Gejevski dekan filozofske fakultete prepovedal moški spol, do njega kritičen psihoanalitik Vodeb: “LGBT-feministična ideologija nima kaj iskati v izobraževalnih ustanovah!”

Dekan Filozofske fakultete UL Roman Kuhar. (Foto: STA)

Senat Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani je sprejel sklep, na podlagi katerega se po novem ženski spol šteje kot nevtralen, in ki zapoveduje, da se v vseh pravnih aktih fakultete v naslednjih treh letih uporablja ekskluzivno samo ženski spol, zatem pa izmenično moški in ženski. Gre za grob poseg v naravni jezik ter prisilno spreminjanje slovenščine v skladu z legebitrovsko in feministično ideologijo, ki je zasidrana v samo jedro ljubljanske univerze. To vodi v kaos in anarhijo, je dogajanje na filozofski fakulteti komentiral psihoanalitik Roman Vodeb. “To družbo moramo vsaj malo narediti spet konservativno, ker ta anarholiberalnost ima v jedru neodgovornost.”

V primeru, da ne pride do ustavitve postopka, bo sklep po pisanju Dela postal pravnomočen v naslednjih tednih. “To pomeni, da bodo odslej v pravnih dokumentih Filozofske fakultete tri leta le študentke in profesorice (kar bo vključevalo oba spola).”

Če avtor članka samo ugiba, da so se člani senata FF zgledovali po nekaterih tujih univerzah, pa lahko sami odkrito rečemo, da gre za načrtno vsiljevanje teorije spola in s tem povezane ideologije v akademski prostor. Problem, ki je do zdaj pestil univerze v tujini, se je tako pojavil tudi pri nas. Ni res, da so pri uvozu takih grobih posegov v slovenščino premalo upoštevali tako oblikoslovne in skladenjske značilnosti slovenščine kot tudi “status Filozofske fakultete kot osrednje slovenske ustanove, ki izobražuje bodoče humaniste, sloveniste in jezikoslovce in ima zato tudi velik jezikovnopolitični vpliv”. Predlagatelji tega kronskega dragulja idiotizma svetovnih razsežnosti so to naredili ravno zato, ker je Filozofska fakulteta osrednja slovenska ustanova, ki izobražuje bodoče humaniste, sloveniste in jezikoslovce ter ima zato kar največji vpliv jezikovnopolitični vpliv. Iskati izgovore za tako početje je že samo po sebi zelo problematično.

Počasi bo družba začela zapadati v kaos, če ne bomo vzpostavili nekega reda, red pa je vedno konservativen!
Kar v tujini označuje izraz “social justice warrior”, je psihoanalitik Roman Vodeb okarakteriziral kot sodelovanje med feministkami ter legebitrovci. Po njegovih besedah Filozofsko “fakulteto obvladujejo feministično-gejevski lobiji. Ideologija izenačevanja spolov oziroma ideologija feminizma in legebitrovcev se bo počasi inkorporirala v vse dokumente. Po tej poti je prva začela Fakulteta za socialno delo, kjer imajo dekanjo in so vse statute prilagodili ženskemu spolu. Očitno Filozofska fakulteta sledi temu, ker je njihov dekan gej, je tipičen predstavnik in aktivist legebitrovskega gibanja”.

Roman Vodeb (Foto: STA)

“Feministke in legebitrovci /…/ se združujejo v neko ideologijo, ki preko Filozofske fakultete obvladuje celo univerzo.” Po Vodebovih besedah je tako celotna ideologija zasidrana v samo jedro ljubljanske univerze. “Ideologija v izobraževalnih institucijah nima kaj iskati. Izobraževalne institucije morajo izobraževati, ne pa prati možgane s to ali ono ideologijo.” Ta ideologija je tako močna, da je Vodebu celo prepovedala predavanje, kjer je bil eden od predavateljev, kar je svojevrsten primer fašizma.

To vodi v kaos in anarhijo, pravi Vodeb. “To družbo moramo vsaj malo narediti spet konservativno, ker ta anarholiberalnost ima v jedru neodgovornost.” Mladci, ki so prodorni in falični, so po njegovem brez nadjaza in odgovornosti, gre za tako imenovane ‘predojdipalce’ iz katerih zrastejo anarhisti, ki se zavzemajo za legalizacijo marihuane, volilno pravico pri 16. letih, čeprav gre za popolnoma nedozorele osebnosti. “Počasi bo družba začela zapadati v kaos, če ne bomo vzpostavili nekega reda, red pa je vedno konservativen, saj ima normo,” je prihodnost pod LGBT ideologijo opisal znani psihoanalitik.

Povedi, ki spominjajo na Orwellov Novorek
Da temu lahko samo pritrdimo, potrjuje tudi dr. Kozma Ahačič, ki poroča, da je delovna skupina za pripravo predloga občutljive rabe jezika v dokumentih FF predlog sklepa senatu FF posredovala po enem samem sestanku. To očitno kaže, da ni šlo za resno lingvistično premlevanje, temveč za ideološko obarvano odločitev. “Maja in Janez sta študirali.” “Dekanja in senat sta se strinjali.” “Profesorja in študentka so prišle k dekanji.” “Hujša kršitev študentke je dajanje lažnih podatkov z namenom, da bi neupravičeno okoristila sebe ali katero drugo.” – To so samo primeri izbranih povedi, ki bi po novem veljale za pravilne.

Žalosten je dan, ko ugotovimo, da je osrednji slovenski humanistični ustanovi, ki naj bi skrbela za slovenski jezik in njegovo rabo, bolj kot za samo materinščino mar za propagiranje osebnih agend nekaterih članov senata in širjenje ideologije teorije spola. Kako je celotna zadeva abotna in neutemeljena, je pokazal tudi Ahačič, ki je zapisal, da je “Sprememba slovničnih zakonitosti brez realne jezikovne podlage neživljenjska in pomeni veliko nazadovanje v dojemanju jezika, pa tudi njegovih sociolingvističnih značilnosti”, in dodal, da “še nikoli v zgodovini slovenščine /…/ niso spreminjali slovnice (v najožjem pomenu besede) mimo izkazane realne rabe”.

Ivan Šokić

 • Občasni Komentator

  časi nesmisla

 • Marjan

  Očitno gre res za težkega pedra. No Vodeb bi se rad zrinil spet na novo, ker je denarja zmanjkalo.

 • Marjan

  Vodeb dobro pove o babah. Slabo pofukana baba je hudič.

  • Zgornji

   No, Preveč posexana bejba pa Tudi Hudička postane – slej ko prej !!! ! !!!

 • šmentanamuha

  Možno je še nižje in še nižje …

  Upam, da vam je jasno, kaj vas čaka z levico na oblasti … Tale slovenski esperanto bo klavrno pogorel … kmalu. Mislim, da bi zaleglo že, če bi študenti in študentke pričeli protestno izstopati iz te norišnice, ki jo imenujejo šola. Naj se prepišejo v MB, dokler se tu ne zgodi LGBTQjevski udar. Ja ja, potrebna je popolna prenova šolskega sistema. To, kar se dogaja na FF v Ljubljani pa lahko imenujemo nasilje nad študenti, študentkami, profesorji in profesoricami, ki pa se seveda ne bo končalo na tej fakulteti. Sledijo srednje šole in nato osnovne šole in vrtci.

  To je etnocid. Kdo daje tem pokvekam dovoljenje za takšno početje, kaj pravi SMC-jeva ministrica v odstopu Brenčič in še nekaj. To je navidezno brezvladje, ki se izkorišča za gverilsko vsiljevanje nekih zakonov, skrivno uvažanje migrantov in bogve česa še.

  Cerar misli, da si bo lahko opral roke, češ, saj nisem več predsednik vlade in ne morem nič Toda, Cmera zdrizasta, prepoznali smo tvoj Jokerski trik. Si sramota za svojega očeta in za vso Slovenijo.

  • SIMON ROZIC

   Cerar je rekel: ” 2 meseca vam dam čas- KRADITE!”

   • šmentanamuha

    Točno tako. “Naredite v teh dveh mesecih, kar še lahko.”

 • šmentanamuha

  Pa še to. zdaj tudi veste, zakaj je homoseksualnost in vse ostale izpeljanke bolezen.

  • SIMON ROZIC

   ..in obenem kariera! Samo oglej si pederske lobije, kako
   lepo skupaj držijo…..

 • Peter

  Šit, in če zdaj vpišem na faks, bom pol baba?
  Pa bom meu lohka joške 3 DD, bom meu saj kej od tega, no?

  • bolimeđoko

   Boljš neki, kot nič, he, he… boš mel skoz vse pri rok , he, he, he, …..uživej, no.

  • AlojzZ

   Da. Lahko se boš božal po prsih ves dan!

 • macon

  Banda bo z dekreti spreminjala jezik po svojih predstavah. Nameravajo nam navleči tisoče migrantov. Grozijo nam z represijo, če smo proti levici.

  Kriminal, korupcija in kraja so brezpredmetni, če so levičarski. Oni nam zapovedujejo, da bo po njihovo. In to je 21. stoletje in EU demokracija.

  Kaj vse bomo še doživeli s to bando.

  • Steiermark

   žal, vsesplošno znano je, da se podgane množijo z svetlobno hitrostjo, iz enega para se v enem letu skoti 200! Sicer pa mislim, da podganam delam krivico, ko tele brezjajčne in brezspolne primerjam z njimi…….te brezjajčno spolne se še razmnoževati nemorejo same, zato bodo potrebovale in zahtevale, da se ustanovi gojilnica ljud, katere bodo, komaj rojene dajali tem spakam v uporabo in uničenje…..

 • Peter

  Jutri nalepim na filofaksu oglas:
  Čim bližje faksu najamem vsaj trisobno garsonjero. Ponudbe pod: Kdo pa bo spedenu vse te študentke, če ne mi, no.

 • Peter

  Najlepš mest na svet vabi, pridte, kle mamo same študentke, no.

  • bolimeđoko

   Ha, ha, meka za migrante, he, he…… fantki bodo punčke,,,, joj, kaj sem zamudu , he, he

  • pajot

   Pa tud farmacevtke,pa tud farmacevtke.

   • dob

    Če Janković zmaga na volitvah, bodo farmacevtke prejemale dodatek na pripravljenost.

  • Steiermark

   Saj tisti ki vabijo, si itak sproti določajo spol, po potrebi……ob navalu divjakov, katerim takšni tudi spdajo, se bodo pa dobro “štimali” z onimi, ki so itak navajeni na koze in kamele, tako kot tile nje de de…

 • samotoje

  Na FF jih je sicer precej usekanih, ampak zdaj je pa res čas, da povzdignejo glas ugledni znanstveniki, ki jih ni malo, in ustavijo steklino, preden se bodo okužili še zdravi osebki. Bog se jih usmili, saj ne vedo, kaj delajo.

  • Matt von Glanz

   res, LGBT se v primeru FF sigurno hvalisa, da so uspeli s testnim primerom. In čudil se bo brezimni slovenski podeželan in kmet tej čudni pogruntavščini, da so zdaj vsem oblekli krila.

 • pajot

  Profesorico in presednico vlade mira Cerarja smo srečali v pogovoru s presednico države Borutom Pahorjem. Premierka je bila oblečena v burko,medtem,ko je bila predsednica države v mini krilu. Prekrasni novi svet.

  • šmentanamuha

   LOL.

  • elh.

   Dobr! :)))

  • dob

   Bajno!

 • šmentanamuha

  Meni se zdi to početje tudi neustavno, ne samo blazno.

 • Miro Jereb

  Takoj kupiti vazelin…jeban boš a bo manj bolelo. Vedno sem trdil, da to državo vodij pedri in ko gre peder srat to po filozofski teoriji pomeni SPLAV. Ta držva gre v maloro…cirkus da ga ni para.

 • Krtača 20

  K pa Romana Vodeb pa Ivana Šokić sestavta člank, pa čist vse verjamem u piko….. Vsaj priznala sta, kero vlogo igrata v postelji (in še kje) ….

  • Novakec1

   Bo končal kot tič, pa ne un ki leti.

 • VERRZIFIKATOR

  Romana Kuharica

  AKADEMSKI ŽENSKI SPOL

  Spol spreminja zdaj se na papirju,
  vse po žensko se zapoveduje,
  v pravnih aktih ženski spol kraljuje,
  moški dopuščen je le v okvirju.

  Fakulteta se feminizira,
  kar je itak vsem že dolgo znano,
  zdaj po novem javno še priznano,
  žensko da se reorganizira.

  Prvi so korak doslej storili,
  zdaj študent je sleherni študentka,
  mlad docent postarana docentka,
  so dekanji vsi se podredili.

  Prosim vas, saj vendar ni dekanje,
  saj dekan to fakulteto vodi.
  To ni res, v veliki ste zablodi,
  vse prešlo je v novo, drugo stanje.

  Kot sklenila je nedavna seja,
  humanist je le še humanistka,
  aktivist po novem aktivistka,
  vse pa vodi kuharica Geja.

 • Zelo priporočam ogled tega videa: https://youtu.be/0P79yZL56dM

 • RATATA

  Kdaj že, je to moja stara mama uporabljala.
  Kadar se je starata domov prvalu totalka, se je drla “PREKLETA KANTA PJANA PUVALANA!”
  On je bil pa čisto tiho in ji ni nič oporekal. Je že držalo, če ne bi, bi mu rekla kontejner.

 • Franc Šink

  Obeta se nam moštvo novih vicev.

 • dob

  GEJ BRIGADE HITITE,
  razpodite, zatrite

  Ko sem v devetdesetih tole pisal, je bilo še smešno. Danes ni več.
  Objavljeno je bilo v reviji Primorska Srečanja, leta 2001. Danes bi me uredniki vsake revije v rit brcnili.

  Sčasoma so na planetu bili samo še pedri in lezbijke.
  Kakih drugih posebnih novosti sicer ni bilo, razen te, da je slovenska slovnica izgubila sklanjatev, ker je sklanjanje postalo nevarno.

  Pedri so lezbijkam posojali seme, za povračilo so si pri njih najeli maternico in tako so vsi prišli do želenih potomcev. Punčke so zrasle v lezbijke in fantki v pedre. Seveda, če se ni vmes kaj spridilo.

  Zaradi raznih sevanj ali kaj veš zakaj, se je kdaj pa kdaj pripetilo, da so fantki in punčke začutili spolno privlačnost do nasprotnega spola. Starši so v tem primeru poiskali strokovno pomoč. Strokovnjaki so jih tolažili, da gre za tranzicijsko obdobje pri mladostnikih, da je vse normalno in da bo ta atavizem minil sam od sebe. Zato imamo vendar šole, da skrbijo za pravilno rast in zdrav duševni razvoj mladine.

  Starši so kljub zagotovilom, da je z njihovimi otroki vse v redu, s strahom in skrbjo spremljali razvoj svojih otrok. O pojavu so najprej razpisale strokovne revije, a ker se je bolj in bolj razraščal, je debata iz znanstvenih krogov prešla v dnevno časopisje in skoraj ni bilo dneva, da ne bi v Pismih bralcev zasledili različna razmišljanja o tem, kaj je bolj prav in kaj narobe.

  V krajih, kjer so se ljudje imeli za tolerantne, si lahko videl v parkih deklice in dečke, ki se, meni nič – tebi tič, pri belem dnevu držijo za rokice! Nekateri so se zgražali, večina pa se je požvižgala, kot da se jih to nič ne tiče. Slovencu je pač najpomembnejši njegov lastni v rt. Vsaj tu je vse ostalo isto.

  In kot se rado primeri, je vse več raznospolnih parov zahtevalo zase iste pravice, kot veljajo za večino! Torej za istospolne.

  Na prvem mestu so zahtevali pravico do porok in z njo do enakosti pred zakonom. To bi seveda pomenilo, da smejo obdržati otroka, ki se rodi iz takšne zveze, zakon je namreč zahteval, naj se raznospolnim parom otroka odvzame in se ga dodeli lezbičnemu ali pederskemu paru, kar je seveda edino zagotovilo, da bo ta otrok kdaj normalen.

  Razpravljalo se je povsod in vsepovprek. Ombudswomanka je obnemogla pod kupi peticij!

  Javnost je še posebno močno razburil primer samske gospodične P. N., ker je šlo za žensko, katere spolna usmerjenost ni bila povsem jasna, saj ni imela stalne partnerke. Zato je morala pred umetno oploditvijo pridobiti mnenje zdravniške komisije.

  Zakon namreč veleva, da zdravniška komisija, ki je sestavljena iz strokovnjakov raznih smeri, ugotovi primernost prosilke oz. prosilca za starševstvo. Eden od članov komisije, psihijater, se je v zaupnem pogovoru na štiri oči ponudil gospodični P. N. za neumetno oploditev.

  Mlado in naivno dekle je v trenutku obupa sicer privolilo, a je kasneje zaradi občutka krivde dogodek močno obžalovalo in vse priznalo staršem. Torej obema mamama.

  Ti sta psihiatra tožili in tožbo seveda dobili. Tako je bil še en
  perverznež razkrinkan. Pred tem sta morali mami podati zahtevek za izločitev sodnika, ki je bil heteroseksualec, saj bi to lahko vplivalo na izid tožbe!

  Gospa sodnica je naložila gospodični P. N., naj najprej opravi splav, potem pa ji je priznala pravico do umetne oploditve, s pogojem, da si poišče stalno partnerko in si uredi zakonski stan.

  Psihiater je bil obsojen na visoko zaporno kazen in trajno izgubo dovoljenja za opravljanje svojega poklica, saj je prekršil vsa pravila človeške in poklicne etike.

  Mlada družinica je bila presrečna, ko se je novopečenima mamicama rodila deklica. Presenečenja tu ni bilo, saj je družba lepo poskrbela za to, da so lezbijke lahko načrtovale deklice. Ena deklica se je rodila najprej eni mami, in ker sta se imeli zelo radi, je čez nekaj časa na svet privekala deklica še drugi mamici.
  Polsestrice so živele složno, kot bi bile prave sestrice! Na koncu sta bile obe mamici srečni, vse štiri nonice presrečne in osem pra-nonic pre-presrečnih! Kakšne bi bile pra-pra-nonice, če bi še živele, si lahko le pre-predstavljamo!

  A to je bil šele dogodek, ki je napovedoval vse hujšo pravno zmedo! Podobnih pravnih sporov je bilo vse več, večina jih je bila take sorte, da nanje navaden človek sploh ne bi pomislil, kaj šele pravniki, ki so zakone pisali.

  Vprašanja so kar deževala. Denimo, kako je s pravico do dedovanja pri neumetno spočetih otrocih, ali pa komu naj ti pripadejo, če pride do ločitve raznospolnega para. Kako je s posvojitvami in podobno. Nekateri so se spraševali, ali naj se otroku, ki je bil neumetno spočet, sploh dovoli obiskovati verouk skupaj s tistimi, ki so umetno (brezmadežno) spočeti! Ali se kaj takega sploh spodobi.

  Oglasil se je tudi Fafež, ki je ljudi pozval, naj se zahtevam raznospolnih parov uprejo, češ da so nenaravne. V glasilu Vtikanski Opazovalec je odločno obsodil poroke raznospolnih partnerjev in te pare pozval, naj se streznijo, dokler še ni prepozno.

  Nekateri so ga poslušali in se odrekli svojim nagonom ter nenaravnim zvezam. Šli so v samostan in postali samostalniki.
  Odprli so zasebne šole in v njih učili otroke sklanjanja.

  • althar

   Ehehe, Dob, svetovna :))

   • dob

    Idejna puhlost tako imenovanih levičarjev je zdaj že legendarna.
    Niti koncepta za pojem same besede koncept, nimajo.

    • althar

     Kar je svetovni socializem imel ideologije, jo je porabil že vsaj 50 let nazaj, ko se mu je zaradi tehnološkega razvoja začel osipati proletariat. Od takrat ima samo še moč oblasti.

     Zdaj je sam na natančno taki poziciji moči in arogance, kot je bila stara aristokratska desnica v začetku 20. stoletja, ko jo je začel napadati. Rezultat tega neenakega boja je znan vnaprej ;)

     • dob

      Lepo povedano! V bistvu napadajo sami sebe. Gre za avtoimuno reakcijo organizma! Delajo samomor s tem, da druge pred sabo rinejo v prepad v želji da bi sami padli na mehko.

     • althar

      Tu bi verjetno lahko povlekel analogijo z dogajanjem v industriji, ki jo je tako genialno opisal Jobs v intervjuju 1995. Na kratko: ko podjetje doseže (skoraj) monopolni položaj, se preneha ukvarjati z razvojem in prilagajanjem željam kupcev, ker mu to ne nosi nobene komparativne prednosti več, ampak se ukvarja samo še s prodajo in marketingom. Zato sčasoma izgubi sposobnost razvoja (resnično) novih izdelkov in na koncu ga slejkoprej povozi konkurenca.

      Povsem enako dinamiko lahko opazimo pri ideologijah in religijah: ko enkrat v potu obraza svojih privržencev (in krvi svojih nasprotnikov) dosežejo monopolni položaj, se začnejo ukvarjat samo še s tehnologijo vladanja in pozabijo na vzroke ter razloge, ki so jih pripeljale na oblast. Takrat jim začne zvoniti navček.

     • dob

      Jobs je kot ustvarjalen človek govoril o zadovoljstvu z ustvarjanjem.
      LGBT aktivisti pa so kot jalovi ljudje zadovoljni z nastopanjem, ker so narcisodi, ki imitirajo ustvarjalnost in nanjo poskušajo namontirati lasten “software”.
      Drugi so to naredili uporabno, oni pa to delajo neuporabno. In ker jim stvar ne deluje, postanejo nasilni in kričijo: “sovražni govor”, prepovejmo konflikte!

    • Matt von Glanz

     :) a imaš ti koncept pojma same besede koncept. A imaš koncept kislosti besede limona?

     • dob

      globoko! ni kaj

     • Matt von Glanz

      ni za kaj

 • Olga2345

  Pobrati vsa javna sredstva fakulteti! Zaradi diskriminacije naj študentje ovadijo brezspolnega dekana!

 • Gr Enze

  DEKAN PA NE VE , DA NA TEM SVETU OBSTAJAMO MOŠKI IN ŽENSKE SE PRAVI PO DOMAČE DVOJNE SORTE LJUDI ! TAK NI ZA JAVNO SLUŽBO ! KOŠTRUNE NAJ GRE PAST!

  • if

   Pravi koštruni bodo napadli dekana koštruna.

 • Antonius

  Najbrž, da bo neki na tem. V Cerarjevi vladi so bile same keš pičke.
  Sicer pa, zanikati vlogo očeta pomeni, da bo slovenska filozofija postala *one*, brez amputiranih jajc.
  Dekan FFUL, Roman Kuhar je svoja jajca že davno nazaj v trdo *skuhal* in jih zabarantal za obrazilo na A.
  Predlagano ravnanje na FFUL bo žalitev moškega dela njihovih študentov, ker jim ne bodo priznali naravne danosti, ki jim je, nam je spol določila.
  Volite SDS, da se tudi v šolstvu znebimo pedrske revolucije in Kuharju jajc podobnih dekanov.

  • Franc Šink

   Rabili bomo tudi nov slovar spolnega jezika. Sedaj sploh ne vem kako poimenovati recimo buzerantko ?

   • domovina mili dom

    Anal-itičarka.

   • dob

    Onega Dobranića bomo imenovali punček!

 • domovina mili dom

  Ne sme imeti dostopa vsepovsod, kjer je vpliv na okolico, posebno mladino.

 • Jaka Sraka

  Le kdo je nastavil dekana – idiota?

  • Jan Kovalski

   Dekanjo!!!!

 • Jan Kovalski

  Torej imajo na čelu dekanjo Romana Kuharja.
  Dekanja si je zaželela moških.

 • učko

  Levuharskega pederizma in idiotizma vsak dan več. Smrt komunajzarjem in pederajzarjem !!!!!

 • kokobily

  Do meje nediskvalifikacije, kar je osnova odnosov izrazena v Ustavi (ne smejo biti sikanirani zaradi svoje spolne usmerjenosti ) . Pomeni, enake pravice za vse drzvljane. NIKAKOR pa , da manjsina , ki ji Ustava SCITI ne mora dominrati nad vecino.

 • althar

  Kako dekan? A ni po novem dekanja?

 • totex39

  Levičarji so postali pravi psihopati že na vseh področjih, kajti sedaj pa res ne vedo, kje bi še lahko kaj uničili oziroma deformirali, da bi bilo drugače.
  Volite stranko SDS, ki v vseh pogledih deluje še normalno.

 • Anton

  uf to bo čistka ko pride spoštovani GOSPOD JANEZ JANŠA na oblast. Mu bom še jaz pomagal s predlogi, da bo bolj temeljito.

  sarkazem press

  • Vera

   Ne straši še ti z Janezom, saj so že itak podelani od strahu . Janez je normalen dec , ki pa zna dobro voditi vlado, zato ga izvolimo .Pridružijo se mu naj vsi ,ki so pošteni, delovni iz desnice .

   • šmentanamuha

    Ja, tako je, strašenje z Janšo je dovolj intenzivno že s strani levičarjev.

 • lado

  da je v zloveniji tako ,ste KRIVI VI,saj ste hotelicmerćića,kahlna,tomićko,….ne ropotajte,povejte ,da ste bili “ZAVEDENI”hahaha !!!!!red bo naredila SDS IN DESNICE ,IN VOLITE NJIH !!!! DRUGALE BOMO ZGODOVINA !!!! NE BO NAŠIH POTOMCEV !!! A HOČETE TO!!!!!!???????????

 • hribovc

  tale dekanka, romana kuhar, naj se da dobr’ pokavsat’, mrbit’ mu(ji) bo pa odlegl’…

  • Kri Za

   Je že probal, ni šlo.

   • Zgornji

    JA, NIČ NEBO DOBREGA IZ KAKEGA KAVSANJA – ŽAL – NE !!! ! !!!

 • Kri Za

  Kot vse kaže so tisti, ki so spremenili definicijo, da ta oblika homoseksualnosti ni več mentalna bolezen, storili hudo napako.

  • Zgornji

   TOOOČNO TKOOO !!! ! !!! AMPAK, SEDAJ JIM BO TO ZELO TEŽKO PRIZNATI , OZIROMA , ČE SPLOH BODO UPALI PRIZNATI !!! ! !!!

 • Ryuk

  Potomci vseh unih partizanov, za katere pravijo, da so zaslužni za ohranitev slovenskega jezika, bodo uničili slovenski jezik.
  So pa diplomanti na filozofski fakulteti, FDV-ju in fakulteti za socialno delo že sedaj povsem nezaposljivi.

 • xtc

  Dejstvo je,da bo morala desna vlada pokidati veliko d** in take omejwence odstaviti in jim preprečiti delo na izobraževalnih ustanovah oz. le v primerih,da podpišejo,da bodo morali ob vsakem poizkusu propagiranjja LGTBQ ideje znotraj izobraževalnih institucij takoj zapustiti delovno mesto.

 • antimur

  Vsi pedri, lezbijke in podobna ogabna drhal se mora v vsakem primeru spokati iz javnih ustanov, pa se naj s svojo deformiranostjo ukvarja v zasebnih prostorih, prav tako vsi, ki javno častijo rdečo zvezdo in se jim za slovenstvo in domoljubje jebe. Golazen, po mojem bi vas pa bilo potrebno najmanj kar je pozapreti!!!!

 • Peter

  Baje je nekdo že rekel nekaj podobnega:
  Ustavite norce, no.

 • Hun

  pr-dekan?

  • Kri Za

   pe-derkan?

 • soc

  Sramota za Slovenijo, sramota za ljubljansko univerzo – čeprav je bila slednja ne tako daleč nazaj Univerza Edvarda Kardelja in vleče od tam svoje korenine.

  En takle pederski drekator bo na morda ključni družboslovni fakulteti delal revolucijo slovenskega jezika in odnosov v družbi? Roko na srce, raje bom prisilno poslušal imama na minaretu bežigrajske mošeje kot da bi tako perverzno bitje kadarkoli slišal/gledal po javnih medijih. Debila v košaro in namakati v Ljublljanico, kot nekoč goljufive peke!

 • sprehajalec

  50 let indoktrinacije Filo Faksa pa Dolančevega Faksa za bežigradom je udarilo na plan, pa Che Guevara majskih žurk iz 80tih po Rožni dolini. Sedaj pa tekmujejo, kdo bo bolj prfuknjen, ker se bojijo eden drugega. Tekmujejo v norosti…

  Že videno in znano pri Slovencu.

 • Matt von Glanz

  Pred 18 leti je bil Kuhar gejevski asistentek dr. Gabrove, ki je na predavanjih in na Mirvojnem institutu flirtal s studenti, pardon studentkami (po novih pravilih).

  • Jaka Sraka

   ježešmarička, tudi GABROVA MI JE SUMLJIVA…

   • Matt von Glanz

    dvomim, da je ona istospolno usm.. Navsezadnje je Gabrova žena. Je pa definitivno med tistimi feministkami, ki niso ravno trpele pod moškimi. Upornik brez razloga. O tem, da bi ženska oblika obveljala za nevtralno, so bile njene mokre sanje že takrat, ko sem jaz hodil tam okrog. To se je še ženskam zdelo trapasto in tudi danes se večini zdi. Moraš vedeti, da je tudi srednji spol slovnično pridružen moškemu nevtralnemu. A bo potem:
    Merkur (m. sp), Venera (ž.) in Sonce (sr.) so letelE po vesolju. ?! Prepričan sem, da se je Toporišič v grobu z glavo udaril v strop svoje krste.

    • Tanja Bor

     18. aprila 2018 se je sestala Delovna skupina za pripravo predloga občutljive rabe jezika v dokumentih Filozofske fakultete (predsednica Milica Antić Gaber, člani Martina Ožbot Currie, Jana Rošker, Marko Stabej, Gašper Ilc) in sprejela Predlog o občutljivi rabi jezika v pravnih aktih FF.

     https://www.portalplus.si/2729/transspolnost-na-filofaksu/

     • Matt von Glanz

      Hvala. Ocitno so rabili konkreten dokaz, da je falocentricni diskurz res presezen in je postal zmagoslavni vaginocentricni diskurz. Tujcem bo vzelo dih! Prodornim feministkam je uspelo nemogoce, vsaj na lokalni ravni, preko politicno nastavljenega falusa, ki v riti skriva vagino.

 • macon

  To ni anarho-liberalizem, to je režimska levičarska zblojenost- točneje LBGTQ sekcije levega režima. To nima zveze s svobodo, ki je v besedi liberalizem, temveč z duševno motnjo. Kam pa pridemo, če nam bodo eni bebci z dekreti maličili jezik.

  • sprehajalec

   Gre za prastaro anomalijo Slovenca, da ko pride na položaj slepo sledi neki liniji ne glede na zdravo pamet. V strahu, češ kaj pa bodo drugi rekli. Nek režimski aparatčik. Ker gre trenutno za “takšno linijo”. Nek gejevski lobi vlada Ljubljani.

   Če se bo linija spremenila, bo on hitro spremenil pravilnike nazaj v spolom prijazne.

  • slosin

   o tem, kako nam balkanščina spodriva slovenščino pa nič, od teh zblojencev…pa tako skrbijo za naš materin jezik…

 • marker

  Na cesto z njim.

  • dob

   Ne strinjam se s tem. Vsaka stvar je normalna, ko se sama srečuje z lastno travmo (kdo je pa nima, takšne in drugačne?!). Abnormalno postane, ko se travme združujejo z namenom izrivanja normalnosti iz družbe! Ko hočejo politolno premoč in pravzapravc s tem branijo svoj obstoj s silo, kar pomeni, da ne priznajo lastne sistke, temveč družbo podrejajo svojemu bođanstvu, v kar so svojo stisko spremenili.

   Normalnost se ne združuje, temveč živi.
   Abnormalnost pa sebe ohranja na račun drugih in vztraja pri tem, da je normalna! Ker ni normalna, se ne more pogovarjati, zato hoče svoje doseči z administrativnimi ukazi.
   Ponavljam: normalnost se ne združuje, ker to ni potrebno.

   Ko se geji združujejo v gibanje s političnim programom, postanejo ti ljudje svoj lasten program in prenehajo biti osebe s svojimi stiskami, kot vsi ostali ljudje. Tedaj nehajo biti del Normalnosti in slavijo lastno posebnost kot normalno. Kar ni normalno!

   Abnormalno je tako za geje, kot za heteroseksualne (ali aseksualne – teh je med Slovenci največ zaradi Cerkvene vzgoje!), da se politično združujejo v gibanje in imajo politični program!
   Zakaj bi se pa aseksualni združevali?
   In zakaj bi se heteroseksualni združevali v politično silo?!? To je absurdno in neumno sploh pomisliti na kaj takega.

   Ravno tako kot je absurdno pomisliti, da bi penzionisti potrebovali svojo lastno stranko v parlamentu. In pisali tam zakone samo zase!

   • Soave

    ? ? ? Aseksulnost ? Zaradi cerkvene vzgoje, dob ?

    • dob

     Zatiranje Telesa je program, ki ima za namen uboj Matere Vsega v Vesolju!
     Njena govorica so nagoni in njen način učenja je – intuicija! Intuicija je najvišja “inteligenca” vesolja, ker je povezana z varovanjem Življenja kot pojava v Vesolju. To je Materin “program” in je del Življenja.
     Kdor nasprotuje Življenju, uvaja Smrt kot enakovredno Življenju!

     Intuicija je vedela za stvari daleč naprej, preden je Intelekt sploh vedel, za kaj gre pri vsej stvari. Cerkev je piritualno polarizirana, proč od Telesa in izkušenj v Materialnem (Materinem ) svetu. Oni se trudijo ubiti Mater s tem, da ubijajo svobodno Voljo v ljudeh. Mati pravi: brez svobodne Volje, ki je svobodna izražati samo sebe…. ni Življenja!

     Danes je na planetu še zelo malo svobodne Volje. Torej je Materina Volja omejena samo na iuzjkoriščanje nagona v smislu “povečevanja črede”, nato pa klanja in prodaje mesa, krvi, kože… ter telesa (mišljeno je v vseh smislih!). Cerkev ubija Telo!

     Zame je Telo – Bog! Je Zavest, ki ji ni ravne, ne enake, v vsem Vesolju! Kar se bo v nadaljevanju našega življenja pokazalo v najbolj možni očitni formi.
     Telo je Oče Stvarstva! IN to je tisti Oče, ki VE, da je Mati = Življenje! Ker ga je Ona ustvarila. In Ona ga varuje.
     Oče ji pa pomaga variovati tisto, kar je nekaterim med nami, ki se tzavedamo čigavi optroci smo, najdragocenejše. Življenje je dragoceno.

     Ne samo meni moje in tebi tvoje… Življenje JE dragoceno! Pa pika.

     • Soave

      Veš kaj, ti bučman. Nič se ne izgovarjaj ! Dobro pišeše in znaš človeka odpeljati od pravega problema.Popolnoma vstran si zavil, veš ?

      Ampak. . . .

     • dob

      Hahahaha…. jezna kaj?! :)))
      Ne skrbi, vem kaj govorim. In nikoli ne zavijem stran.
      Vedno k Materi.

      Ona ve, da govorim zanjo. Druge strani zame ni, kot samo Njena.
      Vedno bo samo Njena.
      Njena = moja

     • dob

      Še tole.

      ZLOČIN IN KAZEN
      Nenadoma se je zmračilo in težka, grozeča tišina je legla čez in čez. Še zadnji trenutki miru, preden je treščilo iz Nebes…
      Angel pri vratih Raja je bil strog in pravičen. Takšni so namreč vsi Angeli.

      Ona dva pa sta rojevala otroke in z njimi poselila Svet.
      In vedno bosta dva, ki nosita njuno prekletstvo!

      Neubogljiva in neupogljiva sta skozi Večnost postala previdna, prebrisana, čisto na poseben način modra. Nista se vedno rojevala hkrati ali blizu eden drugemu, toda vedno sta se znala poiskati. Nevidna sila ju je privlekla. Tudi ko sta se razdrobila od muke in ko njuna ramena niso zmogla teže Sveta, so se njuni delci prepoznali: iskali so se, se našli, se spojili in ljubili.

      Dve živali sta skrivaj staknili srci daleč stran od požrešnosti in obilja sveta, proč od pogledov drugih. Skrivaj sta rojevala, potem pa varovala in prenašala svoje mladiče, kot to počno divje zveri, tiste katerih krzno je dragoceno in jim zaradi tega vsi strežejo poživljenju.
      Takim otrok zagotovo ne vzameš! Bolje, da jih vse skupaj pokončaš. In slej ko prej je vedno tako tudi bilo!

      Ona in On!
      Dve lačni zverini, utrujeni od vsega, naveličani mraza, zbiti od hudobije Sveta, ki v svoji sveti pravičnosti zanju nikoli ne najde milosti. Krivca za vse, medtem ko je za pravičnike lov na njune mladiče vedno odprta zabava.

      Nerazumljiva je njuna lakota, nerazložljiva Volja do Življenja in neskončno hrepenenje v srcu, ki ga imata za drugega. In njuna Vera – brez Boga močna!
      Tako močna, da se je na koncu vendarle Bog moral vprašati, koga je nekoč izgnal iz Raja? Daleč, predaleč stran od sebe in, bognedaj, morda celo iz sebe.

     • Soave

      Jezna! Ko se bere tvoje besede, izgleda tako ” preprosto “. . . pa ni! Nikakor!

     • dob

      Soave….. pomemben je Namen!
      Jaz mojega znam razložiti. Vedno lahko povem od kod izhaja, kam gre, od kod mi izkušnja, da mislim, kot mislim. Nič ne skrivam, nič ni zadaj, vse je tu. Kadar komuniciram z drugimi, vem več, kot si drugi upajo vprašati! Zato problem ni v meni, da ne bi znal razložiti, problem je na drugi strani, ki ne želi vedeti.

      Ampak meni se nikamor ne mudi.

     • anzek

      Ha, ha,.. ampak v njegovem sijajnem tekstu, je potrebno brati tudi med vrsticami. Pa kaj bi Vam pravil….. bistvo je v zadnjem stavku.

     • Soave

      Saj sem napisala . . . . ampak, no ? Pozornost pa le odpelje stran od problema. Tako, kot zna to mojstrsko naš mali Janezek. . .

      ♦ Mama: “Janezek, koliko si pisal matematični test?”
      Janezek: “Mama, glavno da sem zdrav.”

     • anzek

      In še res je, ha, ha…..

     • Soave

      Ja, šale so velikokrat odraz realnega življenja. Veliko bi se lahko naučili od njih. In tudi lažje prebrodili krize.

      Kaj je lepšega, kot od srca nasmejati se !

     • PIA PlA

      Intuicija je najvišja inteligenca preživetja, vendar je še višja inteligenca od intuicije ustvarjalnost. Ena je moška, druga je ženska. Združeni, premikata svet in množico vesolj, ki drvijo drug od drugega, da bi se z velikim pokom zopet združili v eno.

     • Soave

      Aevo rarissima nostro simplicitas.

     • dob

      Saj tudi so enostavne!
      Oče in Mati človeštva:

      ZOB ZA ZOB
      Že dolgo nama ni bilo več nerodno, da bi se skupaj bala – bila sva stara!
      Bog nama bo dal nove zobe, sem ji govoril, nič se ne boj, ona pa mi ni čisto do konca verjela, ko sem ji to govoril. Po navadi se je le trpko nasmehnila moji veri, se stisnila k meni in me poljubila. Bila je žalostna ženska, v Boga ni več verjela, ni mu zaupala. Meni pa je, in takrat sem bil Bog! In tudi ona ni nikoli bila daleč od Boginje zame.

      Nikogar ni bilo, ki bi ga bil ljubil globlje, ga spoštoval in mu bil do konca predan, tako kot sem bil njej. Svojih staršev se že dolgo nisem več spominjal. Takrat, ko sem jih še imel, sem bil majhen in tako mlad … Kako so reševali svoje probleme, ne vem in ne bom nikdar vedel. Morali so biti v nečem … v marsičem meni podobni, nama dvema, prepričan sem o tem. V željah, v hrepenenju, po hotenju v nama in strahu, ki je tu notri – po tem vem!

      Kako so ga reševali, in kako so sebe reševali – ne vem. To kar vidim v sebi je bilo tedaj del njiju in kar je bilo v naju dveh – je zdaj v najinih otrocih in v njihovih življenjih. To zagotovo vem!

      Nekaj pa je bilo samo najinega: najina starost. Da ne bom komu delal krivice – morda je v njej bilo tudi nekaj božjega.

      Dal nama bo nove zobe, boš videla, da bo.

     • Soave

      Priznam, da mi ni povsem jasno o komu pišeš. Zelo rad pišeš v prispodobah. In, tako lahko človek preslika tvoje pisanje na svoje težave. Svoja videnja Očeta in Matere.

      O svojem ZOB ZA ZOB.
      Veš, dob, ti nisem kos v pisanju. Ker ne vem , kam meriš.

      Vedno znova rada preberem , kar napišeš. Človek se malo zamisi. . . .

     • dob

      To je meni dovolj dobro. Pa ne samo dobro.
      Hvala ti.

     • dob

      Še malo, če dovoliš!

      “Priznam, da mi ni povsem jasno o komu pišeš. Zelo rad pišeš v prispodobah.”
      Materialni svet (ime mu je Manifestacija!) manifestira VSE, in zato je koncentrirana (strnjena) informacija vsega, kar je bila ustvarila Beseda.

      Ko se rodimo – oživjamo Materijo. Dobimo telo in potem…. materija oživi! In pripoveduje sBogu skozi nas!
      Nađe izkušnje z njegovim Stvarstvom so njegov način razumevanja tega, kar je ustvaril.

      Mi to zmoremo, oživljati Matrijo! Mi to sposobnost imamo in to sploh ni malo. Zato res ne vem, od kod človeštvu misel, da nismo nič vredni. Šli snmo v tem tako daleč, da sebe ponižujemo! Drug drugega, potem še sebe. Za kar pa ni nobene potrebe! težava je smao v tem, da ne vemo zakaj smo tu, ker smo pozabili po kaj smo prišli.
      Jaz torej pišem (če me že vprašuješ po tem!) za tiste, ki so pozabili, da jih spomnim.
      Da se spomnijo, kako veliki smo, in da nismo “smet v Vesolju”!

      In od kje izhaja moja zamera Cerkvi?! Cerkev je inštitucija za promocijo in prodajo Boga!
      Jaz, denimo, pišem o Mojem Bogu in za razliko od inštitucije nič ne prodajam. Moj Bog ni naprodaj.

      Ne maram inštitucije! Inštitucija pomeni kalcifikacijo, okamnitev, prepričanja. In potem branijo kapnike.
      Pomenijo torej obrambo nekega prepričanja, čeprav je realnost drugačna, kot je bila. Inštitucije predstavljajo staro prepšričanje in cv+vero. Življenje je tačas …. samo ŽIVLJENJE!

      Prepričanja nastanejo iz izkušenj. da pa bi izkušnjo imeli, jo moramo najprej doživeti.
      Danes je izkušnja lahko drugačna od tiste včeraj; drugačna je zato, ker se stvari spreminjajo z življenjem, saj to ne stoji na mesti, temveč sledi nam, sledi temu, kar govori Želja v nas!
      ejnjem, iise spreminja. Več Zavesti vidra v materijo, bolj je Materija živa in več ima povedati, ker je Materija shramba vseh informacij vesolja, ki oživi, ko Zaevst vdre vanjo.

      Stara prepričanja v so predosdki! In če jim daješ prednost pred lastno izkušnjo, potem to pomeni, da moraš živetuži po starih predsodkih. To pomeni da zanučujejo ivjenje povsod kjer ne diovolijo nove izkušnje.
      Inštitucije branijo predpsodke in zato ne dovolijo spremmeb. Ne poslušajo novih izkušenj, ne slišijo kaj jim govorijo, ker nočejo slišati kaj jim mi pripovedujemo. In tedaj Življenje trpi!
      Inštitucija brani kalcificiran organizem same sebe – pred nami! Obstaja zaradi sebe in nas prepričuje, da je tam samo za nas.

      Življenje ni inštitucija!
      Je nekaj drugega. Ne more se Življenje podrejati inštituciji, temveč se mora kvečjemu inštitucija podrediti Življenju. Življenje ima prednost pred vsem. Treba ga je slišati, ko govori.

      Napaka je v načinu razmišljanja inštituicije. Ko je Beseda ustvarila, je postavila svojo abecedo v vesolju, da bi jo mi lahko brali in razumeli.
      Namen je tak, da vsak od nas PO SVOJE bere in razume besedilo Vesolja in Stvarstva, v katerem smo (več je Stvarstev, ni le to!). Kaj bi bilo, če bi vse sve razumeli enako?!?

      Inštitucija s opira na dogmo! Ponavljajo in ne dovoli tega, d abi vsakdo izmed nas po svoje videl božje Srce, ga razumel kot Ljubezen v evoluciji, ga popnotranjil, živel z njim in se z njim pogovarjal. Končno – to je njegova Zavest. Njegova Vest. In Bog je živ, ni mrtev.
      Objektivna resnica ne obstaja! Objektivnost je mit.
      Objektivna so samo balzamirana trupla. Ona se ne sporeminjajo.
      V resnici je tako, da bolj je nekdo subjektiven – bolj je resničen!

      Vedno je bil Namen, da abecedo Vesolja beremo po svoje! Sjlladno z Željo, ki je v nas. Moramo se zavedati, d aje Stvarstvo bilo ustvarjeno za nas, in tisti, ki nam preprečuje, da si sami postavimo svet v katerem bi radi živeli, in nam ga obremenjuje s Krivdo – ta ne razume božjega Namena z nami!

      Vsakdo torej (tudi če se trudi da ne bi, ker se tega boji) naš svet (Manifestacijo) vidi po svoje! Po svoje ga vidi zato, ker ga bere po svoje. Ampak Abeceda je ista in Beseda, ki jo je ustvarila – je ista!
      Še nihče, kar jih poznam, ni rekel, da je 7 not premalo, da bi ustvaril najlepšo glasbo na svetu.
      Zakaj bi si torej izmišljali novo abecedo (češ da ta ne pove nič), ker da ta nima dovolj črk??? Ta je dobra.

      ŽIVLJENJE ZGODBE
      Vsaka zgodba ljubi otroka, potrebuje ga, da jo nadaljuje; da lahko živi.
      Otrok ljubi zgodbo! Potrebuje jo, da ga spomni na Začetek;
      da ve, od kod prihaja, da se spomi kdo je.
      Če imaš Zgodbo, imaš VSE! Imaš sebe!

 • Kri Za

  Če homičem paše drugam, kot paše nam…naj to počno doma za zaprtimi vrati, tako kot te stvari počne vsak drug normalen človek.

  Ampak, ko začnejo zaradi svoje usmerjenosti spreminjat kulturo in pravila večine populacije, je pa to dokaz, da gre za osebnostno motnjo in ne samo za spolno usmerjenost.

  • Zgornji

   OSEBNOSTNA MOTNJA TO RES JE, IN ZATO JE TO POTREBNO ČIMPREJ POSLATI NA ZDRAVLJENJE , KER DRUGAČE TUDI IZZA ZAPRTIH VRAT DOMA VEN UDARI – SLEJ KO PREJ !!! ! !!!

 • Olga2345

  Čisto po levičarsko (komunistično): tisti ki trdijo, da so diskriminirani, diskriminirajo večino prebivalstva! Laž je nesmrtna duša levičarjev in vse kramarije, ki jo vlečejo za sabo kot svoje volivce!

  • Mare Kranjc

   Levičar za svinjarije, ki jih ves čas počne sam, vedno obtoži drugega in to ponavlja toliko časa, da laž postane njihova resnica.

 • Jaka Sraka

  Cepca – Krtače….pa danes ni, drka od veselja, da bo tudi on punčka. Zemljič pa bo vesel, da se bo družil z babo, ne dedcem.

  • Mare Kranjc

   Zato, ker je to svinjarijo, nemogoče zagovarjati! Ko pride do tega, se levičarske gnide poskrijejo nazaj v svoje gnojne luknje, iz katerih ponavadi bruhajo po spletu.

 • Vera

  Tovarišica Kuhar : Imate otroke ?

 • slosin

  Kuhar je pederčina…evo vam pravilno rabo..

  • sprehajalec

   Ono je pederčina. Srednji spol torej.

 • Zgornji

  HA, HA, HA, HA, HA, KEEEEERE ZMEDE POKVARJENE ZLOBNE ZBLOJENE PEDERSKE !!! ! !!!

 • plamen100

  Ebem kim mater izrojeno! To je tisto zaradi cesar so bili hrvatje proti Instanbulski konvenciji, pa so vsi govorili da ni res, ta bolana zalega si kar izmisljuje spole ker se jim je cisto zmesalo, ker ti “ljudje” niso vec v stanju racionalno razmisljsti ker take neumnosti se Instabulska konvencija ne zapoveda ker tam nikjer ne pise da ti nekdo tretji odloci kateri spol imas ampak se pac sam, svobodno odlocis, ampak to da ti dekan zapove da si zenska ceprav si moski je pa vec kot le bolano!

  • šmentanamuha

   Ja, in pri nas ni bilo niti besede o teh velikanskih protestih, ki so potekali po celi Hrvaški.

 • sanguis sacrum

  saj to je samo šala, kajne ?

 • Ta pravi moški študentje ga bodo na cesto skipal.

  • m_m

   Na žalost pravih moških študentov (več) ni …:(

 • šmentanamuha

  Tako je to, ko prevzamejo krmilo države norci.Jaz iskreno upam, da je poleg Slovencev tudi dovolj priseljencev, ki razmišljajo trezno in so lojalni naši državi. Nič nimam proti njim, če pomagajo skupaj z nami graditi državo, ki je postala tudi njihov dom. Z balkanizacijo in šeriatizacijo pa bodo sami sebe ustrelili v koleno.

  Levo je pot v pogubo, desno pot v razvoj in boljšo prihodnost. Navsezadnje, kaj si ne želite biti kreativni, ustvarjalni ljudje, da boste lahko nekoč s ponosom pokazali svoje delo tudi svojim potomcem, ali vidite svojo prihodnost v svaljkanju na kavču s socialno podporo vsak mesec, ki so vam jo levičarji zvišali za čas volitev, v upanju, da jim podaljšate preživetje ob državnem koritu.

 • montyamp

  Kastracija slovenskega naroda ,ki se je začela l.1920 z ustanovitvijo KOMUNISTIČNE PARTIJE v Sloveniji se nadaljuje .
  Mladiči ki so morali prenašati v svojem mračnem udbo-otroštvu , ovaduštvo , banditstvo , politkomisarsko zazidarijo , ne morejo biti normalni , to so debili z zažganimi možgani , potrebni soočenja z realnostjo kot Sahara vode .
  UDBOVSKA DECA po garažah nategujejo pse , 20 vbodov z nožem in veseli pogreb dobijo za nagrado anesteziologi , zato jih kronično primanjkuje in še bi lahko naštevali .

 • baubau

  Zdaj je res jasno,zakaj gre ta dežela u maloro…ker imamo take “intelektualce” in “izobražence”….še dobro,da se sploh kdo postavi po robu norostim.

 • garfi

  PODPRIMO SlovenskeDomoljubneStranke 3. JUNIJA
  VSI NA VOLITVE, KER NAS BODO DRUGAČE UNIČILI PSIHOPATI

 • Vrba

  ABECEDARJU
  Slovenci! ako čakate slovarja,
  ne čákajte ga od abecedárja.

 • Osti jarej

  …evo pičke

  • sprehajalec

   Mu jo ponujaš? Ne vem če mu bo tvoja zadišala. Če sploh katera….

   • Osti jarej

    …oooo, kako je težko biti glup….

    • sprehajalec

     razbremeni se, če te to teži, pa kakšno knjigo vzemi v roke. pa ne “Po poteh partizanske jelovice”.

 • Olga2345

  Ko bomo mi prišli na oblast, bomo prepovedali homoseksualnost, edino v naših RKC farovžih bomo še vedno dovolili pedofilijo!

  • Soave

   Veš da !! Spelji se !!

   • RATATA

    Redki brez orožnega lista se tkole qrčijo hahaha

    • Soave

     Tudi beseda je lahko zelo dobro orožje!

     • RATATA

      Ti kar “razpaljot!”

  • MižekFiga

   Tale je lažna Olga!

  • Olga2345

   Edini, ki dovoljujete pedofilijo, se s pedofili (Islamisti) bratite in pedofile uvažate, ste levičarji (komunisti)! Laž, podtikanje, kraja, zlorabe, zločini je skupno Islamistom in komunistom (levičarjem)! Svojat (po Trčku)!

 • m_m

  Nisem homofob, ampak kaj takega lahko zapove samo in zgolj debil! Sori, ni drugega izraza za takega človeka.
  Vsi vemo, kako je s slovničnim spolom. Nekateri pa mislijo, da so res nad vsem in da si lahko privoščijo vse.
  Nisem desničar, daleč od tega. Do zdaj sem bil zmeraj bolj levo usmerjen.
  Nikoli nisem verjel, da bom to naredil, ampak … na teh volitvah bom prvič v življenju volil desnico!
  To, kar se zdaj dogaja na levici vsaj na tem področju, je vredno bruhanja. Levica je ostala brez pravih idej tudi na področju ekonomije. Kar se tiče migrantov, pa je njen odnos več kot porazen.
  Levičarji, desničarji, verniki, ateisti … vsi imamo isto ozadje – krščansko. Hoteli to priznati ali ne.
  In levica zdaj načrtno ubija vse, kar diši na krščanstvo, hkrati pa prpušča k nam islam. Kot da to ni vera, kot da ta vera nima svojih dogem in svojih oslarij, ki so še stokrat hujše od tega, kar je kdajkoli počela cerkev.
  Dajmo malo pameti v glavo … saj ni tako težko.

  • sprehajalec

   #Levica je ostala brez pravih idej tudi na področju ekonomije.#

   Jih nikoli ni imela. Posledica je najvišja obdavčenost prebivalca Slovenije na svetu. Ter beg mladih ljudi v tujino, Ter skrita brezposelnost, ter fiktivna zaposlenost na javno upravnem.

   #In levica zdaj načrtno ubija vse, kar diši na krščanstvo#

   gre za prastaro delitev iz 19. stoletja na farške in nefarške. Nefarški so kasneje postali komunisti, danes pa ultralevičarji. Drugje po Europi takšnega zaganjanja v prastaro inštitucijo kot je cerkev, ni. In je samo strpno sobivanje, ter spoštovanje tradicionalnih praznikov, ki so že zdavnja postali del narodove tradicije.

  • šmentanamuha

   Super, nas je že nekaj!

 • Anton

  tole pa ne vem če se bo zanj dobro konačlo, ga bo en tko prtisnu okol kepe, da se bo 2 zasukal okol svoje osi, tko kot tisga Blažiča, ki je potem cmeru po Ljubljan.Kar je preveč pa je preveč, pozdravljam zdravo argumentacijo, provokacije pa mi najedajo do vrh glave.

  sarkazem press

 • Marjan

  Tole zgoraj je en težki peder, da se takole ven meče. Vodeb ima prav! Dost ve o babah.

 • šmentanamuha

  Pederčine so v svoji zakompleksanosti prepovedali spol, da bise počutili “normalni”. Zdaj bomo moški in ženske srednjega spola, miza, avto in ostali predmeti pa bodo imeli ženski ali moški spol. Ta norost je znak, da smo prišli na konec poti in tu tudi končali, če ne izvolimo desnice (SDS, Požarjeva in Zmagotova). To so tri stranke, za katere je smiselno volit, da bodo dobile čim višji procent in sestavile vlado, po možnosti dvotretjinsko. Potem pa Zmagota za zunanjega ministra ali pa notranjega.

 • Diagnostik

  Hecno še nihče pa se dozdaj ni obregnil ob termin dekle, ki je sredni spol. Isto kot tele.

  • ljubinica

   Seveda. Slovnicni in naravni spol v slovenscini ni isto.
   Ampak ne mores jezika spreminjati z dekreti.

   • Diagnostik

    Saj pravim, še dobro da ne berejo dosti tile modeli.

  • Osti jarej

   ,,,,zato rečemo; mladenka,mlada dama,gospodična mična….jp

 • muki

  Psihoanaliza ima status srednjeveškega geocentrizma…
  Fake news!!!

 • Gor Pri

  Vse te “ideologije” se začnejo boriti za svoje pravice. Ko pravice dosežejo, bi bilo z bojem pametno odnehati, ampak potem se težko odrečejo financiranju, ki ga prejemajo, tako začnejo pretiravat v skrajnosti.

  • sprehajalec

   Pravzaprav želijo spreminjati še druge po svoji podobi. To pa je najhujše….

 • Moja bivša profesorica za slovenščino ga. Žbogar A. bi mu dala takoj cvek. To se iz Slovenskega jezika ne počne.

 • Slovenka

  Zdaj razumete, zakaj je udeležba na volitvah življenjskega pomena za Slovenijo in vse nas.

 • Dejan Ribič

  Poznam kar ene par študentk slovenščine, ki pravijo d bi ga blo treba 2x čez bučo

 • Franc

  DEBIL!!!

 • Zora

  Zgleda kot za to noro24 pisari samo še primitivec Šokić, in trosi svoje laži. Vodeb pa sploh ni psihoanalitik ampak se za tega sam razglaša. Občinstvo pa kot po navadi navdušeno ploska neumnim izjavam.

  • KP

   ti si šele norc. ni TV nora. norc si ti,ki jo gledaš,če pa je tako zanič. kaj zdej..?

   • Zora

    Tako, samo še takle komentar in slika nore24 in njenih vernikov, ki se borijo za “resnico” je poplna.

 • Igor Kavalar

  Zaradi norosti, ki nam jo vsiljujejo je nemški politik iz Alternative za Nemčijo nagovoril parlament v 60 različnih spolih.

  https://youtu.be/sR4uyMjUnDI

  • večni srb

   58 od teh kategorij jih spada med duševne bolezni.

  • Tale poslanec je legenda. Ideja za ponucat, ko imaš opravka z ŽBLJLGBTXYQTDSTM spolniki :-)

 • ljubinica

  Nasilni idiot.
  Z dekreti misli spreminjati jezik.
  Tile legebetejevci imajo sprevrzen svetovni nazor. Mislijo, da lahko manipulirajo z naravo. HA HA
  Ampak da dovolimo, da ti sprijenci vzgajajo mladino, je neodpustljivo.

  • Djuro Sumar

   Bolje, da jo vzgajajo oni kot pa farji.

 • večni srb

  A fante se bo klicalo študentke ali kaj, čisto nič ne razumem.

 • KP

  tale pa gleda kot miška ven iz moke,ahaha..

 • večni srb

  Žižek je velik zagovornik hedonističnih pervertov, če vrhovna avtoriteta pozna več kot samo dva spola, kdo so potem ostali, da bi nasprotovali kralju filozofije.
  Filozofska fakulteta naj se norca dela kolikor jim študentje dovolijo, le status znanstvene ustanove jim je treba prej ukiniti.
  Zakaj vsi rečejo “teorija” spola, če pa ta ideja ni niti hipoteza, itak se gre samo za homoseksualne otroke bogatih in vplivnih, ki nočejo, da bi jih sošolci zasmehovali kot pederajsle in lezbače. Kdo si je to sploh izmislil, verjetno kakšen pizdolizec.
  Ne me grdo gledat, če se ne znam izražati primerno študiranim jezikoslovcem, nam so teorijo spola predavali za šankom in sicer je bil edini spol tam kelnerca.

  • Olga2345

   Vse kar Žižek “zna” je pljuvati med histeričnim gestikuliranjem….

  • Matt von Glanz

   Heh teorija spola je zato t. s., ker mislijo, da je spol samo v teoriji.

 • Olga2345

  Bravo Vodeb! Naliti je treba čistega vina!

 • Djuro Sumar

  Totalna bedarija je izjava, da je red vedno konzervativen.
  V napredni samoupravni socialistični Jugoslaviji je vladal red.

  • učko

   Ta je bil tolk napreden, da je propadu!

   • Djuro Sumar

    Ni propadel, temveč je bil uničen.

    • tohuvabohu

     Kakšna pa je razlika? Sami ste ga spravili na kant.

     • Djuro Sumar

      Razlika je takšna, kot je razlika med umorom in samomorom.

     • tohuvabohu

      Saj pravim, da ste ga sami razrukali. Itak ga ni bilo škoda, hvala Bogu.

  • Matt von Glanz

   Sumarosz, tokrat se celo strinjava, da red ni vedno konz.. Da pa je bila YU napredna je pa tipicna laz, ki od tebe ni noben surprise.

   • Djuro Sumar

    Vprašanje je, kaj je zate napredno. Ker si desničar je to verjetno le gospodarska rast, dobiček in vera v edinega Boga iz Vatikana. Za mene je najnaprednejša tista družba, ki ustvarja pogoje za človeka vredno življenje vsem prebivalcem, ne le majčkeni skupini.

    • Matt von Glanz

     potem si z Jugo udaril mimo. Tam je peščica živela 1000x bolje in drugače mislečim je grozil Goli otok ali kar gola pištola. To, da je v onem iluzornem sranju bilo poskrbljeno za ljudi kaj drugače kot s surogati kvalitetnega življenja je jugonostalgična fantazma. To vemo vsi, ki smo bili takrat že živi, samo eni so bili v tisti majhni množici krvavih privilegirancev.

     • Djuro Sumar

      To je tvoj pogled, moj je popolnoma drugačen. Da ne bo pomote, star sem 70 let in sem vse doživel, seveda pa doživljam tudi sedanji tajkunski kapitalizem.

     • tohuvabohu

      Govoriš pa bedarije na nivoju tretješolčka.

     • Djuro Sumar

      Ti niti tega nisi sposoben.

     • Matt von Glanz

      jaz nisem star 70 let, čez 40 pa. Vem naslednje: bilo je strogo prepovedano kritizirati oblast – razen Tofu in Šraufencigerju, ki sta bila ventil.
      Če nisi bil med privilegiranci, ti je pripadlo življenje, ki je danes podobno življenju tovarniškega delavca, ki še malo dela na črno. Privilegiranci so živeli precej bolj makiavelijsko življenje.
      Biti veren je pomenilo verjeti v načela samoupravljanja – to so bili pravi yu verniki.
      Živeli smo v iluziji, da nam gre dobro, če vozimo ponaredek fičota, gremo na za 1 teden na sindikalno morje in 3 dni smučat (Rogla).
      To je bila fantazma, k je trajala 50 let in je slonela izključno na kultu voditelja, polboga – kaviarskega seronje, kazanove in manipulatorja. Tvoj ideal? Saj, le tako ga je bilo mogoče prebaviti – kot boga.
      Yu je bila zadolžena in vseeno vlagala v tuje budžete – vse za imidž.
      Ko je Tito umrl, je umrl njen cement – in je razpadla.
      Sloga narodov na Balkanu je enako fantazma. Prizemljitev je prišla saj veš kdaj.
      Ma še bi lahko našteval.

      Danes nismo več v isti dobi SVOBODNEGA kapitalizma kot pred 10 leti. Eu je spremenila predznak in če je pred 10 leti bila izbira svobodnega sredinskega desničarja, je danes to ena čudna, nepreverljiva opcija S SVOJO AGENDO! Marksizem se presenetljivo SPONZORIRAN vrača v neki spet moderni obliki in vrača udarec pojmu naroda, kapitalizmu (ki sploh več ni to, kar je bil v 19. stol) in specialno krščanski veri. Za to je pripravljen celo paktirati z islamom. Le kako lahko podprete kaj takega???
      Lahko razumem, da ti je bilo lepo v Jugi, ampak preberi kakšen objektiven vir in poglej na to iluzorno in diktatorsko državo z vidika, s katerega morda gledaš na Castrovo Kubo, Stalinovo Rusijo, monarhijo Korejo. Živeli ste v akvariju in bilo vam je dano, da ste se lepo počutili – do eksplozije in masakra.

      Še to dodajam. Danes je drug čas tudi duhovno. Tudi Katoliška cerkev je duhovno propadla, komunizem ni deloval. Tudi komunistični pogled na pravo vero ni deloval. Ljudje iščejo nadaljevanje in pravi duhovni cilj. Jezus ostaja nepreseženi cilj in to, kar je zagotovil ljudem – odpuščanje grehov in novo življenje, mir. To je lahko samo oseben cilj in tako ga je tudi treba iskati, ne preko religioznih institucij.

     • Djuro Sumar

      Vsaka čast. Nakladaš 300 na uro.

     • Matt von Glanz

      V pomanjkanju protiargumenta diskreditiras sogovornika in zdaj bos rekel, da se ti ne ljubi. Čau.

     • Anton

      Pri teh letih bi pa že moral k pameti……

  • sprehajalec

   Đurice, če v jugi nisi kradel, si bil bedak.

   kakšen red, ha, ha, ha….

  • Anton

   Hahahahahahààaaaaaaaaaaàb!

 • učko

  Kwa je zdej ta cepec, al’ je kuhar al je ritenpekar ?!

 • terminalar

  Torej,
  če mi kdo reče pizda, grem komot na ženski wc scat.

  • sprehajalec

   Tam se pa vse neha. Začnejo kričati, če ne daš WC dile dol. nekatere kričijo še celo, če se ne vsedeš kot one. Morda je pa profesor želi poenotenje spolov na školjkah?

 • Simofd

  Torej bo študent prekršil pravilo z dajanjem lažnih podatkov, pa bodo zapisali: “študentka je dajala lažne podatke z namenom, da se okoristi…”. Pa saj to je genialno, torej študent ne bo kriv, ker nič ne piše o njemu. :D

 • šmentanamuha

  Kdo je tega ritopika postavil za dekana. A je na filofaksu kakšna opozicija, ki se ne strinja? Ne morem verjet, da so vse to mirno požrli drugi profesorji. Sej vsi menda niso LGBTQ, ali pač. Nekaj normalnih menda ja še hodi tam naokoli.

  • Tone

   Tega ritopika so postavili za dekana študentje in zaposleni na fakulteti s tajnimi volitvami.

   • Anton

    Boš že prebolu saj komunisti zagovarjate in podpirate lgbtq, migracije, umore, laži….

    • Tone

     Me nič ne boli, zato nimam kaj prebolet.

     • Tomi

      Te nič ne boli, že navajen in vedno z vazelinom.

     • Tone

      Ne pripoisuj svojih izkušenj drugim.

     • Tomi

      Ja kaj se pa razburjaš mucek rdeči.

     • Tone

      Ne govori mucek meni, svojemu reci mucek.

     • Tomi

      ❤️

     • Anton

      Še to te boli….

 • tohuvabohu

  Ahačič pravi: Sprememba slovničnih zakonitosti brez realne jezikovne podlage je neživljenjska. Če bi bilo samo to, ne bi bilo problema, ker neživljenjske reči večinoma same odmrejo. V resnici gre za nasilje nad jezikom in nad ljudmi, ki jih tak ukrep zadeva. Tudi ne drži Ahačičeva trditev, da doslej avtoritativnih posegov v jezik ni bilo. Toplopišič je to počel z največjim veseljem.

  • ljubinica

   Glede Toporisica se krepko motis. On je jezik raziskoval, nikakor pa ga ni poskusal spreminjati.

   • tohuvabohu

    Toporišič je bil bolj filozof kot jezikoslovec (vzgojen v komunizmu). Raziskovanje jezikov in komunikacije je teorija. Slovenščina je pa konkreten jezik, ki je umetna tvorba. Pisanje slovnic, pravopisov, slovarjev in jezikovnih vadnic samo po sebi ni raziskovanje, zanesljivo pa je normiranje. Tako ali drugačno. Toporišič ima tega ohoho.

    • ljubinica

     Topotisic je bil prvovrstni jezikoslovec.
     Slovenski jezik ni umetna tvorba.Umetna tvorba je esperanto. Slovenscina je naravni jezik.
     Toporisic je sodobno slovenscino raziskoval, na osnovi jezikovne rabe.
     Kaj pomeni, da je v slovenscini m.sp. nevtralen, je meni razlozil Toporisic.
     Navedi vsaj en primer, da je Toporisic kaj “normiral” v nasprotju z zakonitostmi slovenskega jezika in jezikovno rabo.

     • tohuvabohu

      Če bi Toporišič v jezikoslovni znanosti kaj pomenil, bi ga tuji viri zaznali, pa ga niso. Tako da je ta prvovrstnost na majavih nogah. Biti “prvi” v Sloveniji ne pomeni nič. Je pa res, da ga veliko Slovencev prizna za avtoriteto in se sklicujejo nanj, ko pride do jezikovnih dilem.
      Slovenščina seveda ni naraven jezik (tako kot ni Hochdeutsch in ostali knjižni jeziki). Naravni so slovenski govori, ki so bili podlaga za njen nastanek. Zato je tudi njeno raziskovanje nesmisel. Smiselna veda je le etimologija, ki se ukvarja z izvorom besed, ki jih je pred tem nekdo uvedel v slovenščino. Ruski slavisti se ne ukvarjajo s knjižno slovenščino, ampak z rezijanščino in podobno. Slovenisti s svojimi učbeniki, slovarji itd. samo predpisujejo “pravilno” rabo na podlagi skupnih značilnosti dialektov ali celo samo odlikovanih dialektov. In to je seveda normiranje.

     • ljubinica

      Jaz sem jezikoslovka, zato xseveda vem, da je slovenscina naravni jezik.
      V pojem “slovenscina” spadajo vse socialne zvrsti: naracja, zargoni, slengi, argo in knjizni jezik.
      Knjizni jezik je seveda nastajal postopoma, dl dolocene meje je res “umeten”, ampak zgrajen na osnovi zakonitosti slovenscine t.j. obstojecih narecij.
      Toporisic je zelo nasprotoval temu, da bi slovnicarji po svojih subjektivnih preferencah “normirali” in cistili knjizni jezik.

     • tohuvabohu

      Kaj sem pa jaz drugega rekel glede nastanka knjižne slovenščine? Nisem rekel, da je izmišljen, ampak da je umetno narejen. Če ne bi bilo ljudi, ki so ljudske govore uredili, unificirali, kanonizirali in uveljavili, slovenščine NE BI BILO med človeškimi jeziki.
      Jezikoslovje je veda o jezikih. Znanost ne pozna meja. Ali ti je kaj znanega o Toporišičevi mednarodni veljavi?

 • dr Janez Sveti

  To pa je prvokacija prve vrste.
  DR Janezka SVeta jebačica

  • učko

   Pofukanka, brez provokacije, samo resnica !

 • Franjo Trojner

  “Gejevski dekan filozofske fakultete prepovedal moški spol” ???????????
  V toti levičarski greznici res ni nobenega REDA, vsak, ki piha v isti rog z levičarji si lahko dovoli čisto vse kar si namisli!
  Naj vlada v odstopu, Cerar, Židan, Rjavec, ministrca za šolstvo, ministrca za socialo, delo, pravice in enake možnosti, pravosodni minister in ustavni sodniki/sodišče povedo ALI NAŠA USTAVA in iz nje izhajajoča zakonodaja še velja ali je pa ni več, ker ste se vi na levici tako odločili in jo mimo volje naroda ukinili.

 • sprehajalec

  Bo dekan ukinil tudi dvojne WCje? Da bomo lahko scali po WC deskah stoje? Ali bo treba na filo faksu vsem sesti na školjko?

  • Tone

   Bravo! Odlična domislica.

  • tohuvabohu

   Po mojem bo uvedel tretjega, nevtralnega.

  • plamen100

   Zanimivo vprasanje. Kolikor vrm pa iztirjenci to prvo naredijo, izenacijo wc-je. Sicer saj to pa bi tako slabo…haha

   • sprehajalec

    potem pa nekatere manj razumevajoče feministke obložijo deske na WCjih z goro WC papirja, da sedejo nanj. Ko pa pride do zamašitve in čiščenja odtoka, pa izenačevanje spolov ponavadi odpade…..

 • lokec

  In tega so izvolili. Pa naj ga še plačujejo

 • Osti jarej

  …gospa sprehajalec ni položila izpita pri gospodični roman kuhar

 • radames

  Tavarišč dekan ROMAN KUHAR, ti si ZNOREL!!! Ti si popolnoma nor!!!!
  Včasih je imela Filozovska fakulteta intelektualni naboj. Namreč, ko je tavarišč Kardelj dobil častni doktorat Ljubljanske univerze, se je TAKOJ na Filozofski fakulteti pojavil takle grafit: dr.E.K. Kaj je to pomenilo za tiste čase, naj bi vedel vsak!
  Danes ste se pomehkužili, degenerirali in predstavljate dekadenco KVAZI INTELEKTUALCEV. Vredni ste vsega prezira, ker ste vedno manj ljudje. Ste pokveke, ki jih je izpridil današnji degenerirani, dekadentni način življenja. Predstavljate zaton evropske/zahodne civilizacije. Vaša “visoko leteča” filozofska razglabljanja so ništrc, ki v svetu ne predstavlja nič. Če bi študiral naravoslovje, tehniko, bi tudi vedel, kaj je študij, kaj je ZKP. Tako te pa davkoplačevalci plačujemo, da razglabljaš o topli vodi. In poleg tebe še nekaj “zvenečih” imen, ki škodujejo naravnemu razvoju slovenskega naroda.

  Take luftarje bo potrebno zariglat in nikoli več spustiti na svetlo.

 • radames

  Kako so znoreli in kateri so poimensko ti norci, si preberite tukaj:

  https://www.portalplus.si/2729/transspolnost-na-filofaksu/

  Enkrat so neki norci že napadli slovenski narod z neko odštekano-represivno revolucijo. Od te revolucije si narod še danes ni opomogel. Zdaj ga ponovno napadajo, tokrat pa resnični NORCI. Dovolj je teh usodnih napadov! Temu se mora narod upreti. In te NORCE fizično osamiti, saj niso za drugam, kakor za zidove starih, razpadajočih gradov ali kasarn!

 • tohuvabohu

  Začasen ukrep za tri leta, hehe. Ko se bodo ljudje ravno navadile na novo slovenščino, bo pa konec eksperimenta. Kaže, da je prišla komanda, da je treba filozofijo približati eksperimentalnim vedam …

 • terminalar

  Če v Bohinju in Gorjah lahko ženske govorijo na fanta, zakaj potem ne bi fantje na FF govorili po žensko??

 • Igor Kovač

  SSKJ še vedno ne pozna besede “gej” (prosim izvolite preverit).
  Pozna pa besedo “peder” (prosim izvolite preverit).

  péder -dra m (ẹ́) pog. homoseksualec

  Torej bi se moral naslov članka na spletni strani Nova24TV moral pravilno začeti z “Pederski dekan…” filozofske fakultete v Ljubljani!

  • Emma

   Peder je žaljivka.

 • ljubinica

  Ti idioti nameravajo z dekretom spremeniti ustroj slovenskega jezika.
  V slovenscini je m.sp. nevtralen.
  Poved: Studentje so se prijavili na razpis, vklucuje tudi studentke.
  To vsi Slovenci, ki znajo slovensko, razumejo
  “Studentke so se prijavile na razpis ” pa vklucuje samo studentke

 • ljubinica

  Dr. Saska Stumbergar, slavistka, je na Portalu Plus v zgosceni obliki povedala vse, kar je v zvezi s to norostjo treba povedati.
  Toporisic bi storil enako.

 • Aton

  Gospa Roman Kuhar in njen pogled na svet! Saj prihaja šeriatsko pravo, ki take in podobne probleme elgantno rešuje!

 • Get Smart

  Vodeb ni rešitev, ampak je del problema.
  Vodeb je prvorazredna MURGL JUGOKOMUNISTIČNA lutka, ki kao zavrača le eno
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNO oz. KOMINTERNISTIČNO postavko, in sicer t. i. pedrolezbizem,
  sprejema pa v tazadno vse ostale pridobitve MURGL JUGOKOMUNISTIČKE revolucije.

  Vodeb je torej sralček in drkalček, ki “bi se jebo, a da mu ne uđe” nje, kar pa seveda ne
  gre. VEDNO in povsod je
  Z VSEMI ŠTIRIMI tačkami zagovarjal vse ostale ZLOČINSKE ideje JUGOKOMUNIZMA =
  LAŽ, ROP, UMOR, UNIČEVANJE Slovenije, vukojebstvo in ostale deviacije teh kreatur,
  samoimenovanih »SMRTNIH NEPRIJATELJA LJUDI«
  (= na kratko: »Sloveniju TEPIHOVATI«, »ljudi v Sloveniji SFUKATI«),
  Vodeb je mimogrede velik častilec STALINOVEGA RUSKO-POLJSKEGA kaviar MORILCA, PEDRA,
  pedofila
  JOSEPHA BROZA TITA,
  ki mu MURGL JUGOKOMUNISTIČNA kloaka tako prisega “u Stoščah” nje:
  “Za koga? Za Tita!”
  “Za Koga? Za Partiju!
  “Za koga? Za Jugoslaviju!”

  “Druže Tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
  “Druže Tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
  “Evviva communismo!”
  “Bandiera rossa la triumfera!”

  Slediš, Šokič?
  In Vodeb seveda ni kak psihoanalitik, ampak je psiho analni drkalček, ki se malce našlepa
  na
  kaviaržido KOMUNISTIČNEGA šarlatana Frojda in pač verjame (ker pri MURGL JUGOKOMIJIH gre
  za credo [VERO, VEROVANJE nje]),
  da je JJ kriv, ker je mama nekega dne malega sralčka Vodebćija posedla na kahlo.

  Pamet v glavo.

 • Emma

  Še en bolj velki plus.

 • baubau

  no ja,mejte se-kvazi filozofov imamo že zdaj daleč preveč…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!