Evropa in Slovenija na robu novega pekla

Foto: STA.

Naš anonimni vir iz azilnih domov in sprejemnih centrov opozarja, da so tamkajšnje razmere že zdaj kaotične in da praktično vsak dan prihaja do izgredov. Povrh vsega pa je Slovenija povsem nepripravljena na zelo verjeten naval migrantov, ki ga napoveduje Erdogan.

Varnostne službe po Evropi za to jesen napovedujejo nov množični vdor muslimanskih migrantov v Evropo, kar je tudi posledica političnega zaostrovanja med Turčijo in EU. Naš vir opozarja, da so v azilnih domovih razmere že zdaj nevarne in kaotične. Nas torej čaka katastrofa?

Vsakodnevni izgredi in droge
Prejšnji teden je v uredništvo poklical naš vir iz azilnih domov in sprejemnih centrov na območju Ljubljane (Kotnikova, Vič, Logatec). Povedal nam je, da so razmere na vseh treh lokacijah čedalje bolj problematične. Pred nekaj meseci so celo režimski mediji poročali o izgredih v azilnem domu na Viču, zdaj pa so pretepi postali vsakodnevna praksa, saj se nasilnost migrantov povečuje, veliko pa k temu pripomorejo tudi prepovedane droge, ki jih migranti prinesejo s seboj. Podatkov o tem, za katere droge gre, nismo dobili, smo pa od nekega drugega vira dobili obvestilo, da so pred dvema tednoma na ljubljanski urgenci sprejeli migranta, ki je očitno vzel prevelik odmerek. Kakorkoli že, od obljubljenih “jedrskih fizikov”, ki so jih napovedovali evropski načrtovalci migracij, je ostal samo še razpočen milni mehurček, saj so tudi varnostniki povedali, da so v azilnih domovih večinoma mlajši moški, ki se obnašajo kot drhal. Prišlo je že do uporabe nožev in drugih vrst hladnega orožja, večkrat kličejo na pomoč policijo. Večkrat pa se migranti sprejo tudi med seboj, kolateralna škoda pa so največkrat varnostniki, ki ne smejo imeti orožja, pač pa le zaščitna sredstva. Med azilanti naj bi bilo celo nekaj takšnih, ki so psihično bolni in naj bi predstavljali nevarnost za okolico, eden od njih naj bi poskušal umoriti varnostnika. Režimski mediji navadno takšne dogodke zamolčijo ali o njih poročajo izkrivljeno. Tako so denimo poročali, da je glavni problem azilnih domov v tem, da se varnostniki menda ukvarjajo s tihotapljenjem migrantov. So pa očitno tudi na režimski spletni strani MMC RTVS opazili, da dom na Viču “poka po šivih”.

Prosti izhodi v bližini šol!
Kot pravi naš vir, policija sicer dela korektno in se tudi odziva na klice varnostnih služb, kadar pride do prerivanja. Vprašanje pa je, koliko časa bo še tako, saj ima policija zadnje čase precej dela s podobnimi izgredi v Kočevju in okolici. V nekatere dela naselja se policijski specialci upajo prikazati le zamaskirani; razlog je v tem, da jih sovražniki prepoznajo, izsledijo in nato grozijo njim in njihovim družinskim članom. Glede na to, da pri podpihovanju migrantskega nasilja ves čas sodelujejo tudi aktivisti nevladnih organizacij, je mogoče podobne scenarije pričakovati tudi v primeru migrantov, saj prihaja do stalnih sabotaž dela policije in zaposlenih v centru. Povedano drugače: v tej vojni imamo kolaborante, ki sovražniku kažejo pot in mu dajejo podporo, svojega petokolonaškega početja pa se niti malo ne sramujejo.

Foto: STA

Na vprašanje, ali ti ljudje imajo osebne dokumente in ali so evidentirani, je naš vir odgovoril pritrdilno, priznal pa je, da imajo azilanti prost izhod iz doma in da mnogi center tudi zapustijo in nadaljujejo pot proti Avstriji ali Italiji. Je pa enota azilnega doma na Kotnikovi nameščena precej blizu šole in vrtca. Lahko si predstavljate, v kakšni nevarnosti so otroci, ki se gibljejo v neposredni bližini migrantov, ki se z noži sprehajajo okrog. Na vprašanje, ali so v azilnem domu tudi težave z nalezljivimi boleznimi, naš vir ni znal odgovoriti, prav tako tudi ne o tem, ali je bil v zadnjem času kateri od varnostnikov ranjen. No, če varnostne službe niso seznanjene s primeri nalezljivih bolezni, pa smo dobili podatek, da je bil nedavno v prometno nesrečo vpleten Albanec, ki je prevažal pet ilegalcev iz Pakistana. Za enega od njih se je ugotovilo, da ima tuberkulozo, ki velja za nalezljivo bolezen in je mnogokrat tudi smrtna. No, v UKC so nato zanikali, da bi pri katerem od bolnikov odkrili tuberkulozo, na policiji pa so se pri vprašanju o tem sklicevali na zakon o osebnih podatkih. So pa priznali, da je na policiji “izdelan protokol, v okviru katerega se izvajajo ukrepi za zmanjšanje tveganja pred okužbo z nalezljivimi boleznimi, kot tudi ukrepi za primere, ko so bili policisti že izpostavljeni osebam s kužnim bolezenskim stanjem”.

Ko “veliki paša” grozi Evropi
Kakorkoli že, če skrb zbujajoče podatke našega vira, ki se ujemajo s poročili iz azilnega doma na Viču izpred nekaj mesecev, povežemo z razmerami na vzhodnih mejah EU, smo lahko zelo zaskrbljeni. Že v začetku avgusta je varnostni strokovnjak Boštjan Perne posvaril, da bi lahko Erdogan začel ignorirati sporazum z EU o migracijah iz leta 2016. Le malo pred tem je Šarčeva vlada umaknila Turčijo s seznama varnih izvornih držav, kar v praksi pomeni, da tja nezakonitih migrantov ne vrača več, kar je zelo zanimivo, saj vlada hkrati podpira vstop Turčije v EU. Dejansko to pomeni, da želi v EU spraviti nevarno državo. Prav z umikom Turčije s seznama varnih držav pa je premier Marjan Šarec dejansko enostransko rušil dogovor EU in Turčije iz leta 2016, ob tem pa tudi izpodkopal dogovorjeno enotno evropsko zunanjo politiko ter očitno dodatno ogrozil položaj Slovenije kot članice schengenskega območja (in zanimivo, da trdo jedro tranzicijske levice praktično isto očita predsedniku republike Borutu Pahorju).

Kot je opozoril Perne, je nastala težava, ker se je stopnja kriminala tudi v Turčiji močno dvignila. Turčija je namreč sprejela štiri milijone migrantov, večinoma iz Sirije. Ker pa EU za zajezitev migrantskega vala ni naredila praktično ničesar, ne bi presenetilo, če bi sporazum padel v vodo in bi Erdogan migrante preprosto izpustil iz svoje “kletke”. Tu se seveda postavlja vprašanje, kako bo na to reagirala Grčija, ki ima močno razvito vojaško mornarico in se je pred časom znebila levičarskega premierja Ciprasa. Vendar pa stoletna praksa kaže, da sodobni Grki niso ponosni dediči svojih antičnih prednikov, o čemer je že konec 19. stoletja pisal časopis Slovenec, ko je omenjal grožnjo albanske (t. i. prizrenske) lige v povezavi z vojsko Otomanskega imperija in grško izmuzljivostjo. Pri tem je bil zapisan tudi stavek, ki ga sicer pripisujejo Janezu Evangelistu Kreku: “Turek mora iz Evrope ven.” Mimogrede, 12. septembra je bila obletnica bitke za Dunaj, ki je muslimanski imperij potisnila nazaj na Vzhod. Dovolj za modre?

Erdogan hoče milijarde
Slovenska policija je v delnem poročilu o migracijah za avgust 2019 priznala, da so od januarja do konca avgusta zabeležili 66 odstotkov več ilegalnih prehodov meje kot v istem obdobju lani. To pomeni kar dvetretjinski prirastek glede na lansko obdobje januar−avgust. Tudi pri nedovoljenem prebivanju tujcev se je število glede na isto obdobje lani povzpelo za četrtino. Pričakovati je torej mogoče, da bi v primeru lepega vremena to jesen v Slovenijo, ki je še posebej ranljiva država, pritisnila nova množica migrantov, ki so sedaj v Turčiji in bi verjetno uporabili balkansko pot. Prav tako se znova krepi pritok migrantov, ki prečkajo Sredozemsko morje in jih rešujejo ladje v lasti nevladnih organizacij, saj je v Italiji prišlo do spremembe v vladni koaliciji, v kateri ni več Salvinija, Italija pa sedaj nemoteno sprejema migrante. Erdogan se očitno dobro zaveda teh dejstev, zato je začel močneje pritiskati na EU. “Zagovarjamo stališče, da bi morali vzpostaviti takšno varno območje, da bi lahko mi kot Turčija gradili mesta namesto šotorskih bivališč, ki so že tam. Preselimo jih v varne cone. Dajte nam logistično podporo in lahko začnemo graditi bivališča, kar bo pripomoglo k zagotavljanju humanitarnih življenjskih razmer,” je izpostavil Erdogan in zagrozil, da če ne bo prišlo do uresničitve, bo treba odpreti vrata. Milijarde evrov, ki jih torej dobiva Turčija, niso dovolj.

Neučinkovite mešane patrulje
In kako se na grožnje odziva Slovenija? Lahko bi rekli – nič novega pod soncem. Razen morda tega, da se minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar sedaj dogovarja za mešane patrulje z Avstrijo, čeprav je znano, da so bile v primeru Italije neuspešne, kar so nedavno razkrili tudi italijanski mediji. “Samo v 8 mesecih letošnjega leta so italijanski policisti zabeležili 5.048 ilegalnih vstopov migrantov iz Slovenije. Tržaška policija je skupno obravnavala 3.607 migrantov, od tega so ujeli 2.719 migrantov, 888 pa se jih je samih zglasilo za registracijo na pristojnih uradih. V Gorici so v istem obdobju obravnavali 1.441 migrantov, od tega so jih policisti ujeli 485, 956 pa se jih je registriralo samih,” je nedavno poročal portal Primorska24.si, ki opozarja, da so mešane patrulje sicer navzoče, ne pa tudi uspešne. V dveh mesecih delovanja so namreč mešane policijske patrulje skupno prestregle 95 migrantov. “Zato ni čudno, da je tako v italijanski javnosti kot med politiki še vedno zahteva po uporabi vseh razpoložljivih sredstev za zajezitev ilegalnih vstopov iz Slovenije v Italijo. Tudi težnje po rezilni ograji na slovenski meji niso izginile iz zavesti javnosti in politikov,” navaja omenjeni portal.

Kljub temu pa se Šarčeva vlada sedaj dogovarja še za mešane patrulje z Avstrijo, a je to bolj ukrep za umetniški vtis, češ da vlada vendarle nekaj dela. In kaj bodo dosegli? Namesto da bi slovenska vlada z okrepljenimi policijskimi in vojaškimi silami ter zaostritvijo azilne zakonodaje ustavila migrante na hrvaško-slovenski schengenski meji, jih skuša s skupnimi slovensko- italijanskimi in po novem še slovensko-avstrijskimi patruljami zadržati v Sloveniji! To je torej še ena norost Šarčeve vlade in uvod v pekel, ki nas čaka, če bo Erdogan spustil množice migrantov proti Zahodu.

Kaj je pravi namen vaških straž?
O sodobnih vaških stražah – prva od njih je nastala v Radovici pri Metliki – smo že pisali, vseeno pa velja ponoviti nekatera dejstva, ki jih je nedavno v oddaji Drugorazredni na Nova24TV preveril tudi novinar Luka Svetina. Kot je znano, vaško stražo vodi Blaž Zidar, ki s pomočjo družinskih članov in prijateljev vsakodnevno patruljira ob meji, njegov osnovni namen pa je odkriti in počistiti odlagališča smeti, migrante pa samo prijaviti policiji. Kljub temu pa je tarča ne samo medijev, pač pa celo nekaterih domačinov. Kot je za Nova24TV povedal Zidar, dnevni obhodi meje trajajo tudi do osem ur. A očitno je za vlado in vodstvo policije najbolj moteče to, da vaška straža preverja dejstva in sproti demantira neresnice, ki prihajajo v javnost z vladne strani in s strani režimskih medijev – vaška straža namreč preverja stanje ograje in opaža tudi, kakšna je navzočnost policije. Kljub uradnim zagotovilom, da policija stalno varuje mejo, se velikokrat zgodi, da policije ob meji ni, tihotapci pa pošiljajo migrante na točke, kjer je ilegalni prehod najlažji. In kar je najbolj tragikomično: ko vaški stražarji preverjajo ograjo in zapornico, jih nekateri domačini ovajajo policiji, češ da ilegalno prehajajo mejo. Očitno gre za tiste, ki so morda tudi sami povezani s tihotapljenjem migrantov ali pa so povezani z nevladnimi organizacijami, ki skrbijo za ilegalen uvoz “sirskih brivcev”, pri tem pa policija včasih zamiži na obe očesi. Tu in tam sankcionirajo kakšnega tihotapca – po članici SD Lidiji Mavretič so tako zalotili športnega novinarja POP TV, ki je svoje dolgove skušal pokriti z denarjem od tihotapljenja migrantov.

Pahorju bi navijali ušesa zaradi javno izraženih dvomov o Turčiji
Dogajanje v zvezi s Turčijo in Erdoganovim avtokratskim režimom je pred tednom dni seglo tudi v Slovenijo, saj je predsednik republike Borut Pahor znova dobil krepak udarec trdega jedra tranzicijske levice. Skupina 28 podpisnikov (večinoma imena, znana po svojem ideološkem angažmaju, kot so denimo Boris Vezjak, Svetlana Slapšak, Niko Toš, Maca Jogan, Vlado Miheljak in Rudi Rizman) je namreč zahtevala odstop predsednika republike, in to le zato, ker si je Pahor na nedavnem blejskem strateškem forumu upal javno podvomiti o članstvu Turčije v Evropski uniji, s čimer naj bi zagrešil nič manj kot nacionalno veleizdajo, ker je s svojimi izjavami poslabšal mednarodni položaj Slovenije, ki naj bi – tako levičarski “možganski trust” − prav zaradi teh izjav izgubila že skoraj dobljeno komisarsko mesto za širitev. Kot je znano, je bil slovenskemu komisarju Janezu Lenarčiču dodeljen resor za krizno upravljanje. “Ob spoštovanju dogovorjenih pogojev si vstop v EU zasluži vsaka evropska država, ne nazadnje zaloputnjena vrata EU spodbujajo tudi vzpon avtoritarizma v državah, ki izgubljajo evropsko perspektivo,” so zapisali podpisniki in spomnili, da je Slovenija že podprla članstvo Turčije v EU. Celo več: Pahor naj bi bil neposredno ogrozil varnost in blaginjo Slovenije in njenih državljanov. Težke obtožbe, ni kaj – in ni težko ugotoviti, da prihajajo iz arzenala murgelskega podzemlja. Nenavadno je, da podpisniki terjajo celo ustavno obtožbo, Pahorja pa primerjajo s Trumpom in Salvinijem. No, zanj je to pravzaprav kompliment, hkrati pa dokaz, da tranzicijska levica, vsaj njeno trdo jedro, očitno podpira Erdoganov režim v Turčiji, s tem pa tudi kršitve človekovih pravic, še zlasti po insceniranem vojaškem udaru, ko se je stanje v Turčiji na področju spoštovanja človekovih pravic še poslabšalo. Pri vsem tem pa tudi izstopa, da je celo zunanji minister (in prejšnji premier) Miro Cerar med vrsticami podprl podpisnike, ko je na svojem profilu Facebooka zapisal, da “izmenjava mnenj med predsednikom republike, predsednikom vlade in zunanjim ministrom preko javnih medijev slovenski zunanji politiki ne bi prinesla nobene koristi, prej nasprotno“. Cerar vztraja pri slovenski podpori Turčiji pri njenem vključevanju v EU, očitno brezpogojno. Še en dokaz, da resnica in pravica tu očitno ne štejeta nič – niti Erdoganova avtokratska vladavina niti njegovo manipuliranje z migranti in posledično izsiljevanje Evrope nista zadosten pokazatelj, kako “evropska” je v resnici Turčija.

Gašper Blažič, Demokracija

 • Solo

  Slovenska lada je podpisala veleizdajalski Marakeški sporazum in načrtno uvaža migrante.
  Slovenska vojska – ki jo imamo in plačujemo samo zato, da varuje državne meje pred vdorom tuje sile in varuje slovensko suverenost – ne opravlja svoje zakonske in ustavne naloge, ampak mirno gleda, kako se sovražna vojska migrantov vali preko naših meja in okupira slovensko državo.
  Slovenska policija – katere naloga je varovanje reda in zakonitosti – ne ukrepa proti ilegalnim migrantskim kriminalcem, roparjem, nasilnežem, posiljevalcem, morilcem in teroristom, ampak jih zastonj taksira do azilnih zbirnih centrov, ki so de facto vojašnice tuje sile na slovenskem ozemlju, enako kot džamija.
  Vsi po vrsti so nas izdali in prodali, na čelu z globalistično EU bando Sorosevih hlapcev v Bruslju.

  Zadeva je jasna. NIhče nas ne bo branil pred hordami podivjanih migrantov, braniti se bomo morali sami. Pa še to nam želijo vzeti, saj se po marakeški dikciji že sama verbalna kritika promigrantske multikulti politike, kaj šele silobran, obravnava kot kaznivo dejanje – kar je v nasprotju z veljavnimi zakoni in ustavo.

  George Washington je dejal: “Ko vlada enkrat ne deluje več v interesu svojih državljanov, je ne samo pravica, ampak dolžnost ljudstva, da takšno vlado zruši.”

  • joza joza13

   …torej, slovenstvo je ponovno na preizkušnji!?!.., le, da imamo za razrešiti zelo velik vozel. Jeba bo – ni me strah, bo pa zahtevno! Najpomembneje in najzahtevneje bo aktivirati zmocerirane Slovence, da se zavedo, da so sami svoje sreče kovači…

 • Kučko pod pručko

  Šarec in Open Border

  Janša je pred lanskimi volitvami povsem jasno povedal naslednje: “Če bomo prevzeli oblast, bomo Slovenijo neprodušno zaprli. To ni le naša obljuba, ampak tudi zaveza!”

  Več kot očitno pa je, da je v Sloveniji še vedno preveč sadomazohistov, ki raje vidijo, da nam domovino uničujejo in ropajo levaki skupaj s trikrat zapečenimi posiljevalskimi uničevali krščanstva!!!

  • kokobily

   Ploskal bi mu, če bi prevzel vladanje. se je pa pokakcal, ko se je v špekuliranju o sestavi vlade – izgubil. Tako smo ostali pokakcani vsi, ki smo mu zaupali svoj glas. Ne iskati izgovorov..Njegovo delo je bilo sestaviti vladno večino. Je izkušen državni politik, ne neki vaški burkež. Če je Šarec uspel sestaviti to skrpucalo, ki se mu reče aktualna vlada, bi Janši to moralo biti – mala malca…Šarčevi na volitvah niso dobili večine in brez Levice te vlade ne bi bilo, pomeni, pot do prevzemanja odgovornosti za to državo je obstajala. Če jo je šarec znal najti, bi jo še lažje Janša.
   Pa jo ni ! Pa smo pokakcani kakor s leve, tako z desne.

   • macon

    Nič se ni pokakcal, ni se šel režimske igre, da bi ga režimske strukture še bolj blatile in zaničevale. Janša in SDS so sami proti režimski strukturi, ki kontrolira vse podsisteme, da lahko zganja kriminal.

    Ti si se pokakcal, ker si prezabit, da bi karkoli razumel, zato pa je kot je.

   • gornik

    Kaj si ti osebno naredil, da bi Janša lahko prevzel vlado ?
    Stavim, da si bil proti, ker si še danes proti !

   • fiat lux

    Če si se na volitvah zmotil, je tvoj problem.
    Saj si moral vedeti, da Janša ne bo mogel sestaviti vlade.
    Zapomni si za drugič:
    Če hočeš voliti tistega, ki bo sestavil vlado,
    moraš voliti komuniste.
    Saj menda poznaš Dolančevo prerokbo:
    V tej deželi bomo vedno na oblasti komunisti!

   • mona lisa

    Izdajalci Slovenije ki vladajo zdaj so onemogočili Janšo.

   • Kučko pod pručko

    Se ti vidi, da si v politiki še zelenec. Kaj res ne razumeš, kako deluje murgelski generalštab s Kratkonogim na čelu? Brez njega za Šarca sploh ne bi slišal, razen ko udriha po svoji babi!!!

   • JANEZ GUS

    Si ti danes se spustil z Marsa.

 • montyamp

  Murglosrbska izdaja slovenskega naroda bo naredila konec okupaciji gošarskega primitivizma .
  Seveda bodo kandelabri najbolj zanesljivo orodje za vzpostavitev ravnovesja med dobrim in zlim , katerega so porušili zločinci titobanditokidrićmaćekbeblerkardeljleskošek in ostala NKVD golazen , pred med in po WW2 .
  Ravnovesje je bilo porušeno v korist murglosrbskega zla , ki generira nazadovanje Slovenije v vseh pogledih .
  Strpnost med podganami === samomor .

 • rubec

  Rojen sem za bežigradom. Ko se je začelo šušljati, da bodo gradili raketo, so starši rekli naj se grem poslovit od kelnarce v moji najljubši gostilni, ker se selimo na vič. Zdaj se moram posloviti od kelnarce v moji najljubši krčmi na viču, ker so starši rekli, da so zaarali parcelo blizu Kredarice. Kdo ve, kakšne so kaj tam kelnarce in ali je tam sploh kaka gostilna? Če je, potem lahko rečem, da imam zlate starše.

  • gornik

   Menda je tam neka skoraj podrta planinska koča in stara krčmarica, ki poleg piva ti lahko ponudi le ričet in štajersko kislo župco. No pa saj to ni tako slabo. Mogoče pa za tebe nabavi kakšno mlado kelnarco, če ji boš tako dvignil promet :)

  • samotoje

   Nad tabo bo samo nebo.

 • opazovalec

  Kakšna nevarnost nam grozi. Pri enem migrantu bi naj ugotovili tuberkulozo… Letno zboli za tuberkulozo 200 Slovencev!
  Sicer pa, če ugotovili tuberkulozo, bi ga v skladu z medicinsko doktrino morali izolirati…. Pa ni slišati!

  • xtc

   Ko bi bila le tuberkoloza dobiš pa vse od garij,tifusa,uši,stenic,AIDSA,dizenterije,hepatitisa samo čakamo še da privlečejo kolero in ebolo-tepc topoumni.

  • RATATA

   Praviš Fdvjevski dohtar, da boš šerijatarsko tbc izoliral? Res si bimbodebil!

   • traktor

    Ni nujno, je pa migrantoljubec. To pa očitno. Sebe pa ne mara. Kar je prav. Čisti kanibal.

  • pajot

   dej,ne nalagaj! Tuberkuloza,kajpade….nevarnost nam grozi od njihovih nožev in bomb. Da revolverjev in mašingans sploh ne omenjam. Butl.

 • JANEZ GUS

  Če do tega pride ,je treba tisto minuto šarca in pokljukarja razstavit na prvi kandelabr.

  • mona lisa

   Pa še koga. In ni treba več čakat.

 • RATATA

  Predlagam izvedbo zavezujočega referenduma o tem, ali je imel Janez Evangelist Krek prav!(??)

  • pajot

   Na mir ga pust. Naj počiva v miru. Zdej je čas,da zjebemo to qurčevo gamad (po slovensko: insekte),ki nam uničujejo domovino. Začenši od halbmadžara do teh pritepencev iz Afrike in Azije.
   Bomo ja boljši od Švedov,porka fiks….

   • RATATA

    Švedom smo dolžni revanše za tistega njihovega Stenmarka, ki je našemu Bojanu tako zelo nagajal!

    • pajot

     Boh ve kje je zdej ta stenmark? da ni slučajno kakšen wilkommen agitator?

     • RATATA

      Čist mogoče, da je, saj se je že tedaj lahko opazilo, da je bil deležen permisivne vzgoje in taki so najbolj dovzetni za vabljenje.
      Jaz povabim le sebi enakega junca na pir…, t.j. enako podivjanega kot sem sam in se s pičkeci ne ubadam.

     • pajot

      he,he,he,pravilno….

 • xtc

  Erdoganu dati NIČ,pač pa sankcije in izgon Turkov iz Evropena mejo pa vojsko,vsak nasilen poizkus prestopa EU meje in to brez dovoljenj pa ustaviti s silo,če ne pa z orožjem ne glede na ceno.
  Prihaja pa vojna berez ujetnikov ,ki jo je napovedal Nosterdamus in ,ki bo z neba izbrisala rdeč polmesec in rdečozvezdi in islamistična hlapce za vedno-in križ bo zavladal.

 • Unikatna

  Politikom, aktivistom, podpornikom ilegalcev oz, migrantov stopiti na prste… na njihove domove poslati te ljudi, če nočejo zapreti meje …

 • mona lisa

  Samo oborožena vojska na meji pomaga in streljanje na vse kar ilegalno prestopi mejo.Za ostale migrante ki so tu pa izgon. Vse to če hočemo preživeti.

  • Slovenec

   Žal res.

 • Mirko

  Le malo pred tem je Šarčeva vlada umaknila Turčijo s seznama varnih izvornih držav,

  Ker je Slovenec predsednik UEFA, naj TAKOJ prepove sodelovanje vse turških nogometnih ekip v evropskih tekmovanjih, saj Turčija ni varna država, ostale športne zveze pa naj obvestijo o tej gesti, da Turčija ni varna država svoje evropske zveze, pa naj tudi te izločijo turška moštva iz tekmovanj. Ko pa Slovenija prevzame vodenje EU pa naj Turčiji da embargo na gospodarsko sodelovanje z EU, takega kot Američani Rusom ali Iranu.

 • Nata

  @Solo je sijajno citiral . . .
  ” George Washington je dejal: “Ko vlada enkrat ne deluje več v interesu
  svojih državljanov, je ne samo pravica, ampak dolžnost ljudstva, da
  takšno vlado zruši.”
  Torej, dragi Slovenci ??

  • pajot

   Se m i zdi,da je Slovencev premalo,da bi zrušili to qurčevo vlado.

   • Nata

    Bilo bi nas dovolj , ko bi res skupaj stopili !
    Poglej. . . . . onega fantička Krisa in naš šport !!

 • Andrej

  Slovenska vlada, na čigavi strani si, za koga delaš? Za lastne državljane ali za ilegalne?

  • Nata

   Samo in edino za lasten žep in obstoj !!

  • skorpijon93

   zgleduj s epo češki,slovaški republiki

   • JANEZ GUS

    Nehaj že enkrat s to Češko.Saj vsi vemo,da nas je prehitela.Mi ,ki volimo SDS temu nismo krivi.

   • Andrej

    To povej vladi, meni ni treba.

  • Slovenec

   Delajo za ilegalne, ker rabijo nove volivce. Za ostalo jih ne briga.

  • SIMON ROZIC

   Za KPS s Titom nazaj!

 • Artur

  Pahor naj bi neposredno ogrozil varnost in blaginjo Slovenije in njenih državljanov ker zavrača vstop Turčije v EU ??
  Pa ti narodno izdajalski levajzli so totalno zglajzali v svojih trohnjenih beticah. Oprosti jim vsemogočni saj ne vedo kaj počnejo.

  • Vera

   Vedo,vedo,toda zbali so se za svoje r.t. in za denar v oazah.

 • skorpijon93

  ČEŠKA je velik zgled nemčiji, avstriji in vsem zahodnim državam, seveda tudi socialistični sloveniji vsekakor , češka tudi muslimanov ne uvaža, nima odprtih meja, odprtega trga dela zato pa so varni, stabilni ! priseljenskih ghettov ne poznajo, če so v zahodnih velemestih domačini že v manjšini in delež muslimanov znaša 6 % ali več, je na Češkem manj kot 0.2 % delež muslimanov, razlika je enormna !

 • skorpijon93

  ČEŠKA JE VELIK ZGLED SLOVENIJI !

 • Slovenec

  Hudo bo kmalu, zelo hudo, veljal bo zakon ulice in ljudje bodo oboroženi edino tako lahko preziveli. Na policijo in vojsko se posebej v državah z levičarskimi vladami
  tudi malo ni za zanašati.

 • Antonius

  Slovenija se relativno hitro potaplja v greznici alahove kloake, ker slovenski volivci pišmeuhovsko svojo dolžnost opravijo mimogrede z levo roko. Zdaj nas po vseh kleptoposlih dodatno še s šerijatarji =be izvoljena antiJanša levica z Mesečevimi vred.
  48 poslancev levice v 90 sedežnem parlamentu nam dovolj zgovorno dopoveduje, kdo nosi odgovornost in krivdo za vse, kar se v Sloveniji kriminalnega dogaja.
  Izvoljen veleizdajalčev partijsko koalicijski potpuri je povsem *normalna* posledica volilne neudeležbe in mimogrede opravljenih volitev z levo roko.
  Jaz sem že star, s čim se bodo morali ukvarjati pa mladi in šele rojeni slovenski otroki si pa v žalosti lahko samo mislim.

  • pajot

   kapo dol pred tabo,mojster. kako se bojo pa naši potomci ukvarjali s temi alahovimi in marxovimi vojščaki,je pa že vse določeno. Borili se bojo z njimi,jih pregnali iz Evrope in jih do konca potolkli.
   Jaz žal tega ne bom dočakal.

 • Nata

  Pa še čivk. . . . . . kaj se te nesrečne bivše Jugo republike prav nič ne morejo zmeniti ? Ali pa – zaradi denarja – pač nabirajo te horde ljudi, v upanju , da bodo našle pot naprej ?Prav vsaka bi lahko na mejo postavila vojsko, ali ne ?
  Ampak. . . . .smo zopet tam !! Pri Marakeški deklaraciji .

  Je že kdo od naših politikov razložil, ali je obvezujoča , ali ne ??
  Če je, naj jasno in glasno povedo in potem upam, da jih bomo res dobesedno odnesli iz Parlamenta !!

 • Artur

  “Levičarke napovedale množične proteste proti grozeči ovdovelosti”.”Potem pa je svizec zavil čokolado”.
  https://www.youtube.com/watch?v=wMKK44vNZf4

 • Artur
 • tramal

  Nevem zakaj morajo na cesti biti po trije miličniki na kupu ,da zaibavajo in kontrolirajo voznike ,na južni meji pa moramo imeti vaške straže .Pa nisem še videl na svetu ,da pazijo tuje meje z Avstrijo in Italijo ,svoje na južni meji pa ne.

 • Olga101

  Cerar je za “vključevanje” Turčije v EU, s kršenjem šengenskega režima pa izključuje Slovenijo iz EU?

 • Garbage man

  Vrtno orodje v roke in kmalu se bo razširila vest ,da Slovenci radi štihamo. Debele miličnice pa v azilne domove, itak se jih nihče drug ne bi dotaknil.

 • mona lisa

  Šarec i Pokljukar bosta spet lagala vesoljni Sloveniji kako je vse pod nadzorom in kako smo varni.

 • Artur

  IZA KULISA IPAK JE ODLUČENO: Dolazi do zamjene stanovništva! Evo što sve ne znate o tome
  https://www.dnevno.hr/planet-x/iza-kulisa-ipak-je-odluceno-dolazi-do-zamjene-stanovnistva-evo-sto-sve-ne-znate-o-tome-1370244/

 • Artur

  Antikrist Papa otkrio spomenik migrantima i pozvao Europu da prihvati migrante! Evo kako to objašnjava!

  https://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/papa-otkrio-spomenik-migrantima-i-pozvao-europu-da-prihvati-migrante-evo-kako-to-objasnjava-1371357/

  ŠTO SE DOGAĐA? Svjetska zdravstvena organizacija objavila da bi mogli pobiti 80 milijuna ljudi?
  https://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/sto-se-dogada-svjetska-zdravstvena-organizacija-objavila-da-bi-mogli-pobiti-80-milijuna-ljudi-1369025/

 • Dylan

  Še prosli boste za volke in medvede, da to drhal zadržijo zunaj…

 • Sandokan

  Ljubljanski maraton

 • Tomaž Mlakar

  Anonimni vir…. Jao ste pa kljukci. Pri kateri branjevki ste kupili diplomo?
  Še vedno čakam na odgovor na moj mail! Vi ki ste v službi resnice

  • RATATA

   Tukaj vpraš, ti bo kdo od nas odgovoril na vprašanje.

   • Tomaž Mlakar

    Sem tudi že. Pa ne samo enkrat. Očitno si ta kup gnoja res želi obisk mojega odvetnika.
    Drugace so pa vaši odgovori daleč pod mejo dobrega okusa bontona in skregani z ljubeznijo ki jo krscanstvo uči. Torej vera na katero vi tako prisegate.

    • RATATA

     Eh, ne meči vse v isti koš! Jaz prisegam le na mojega Boga v meni in na nobeno vero.
     Morda je pa res kaj narobe s tabo? Nimaš nikogar, da bi ga vprašal?
     Tudi to je eden od pokazateljev.

 • Artur

  Naj..li smo ga ko žuti namreč marakeški sporazum se že v polni meri izvaja po zaslugi leve narodno izdajalske bande, preostane nam samo še narodna vstaja proti temu zlu in to sedaj dokler ni še eskaliralo do nevzdržnosti.
  PETI DAN: Marakeški sporazum
  https://www.youtube.com/watch?v=CzWGvCV76eM
  O tem protinarodnem, kriminalnem, zločinskem dokumentu vsaj jaz še nisem slišal tako podrobno in jasno razlago, kakor jo lahko izvemo iz teh linkov.

  https://www.youtube.com/watch?v=fsOPP4rN5kI

 • Janez Novak

  Prej kot se bomo zbudili iz spanja pravičnega, v katerega nas je s sladkimi, a zavajajočimi besedami zazibala politika Bruslja, ki hoče prek ekscesnih migracij odpraviti evropske narode in oblikovati breznacionalne Združene države Evrope, več možnosti imamo, da preživimo kot narod in se izognemo kulturocidu, etnocidu in genocidu, ki ga nad nami izvaja Bruselj s pomočjo domačih izdajalcev.