[Foto] Še pomnite, “tovariši”? To je Hitlerjeva knjiga s posvetilom, ki jo je Marjan Šarec rad podarjal!

Datum:

“O tem govorimo, da je treba v zakonodaji jasno urediti odnos do totalitarizmov, potem so možne sankcije. Težava je, ker pri nas levica to zavrača. Na vso moč brani enega od zločinskih totalitarizmov. Čez druge tolčejo, da bi odvrnili pozornost od svojega. Jaz obsojam vse. Vi?” Tako je vprašal Peter Jančič, odgovorni urednik Siola – v zadnjih dneh se je namreč ponovno izkazalo, da v Sloveniji pri obsojanju totalitarizmov nimamo enakih standardov. Ravnanja najvišjih predstavnikov države, ki poveličujejo komunizem in se klanjajo Kidriču, namreč ne obsodi nihče. Še več, levičarji hočejo na vsak način desnim strankam pripisati simpatiziranje z nacizmom, medtem ko je največji ljubitelj Adolfa Hitlerja v resnici Marjan Šarec.

“Relativiziranje neonacizma in neofašizma z ‘vsemi totalitarizmi’ je branjenje omenjenih ideologij, še bolj pa tistih, ki ju zagovarjajo. Vladajoči jih štejejo med bisere in tako jasno izražajo svoj odnos do njih. Fašizem in nacizem sta imela za cilj uničenje ‘podljudi’, tudi nas,” je zapisal predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec ob izjavi njegove stranke, da so zapisi, ki poveličujejo nacistični režim in Hitlerja kot simbol nacizma, popolnoma nesprejemljivi. Šlo je namreč za odziv na objavo predsednika Društva za promocijo tradicionalnih vrednot, ki je na Twitterju v pogovoru napisal “Hitler je heroj”, kar pa je na hitro pograbil portal 24ur.com in iz tega naredil odmevno zgodbo – seveda zgolj z namenom, da bi aktualno vlado obtožili, da vsaj posredno simpatizira z nacizmom. To seveda ne drži, a je treba ponovno poudariti, da so enake obsodbe vredni prav vsi totalitarizmi, ne pa da se komunizem tretira kot nekaj boljšega in se mu celo klanja – in to iz vrst najvišjih političnih predstavnikov.

Požareport je že pred leti pisal, da Šarec menda “naravnost obožuje Adolfa Hitlerja, tretji rajh in tudi druge zloglasne diktatorje iz krvave človeške zgodovine.” Prijateljem in znancem je rad podarjal knjige o Hitlerju in tretjem rajhu. Tako je biografijo o Hitlerju in roman Sojenice na temo holokavsta podaril tudi Ivanu Kendi, nekdanjemu direktorju občinske uprave v Kamniku, ki se je Šarca kasneje sicer znebil. Požareport je med drugim zapisal še, da je po besedah nekaterih Šarčevih nekdanjih sodelavcev Hitler pri njem na sporedu vsaj trikrat dnevmo. Kar naprej naj bi razlagal, da so bile te zadeve “in”, Hitlerja pa je tudi ves čas imitiral, mahal in salutiral. Očitno je Šarec upal, da je javnost na to že pozabila. Mimogrede, iz dokumenta, ki smo ga ekskluzivno objavili nekaj tednov nazaj, je razvidno, da je Hitlerja za heroja imel tudi Josip Broz Tito, ki je celo opravičeval njegove napade in zanje krivil tedanje vladarje držav.

Foto: Zajetje zaslona/Požareport

S provokacijo se je ponovno razgalila dvoličnost levičarjev
Urban Purgar
, ki je tudi eden vidnejših članov rumenih jopičev in glavni urednik NTA-ja, je kasneje pojasnil, da je s svojo provokacjo hotel predvsem razgaliti dvoličnost levičarjev, ki se nad tovrstnimi izjavami zgražajo, obenem pa se klanjajo komunističnim morilcem. “Eno leto že opozarjam na poveličevanje komunizma pri nas, odziva ni bilo, zato sem začel s provokativnimi tviti, da vzbudim pozornost javnosti. Po včerajšnji naslovnici na 24ur je končno napočil čas za javno predstavitev naše peticije,” je sporočil Purgar in dodal povezavo za podpis peticije za predlog  sprejema zakona o prepovedi javne uporabe totalitarnih simbolov. Prav je, da veljajo enaki standardi, zato je tudi totalitarizme in z njimi povezane zločine treba obravnavati enako.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

Čas je za interpelacijo celotne Golobove vlade

Poleg stranke Socialni demokrati (SD) sta krivca za nakup...

Golob zdravnikom ni grozil prvič: “totalno vojno” jim je napovedal že leta 2022

Zdravniki stavkajo že skoraj mesec in pol, vlada pa...

Še vedno nam vladajo gospodarji muh

V začetku prejšnjega tedna sem se po nekaj letih...

Kapacitete evropskih vojsk so danes bistveno manjše kot leta 1989

Vojaški strokovnjak Thomas C. Theiner opozarja, da je Evropa...