fbpx

[FOTO in VIDEO] Na štajerki huda prometna nesreča, deli vozil leteli po zraku

Foto: Z. H./Facebook

Na štajerski avtocesti je bila med Dramljami in predorom Pletovarje zaradi prometne nesreče dveh tovornih vozil avtocesta zaprta v obe smeri, in sicer več ur. Zdaj je ponovno prevozna v obeh smereh.

Na omenjeni cesti so nastajali zastoji, pretreslive pa so bile razsežnosti same nesreče. Kot so sporočili s PU Celje je do nesreče prišlo nekaj pred 12. uro na avtocesti  pred viaduktom Slatina, na relaciji Dramlje -Tepanje. V prometni nesreči sta bili udeleženi dve tovorni vozili.

Po prvih podatkih je poljski voznik tovornega vozila s priklopnikom z naloženimi osebnimi vozili, ki je vozil v smeri proti Ljubljani, zaradi neprilagojene hitrosti, zapeljal v varnostno ograjo, jo prebil in na avtocesti v smeri proti Mariboru trčil v slovensko tovorno vozilo, namenjeno prevozu betona.

Deli vozil, ki so v trčenju leteli po zraku so poškodovali še osebno vozilo, ki je prav tako vozilo v smeri proti Mariboru. V trčenju je s poljskega tovornega vozila padlo nekaj naloženih vozil. Za vozilo je odrejen izredni tehnični pregled.

Poljskega voznika, njegovega sovoznika in voznika slovenskega tovornega vozila so po trčenju odpeljali v bolnišnico. Vsi trije so se v prometni nesreči lažje poškodovali. Odstranjevanje posledic prometne nesreče  še vedno poteka, so še sporočili s policije.

N. K., B. O.