fbpx

Gašpar Gašpar Mišič z Delavsko hranilnico nad zasebne posle

Zloglasni primorski podjetnik in propadli politik Gašpar Mišič je rešil svoje zasebne posle z ugodnejšimi posojili pri Delavski hranilnici. 

S tem, ko je dobil ugodnejše pogoje in 2 milijona kredita pri Delavski hranilnici, je poplačal stare dolgove pri Banki Koper. Z novim kreditom pri Delavski hranilnici s 3,5-odstotno obrestno mero, ki zapade šele leta 2029, je refinanciral dolg koprske banke s 4-odstotno obrestno mero in tako rešil svoja podjetja, ki so v zadnjem letu slabo poslovala.

Občina in Komunala Koper prav tako k Delavski hranilnici
Poleg zasebnih podjetij Gašparja Mišiča sta k Delavski hranilnici vse račune prenesli tudi Mestna občina Koper in podjetje Komunala Koper, katere direktor je prav Gašpar Mišič. Koprska komunala je prav tako dobila kredit z istimi pogoji kot zasebno podjetje Gašparja Mišiča in tako poplačala starega pri NLB s 6,6-odstotno obrestno mero, je še zapisal Modic v Dnevniku.

Zavračajo povezane posle
Za Dnevnik so na Komunali Koper že zanikali, da bi šlo za povezane posle med vsemi akterji. Pri izbiri banke je bila ključna najugodnejša ponudba, kreditne pogoje pa ocenjuje banka glede na boniteto stanja družbe. Prav tako je Gašpar Mišič kot svetovalec župana Popoviča zanikal kakršenkoli vpliv pri sklenitvi depozitov z Delavsko hranilnico, saj naj ne bi bil pristojen za področje financ.

 

M. P.