fbpx

[FOTO] To je 26-letni slovenski državljan, ki je v Slovenijo tihotapil Kosovarje in želel povoziti policista

Slika: PrintScreen/HRT

Moškega, 26-letnega državljana Slovenije, je danes v Pazinu zaslišala namestnica državnega generalnega tožilstva. Sumijo ga tihotapljenja ljudi in poskusa napada na policista.

Poročali smo (TUKAJ), da je hrvaška policija v petek popoldne na cesti Čavle-Orehovica-Rijeka zasledovala črn audi, ki se na njihov znak ni ustavil. V avtu bosansko-hercegovskih registracij je skupaj z voznikom bežalo pet ilegalnih migrantov.

Slika: PrintScreen/HRT

Avto je ustavil šele pred kolono vozil. Zastoj je nastal zaradi del na cesti. Ko so se policisti približal vozilu, je voznik zapeljal proti njim in odpeljal po nasprotnem pasu. Eden od policistov je streljal v gume, a jih ni zadel.

Vozilo so našli nekaj kilometrov stran, potem ko se je voznik zaletel v ograjo. Voznika so aretirali včeraj okoli 11. ure na območju Huma in ugotovili, da gre za 26-letnega slovenskega državljana, pri čemer za zdaj ni znano, ali je ta slovenski državljan tudi Slovenec ali tujerodni s slovenskim potnim listom.

Slika: PrintScreen/HRT

Policisti so nato ponoči na območju Roča našli tudi migrante, ki so pobegnili iz avtomobila. Po dosedanjih ugotovitvah gre za nezakonite migrante s Kosova.

Demokracija.si