fbpx

Poglejte, kako osrednji mediji manipulirajo s protestom rumenih telovnikov: Svastiko pokažejo, zvezdo skrijejo, napise zameglijo!

vir: Twitter

Očitno se diverzantsko delovanje RTV Slovenija nadaljuje: včeraj je namreč nacionalna televizija v večernih informativnih oddajah pokazala tudi posnetke s shodov t. i. rumenih telovnikov. Vendar pa so politkomisarji očitno zelo pazili na izbor videomateriala.

In kaj se je zgodilo? Eden od udeležencev shoda rumenih telovnikov je imel plakat, na katerem je enačil svastiko in rdečo zvezdo, torej nacistični in komunistični simbol. TV Slovenija pa je pokazala samo izsek, kjer je bil transparent obrnjen navzdol, videlo se je samo kljukast križ, zvezde pa ne. Ker je bilo podobnih primerov cenzure v preteklosti že veliko, zagotovo ni šlo za naključje.

Kako je to izgledalo, si lahko ogledate TUKAJ.

Podobno manipulacijo si je privoščil tudi časopis Delo, saj je novinar z omenjenega shoda poročal, da je eden izmed provladnih protestnikov nosil transparent s svastiko. Ker je bil edini transparent, ki je upodabljal ta simbol, le tisti, ki je enačil svastiko in rdečo zvezdo, gre torej za še en primer manipulacije.

Demokracija