Fajonova sredi zdravstvene krize pljuva po Madžarski, čisto po naključju z enakimi argumenti kot nevladna organizacija Human Rights Watch, ki jo financira George Soros

Foto: STA

Evroposlanka Socialdemokratov Tanja Fajon, ki vehementno zanika, da bi judovskega milijarderja Georga Sorosa, osebno poznala, sama pa je navedena na seznamu zaveznikov v Evropksem parlamentu njegove fundacije Open Society, je te dni članica odbora EP za državljanske svoboščine. Naloga odbora, se zdi, je napadanje desnosredinskih vlad, z Madžarsko na čelu, medtem, ko se razne resne “demokratične” in liberalne” teptalke človekovih pravic, kot je npr. Francija pozabljene, saj njihova vlada ni v odkritem sporu s Sorosem.

Evropski parlamentarci s Fajonovo in podobnimi njenega kalibra na čelu, te dni dokazujejo kako zelo so le sami sebi namen. V Evropi vlada stanje pandemije. Na vseh koncih se soočajo z razpadajočimi in preobremenjenimi zdravstvenimi sistemi, ki ne morejo nikakor sprocesirati števila hudo obolelih zaradi COVID-19. Fajonova in njen odbor EP za državljanske svoboščine pa naj bi vseeno našli čas za strinjanje “da COVID-19 ne sme biti vzrok za nadaljnje rušenje demokracije in svobode medijev na Madžarskem.”

“Rušenje demokracije in svobode medijev na Madžarskem”? O tem, da se je strinjal odbor EP za državljanske svoboščine? Čudno, v celotni izjavi naslovljeni “EU za demokracijo na Madžarskem med COVID-19”, ki jo je priložila sama Fajonova ni zaslediti ene omembe svobode medijev na Madžarskem ali rušenja demokracije.

Največ kar je v izjavi, je “zaskrbljenost”predsednika omenjenega odbora Juana Fernanda Lópeza Aguilarja (še enega socialista) nad madžarskim predlogom podaljšanja izrednega stanja in s tem povezanih sprememb kazenskemu zakoniku.

Največ kar je v izjavi, je “zaskrbljenost”predsednika omenjenega odbora Juana Fernanda Lópeza Aguilarja (še enega socialista) nad madžarskim predlogom podaljšanja izrednega stanja in s tem povezanih sprememb kazenskemu zakoniku.

5 let zapora za oviranje ukrepov pri zamejevanju širitve koronavirusa in širjenje lažnih informacij
López Aguilar je ob tem pozval Evropsko komisijo naj oceni ali je predlagani zakon na Madžarskem v skladu z 2. členom Pogodbe o EU, kar je naravnost smešno, saj 2. člen omenjenega dokumenta pravi, da “Unija temelji na vrednotah spoštovanja človekovega dostojanstva, svobode, demokracije, enakosti, pravne države in spoštovanja človekovih pravic, vključno s pravicami pripadnikov manjšin. Te vrednote so skupne vsem državam članicam v družbi, ki jo označujejo pluralizem, nediskriminacija, strpnost, pravičnost, solidarnost ter enakost žensk in moških.” Jasno je, da odbor EU za državljanske svoboščine meša prazen zrak.

V petek, 20. marca 2020, je madžarski pravosodni minister v obravnavo poslal zakon, ki bi izredno stanje podaljšal izredno stanje dokler je to potrebno, obenem pa je zagroženo do pet let zaporne kazni za vse tiste, “ki ovirajo ukrepe, ki so namenjeni preprečevanju širitve virusa in tiste, ki širijo lažne informacije,” so zapisali pri Reutersu. Po zadnjih podatkih imajo na Madžarskem 261 zabeležnih primerov z okužbo COVID-19, do zdaj je umrlo 10 ljudi, 28 pa naj bi si jih opomoglo. Madžarska je bila tudi ena od redkih evropskih držav, ki so pravočasno sprejemale potrebne ukrepe za za zajezitev virusa.

Madžarski preventivno najbolj nebulozna opozorila za Francijo kak pisk leto dni prepozno
Čas je, da se evropski socialisti soočijo z resnico. Moti jih, da ima desnosredinska vlada premierja Viktorja Orbana v madžarskem parlamentu ustavno večino. Že to samo po sebi pomeni, da lahko sami sprejemajo zakone, kakršne želijo. Da se to v stanju izrednih razmer skrči na odločitev z odlokom, ni nič čudnega. Navsezadnje se nahajamo v izrednih razmerah, ko vsaka minuta šteje.

Ob tem se lahko vprašamo, kje so kakšni pozivi odbora Evropski komisiji glede brutalnega obračunavanja francoskih oblasti s pripadniki gibanja rumenih jopičev? Emmanuel Macron in njegovi silaki so lahko celo leto tolkli, ubijali in maltretirali zbrane protestnike preden se je drznila oglasiti EU v obliki še ene prazne resolucije. Rezultat tega? Macron in druščina še naprej mirno tolčejo po rumenih jopičih, edina razlika je v tem, da so po skoraj letu in pol konstantnih protestov, rumeni jopiči dobili toliko udarcev, da se je njihovo število drastično skrčilo. A to je za EU zgled demokracije.

Ivan Šokić

 • Janez Korenjak

  Tovariši in tovarišice: ste ji čestitali včeraj za materinski dan?

  • Joc 52

   nima otrok, narava poskrbela

 • Peter

  Vidim, da je Frey Wille uhanček našla. Sem vesel, no.

 • NoName

  a se te ne da odpoklicati pa jo poslat na zavod za zaposlovanje?

  • Maži Tjaži

   ne na zavod…na cesto…escort spremljevalka…

   • milanček

    ta drolja ne bo gauznila za korona virusem, ona bo prej za spolno boleznijo, saj se pokavsa s komer koli, zato ima , tako navija za izbeglice, migrante!

  • Peter

   Kakor vidimo, je v EU birokraciji še kar nekaj bolnikov, ki se jim v zdajšnji situaciji zdi nujno ukvarjati se z vprašanjem medijev in demokracije na Madžarskem. Skratka, ni edina ausglajzana tam gor v Bruslju, no.

 • SALZ

  Glede na to da so taki ljudje v Bruslju ni čudno da je EU tam kot je.Mogoče kmalu ostane brez službe ker bo EU po virusu zagotovo drugačna Italija je verjetno naslednja ki bo odšla iz EU pa gotovo ni zadnja.Socijalistični model se je ispel tudi tokrat. Tam kjer je veliko socijalistov je vedno le pogreb.

 • Peter

  Bomo pa zdaj mogoče šli po poti, ki jo je zavrnil Janez Zgodbaouspehu Drnovšek. Mi smo predobri za Višegrajce, mi gremo u EU, je takrat izjavil z regratom v laseh, no.

  • RATATA

   Ko je bil majhen ta mulo od drkota sploh ni odgovarjal na osnovna vprašanja “a si ti kej priden?”!!

 • althar

  Komu ta ženska služi v Bruslu?

  (namig: ni Slovenija)

  • Peter

   Namig : Soros.
   Ampak moraš prebrati nazaj, nisem hotel direktno napisat, no.

   • RATATA

    HALA TI VOL I

  • Franci Kociper

   Sama sebi…upaj da bo dobila crono, ker je tako nesramna do svoje matične države….sram jo je lahko…na smrtni postelji se bo spomnila, kaj je naredila….še vsak se je….

 • rubec

  Zanjo je najbolj važno, da ima vsak teden nove vuhane.

  • borko

   treba ji je ušesa zamenat

   • von Rhein

    Porezat.

 • Lokomotivführer

  In v teh časih nam pomaga NE (Francija, Nemčija,…) pač pa Češka, skratka z višegrajci bomo nekoč očitno formirali “K&K” 3. generacije

 • Amerikanc

  Ta že svojim dela škodo. To je dobro.

 • Vsemogočni Sveti Oče Lojze

  Uffff se je pa slabo postarala juckkkk

 • rubec

  Saj ni čudno, da imamo toliko pedrov pri nas. Ob pogledu na to bulo je še mene zamikalo, da bi prešaltal.

  • Peter

   Madona, mene pa ravno zaradi nje mika, da bi pustil svojega najnovejšega.
   Okusi so različni, no.

   • rubec

    Dovoli, da ti tukaj svetujem obdržati najnovejšega. Nisi je videl v celoti. Baje ima noge kot narednik Bill Carson iz kultnega vesterna “Jahali so sedem dni brez prestanka in prispeli v Sonoro”.

 • Olga101

  Postavimo Sorosove plačance zaradi korupcije pred sodišča in za rešetke! Kje so zdravniki brez meja? Zakaj ne pomagajo Evropejcem???? Rasizem? Čakajo sredi morja s svojo uvozno robo?

 • rubec

  Stanje na njenih bančnih računih se dnevno spreminja, zato me zanima, zakaj naš Furs njo preverja samo enkrat mesečno, podatke pa javno objavi samo enkrat na pol leta. Je ona kaj posebnega al kaj?

 • dan ton

  EU je itak dvoličen … ne zagovarjam orbana, ker je pri njem zelo očitno, da uveljavlja diktaturo … ampak njega bodo takoj napadli zaradi ogrožanja demokracije, ko so pa španski uniformiranci tolkli po kataloncih, ki so samo hoteli oddati svoj glas na referedumu, pa je EU papagajsko ponavljala, da je to notranja zadeva španije

  • rubec

   Zaščita svoje države in svojih državljanov je diktatura? Pol sem tudi jaz za diktaturo. In jaz nisem kdorkoli.

 • Andrej

  Jasno, da Fajonova pljuva po Madžarski. Madžarska je vendar najbolj nedemokratična država v EU, saj je Orban zmagal z veliko večino. Zgled demokratičnosti je Slovenija. Pri nas vlada CK ZKS, ki niti na volitvah sodeloval ni. Trenutno ima CK ZKS nekaj malega organizacijskih težav z vladanjem, a se že organizira.

 • Unikatna

  Katastrofa, kje ta živi!! Pandemijo imamo, a ona se spravlja na Madžarsko. Ej, Madžari recite ji, da naj utihne…

  • Joc 52

   mi jo moramo

  • Peter

   Madžari grejo svojo pot. Briga njih za take, no.

 • Joža Gabroža

  Janez odrešime muk te fajonove in blokirajte njen twiter za tako blebetanje če so lah meni blokado na FB za uspešno sestavljanje vaše vlade in kritiko migrantov ki vdirajo v našo državo

  • Joc 52

   fdv skrbi za sovražni govor a ne velja za levičarje

 • Ryuk

  Prioritete tanje fajon:
  – uvoz migrantov
  – pljuvanje po Orbanu
  – pljuvanje po Janši
  – levičarska ideologija
  – vse ostalo
  in na koncu (če ostane še kaj časa): – omejevanje širjenja virusa in skrb za javno zdravje Slovencev

 • tasilo

  Gledam Fajonkino sliko, pa mi ni jasno, ali ima to ženšče obrvi nad očmi ali pod očmi?

  Saj vem kaj boste rekli: da si depilira podočnjake.

  • Peter

   Potočnjake. Podočnjak je neka dragica, strokovnjakinja za helikopterje, no.

 • gorjanc

  Nal se ta “LIBE Communist Press” mal razgleda kako Leftardi sabotirajo Slovenijo

 • sunday

  pa saj ta eu mora crkniti, če bi imela samo eno takšno fafajonko bi bilo neugodno, jih je pa sigurno več – madžarska je suverena država in ta ku.la se obregne ob sprejetje ukrepov v danih razmerah v neki samostojni svobodni državi – glede na izjave te rdeče, prodane sorosove ku.le, se sprašujem, katera država je v eu, je to grčija ali tručija in kdo koga brani – nas branijo turčini? – najbolj žalostno je pa to, da ta soroseva fafajonka dobi sploh kakšen glas – pomeni, da so takšni fafajoni med nami !!!

 • bojan

  kr naj pljuje … od tega ni ne bo imela

  pljuvat je menda prepovedano saj tako širiš koronavirus …

  cajt jo je pofural pa je panika

 • Stane Golobič

  Saj ni vredna komentarjev.

  • Zgornji

   Skoraj . Ampak, razkrivati jo pa takole vseeno Moramo !!! ! !!!

 • Garbage man

  Prasica kurba! Lepo novo rumeno usnjeno jaknico ma

 • gabrijelobid

  Kako je tole ženšče prišlo v E.U parlament?

  • von Rhein

   Po sistemu šajtrge.

 • sunday

  na to sorosevo fafajonko niti kolesa ne bi prislonil, kaj šele, da bi jo … – mora imeti tisti njen res apetit ali pa drugje ne dobi !!!

 • Antonius

  Kako si v Bruslju predstavljajo združeno Evropo in DEMOKRACIJO v njej, nam zelo evidentno razgaljajo z obtožbami madžarskega predsednika Orbana.
  Madžari so si demokratično izvolili z ogromno večino Orbana, Bruseljsko socialistično oligarhijo pa sedaj moti izbira.
  Evropski Bruselj se obnaša kot nekdanja komunistična Moskva ali Beograd v komunistični Jugoslaviji.
  Danes se v Bruslju obnašajo kot, da državnih meja nikoli ni bilo. To obnašanje najbolj potrjujeta Merklova in Macron, ker *združeno* Evropo posiljujeta s šerijatarji. Tudi Slovenija je žrtev vsiljene volje Merklove in Macrona, ker so nam vsilili sprejetje povsem nesprejemljivih šerijatarskih muslimanov.
  Koronavirus nam sedaj dokazuje, da je združena Evropa povsem zavozila. Od kitajske in Rusije je odvisna v prizadevanjih, da se reši smrtno nevarnega virusa.
  Združena Evropa je gola in naga, ves njen bruseljski napuh je slekel pa prav koronavirus.
  Tanja Fajon je pa samo s Soroševim denarjem podmazani gobec.

  • sunday

   točno to bi jim bilo potrebno povedati v bruslju in to precej, precej na glas, da bi jim še lep čas odmevalo v rdečih glavah – saj jim niti socialisti ne moreš reči – to so čisti ultra pokvarjeni in zblojeni komunisti – uničevalci kulture in narodov – sem za izhod iz eu, ne glede na ceno, ker, če še nekaj časa ostanemo, cene ne bomo mogli več plačati – nas več ne bo !!!

   • Antonius

    Nesposobnost partijsko vodene združene Evrope nam z uspešnim izsiljevanjem lepo ilustrira Erdoganovo obnašanje. Za vojno proti Kurdom jo za milijarde evrov izsiljuje s šerijatarji na grški meji. Evropa nima niti enega politika zdrave pameti in opremljenega s korajžnimi jajci, da bi Erdoganu na štiri oči povedal, kar mu gre. Če hočeš gospodarsko in trgovsko sodelovati z Evropo nas nehaj zajebavati s šerijatarji, če ti pa brez tega ne gre, te bomo pa poleg gospodarske osamitve brcnili tudi iz Nata. Naj se odloči med Putinovo Rusijo ali Evropo.
    Žal se nekaj podobnega niti ne more zgoditi. Evropo vodijo razvajeni politikanti, ki so povojno luč sveta ugledali zaviti v vato. Ne poznajo niti lakote in še manj, niti pojma nimajo, kaj je trpljenje. Oni bodo Višegrajcem dopovedovali, kako jim je bilo živeti pod komunistično Rusijo.
    Kakorkoli?! Koronavirus bo Evropi dokazal, je zaradi politične korupcije popolnoma nesposobna in gnila.

    • Darjan Milinković

     Potrebovali so mesec pa pol preden so kar koli organizirali, mislim nabavo zaščitne opreme….do takrat pa vsaka država zase…ko miši brez glave…

  • xtc

   Ne se bat,po koncu te bolezni socialisti,progressivci in anarhisti ter brusljekrati zelo dobro vedo,da ne bo nič več kot je bilo,zato tak bes in zaganjanje v njim neljube.
   Bi pa rekel ,da je Corona “neke vrste božje zdravilo” za to,da se enkrat omeji in razgradi to izrojeno agendo progressivističnega anarhizma spevcanega s socializmom in to nezadržno prihaja-narava na nek način sama zdravi podivjanost človeštva.

 • janko

  Ne vem zakaj bi imeli SD, Levico pa SAB. Kar je rdeč je zaneč. Vsi so neumni in pokvarjeni! Z njimi ni za imeti nobenega posla. Rdeči Židan je zakockal našo kranjsko in teran samo zaradi lenobe, Tuerk &udba arbitražo, ostali rdeči so pokradli 100 milijard… želijo ukiniti svobodo govora, da resnica ne ugleda dneva….

  • sunday

   do leta 2015 cca 150 milijard !!!

 • AGA

  FAJONKA FAJONKA KAJ BO STABO

  • Van Der Waals

   grda je pa nima kaj zgubit.

   • AGA

    ENO VELIKO BREME ZA DRŽAVO PREDLAGAM PRODAT ŠIPTARKEM ZA DELE

 • Ivan Ivanovič

  To, da Fajonka nima osebnih stikov s Sorosem, ji gre verjeti. Nima ničesar, kar bi starega pohotneža zanimalo pri njej. To pa še ne pomeni, da ni njegova lutka.

 • Ivan Ivanovič

  Če jih skrbi demokracija, zakaj ne zinejo nič o Italiji, kjer je Bruselj ustoličil antisalvini koalicijo, ki je že 31. januarja oklicala izredne razmere v državi, potem pa ljudem razlagala, da ni razloga za paniko, ker je vse pod kontrolo. Konec februarja pa je izbruhnil v Lombardiji inferno. Italijanski parlament se sploh ne sestaja več, predsednik vlade Conte pa je postal tako rekoč samodržec, ki vlada z vladnimi dekreti.

 • xtc

  Ko bo korona mimu bodo morale EU države uvajati izredne razmere ,da bodo krotile socialiste,anarhiste in islamiste.

 • RATATA

  Se jih najde eno par, ki se iz te fafajončine norčuje kljub temu, da ima neko bolezen!

 • von Rhein

  Fajonova? Je to tista po kateri so imenovali neko zbirališče prijateljic noči (poznam še nekaj izrazov) na ulici. Ali celo neki bordel v Tirani?

 • milanček

  fafarca, ups. fajonka, koliko migrantov si danes zadovoljila?

 • lizy li

  prasica jalova

 • tomven

  A jo spet trese… Zgleda, da s prešičkom ni nič.

  • Winstonblue

   Je premalo zapečen hehe.

 • Mirko

  Nehajte pisati o migrantih, že leta 2016 je Erdogan rekel: Pogosto pravim, da je svet večji od petih velikih sil v Varnostnem svetu. In Turčija je večja od sebe, kar moramo vedeti. Ne moremo biti omejeni na teh 780.000 kvadratnih kilometrov, saj so fizične in srčne meje za nas popolnoma različni pojmi. Mosul, Kirkuk, Aleppo, Homs, Misrata, Skopje, Krim in vsa druga taka mesta so zunaj fizičnih meja naše države, vendar so znotraj naših meja, po srcu so, “je Erdogan povedal na večjem shodu v Ankari leta 2016 , ob 78-letnici smrti ustanovitelja in prvega turškega predsednika Kemala Ataturka. Kjer je zanimivo, da je omenil Skopje, ki je pa daleč stran od meje z Grčijo ali Bolgarijo, torej ima pretenzijo tudi na ti dve državi, če hoče Skopje v svojem imperiju. In Skopje bi mu bila izhodna točka za Tirano in Prištino, pa seveda Sarajevo. Pol so pa že tako rekoč na Kolpi in samo želimo si lahko, da se je novi Andrej Turjaški že rodil. In ne vem ,kako da Putin ni opazil, da je Krim želja otomanskega imperialista? https://voiceofeurope.com/2020/03/video-turkeys-islamist-regime-leader-calls-for-holy-war-against-europe-hints-at-the-re-establishment-of-the-ottoman-empire/ In Turčija je članica NATO pakta in napada Grčijo potem pa bo napadla VSE države članice NATO pakta v Evropi.

 • Joško

  Zakaj se sploh ukvarjate z Fajonko? Pustimo jo pri miru, kot konjski drek ob cesti.

 • Zgornji

  Ooooo, Groooznooo, Kolk Je Grda ta Zlobna Čarovnica !!! ! !!! Pa ta še zame nebi bila dobra, pa sem že sam nadpovprečno grd !!! ! !!! Obup !!! ! !!! Ampak, da je pa še Takooo Zlobna za Povrhu, to je pa že Absurd !!! ! !!!

 • šmentanamuha

  Sem že pogrešala njeno izjavo. Za tisti dve razbiti šipi v ljubljanski LGBT beznici je potrebovala natanko 3 ure (od sredine noči do 6h zjutraj. Fuj, Fajon, deluješ proti lastni državi in narodu in proti Evropejcem. Grandioznost je po defoltu diagnoza.

 • 24x ceplen

  Tanja Fafljon.

 • Gren

  TA BABA JE TRAPASTA KOT ŽIDAN KI HOČE UČITI VLADO KAKO KRASTI ZA KOMUNISTE
  BOLJŠ , DA BI BIL TIHO ALI PA NAJ POVE ZAKAJ GA DOMA KLIČEJO SVINJSKA SMRT ?

 • Simon Rožič

  Fajonki nagobčnik in takoj za zapahe z eno zapečeno lezbačo, COVI -19 +!

 • skorpijon93

  fajonka, baba požri se, madžarska je svetlobna leta pred teboj

 • lokec

  Naj jo en Madžar nekam n…..e

 • terminalar

  Neverjetno, kako evropske levake peče madžarska stabilna oblast in absolutna večina Orbanove stranke, neverjetno …