fbpx

[FOTO] Hrvat v kombi stlačil 38 ilegalcev in jih pretihotapil v Slovenijo, Slovenec pa Irančane “švercal” kar s taksijem!

Fotografija je simbolična.

55-letni in 52-letni Hrvat sta v Slovenijo pretihotapila kar 38 ilegalcev – državljanov Turčije in Irana. Predvidoma še danes bosta privedena k preiskovalnemu sodniku.

Policisti PP Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri naselju Gregovce v jutranjih urah ustavili osebni avtomobil, za njim pa še kombinirano vozilo hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 55-letni državljan Hrvaške v tovornem delu v povsem nehumanih razmerah prevaža 38 tujcev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo, poroča PU Novo mesto.

52-letni voznik osebnega avtomobila je po prvih ugotovitvah tujcem nudil pomoč pri nezakonitem prehodu državne meje. Državljanoma Hrvaške so kriminalisti odvzeli prostost in ju odpeljali v prostore za pridržanje.

Predvidoma  danes  ju  bodo  s  kazensko  ovadbo  zaradi  kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s 23 državljani Turčije in 15 državljani Irana pa še niso zaključeni, še razkrivajo.

Foto: SKP PU Novo mesto

Nekaj pred 10. uro pa so črnomaljski policisti pri Miličih ustavili voznika taksija, državljana Slovenije, ki je v vozilu prevažal tri državljane Irana, ki  so  nezakonito prestopili državno mejo. 35-letnemu taksistu so odvzeli prostost,  po  zaključeni preiskavi pa ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, dodajajo na omenjeni policijski upravi.

Črnomaljski policisti so sicer v bližini kraja Damelj izsledili in prijeli še dva državljana Indije, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Kasneje so v Vukovcih prijeli še državljana Sirije, ki je prav tako nezakonito prestopil državno mejo.

M. S.