[Fotogalerija] To so odgovorni za morebitni četrti val!

Foto: Demokracija

“Bili so tu, ko so v Socialnih demokratih “herojsko” poskušali zanetiti četrti val covid-19,” se je odzval predsednik vlade Janez Janša na udeležbo vidnih članov stranke SD na petkovem nezakonitem protestu. Spodaj pod člankom si lahko ogledate obširno fotogalerijo “junakov” petkove vstaje.

Petkovi nezakoniti protesti so spet pokazali, kdo se ne more sprijazniti, da lahko v Sloveniji vodi državo desnosredinska vlada. Od prvega dne sedanje vlade v osrednjih medijih poslušamo, da živimo v diktaturi in je z demokracijo konec. Resnica je popolnoma drugačna.

Sedanja vlada se je z najhujšo epidemijo moderne dobe na slovenskih tleh spopadla bolj ali manj uspešno. S ključnimi protikoronskimi ukrepi se je slovensko gospodarstvo uspelo obdržati v solidnem stanju. Ukrepi, ki so jih sprejeli, so rešili tristo tisoč delovnih mest. V tem kratkem času so zagnali veliko infrastrukturnih projektov, med njimi država namerava do prihodnjega leta zgraditi pet domov za starejše.

Vse to nekdanje oblastnike; leve opozicijske stranke LMŠ, SD, SAB in Levico, boli. Pri tem jih podpirajo osrednji mediji in politično motivirani sindikalni voditelji, nevladne organizacije ter del kulturnikov. Vsem je skupno to, da so bili vse življenje navajeni na finančna sredstva iz proračuna.

Med njimi so bili tudi tokrat v središču poslanci in vidni člani Socialnih demokratov. Voditeljica stranke SD Tanja Fajon se je že večkrat ujela v zanko. Po eni strani govori, da spoštuje navodila in ukrepe zdravstvenih strokovnjakov, po drugi strani pa se jim smeji v obraz s podpiranjem nezakonitih protestov.

Razumni državljani se zavedajo, da se je zgodilo nekaj, kar ni nihče pričakoval. Ukrepi, nošenje mask, razkuževanje rok in spoštovanje medsebojne razdalje so nujni. Vendar tega protestniki enostavno nočejo razumeti. Raje kričijo in zmerjajo policiste ter jih lažno obtožujejo, da nad njimi izvajajo fizično nasilje.

Resnica je drugačna. Le spoštovanje ukrepov in precepljenost prebivalstva bosta omogočila, da se bomo lahko vrnili na stare tirnice. Politično motivirana zborovanja ne koristijo nikomur, saj škodujejo celotni slovenski družbi. Tanja Fajon, dolgoletna evropska poslanka, bi morala imeti toliko politične treznosti in presoje, da se ne bi spuščala v tako podle politične igrice.

Žal, tokrat Fajonova ne nastopa politično tako odgovorno, kot Socialni demokrati v Nemčiji. Glede na to, da so v osrednjih medijih napihnili število udeležencev na 40 tisoč protestnikov, je četrti val nova realnost.

 

Luka Perš