben odbor za boj proti terorizmu bo uspešen, če v njem ne bo niti enega samega komunista oziroma levaka. Drugi pogoj pa je, da bi moral odboru predsedovati pokončen in Evropi predan človek. Kot se je pokazalo do sedaj, je to lahko le Viktor Orban, njegova desna roka pa poljska predsednica vlade Beata Szydło.

  Tudi SDS evropska poslanca Milan Zver in Patricija Šulin sta garant za uspešen pregon Sorosovih migrantov, ki uničujejo Evropo!!!

  • Jurij Musar

   Evropo uničujejo Krščanski demokrati, katerih predsednica v Nemčiji je Angela Merkel.

   • RATATA

    A si verjameš?

    • Jurij Musar

     Če lahko butec pred menoj napiše, da so krivi komunisti oz. levaki, potem lahko jaz napišem, da so krivi Krščanski demokrati. Vsekakor je moja trditev točnejša od njegove, saj je Angela povabila migrante v EU in sedaj celo vsem razlaga, da je storila prav. Poleg tega butec še poje hvalnice fašistu Orbanu, tako, da sem še toliko bolj prepričan v svoj prav.

     • RATATA

      To je pa super zate!

 • Jurij Musar

  Sedaj so ga pa najebali teroristi, Zver jih bo ugonobila.

 • janez.pokoncni

  Kako so v EU parlamentu glasovali SLO poslanci glede porazdeljevanja Angelinih gostov? Kakšno stališče imajo slovenski EU parlamentarci do Poljske in Madžarske oziroma do najnovejše sodbe EU sodišča?

  • RATATA

   Fifti:Fifti

   • janez.pokoncni

    Po imenih veš? Kako je recimo glasovala Romana Tomc ?

    • RATATA

     Saj nisem njen ljubimec!
     Kaj a mi ne navijamo zanjo? ;)
     Potih in samo tebi ti ne morem tu povedat kaj si čisto res mislim.

 • Najplemenitejši

  dr. Zver??? A ni to tisti, ki je spolno nadlegoval svojo pastorko? Prej bi rekel doktor Zverina!

  • Neverjetno, kaj vse ti veš…. celo tisto, kar nihče drug ne ve.

  • Osti jarej

   …bojda naj bi šlo za hčer

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!