[FOTO] Hrvat v kombi stlačil 38 ilegalcev in jih pretihotapil v Slovenijo, Slovenec pa Irančane “švercal” kar s taksijem!

Datum:

55-letni in 52-letni Hrvat sta v Slovenijo pretihotapila kar 38 ilegalcev – državljanov Turčije in Irana. Predvidoma še danes bosta privedena k preiskovalnemu sodniku.

Policisti PP Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri naselju Gregovce v jutranjih urah ustavili osebni avtomobil, za njim pa še kombinirano vozilo hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 55-letni državljan Hrvaške v tovornem delu v povsem nehumanih razmerah prevaža 38 tujcev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo, poroča PU Novo mesto.

52-letni voznik osebnega avtomobila je po prvih ugotovitvah tujcem nudil pomoč pri nezakonitem prehodu državne meje. Državljanoma Hrvaške so kriminalisti odvzeli prostost in ju odpeljali v prostore za pridržanje.

Predvidoma  danes  ju  bodo  s  kazensko  ovadbo  zaradi  kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s 23 državljani Turčije in 15 državljani Irana pa še niso zaključeni, še razkrivajo.

Foto: SKP PU Novo mesto

Nekaj pred 10. uro pa so črnomaljski policisti pri Miličih ustavili voznika taksija, državljana Slovenije, ki je v vozilu prevažal tri državljane Irana, ki  so  nezakonito prestopili državno mejo. 35-letnemu taksistu so odvzeli prostost,  po  zaključeni preiskavi pa ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, dodajajo na omenjeni policijski upravi.

Črnomaljski policisti so sicer v bližini kraja Damelj izsledili in prijeli še dva državljana Indije, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Kasneje so v Vukovcih prijeli še državljana Sirije, ki je prav tako nezakonito prestopil državno mejo.

M. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...