Rezultat marakeške deklaracije: Evropska komisija namerava problem ilegalnih migracij reševati s “humanitarnimi vizami”, ki bodo izenačile ilegalne migrante in begunce!

Nigerijski ilegalni migranti. Slika je simbolična. (vir: twitter)

Evropska komisija bo predstavila nov zakonski akt, ki bo uvedel tako imenovane “humanitarne vizume”, ki bodo ilegalnim migrantom omogočili, da legalno zaprosijo za azil v EU, si čimer se še dodatno briše meja med migranti in begunci. Da se bo to zgodilo, smo napovedali že lansko leto, ko so najprej države EU v sodelovanju z afriškimi državami sprejele marakeško politično deklaracijo in nato še decembra Globalni dogovor o varnih, urejenih in rednih migracijah.

Po informacijah Evropskega parlamenta naj bi kar 90 odstotkov vseh “beguncev”, ki vstopijo v EU, to storilo na nelegalen način. EU tako po poročanju portala Voice of Europe priznava, da gre za ilegalne migrante, ki jim vseeno podelijo status beguncev.

Rešitev? Omogočiti ilegalnim migrantom pravno podlago, da zaprosijo za azil znotraj EU, četudi so v države članice EU vstopili nezakonito. EU trdi, da bi s takim ukrepom poskrbeli za konec tihotapljenja. “Humanitarne vize” bodo po trditvah predstavnikov EU vključevale preverjanje preteklosti iz varnostnih razlogov, s čimer naj bi s pomočjo mednarodnih in nacionalnih podatkovnih baz zagotovili, da so do azila upravičeni zgolj “res preganjani”.

Evropski politiki izdali svoje državljane
Prosilci za azil bodo tako lahko prošnjo oddali v elektronski ali pisni obliki na ambasadi ali konzulatu držav članic EU. Medtem pa niso bile najavljene nobene spremembe, s katerimi bi dejansko ustavili naval ilegalnih migrantov ali pa ga vsaj poskušali zmanjšati. Tako lahko rečemo, da se manj kot leto dni, odkar je bil podpisan marakeški politični dogovor, in vsega tri mesece od sprejetja Globalnega dogovora o varnih, urejenih in rednih migracijah v Marakešu uresničuje vse tisto, pred čemer smo svarili.

Nigerijski ilegalni migranti (Vir: Twitter)

Namesto da bi razlikovali med migranti in begunci, se skozi evropsko zakonodajo utira pot, ki bo kategoriji izenačila. Namesto da bi ustavili prihod ilegalnih migrantov, se jih še spodbuja. Vse bolj jasno postaja, da smo državljani držav članic EU drugorazredni v primerjavi s skrbjo in pozornostjo, ki jo nastavljeni evropski birokrati namenjajo kriminalcem in ilegalcem. Trenutna Evropska komisija uživa v veliki večini, ki ji jo zagotavlja parlament. 429 predstavnikov podpira predlog, 41 se jih je vzdržalo, samo 194 pa jih je proti. Bližajo se evropske volitve, Evropski parlament je lahko še tako brezzoba ustanova, a zgolj tam imajo ljudje možnost izraziti nezadovoljstvo s trenutno vladajočo garnituro, ki določa komisarje, ki delujejo v prid EU, namesto da bi delovali v prid svojih državljanov.

V Nemčiji 62-odstotni porast števila prošenj za azil
V Nemčiji samo od januarja 2019 beležijo 62-odstotni porast števila oddanih prošenj za azil. Od 17.051 prošenj jih je kar ena tretjina iz Sirije, Iraka in Nigerije. Z novim zakonom bodo imele države članice 15 dni časa za sprejetje oziroma zavrnitev prošnje za azil. Prosilci pa bodo nato imeli še možnost pritožbe. Z drugimi besedami, nevladne organizacije bodo lahko na veliko oteževale delovanje državnih ustanov s preganjanjem vsake izmed zavrnjenih pritožb pred sodišči. Zaradi tega pojava, ki mu v angleščini pravijo “lawfare”, so Madžari sploh obdali državo s pasom obmejne ograje, ki služi kot tranzitno območje, ki ni uradno Madžarska.

Ivan Šokić

 • althar

  Čakam Šarca in Cerarja, da mi še enkrat razložita, da Marakeška deklaracija za Slovenija ni zavezujoča. Hvala.

  • Stric iz ozadja

   Marakeska deklaracija ne, EU zakonski akt pac (vpliva tudi na drzave, ki te deklaracije niso podprle).

   • RATATA

    A si ti šarc al si cerar?

    • Stric iz ozadja

     Kucan.

     • RATATA

      Kučan se piše z malo začetnico in z dvojnim ijem!

     • samotoje

      kiićan.

     • RATATA

      Tko ja se pravilno napiše, z mehkim.

   • althar

    To je enako, kot če bi napisal, da padec v prepad ni nevaren, pristanek na tleh pač.

  • stane

   Ce ni zavezujoca,zakaj jo potem izvajajo?

 • garfi

  NAČRTNI leWiČĆarski GENOCID-IZUMIRANJE nad Slovenci se nadaljuje
  islamisti nas bodo iztrebili z višjo rodnostjo in tudi z đihadom
  komunisti to počno že 70 let in sedaj uvažajo okrepitve
  SAMO V ČASU JANŠEVE VLADE SE RODNOST POPRAVI
  – rodnost sedaj 1,5 in še pada namesto minimalnih 2,1 s pomočjo leWiČĆarskih protiSlovenskih vlad
  – uvažajo balkance in sedaj še islamiste, že 100.000 samo musliĆev
  – mladi bežijo v tujino
  – podpirajo splav-umor nemočnih otrok, že 700.000
  – podpirajo škodljivo homoseksualnost z našim denarjem
  – tudi mladim kradejo milijarde letno že 25 let
  protiSlovenske stranke šarec-sd-smc-desus-bratušek-levica… !!!

 • ZatonMesecnikov

  #Rešitev? Omogočiti ilegalnim migrantom pravno podlago, da zaprosijo za
  azil znotraj EU, četudi so v države članice EU vstopili nezakonito. EU
  trdi, da bi s takim ukrepom poskrbeli za konec tihotapljenja.#

  Bravo, kar po afriki naj talajo humanitarne vize, kdor jo pač hoče. pa poskrbijo, da bo oseba mimo tihotapcev prišla do švedske in nemčije. Bravo.

  4 milijarde bi jih takoj vzelo to vizo v tem hipu. zapomnite si!!!

  Ampak s tem še ni tega konec. Čez 30-50 let bi se te 4 milijarde obnovile z denarjem, ki bi ga pošiljala ta prva 4 milijarde.

  • Darth Vader

   na http://www.infowars.si si na temo migracij poglej videoposnetek s slovenskimi podnapisi z naslovom: Množične migracije so orodje za uničenje državne suverenosti :) pa v videoposnetku se razdela marakeš in globalistična agenda….pa zadevo lahko še komu pokažeš, da ne bomo ponavljali ene in iste zadeve, ki jih že vsi vemo :)

 • RATATA

  Ko bolj natančno pogledam fotografijo, lahko z gotovostjo trdim, da živim na planetu opic.

  • stane

   Opice ubijajo Evro-belce. Jih koljejo,rezejo glave,posiljujejo. Evro-belcek pa nic. Gledajo in cakajo kot teleta.

   • branči

    posledica tega “v jugi nam je šlo bolje”! če pomisliš, da si ti moral po banane v avstrijo, so se jih oni lahko zastonj najedli, kolikor so zmogli! a sedaj vidiš razliko med tem:”drugovi mi trbamo mi moramo”

    • stane

     Prav imas!

 • if

  Odgovorimo s praktično rabo ustave RS: “V sovražnike z oblakov Rodu naj na’šga treši grom! Prost, ko je bil očakov Naprej naj bo Slovencov dom.”

  Čas je naš!

  • RATATA

   Dodatna spodbuda je 9% popusta na STV 9MM LUGER FMJ, 124GRS

   • if

    Ves čas z levičarskih odrov servirajo, da smo narod uporanikov! Zdaj morajo levičarji to tudi občututi.

    • branči

     čas bi bil, da se namesto psa podoji kakšnega migranta! prešeren je imel poln žep fig, 8.februarski junaki pa poln žep davkoplačevalskega denarja. simbolika je samo slučajna!

     • stane

      To delajo ze levicarji,zato so tko nori nanje. Ljubezen brez meja,ceprav crna in pogubna za narod.

 • rubec

  Jaka muda, dajati neke humanitarne vize iz papirja. Mi jim damo elcedeje.

  • stane

   Jaz bi jim najraje dal mitraljez polnilo.
   To edino pomaga.

 • branči

  a za vize za atomske fizike in ddr strokovnjaje ne bo potrebna prošnja in se izdajo takoj, ko se opica pogleda v ogledalo, ki ga še nikoli ni videla? ma skoz govorim, da je naš sistem usmerjena izobraževanja popolnoma zgrešen!

 • DEATH TO COMMUNISM

  Torej, če prav razumem, če si črn, zapečen ali muslič, lahko greš kamor hočeš, pa če je v tvoji državi vojna ali ne, jaz recimo moram imet pa za vsak drek cel kufer dokumentov in dovoljenj… A se motim?!

  • if

   Niste v zmoti. Dejstvo je, da Slovenec moram v svoj državo RS vstopti z dokumentom, sicer me slovenski policist demokratično nahruli.

   • samsara

    Razlika je še v tem, da nezakoniti tujerodni vsiljivec iz največjih zakotij Afrike ali Azije, takoj po prestopu meje lahko računa in tudi dobi popolno oskrbo države gostiteljice, na račun nategnjenih davkoplačevalcev, ne da bi sam imel zato kdajkoli kakršnekoli obveznosti .

    • Tone

     Naši zakoni in mednarodni predpisi tak tretma zahtevajo. Zakaj se nihče od vas ne zavzema za spremembo zakonodaje in odstop od mednarodnih sporazumov, ki jih je Slovenija podpisala?
     Vi bi vse rešili z mitraljezi na meji.

   • Tone

    Lažeš, nič od tega ni res.

  • Imperial Commando

   Še kazen boš dobil, če boš osebno doma pozabil…

  • stane

   Ne motis se.

  • moon

   Ne.

  • Darth Vader

   nop, po vsej verjetnosti si belec, zato uživaš….po besedah socialistov, komunistov in globalistov beli privilegij….in ker si priviligiran zaradi svoje barve kože, se moraš svojim prigaranim/pridelanim privilegijem prostovoljno odpovedat v imenu multikulturnosti….. :)

 • Darth Vader

  ni res, da imajo ljujdje možnost izraziti nestrinjanje samo v evropskem parlamentu…..v franciji pravijo rumeni telovniki, da lahko ustaviš delovanje celotne države, če si kot državljan in narod enoten :) videoporočilo o že 15 zaporednem tednu demonstracij rumenih telovnikov v Franciji s slovenskimi podnapisi si lahko ogledate na http://www.infowars.si

 • xtc

  Tole bo še pospešilo beg Britancev,zelo verjetno pa bodo EU države začele postavljati mejne kontrole in varovati meje,če se ne bo preje zgodil beg velikih iz Beuseljskega anarholiberalnosocialističnega Reicha.
  Sedaj že Judje masovno opozarjajo Macrona in merckelo, ter Bruselj ,da multi kulti pelje v vojnole ta tokrat za Jude sploh ni več problem kao skrajna desnica marveč jih skrbi agresivem antisemitizem levičarjev spevcanih z islamom.
  Če vam to povedo Judje potem veste ,da je stvar hudo nerodna.

  • Darth Vader

   najbrž nisi zasledil, da je el prezidente Izraela Benjamin Netanyahu (ali pa je predsedniko njihove vlade) žide iz evrope pozval, naj pridejo domov v Izrael, kjer bodo varni….. eto iz njihovega cajtnga v angleškem jeziku https://www.breakingisraelnews.com/27339/wake-attacks-netanyahu-tells-jews-time-come-leave-france-jewish-world/

   • Mihilus

    Ne pozabit, da je bil še pred “holokavstom” za časa Hitlerja na mizi zelo ugodna ponudba, da se židje z vsem svojim premoženjem preselijo tja dol med svoje semitske obrezane brate. Pa jih velika večina ni želela it.

    • DEATH TO COMMUNISM

     Ta “ponudba” se je imenovala Havaara Agreement, podpisan s strani nemških zionističnih židov in Nacional-socialistično Nemčijo 25. avgusta 1933.

  • Mihilus

   Semitofilna sredina izginja, radikalna levica in desnica (ki imata skupno to, da sta anti-semitski) pa rasteta. Največja ironija pa je, da so največji podporniki trenutnega dogajanja ravno židi – Soros je le vrh ledene gore. Me likey.

 • Janez Kepic-Kern

  PA?
  TOLE NAJ OBRAVNAVA PARLAMENT R. Slovenije.A ne? L.r. Janez Kepic-KernKOMENDA

  • DEATH TO COMMUNISM

   Kaj pa bo gruča teh klovnov naredila?!?

 • Duhec

  Tudi oni so ljudje. In prav je, da se jim pomaga.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Kaj bi rada s tem povedala???

   • Duhec

    Ja da jim mormo pomagat. Ne bit kruto egoističen. Radi se mejmo.

    • DEATH TO COMMUNISM

     Zakaj pa potem, če jim mi pomagamo, zavračajo pomoč, ki je v škatlah z rdečim križem, postavljajo zahteve in pretepajo, posiljujejo, koljejo, streljajo Evropejce?!? In zakaj bi pomagali nekomu, ki nas prezira in v njegovi državi ni vojne?!?

     • Tone

      Mislim, da te noben migrant ne prezira. Prezirajo te tisti, ki te poznajo.

     • stane

      Nori migranti prezirajo vse kar ni dovolj muslimansko. Tudi med seboj se koljejo,pa ne bodo tebe in nas,ceprav jih nas skupni denar zelo dobro futra.
      Sami so povedali nic kolikokrat po kaj so prisli,pa se te cisto nic ne prime. Pojdi k njim in jih obozuj se naprej. Se zeno in otroke jim porini v narocje,bos videl rezultat zelo hitro.

     • Tone

      Še nikoli nobenega migranta nisi srečal. Samo glavo so ti naphali s tujimi idejami. V svoji zaslepljenosti spregleduješ, da so vse vere enako izključujoče, enkrat bolj ena drugič druga. Islam je mlada religija, na stopnji kot je bilo krščanstvo okoli leta 1500, ko so bili preganjanje drugače mislečih, grmade in inkvizicija nekaj normalnega. S tem, da današnja muslimanska mladina sprejema vrednote zahodnih demokracij. Fanatiki se pa, hvalabogu, povsod najdejo.

     • stane

      “Pomagajo”,mislijo,da pomagajo samo bedaki. Eni pac to delajo prefrigano. Za lep denar. Soros in nori levicarji imajo otroske zelje iz otroskega vrtca,ki jih urednicujejo z se vecjimi norci-klavci. To je dejstvo. EU vec ni.

    • stane

     Ja,naj pridejo k meni,jim bom pomagal na pot k alahu. Ta dva se najbolj razumeta.
     Ti pa daj lafete narazen in jim daj uzitka. Vprasanje kolko casa bos se v enem kosu. Kar pomagaj in uzivaj. Z njimi ne bos dolgo.

 • Olga101

  Tistie, ki bodo tako uvažali divjake v Slovenijo, je treba za pete obesiti na Jankovićeve kandelabre z rdečo zvezdo!

  • Duhec

   V teb ni nič ljubezni.

   • Olga101

    Jih imate levičarji do upokojencev s par sto evri penzije? Ste gledali v odmevnih upokojenca, ki se ne moreta preživeti z dvema pokojninama?!!? Imate razumevanje za mlade, ki bežijo s trebuhom za kruhom iz Slovenije?!! Vi imate le “razumevanje” do volivnih listkov uvoženih divjakov, njih pravzaprav ne rabite, razen na volitvah!

    • Stric iz ozadja

     A gledas rezimske medije?

   • branči

    ti, jaz in dva migranta! ljubezni kolikor hočeš! si za?

  • Tone

   Obesiti bi bilo treba tistega, ki je tebe uvozil.

 • rubec

  Če je za ilegalne migrante in begunce postopek tako jasen in enostaven, zakaj smo potem mi pri frizerjih tako zakomplicirani in trdosrčni, da je eden od njih celo izgnan nazaj v Slovenijo?

  • Stric iz ozadja

   Ce je pa Cerarju vsec.

 • Van Der Waals

  TOLE SE BO EN DAN KONČALO!!! AMPAK NE Z LEPA!!!

  • Tone

   Kdo vas vodi med pripravami sedaj, ko je šiško v priporu.

 • Mihilus

  Izenačenje ilegalnih migrantov in beguncev je edino prav. Nočemo nobenih. Še legalne migrante naj dajo zraven.

 • šmentanamuha

  To je finta v levo. Ves migrantski cirkus je namenjen za ustvarjanje dimne zavese, za katero se pripravlja LGBTQ lobi zavihtet v zakonodajno vejo oblasti in spremenit družbo pri koreninah. Tile dečki v vrsti so zavedeni in zlorabljeni za povsem druge namene (za trgovino z organi, za spolne sužnje, gejevske partija, elitni kanibalizem …) Pravi fokus je drugje : LGBTQ+P(pedofili)+N(nekrofili)+ vsa ostala bizarna druščina, ki se skriva pod mavričnim dežnikom in misli zavladati svetu. Ne verjamete? Počakajte še malo, ne bo treba 10 let.

 • Artur
 • skorpijon93

  zahodna civilizacija nezadržno drvi v propad, to si tudi zaslužijo, vsak ima možnost soodločat na volitvah v kakšno smer se naj razvija naša družba, tako da naj gre EU čimprej v grunt, obstale bodo samo višegrajske in baltske države kjer se muslimanov z veliko žlico otepajo in prav imajo

 • skorpijon93

  slovaška,češka, poljska . madžarska in vse ostale naše sosede niso podpisnice marakeške dekleracije ker vedo da je pravno zavezujoča !

 • Van Der Waals

  NOROST!!!

 • Tone

  Do zdaj ste trdili, da že sama marakeška deklaracija izenačuje ilegalne in legalne migrante.

  • stane

   Imajo se nadgradnjo,za vsak slucaj.
   Ziher je ziher!

   • Tone

    Ubožček!

    • stane

     Si ja. Saj tvoji cigani delajo rezervo,za varovanje tvojih ciganov.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!