fbpx

Evropska poslanka Fajonova ostro proti pravicam otrok

Foto: STA

Za direktorico Mestne občine Ljubljana Jožko Hegler, ki je od podrejenih pričakovala, da se bodo slikali in tako posodili svoj obraz v podporo pravicam odraslih in ne pravicam otrok, se je za podobno akcijo odločila še evropska poslanka SD Tanja Fajon, ki pričakuje, da se bodo njeni kolegi v evropskem parlamentu ravno tako izrekli za pravice odraslih, ne pa za pravice otrok. In seveda posodili svoj obraz.

Danes lahko izrazite podporo v kampanji za istospolne poroke v Sloveniji! To lahko storite pred plenarnim zasedanjem tako, da se slikate z znakom “Čas je ZA”, ki ga imate v priponki,” se je glasilo elektronsko sporočilo evropske poslanke Tanje Fajon, poslano vsem evropskim poslancem.

Evropska poslanka iz vrst socialnih demokratov Tanja Fajon je na naslove vseh 751 poslancev evropskega parlamenta poslala sporočilo z navodili v podporo družinski zakonodaji, kot jo zagovarja slovenska levica.

Želite izvedeti več: – Poglejte, kako direktorica mestne uprave Heglerjeva izvaja prefinjen psihološki teror
                              – Besni meščan nad Jankovića: Tudi jaz sem Ljubljana

Boleča odločitev Ustavnega sodišča
Fajonova je svojim evropskim kolegom razložila proces sprejemanja družinskega zakonika, ki ga je parlamentarna večina tudi potrdila, nato pa so njegovi nasprotniki vložili ustavno pobudo za ustavno presojo dopustnosti referenduma, ki ga je sodišče dovolilo in je razpisan 20. decembra.

Uredila fotografinjo
V sporočilu Fajonove je tudi navodilo, da bo vse evropske poslance, ki želijo izraziti podporo družinskemu zakoniku, pred plenarnim zasedanjem čakala fotografinja, ki jih bo posnela s sloganom “Čas je ZA”, ki ga je Fajonova poslala v priponki elektronskega sporočila.

Pozvala k “šeranju” po socialnih omrežjih
Čas je za ljubezen, družino, zakonsko zveze, čas je za enakost,” so temeljne vrednote, za katere Fajonova želi, da se uveljavijo v Sloveniji. Ob tem je pozvala, da “glasno podprete ZA tabor v Sloveniji na socialnih omrežjih in preko osebnih kontaktov“.

M. P.