fbpx

[FOTO] Poglejte ta primitivizem levičarskih protestnikov: je to vse, kar premore njihovo “kulturno izražanje”?

(vir: twitter)

Star pregovor pravi, da kjer osel leži, tam dlako pusti. To verjetno še posebej velja za levičarske protestnike, ki čedalje bolj razkazujejo svoj intelektualni in kulturni domet tudi preko sledov, ki jih puščajo za seboj.

Po naših informacijah so glavni nosilci protestov samozaposleni v kulturi, ki pa imajo v glavnem dobro pokrite dohodke in se jim ni treba bati za preživetje. Seveda pa mainstream mediji širijo, da na proteste prihajajo brezposelni, revni, “prekarci” in mnogi drugi, ki naj bi jih vlada opeharila.

No, res je sicer, da nosilci protestov močno nagovarjajo zlasti mlajše občinstvo, kar se pozna tudi v statistiki okuženih s koronavirusom: od 30 primerov, ki so bili potrjeni včeraj, jih kar 18 sodi v skupino do 25 let. Kar veliko pove.

Po drugi strani pa odziv represivnih organov na takšno dogajanje vzbuja skrb, še zlasti to velja za generalno državno tožilstvo in njegovega prvega moža Draga Šketo, ki ga bolj skrbi neobstoječe vmešavanje predsednika vlade v drugo vejo oblasti kot pa pojav groženj z nasiljem.

Demokracija