Fajonova sredi zdravstvene krize pljuva po Madžarski, čisto po naključju z enakimi argumenti kot nevladna organizacija Human Rights Watch, ki jo financira George Soros

Datum:

Evroposlanka Socialdemokratov Tanja Fajon, ki vehementno zanika, da bi judovskega milijarderja Georga Sorosa, osebno poznala, sama pa je navedena na seznamu zaveznikov v Evropksem parlamentu njegove fundacije Open Society, je te dni članica odbora EP za državljanske svoboščine. Naloga odbora, se zdi, je napadanje desnosredinskih vlad, z Madžarsko na čelu, medtem, ko se razne resne “demokratične” in liberalne” teptalke človekovih pravic, kot je npr. Francija pozabljene, saj njihova vlada ni v odkritem sporu s Sorosem.

Evropski parlamentarci s Fajonovo in podobnimi njenega kalibra na čelu, te dni dokazujejo kako zelo so le sami sebi namen. V Evropi vlada stanje pandemije. Na vseh koncih se soočajo z razpadajočimi in preobremenjenimi zdravstvenimi sistemi, ki ne morejo nikakor sprocesirati števila hudo obolelih zaradi COVID-19. Fajonova in njen odbor EP za državljanske svoboščine pa naj bi vseeno našli čas za strinjanje “da COVID-19 ne sme biti vzrok za nadaljnje rušenje demokracije in svobode medijev na Madžarskem.”

“Rušenje demokracije in svobode medijev na Madžarskem”? O tem, da se je strinjal odbor EP za državljanske svoboščine? Čudno, v celotni izjavi naslovljeni “EU za demokracijo na Madžarskem med COVID-19”, ki jo je priložila sama Fajonova ni zaslediti ene omembe svobode medijev na Madžarskem ali rušenja demokracije.

Največ kar je v izjavi, je “zaskrbljenost”predsednika omenjenega odbora Juana Fernanda Lópeza Aguilarja (še enega socialista) nad madžarskim predlogom podaljšanja izrednega stanja in s tem povezanih sprememb kazenskemu zakoniku.

Največ kar je v izjavi, je “zaskrbljenost”predsednika omenjenega odbora Juana Fernanda Lópeza Aguilarja (še enega socialista) nad madžarskim predlogom podaljšanja izrednega stanja in s tem povezanih sprememb kazenskemu zakoniku.

5 let zapora za oviranje ukrepov pri zamejevanju širitve koronavirusa in širjenje lažnih informacij
López Aguilar je ob tem pozval Evropsko komisijo naj oceni ali je predlagani zakon na Madžarskem v skladu z 2. členom Pogodbe o EU, kar je naravnost smešno, saj 2. člen omenjenega dokumenta pravi, da “Unija temelji na vrednotah spoštovanja človekovega dostojanstva, svobode, demokracije, enakosti, pravne države in spoštovanja človekovih pravic, vključno s pravicami pripadnikov manjšin. Te vrednote so skupne vsem državam članicam v družbi, ki jo označujejo pluralizem, nediskriminacija, strpnost, pravičnost, solidarnost ter enakost žensk in moških.” Jasno je, da odbor EU za državljanske svoboščine meša prazen zrak.

V petek, 20. marca 2020, je madžarski pravosodni minister v obravnavo poslal zakon, ki bi izredno stanje podaljšal izredno stanje dokler je to potrebno, obenem pa je zagroženo do pet let zaporne kazni za vse tiste, “ki ovirajo ukrepe, ki so namenjeni preprečevanju širitve virusa in tiste, ki širijo lažne informacije,” so zapisali pri Reutersu. Po zadnjih podatkih imajo na Madžarskem 261 zabeležnih primerov z okužbo COVID-19, do zdaj je umrlo 10 ljudi, 28 pa naj bi si jih opomoglo. Madžarska je bila tudi ena od redkih evropskih držav, ki so pravočasno sprejemale potrebne ukrepe za za zajezitev virusa.

Madžarski preventivno najbolj nebulozna opozorila za Francijo kak pisk leto dni prepozno
Čas je, da se evropski socialisti soočijo z resnico. Moti jih, da ima desnosredinska vlada premierja Viktorja Orbana v madžarskem parlamentu ustavno večino. Že to samo po sebi pomeni, da lahko sami sprejemajo zakone, kakršne želijo. Da se to v stanju izrednih razmer skrči na odločitev z odlokom, ni nič čudnega. Navsezadnje se nahajamo v izrednih razmerah, ko vsaka minuta šteje.

Ob tem se lahko vprašamo, kje so kakšni pozivi odbora Evropski komisiji glede brutalnega obračunavanja francoskih oblasti s pripadniki gibanja rumenih jopičev? Emmanuel Macron in njegovi silaki so lahko celo leto tolkli, ubijali in maltretirali zbrane protestnike preden se je drznila oglasiti EU v obliki še ene prazne resolucije. Rezultat tega? Macron in druščina še naprej mirno tolčejo po rumenih jopičih, edina razlika je v tem, da so po skoraj letu in pol konstantnih protestov, rumeni jopiči dobili toliko udarcev, da se je njihovo število drastično skrčilo. A to je za EU zgled demokracije.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...