Evropski poslanec Zver sprašuje Evropsko komisijo, zakaj želi uveljavljati izrazito pro-migrantsko politiko marakeške deklaracije

Milan Zver

Dr. Milan Zver je na Evropsko komisijo naslovil pisno poslansko vprašanje, v katerem Evropsko komisijo sprašuje, zakaj želi uveljavljati izrazito pro-migracijsko politiko marakeške deklaracije. Kot izpostavlja evropski poslanec, bo sodeč po uradnem dokumentu Evropske komisije z naslovom “Pravni učinki sprejetja Globalnega dogovora o varnih, urejenih in zakonitih migracijah” Evropska komisija predlagala sprejetje globalnega dogovora na ravni EU, kar bi uzakonilo dokument in njegove ukrepe tudi na ravni unije. 

Globalnemu dogovoru nasprotuje vsaj 9 članic EU, saj se ne strinjajo s tezo, da migracije pomenijo nekaj dobrega za družbo. Marakeška deklaracija postavlja tudi mednarodno pravno podlago za to, da bi migracije postale človekova pravica, čeprav vsaka članica Evropske unije še vedno sama odloča o tem, koga bo spustila na svoje ozemlje prek svoje meje in koga ne.

Dr. Milan Zver je v poslanskem vprašanju tako vprašal:

•      Zakaj se kljub očitnemu nasprotovanju marakeški deklaraciji s strani številnih držav članic Evropska komisija trudi uveljavljati izrazito pro-migrantsko politiko »globalnega dogovora«?
•      Ali Evropska komisija s tem ne tvega svojega ugleda in kredibilnosti ter povečuje evroskepticizma ravno pred pomembnimi volitvami v Evropski parlament?
•      Zakaj Evropska komisija ne prepusti upravljanja oziroma zaustavitve migracij  ministrom za notranje zadeve držav članic EU, ki so edini z realnim vpogledom v stanje na mejah ter izkušnjami varovanja le-teh?

C. Š.

 • xtc

  Deklaracije kot je makareška-morajo biti sprejete le in le ob 100% podpori bodisi vseh EP poslancev bodisi enaki podpori vseh držav EU,če vi soglasja pač zadeva NE more biti sprejeta.
  Sicer pa brez veze,Makareš je naredil konec EU,počasi bodo zaradi vsiljevanja te zadeve iz EU začele bežati države in to organizirano.

  • KAPIBARA

   Tam nekje 2040 bode tudi, poleg terorističnih žrtev,v EU, tudi EU kaput

 • GverilaStyle

  milan….kdaj se bo tvoja hčera po poklicu spet slekla in slike objavila???!

  • Lea Pralines

   čaka muslije…ha ha ha

  • stajerc5

   Hcerka kratkonogega skrata z rdeco rutico, milananceta od stefucla, se kavsa po celi Evropi na nas racun, tu in tam si pa se kaksnega dvakrat zganega privosci v USA!!!

 • RATATA

  Kako je pa Weber odgovoril na ta vprašanja?
  S tem se vidi, da EU satanisti vsiljujejo državam svoje!

 • Osti jarej

  …je g.eu poslanec glasoval za marakeško deklaracijo

  • samsara

   “Pri iskanju te strani imamo težave”.
   ‘Naključje’?

 • Lea Pralines

  ja prišli so že časi ko zver lahko samo še sprašuje in seveda tudi ostali sds ovci….vprašajte in se učite najbolj uspešni na volitvah…..ha ha ha ha

 • samsara

  Lepo, da se g. Zver kot evropski parlamentarec angažira na to temo nezakonitih migracij in Marakeške deklaracije, a Evropejce, predvsem pa Slovence in hkrati volivce zanima, kakšen je bil uradni odnos in stališče g.
  Zvera kot evropskega poslanca, člana EP, do tega konkretnega dokumenta, Marakeške deklaracije, v
  obdobju ‘pred Marakešem’, pa vse do potrditve, pristopa oz. sprejetja
  le tega?
  Tudi morebitni odzivi pretendentov na vodilne funkcije EU, v tem predvolilnem obdobju, bodo zanimivi.

 • RATATA

  Takole pa Boris Pahor..:
  »Star sem 106 let,« gonilna sila pa je razmišljanje o slovenstvu in slovenskem ponosu. »To se pravi: »Ostani zvest slovenski identiteti«. In kaj svetujem mladini? »Kot prvo jim bom rekel: Ostanite zvesti svoji identiteti, svoji tradiciji, svoji literaturi, svoji zgodovini, in potem govorimo o mednarodnem, o globalizaciji in vsem drugem. To je bilo takrat in je tudi danes. To je baza, ni noben nacionalizem, je zvestoba svoji tradiciji in svoji zgodovini. To pa je čisto normalno in nima nič opraviti z nacionalizmom.«
  https://www.kath-kirche-kaernten.at/dioezese/detail/C2646/boris-pahor-vest-naroda?fbclid=IwAR3FEUnuqVmyQtEGf1qL6hjJ9LG55fErfAssyn8VJBp64Tgnuk8z8W2klWI

 • Antonius

  Ker se kar in kar podtika nekakšen dvom v odločite SDS in njenih evropskih poslancev v zvezi z marakeško deklaracijo in vprašanji o nesprejemljivih šerijatarjih v Evropo, ne bo odveč, če ponudim povezavo na pojasnila, ki jih je izpostavila Romana Tomc. Na koncu koncev njeno mnenje ni v ničemer drugačno od njenega poslanskega kolega Zvera.
  https://www.sds.si/blog/marakes-po-marakesu-17191

 • Novakec1

  Samo leporečenje in všečkanje volivcem, računa na drugi mandat?

  • Kapodistrias

   Spet preizkušena levičarska gesta – žalitev. Če bi imel kaj znanja in modrosti, bi raje zapisal, kaj ne drži, kar je dr. Zver napisal.

   • Novakec1

    Ponavlja g. Tomčevo. Nisem ne lev ne desen, samo opranoglavci tega ne štekate.

 • Janez Kepic-Kern

  KOT MLAJŠI UPOKOJENEC,
  EX OK KNJIŽNIČAR – TOČNIH INFORMACIJ SEVEDA – NIMAM
  AMPAK
  LOGIKA IN JAVNO DOSTOPNE INFO – POVEDO,
  DA
  GRE V OZADJU TEM AFROISLAM MIGRACIJ

  – ZA “TRGOVINO Z LJUDMI” !?

  VANJO SO GOTOVO VPLETENI
  1. EU POLITIKI POSAMIČNIH DRŽAV
  2.
  EU POLITIKI IZ EU ORGANOV,
  3.
  VODITELJI IZ AFRIŠKIH IN ARABOISLAMSKIH DRŽAV, KI SE OČITNO – ŽELIJO ZNEBITI – “ODVEČNEGA” LASTNEGA PREBIVALSTVA – ZA LATEREGA
  – NE ZNAJO – ALI
  – NOČEJO P O S K R B E T I !
  NAJ
  TO – ZA NAS SLOVENCE POMEMBNO TEMATIKO
  KONČNO ŽE ENKRAT
  KOREKTNO, RESNO JAVNO – PREDELAJO
  V
  PARLAMENTU R. SLOVENIJE,
  V STRANKAH
  IN V DRŽAVNEM SVETU NAŠE SLOVENSKE R.SLOVENIJE. L.R. HANEZ L. KERN KOMENDA

 • soc

  Gospod Zver, kako ste glasovali včeraj, ko je šlo za Fidesz in Orbana, stranko in posameznika, ki sta prva rekla NE imigrantski politiki Merkelce in luksemburškega alkoholika?

 • RATATA

  Milan Zver je pol milana küćana, vsaj kar se marakeške deklaracije tiče.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!