General Lipič svetuje Slovenski vojski za 19 tisoč evrov na leto, a namesto izboljšav je stanje pripravljenosti iz leta v leto bolj kritično

Foto: STA.

Letos marca je bil predsednik države Borut Pahor, ki je tudi vrhovni poveljnik slovenske vojske, primoran javnosti sporočiti, da je SV že tretje leto zapored na najnižji ravni delovanja. V oči bode predvsem nezadostna ocena pripravljenosti vojske na odzivanje in delovanje v krizi ali vojni. Pahor je že večkrat opozoril, da se za potrebe vojske iz državnega proračuna namenja premalo denarja, kar se odraža tudi pri plačah profesionalnih vojakov, ki so naravnost mizerne. Toda to ne velja za vse; nekateri upokojeni generali, ki v slovenski vojski še vedno vlečejo niti iz ozadja, so za svoje pretekle ‘zasluge’ ne glede na finančno stanje zelo dobro plačani. Takšen je tudi nekdanji načelnik Generalštaba SV Ladislav Lipič, ki je samo lani od MORS-a za svetovanje dobil  kar 18.900 evrov.

Glede na trenutno katastrofalno stanje v vojski se je smotrno vprašati, zakaj je Lipič še vedno na plačilni listi in kakšen je njegov resničen prispevek k morebitnim izboljšavam, ki jih ni. Iz javno razkritih podatkov je namreč razvidno, da je Lipič že leta 2014 zaslužil dobrih 12 tisoč evrov, in čeprav je predsednik države Borut Pahor nato podal nezadostno oceno pripravljenosti Slovenske vojske, je Ladislav Lipič lani zaslužil še dobrih šest tisoč več.

Uradno so ga na MORS zaposlili kot svetovalca, ki naj bi pomagal pri nadaljnjem razvoju obrambnega sistema RS in nadaljevanju procesa profesionalizacije SV. Sodeloval naj bi tudi pri sprejemanju normativne ureditve na obrambnem področju in pri pripravi analiz, mnenj ter predlogov rešitev na obrambno-vojaškem področju.

Kaj je Lipič svetoval vojski za ceno 19 tisoč evrov, da je ocena pripravljenosti še kar nezadostna?
Glede na letošnjo oceno Boruta Pahorja se zdi, da je svoje delo Lipič opravil izjemno slabo in bi morali na MORS že zdavnaj najeti bolj sposobnega človeka, če ga sploh potrebujejo. To se seveda ni zgodilo, ker je s svetovalnimi pogodbami Lipič v resnici plačan za pretekle politične usluge, ko je med drugim pomagal rušiti drugo vlado Janeza Janše.

Letošnje letno poročilo o pripravljenosti Slovenske vojske je bilo razkrito v mesecu marcu, ko je bila le-ta ocenjena s povprečno oceno zadostno. Pripravljenost na odzivanje in delovanje v krizi ali vojni je dosegla oceno nezadostno, kar priča o kritičnosti situacije. SV bi morala predstavljati osrednji steber obrambno-varnostnega sistema, a je zaradi pomanjkanja financ v tujini v posmeh. Za vlado Mira Cerarja je to drugorazredna tema, kljub temu da so poslanci in poslanke prejšnji mesec že tretjič v tem mandatu razpravljali o stanju v Slovenski vojski in socialnem stanju njenih pripadnikov in pripadnic.

Foto: Lipič danes uživa visoko pokojnino in živi v svoji hiški v Murski Soboti.

Foto: Lipič danes uživa visoko pokojnino in živi v svoji hiški v Murski Soboti.

SDS: Izjemno slabo stanje vojske ravno v času največjih varnostnih tveganj
Poslanska skupina SDS je novembra opozarjala, da gre za nezadostno oceno pripravljenosti Slovenske vojske v času velikih varnostnih tveganj za našo državo. Gre za čas, ko bi bilo treba Slovenski vojski s spremembo oziroma dopolnitvijo člena Zakona o obrambi dodeliti dodatna pooblastila. Gre za čas, ko se tako od slovenskih policistov kot tudi vojakov pričakuje mnogo več, kot sicer. Slednji so sicer lansko jesen na višku prvega migrantskega vala svoje delo opravili izjemno dobro, čeprav za to niso bili ustrezno plačani, vlada pa si ponovnega tveganja preprosto ne bi smela privoščiti.

Pozivi SDS-a so naleteli na slab odziv v vladi, zgodilo se ni popolnoma nič. Še več: nekatere vladne stranke, kot je SD, so s svojim večletnim namernim razkrajanjem obrambnega resorja ogrozile obstoj vojske. Primerjave z željami režimskega časopisa Mladina, kjer je celotno uredništvo predlagalo peticijo Ukinimo vojsko, so zato vsekakor na mestu.

Lipič leta 2013 zlorabil vojne veterane, da so na vseslovenskih vstajah rušili Janševo vlado
Vlada pa nima težav pri financiranju svojih ljudi, ki so zasluženi za preboj na oblast. Mednje lahko Ladislava Lipiča zagotovo štejemo, saj je trenutni predsednik Zveze veteranov Vojne za Slovenijo združenje leta 2013 zlorabil za rušenje Janševe vlade na takratnih ‘vseslovenskih vstajah.’ Lipič je takrat zanikal, da bi bil med organizatorji protestov, po svojih besedah je opozarjal zgolj na razmere v družbi in na krivice, ki naj bi se dogajale osamosvojiteljem.

Zanimivo je, da ga zdaj krivice, ki se dogajajo v Sloveniji, med drugim zvestim pripadnikom in pripadnicam SV, ne zanimajo več. Tako je vse od poletja 2013, ko mu je nova sestava Ministrstva za obrambo ponudila polletno pogodbo za opravljanje svetovanja, na plačilni listi ‘stricev iz ozadja’. Ne preseneča tudi, da je MORS z Lipičem pogodbo vsakič z aneksi podaljšal. Še pomembneje je, da je tako Lipič dobil tudi stalni nadzor nad delovanjem ministrstva.

Kljub temu da je Lipič predsednik združenja vojnih veteranov, ne izpusti nobene priložnosti, da ne bi zagovarjal tistih, ki so se v času osamosvojitvene vojne borili na strani JLA. Med drugimi je stopil v bran brigadirju Davidu Humarju, o katerem smo že pisali, da se je v času slovenske osamosvojitvene vojne boril na strani JLA. Primerjave z letom 1990, ko so nekateri generali pomagali razorožiti slovensko TO, vsekakor niso zgrešene. Trenutno stanje v SV lahko razumemo edinole tako, da je oblastnikom v interesu oslabitev in celo razpad vojske.

Tesne povezave z Danilom Türkom in Milanom Kučanom
Lipičeve povezave z nasprotniki slovenske osamosvojitve, kot sta bila Milan Kučan in Danilo Türk, so javnosti sicer že od prej zelo dobro poznane; 1. decembra 2000 je bil imenovan na mesto namestnika načelnika Generalštaba Slovenske vojske, slabe pol leta pozneje pa je bil imenovan za načelnika Generalštaba Slovenske vojske. Za svoje delo je bil večkrat pohvaljen in odlikovan, takratni predsednik RS Janez Drnovšek je 20. maja 2003 podpisal ukaz za povišanje brigadirja v čin generalmajorja. Pozneje je bil imenovan za ambasadorja RS na Madžarskem; leta 2008 ga je Türk imenoval za svetovalca za obrambne zadeve.

Že letos junija so se pri reviji Reporter spraševali, kaj se je zgodilo z zgodovinskim spominom Ladislava Lipiča, ki je čez noč spremenil svoje stališče in začel javno zatrjevati, da se razorožitev TO sploh ni zgodila. Očitali so mu, da je izdal veterane vojne za Slovenijo, in se, kot že ničkoliko drugih, prelevil v Kučanovega veterana.

L. S.

 • centurion

  Tale odojek pa general SLOVENSKE! vojske?
  Ta se še vedno ” kune drugu Titu”.
  Kandelaber mu postavit takoj ob Kučanovega.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • traktor

   Kako odojek, bolj je podoben staremu prascu.

 • južnificirana_si

  tudi za to je potreba strokovnost. kako strokovno poslabšat stvar

 • von Rhein

  On svetuje bolj drugim,recimo svojim svetovalcem.

 • antimur

  Takše barabe, ki na zahrbten način in z davkoplačevalskim denarjem omogočajo nadaljevanje jugokomunajzerske okupacije, bo potrebno ob čiščenju postaviti ob Kučana.

  • karlina

   Samo ne vem kdo in kdaj.

 • učko

  Lipič je zaslužen Kučanov človek, ki je pomembno prispeval k temu, da je slovenska vojska uničena !!!!!!!!

  • karlina

   TOČNO

 • karpelec

  Svetovalec, kako iz desnega žepa dati v levi žep in zvest dobro plačan oproda možiclja na določenem terenu, da je pokritost z zvestimi učenci enakomerna po celotni Sloveniji.

  • karlina

   ITAK

 • črnaovca

  Hja s svetovlaci je pa takole: če je general pameten ne rabi svetovalca, če je butast mu nasveti ne koristijo. Dobri ali slabi nasveti naši vojski ne koristijo inertna ustanov s preveč oficirjev na vrhu in premalo vojakov. Imamo generalštab hujši kot da bi imeli stotisočglavo vojsko

  • učko

   To je zato, ker je ta SV v bistvu štala režimskih privilegirancev, ki za nič dela prejemajo lepe osebne dohodke. Potem pa imajo zaradi lepšega še par podhranjenih vojakov, ki hodijo na karitas in rdeči križ po pakete. Tako je tudi marsikje v JU. Vse pa fura pro-neo-komunistično-balkanistični režim s Kučotom na čelu !!!!!!!!!!!

   • karlina

    TOČNO

 • dež

  Trije problemi so okrog svetovalcev tipa Lipič.
  Da jih je preveč, da gre za fiktivno svetovanje (nobene koristi ni od teh nasvetov – v zadnjem času je moderen wicki copy/paste ) in da kradejo davkoplačevalski denar. Sploh pa ne vem, kaj ima upokojeni general za svetovati bivši vojski. Je čisto dovolj, da pove svoje mnenje okrog nekega problema, brezplačno seveda.
  Ali je gospod hudo pogolten na denar, mu ga je zmanjkalo pa je poklical prijatelja, ki mu lahko pomaga z AH ali pa gre enostavno za plačilo kakšne usluge ? Druge možnosti ni.

  • učko

   Ni problem on in njegova pogoltnost, problem so tisti, ki so v SV naredili z njim tako svetovalno pogodbo. Če na tak način odteka denar, potem tudi še na mnoge druge neracionalne načine in to v potokih !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Johan

    ČE SI KOMUNIST V SD-ju SI BOG !!

    • Vera

     Komunisti niso nobeni bogovi .

     • karlina

      Seveda niso, ampak obnašajo se , kot bogovi.

    • karlina

     Pa saj so v SD, če misliš stranko vsi komunisti.

   • karlina

    Itak, da odteka, Bog ve, koliko stvari še ne vemo.Prav zaradi takšnih in njemu podobnih, se vsak mesec zadolzujemo.

 • VERZIFIKATOR

  Še pomnite, ….. ?

  Ladko Lipovec

  RAZOROŽENI PILIČ

  Pilič, saj se ve pomen,
  je piščanec po hrvaško,
  reva uboga po vojaško,
  pač tako je narejen.

  Pilič neki je zastokal,
  kot bi dali ga v zakol,
  čivkal pravzaprav še bolj,
  po piščančje se razjokal.

  Da nikoli ni lisica
  njim piščančkom nič storila,
  z lastnim mlekom jih dojila,
  to edina je resnica.

  Je nazadnje jo primerjal
  z materjo piščančkov malih.
  kar pa tiče se ostalih,
  vse po vrsti je ozmerjal.

  Piliči so se igrali
  prav nedolžno malo vojno,
  šteli pa potem si dvojno,
  ko priznanja so si dali.

  V tisti vojni Sever-Jug,
  toda ne v amerikanski,
  menda v neki medslovanski
  res bilo je kup uslug.

  So orožje posodili
  si kar medsebojno bratje,
  streljali pa v zrak kot svatje,
  níkdar nič razorožili.

  Zdaj še to nam bo povedal,
  v vojni da je zmagal Jug,
  največ ta ima zaslug,
  da svobodo si ugledal.

  Naj pri tem bo jasno eno:
  ta bo stokal, čivkal vedno,
  kakor je kokoši vredno,
  pilič, pile zastrašeno.

  Če preveč bo stegnil usta,
  tisto se mu bo zgodilo,
  kar se mu je zagrozilo:
  da lisica ga pohrusta.

  Pile ubogo, nebogljeno,
  ko tako se napihuje,
  le nazorno dokazuje:
  sem povsem razoroženo.

  2. 6. 2016

  • Nata

   + + + + + + + + + razoroženo, ampak vseeno dobro preskrbljeno !!
   Pa Srečno v drugem letu, na prav vseh področjih !!

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • Nata

     Verjetno je bil Verzifikator malo na oddihu ? Mu ga privočimo iz srca , a ne ?

 • Johan

  SRAMOTA ZA NAS DAVKOPLAČEVALCE !!!
  Jugoviči v Sloveniji zelo dobro živijo in jo molzejo, levica pa jim zelo pomaga !
  Pokojnina z dodatki je več kot 5.000 € + pogodbe brez plačila dohodnine !
  Zakaj pa ne gre na Hrvaško svetovat od tam je doma !

  • karlina

   Vsi juznjaki, ki jih dobro poznam, zivijo v drzavi Sloveniji-super dobro, med tem, ko je v naši drzavi Sloveniji na pragu revščine sigurno pol milijona domoljubnih Slovencev, ki jim za manj, kot 1000 EU dolga rubijo hiše in premozenje, na drugi strani pa banke dajejo več 100.000 EU posojila svojim-našim, brez kritja, če je to drzava, za katero smo se borili pred 25. leti, naj me takoj vzame hudič.

   • dob

    Pred dobro uro sem pred trgovino naletel na enega evropejca. Znancu se je pridušal: Uvek nekaj manka porko dio sam prišo Zdenki kup’t faširano za sarmu.

    Čisti evropejec! V stavku je bila samo ena beseda slovenska, ostalo pa srbsko, italijansko, nemško…

    Pravi poligluten.

    • RATATA

     Kriteriji se spreminjajo. Predvsem znižujejo se. Morali bi se pa zviševati.
     Zdaj smo že na točki, ko se takole tolažimo: “tudi če je musliman, samo da ni islamski skrajnež”.
     Še malo, pa bomo rekli še dobro, da jo je samo posilil, lahko bi jo še ubil za povrh.
     Poli salam ne jem, glutena se pa tudi izogibam – Poligluten ni zame, saj sem RATATA.

    • Nata

     + + + + + + + + + + super !

   • Nata

    ne…..ne, Karlina! Vzel bo državo, ne tebe.Ti in mi, bomo še malo plačevali –

  • Nata

   Vse za potencialne volivce !!!

 • Poštenje velja

  lepe hiše lepo gorijo

  • karlina

   In menda je njegova desna roka, oz. ovca tudi udbaš in poslanec SMC-Dolinšek, ki ima mimogrede v glavi samo slamo.

 • Poštenje velja

  prsa junaka kuglasta glava bedaka

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Hribouc

  V dolino Črnih vranov brez kruha, samo ob vodi in cele dneve plet travo!

 • Osti jarej

  26 milijonov premalo za tožilko

  Bili so zelo popularni romani različnih svetovnih piscev, ki so pisali znanstveno fantastiko na realnih tleh. A se je že tolikokrat izkazalo, da je tudi George Orwell za naše pojme amater. Najnovejša pisateljica je to danes dokazala, sicer državna tožilka. Zavrgla je ovadbo zoper Janševega sodelavca Francija Zavrla /24ur/ saj je 26 milijonov, ki sta jih s Petanom lepo zavila in odpeljala neznano kam premalo, da bi se tožilci, kaj šele sodišče, s tem ukvarjalo. Da je DZS ob desetine milijonov, ki so “uhajali” tudi skozi Črno goro je premalo, kajti koristi, ki jih od nekaterih imamo za svojo vlogo v gledališki predstavi pred 26 leti je dovolj za sodno imuniteto. To isto državno tožilstvo vam arogantno zavrne pritožbo na 150€ neobstoječ dolg, ki ga država preko Fursa nujno potrebuje za reševanje DUTB ali SDH. Da pa bi še komentirali svojenemoralno obnašanje? Dajte no, saj ste navadni ljudje in nimate pravice do obrazložotve nezakonitega postopka! Važno da lepo živi nek izmišljeni York sklad, ki rešuje take kriminalce! Pajkova mreža pa nadaljuje svoje poslanstvo!/publishwall/

 • Viktorh

  Pogodbe nima zato, da bi pomagal vojski ampak zato, da pomaga sebi.

  • karlina

   TOČNO, BOLJE NE BI MOGEL POVEDATI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • južnificirana_si

   dobro napisano

 • Vlado77

  Tako razmetavanja denarja je nedopustno. Njegovi nasveti imajo le en učinek – njegov bančni račun je večji. Vojska pa ima posledično manj – stanje pa je vedno slabše. Vse take in podobne svetovalce bi mogli enostavno zavrniti

  • karlina

   TOČNO, sicer pa se na sliki vidi, da ima na račun nas, davkoplačevalcev hišo v zlatu.

 • Krtača17

  Roko na srce, za 19 jurjev na leto v slovenski vojski in na takem položaju jaz svetujem samo sebi in mogoče še kako bo obstrižena živa meja okrog vojašnice. Zadeva je še dokaj daleč do afere Patria, če se novinar napenja v to smer….

  • orsa

   Patria je bila čista laž, izmišljena od vas levičarjev, 19. jurjev pa ne. In čas je že, da levičarji te Patrije ne omenjate več, raje poglejte dokaze, ki vas bremenijo, da ste oropali Slovenijo ( kdo je kriv za bančno luknjo, pa gospodarstvo, zdravstvo, sodstvo ) vi levičarji ste na vodilnih položajih, razen Hildice – odgovori mi, ali ni res?
   Za orožje pa se itak ve, da je glavni krivec Kučan, ki je tedaj Janša stal obrambnega ministra. Ali si si pogledal dokumentarni film Maska demokracije – neuspela tranzicija. Tam imaš odgovore, pa ne spet komentirati, da so laž.

 • Osti jarej

  …še mal spama s težo…boste imel vsaj kaj pametnega brat…..al pa sestra…. ;-)

  Objavljen pogovor v Sputniku z evropskim geopolitičnim in ekonomskim analitikom Petrom Koenigom je tako do jedra razčlenjeno bistvo Bruseljskih namenov od samega začetka. Naj bo to lažno zedinjena Evropa ali namenoma zgrešeni projekt evro! Razlog za pogovor je bila objava Evropske centralne banke, da se v EU vse bolj povečuje razlika med revnimi in bogatimi.

  10% EUropejcev ima v lasti 50% bogastva, kar pomeni 10% poslabšanje od leta 2010 do 2014. Pri tem se v revnejših deželah kot so slovenceljska, to razmerje še hitreje udejanja. Pri tem ECB ve podrobno vse o nastajajočih razlikah, kajti s svojimi odločitvami, ki nimajo nikakršne povezave z EUropsko stvarnostjo, ustvarjajo revščino na račun peščice. Za Koeniga je popolna neumnost združevanje različnih kultur pod izjemno škodljivim projektom Evro. Vseskozi je bil namen kopirati sistem ZDA, od držav pod eno vlado do brezpravnosti članic in to stanje je danes še kako vidno. Nezaposlenost je rezultat neokapitalizma in prilaščanja vsega, kar je najbolj vidno v Sloveniji. Od sociale do pokojnin, od zdravstva do naravnih virov. ECB nima morale, z lahkoto bo izdala vsako članico, kot recimo Grčijo, za svoje ozke interese grabežljivosti. Od samega začetka EU je bil namen podjarmiti vse države, jiim obesiti eno kraljevino, ki jim bo vzela vsako pravico odločanja do svoje zemlje in svojih državljanov.

  Res smo lahko zgled vsem ostalim, bebci na oblasti, ovce na pašniku. Izgubljamo državo z nadzvočno hitrostjo, naše lastnine praktično ni več. Delamo kot sužnji, birokrati pa od tega boljše živijo, ker so pač robotizirani in se državnim tujim gospodarjem ne bodo nikoli uprli. Pri tem so vsi podatki, o zaposlnosti, o gospodarskem okrevanju ali lepši prihodnosti zgolj ponarejen zmazek, na katerega 95% ljudstva nima vpliva, kaj šele vpogleda v resnično stanje. Bankirji pa so tisti, ki odločajo o vsem, kot ameriški in jim je povsem zadnja skrb prebivalstvo. Če bi jim slučajno zmanjkalo in ne bi bilo dovolj denarja poplačilo pokradenih bank iz ljudskega žepa, kot slovenske ali zdaj Monte Paschi, bodo pa natisnili potrebno količino brez podlage, na papirju ali v fiktivni računalniški obliki. Vi, ki živite od drobiža, pa se sploh nočete spuščati v te zločine/publishwall/ B.Ž.

  • Krtača17

   ….in potem je na kvazidesni strani vse tiho bilo….. Važno da majo udbo pa arhive pa nore gobe….

   • Osti jarej

    ..pa možganske truste…(glej ferdo)

   • Nata

    hi——-hi———-pa enega Krtačo ! Da se pričkamo z njim ! A ni fino no ?

    • karpelec

     …tu in tam zgubi kako dlako.

  • berendy

   kOMUNISTIČNI PROVOKATOR.

 • Antonius

  =beš vojsko, ki je svetovalno odvisna od njenega upokojenca.
  V ameriški vojski bi bil tale Lipićev one navade kaplar, pri nas ga pa umetno povzdignjenega med generale, svetovalno plačujejo za to, da je navidezno še vedno v pogonu. Prav jim pride tale generalski odlikovanec, da z njegovo pomočjo obvladujejo Združenje vojnih veteranov, da kar tako, po potrebi iz zasede pljuva po Janši, kadar ga potrebujejo.
  Ta pomehkužen debeluharski krof je svoji ženi lahko naredil samo otroka, za kaj več je pa tega pocukranega krofa premalo v hlačah.
  Sicer pa zavaljena generalska gnada kar dobro živi na račun minulega NEdela. Sto procentno plačo konvertirano v pokojnino je ohranil z zadnjim povišanjem čina, k priboljšku na visoko penzijo mu štejejo pa še odlikovanja.Odlikovanja imajo namreč obvezno finančno posledico.
  Žal, se ljudje in predvsem volivci ne zavedajo, kakšne zlorabe se dogajajo z državnimi odlikovanji. Makarovička je k svojim 180 evrov pokojnine politikantsko dobila in s protestom proti sonagrajencu patru Rupniku Prešernovo nagrado zavrnila, denar je pa v obliki visoke izplačevane pokojnine kljub protestu in zavrnitvi dobila, da se nam posmehuje in iz nas norčuje. Prešernova je namreč prav toliko vredna kot državno odlikovanje.
  Tako ti je to v življenju. Poješ krof, pa poserješ lipića.

  • Nata

   uh, če je pa tako, pa ne pojem nobenega krofa več, no ?? Razen, če spremenite, oz dodate besedico na !

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Ne samo pokojnine, dobila je od MOL tudi stanovanje za “zasluge”, vemo kakšne.

 • Osti jarej

  ..če bi jančku bilo kaj do njegove volivne baze,bi tukaj objavljali resnico…pa je ne….

  • ferdo

   misliš tule na sebe ?

   • Osti jarej

    ..nak….tisto,kar vam naspamam JE resnica…

  • traktor

   Škoda, da se nisi prej rodila. Lahko bi bila predsednik USA.

 • Osti jarej

  ..pa še nekaj resnice…

  Papež je napovedal apokalipso sveta, iz prve roke, saj je v najožjem krogu oseb, ki o tem odločajo. Na svoji zadnji maši naivnežem jih je opozoril, naj se zelo resno pripravijo na prihajajoči konec. Njegova bruhajoča izjava je namenjena koncu predvsem krščanstva, saj islam tudi v Evropi prevzema vlogo svetovnega nasilnega vojaka. Zanimivo je, kako lahko obtoži islam kot teroristično religijo, ko pa je vendar krščanstvo avtor vseh vojn in tragedij na tem svetu, tudi na ozemljih, kjer velja islam? Kako lahko soavtor teh grozodejstev govori o videnju konca, razen, če je dokončno prepričan, da jim bo uspelo? Vse mu je jasno, prihajajoča lakota, revščina in vojne. Zato pa sta sprejeti Agendi 21 in 2030, katerih soavtor je bil! Zlato pod Vatikanom, krščani med ISIS teroristi in korporacije z Vatikanom brez sočutja do ljudi, ne samo lačnih. In Papež vidi, kako bomo doživeli sončni mrk, dnevi bodo temni, luna niti za reklamne namene ne bo svetila, zvezde bodo padale z neba in hudičevo podzemlje se bo treslo. Zato se moramo po njegovi jasnovidnosti čimprej srečati z Lordom, da bo religija za cel svet prepeljana v Vatikan in bo on še naprej glavni zločinec pri revščini ali obredih z otroki. Nas pa bo ostalo le še pol milijarde, na celem svetu! /virBeforeIt’News//publishwall/

  • ferdo

   Ti pa se zelo bojiš muslimanov, ko že ves čas tako neusmiljeno in lažnivo provokativno tolčeš proti svetemu očetu in proti Vatikanu.
   Pejd ke pod tvoje “svete kamne” bimbo !

   • Osti jarej

    ….pojdi se naprej past…ovca…drgač pa jančka vpraš…on ve

   • karlina

    moj podpis

    • Osti jarej

     …nima veljave…nobene,karlinca…

  • Nata

   ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? Na ozemljih kjer velja Islam ??
   Pa kje za vraga pobereš te informacije ?
   Si pa že precej tečna, veš !

   • Osti jarej

    …jah…resnica vas zbode….pravzaprav je sploh nočete ne videti in ne slišati…..take rabijo…oprane…sicer pa za to izdatno skrbijo …z izpuhi iz letal…janček to tudi ve…pa mu dol visi/te/mo

    • Nata

     katera resnica pa, O.j. ? Veliko napišeš, veliko veš, vendar narediš eno čudno mešanico, ker prav povsodi vtakneš zraven – jančka ?
     Če misliš Janšo, moraš vedeti, da ga prav nihče od nas ne gleda, kot jančka. Je en trmast, vztrajen, zamerljiv mož . Ki pa je sposoben voditelj. In to mu – izgleda – zamerijo na sami desnici.
     Raje jim gre slabo, kot bi nekomu priznali primat .
     Sem pa prepričana, da tisti izpuhi, ali karkoli že so – vplivajo tudi nate .Pa ti dol visi . Ti, a ne ? Lahko kaj narediš?

     • karpelec

      Vedno je lažje brisat pred tujim pragom, kot pred svojim.

     • Nata

      No, saj vse razumem. Jezi me pa vseeno !

     • Osti jarej

      …bi te moralo jeziti,ker ne razumeš….

     • Nata

      OH, dej no! Ti vse razumeš ?
      Pa moj razumem se je nanašal na naše različne poglede, mnenja.

     • Osti jarej

      …seveda lahko spremenim….sem del kritične mase

 • Adolf Hitler

  kumunisti satanisti!

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Osti jarej

   ..tudi bivši?…JA

   • centurion

    Posluš, osu jarej, dobr posluš:

    komunisti satanisti!

    Govora je o komunistih, leftardih kot si ti, ki nikoli
    ne bodo spregledali, ne članih ZK.

    • Osti jarej

     …a bejž no….fašizem je ponovno v vzponu…. zaradi takih,kot si ti…..ti boš meni govoril naj spregledam??…sicer pa;blagor ubogim na duhu,saj ne vedo,kaj se v resnici dogaja na tej zemlji….janček ve….bivši člani ZK,so zato bivši,da lažje naivno rajo okrog prinašajo….skupaj s tistimi,ki so deponirali ali zakopali partijske knjigice….iaiaia

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • tarantela
 • garfi

  kurćanisti nas uničujejo

  • karlina

   TOČNO, ze 70 let, zadnja leta pa vedno bolj in bolj, kajti njihovi potomci so še mnogo hujši, pokvarjeni, predvsem pa nevarni.

 • karlina

  Svinjarija in nesramnost do vseh domoljubnih Slovencev, sram me je, da zivim v tako skorumpirani in komunistični drzavi, fuj.

 • Boco

  Sem pred casom videl en prispevek na RTV SLO, da so upokojencu, ki je odprl SP, da si je lahko postavil fotovoltaiko na streho odvzeli, nehali placevat penzijo. Ces, ce imas SP ne rabis penzije.
  Torej, kako lahko upokojenec Lipic dobila poleg penzije se tako lepe zneske? Kako je placan, kot SP, preko avtorske pogodbe. To bi bilo zanimivo zvedet.

 • Osti jarej

  …da boste vedeli,kako gliha skupaj štriha…jp..
  https://www.portalplus.si/1939/place/

 • Silka

  Komunistična banda je zmeraj znala poskrbeti za sebe. Kumaj čakam vilitve in lustracijo.

 • Osti jarej
 • Vrhovni sodnik

  Kako lahko prejema penzion, enemu so zaradi 2 sončnih celicah na strehi ukinili penzijo ?

 • Brutus

  Jaz sem pripravljen svetovati Slovenski vojski za polovično ceno Lipića! Za ta denar pa garantiram, da bo SLO vojska v enem letu v takšnem stanju kot bi morala biti – pod pogojem, da me poslušajo in dajo za vojsko le sredstva, ki so jih obljubili in za katera so se zavezali zvezi NATO (mislim, da 2,5 % BDP-ja). Siucer pa zbrcati in u ”maloro“ nagnati vse te parazitske “svetovalce”!

  • Vrhovni sodnik

   2%

 • montyamp

  Dokler bodo gošarjev vajenci svetovali vojski , bo slovenska vojska sposobna napasti edino kakšno štalo , shrambo ali klet , da ne pocrkajo od lakote , kot so to počeli banditi .

  Slovenski narod si s strpnostjo dela medvedjo uslugo , takšne rejene fosile katerim bi v sahari zmanjkalo peska , bi morali izgnati iz države , svinje komunist-fašistične .

  Če bi komunist bil človek , ne bi bil komunist .

  Šoder kot žvepleni halbmadžar , vse takšne pohabljence je Bog zmetal čez Muro .

 • janez cepec

  tako vojsko k jo mamo dones ni uredna pou p…hlane vode. vojsko je razjebu Janša, usi ostali ministri so pa to nadgrajeval. drži pa to: kakršn komandir, taka vojska. čak, kdo nej bi biu komandir, aja Barbika. ales klir

  • Nata

   Bo potrebno malo več česna pojest!!!

  • sprehajalec

   Če ne bi bilo Janše, bi bila danes jugo vojska, Lipič bi bil pa stariji vodnik prve klase u rezervi. Janez Cepec bi pa na manevrih rezervnega sestava nosil cigarete pa šnopc iz Mercatorja.

   • janez cepec

    IDIJOT ZAPLANKAN

 • Iva

  Antonius • 9 ur nazaj
  “V ameriški vojski bi bil tale Lipićev one navade kaplar, pri nas ga pa umetno povzdignjenega med generale, svetovalno plačujejo za to, da je navidezno še vedno v pogonu.”

  Točno tako!
  Seveda je pozicijo in naziv dobil kot uslužen aparatčik, strokovno nesposoben, vendar medijsko povzdigovan, saj je podaljšana roka politikov – rdečih stricev, ki so okupirali Slovenijo. In je veteranska organizacija postala kopija ZZB! Sramota!
  Quo vadis Slovenija?!

 • slaipowi

  General Lipič ni zaposlen v SV, mogoče ima podjemno pogodbo. Pravo vprašanje je s čim svoji mastni plači, ki sta mimogrede vsaj 3 kratnik zgoraj omenjenega zneska, zaslužita redno zaposlena “svetovalca” Božič ( bivši Načelnik GŠSV) in Črnčec (bivši direktor OVS in SOVE)

 • sprehajalec

  Nasvet verjetno vreden tega denarja. “Svetovalec” je eden najbolj razširjenih načinov Javnega izčrpavanja v Sloveniji. Lipič je pa malovredna ribica, naprimer nasveti Kocke Kocjančiča Telekomu so vredni 5500 Eur mesečno. V spominu imam primer na Hanzi TV pred leti, ko so penzionerju vzeli penzijo, ker je imel na strehi sončne kolektorje, pa je produkt prodajal ELS-uju, Elektro Lobiju Slovenije. Verjetno se Svetovanje te vrednosti danes na trgu težko dobi, pa zato ZPIZ pri gospodih zamiži na eno oko.

 • Beli Sneg

  Kaj ko bi dali možnost tistim, ki imajo po štiristo evrov penzije, da postanejo svetovalci??? Lahko tudi za četrtino njihovih plačil. Kvaliteta svetovanja bi dajala popolnoma enake rezultate, kot jih dajejo svetovanja Lipićev, Kocjančićev….in ostalih ićev pa tudi drugih slovenskih komjunar, ki poleg tega da imajo najvišjih pokojnine se še pasejo na davkoplačevalskem denarju po javni upravi in državnih podjetjih.

  To bi bil sistemski način, kako bi tisti reveži, ki s penzijami komaj shajajo prišli do dohodka, ki bi jim omogočil dostojno življenje.

 • Vztrajnik

  Po usmeritvah iz epicentra …. Plača po znani “vzporedni zakonodaji”. Zato ne prime noben ustavni zakon.

 • samsara

  Torej si tovariš lipić zasluži kakšen bonus, oz. nagrado kot stimulacijo.
  Pravi levićar in küćoslovan.
  Takšni prosperirajo v udbofevdu.

 • Olga

  Kaj pa jim svetuje? Kako po pakete na Karitas?
  So Lipiću vzeli penzion, ker toliko dodatno zasluži?!

 • cosmosjasnovidec

  Replay
  Preveril sem nekaj informacij za levaškega cigana kateri se tukaj nahaja pod nickom “ANTON TIČ” na kokodakarski 24.kurji pa “FOGLOF TUNEK”.In sem objavil resnico o njem,da se ne bo več tako preseraval
  Dobil sem naslednje informacije:
  Haložan sicer sin ciganske družine priseljene v Haloze pred davnimi leti v leseno barako za socialno ogrožene.
  Pijanec prve klase kateri povzroča nemire po celih Halozah z njegovim dretjem po celi vasi v alkoholiziranem nenehnem stanju zaradi katerega je bil že cirka najmanj 25 krat mobiliziran na prisilna zdravljenja katera niso doprinesla k uspešnim rezultatom.
  Večkrat kaznovan zaradi spolnega nadlegovanja sosedove koze po imenu “Julika”.
  Prijavo je podalo “Varstvo za zaščito živali” na pobudo oškodovanega soseda kateri je večkrat bil denarno kaznovan z strani sodnika za prekrške,ker je z njim fizično obračunal vsako krat,ko ga je zalotil zraven.
  Da ne bom pisal še ogromno bom navedel le še:
  Poskus posilstva turista z Hrvaške,nadlegovanje mladih fantov kateri so ga večinoma prebutali zaradi istospolne usmerjenosti,kraje kokoši po celotni vasi ter pridelkov na njivah ITD.
  To sem navedel le nekaj malenkosti čakam še pa na dodatne informacije.

  • Kerfatik

   bravo!! še praška iz 24kur razkrinkaj!!!

   • Osti jarej

    …saj je tudi foglovga tuneka močno razkrinkal…..bukselj

  • Kučko pod pručko

   Če sem česa vesel, sem pa tega tvojega razodetja prleške levaške gliste, ki se dela važnega na Kurah, sedaj je pa prikokodakal še na Novo. Upam, da bomo odslej imeli pred njim mir!!!

 • Kerfatik

  vojska pod prvo nima kaj delat pod javno upravo kot je pri nas…

 • jan

  Kučanovi paraziti so povsod zraven, kjer je javni denar.

 • Anton

  to kar Slovenijo uničuje, je tovarišijski kapitalizem, da prav ste slišali in stem sem povedal vse.

 • MEFISTO

  Administrator, toliko je vsak dan dogodkov in novic ter stalno se odkrivajo razmere, ki so vredne komentarja, na tej tsrani pa visijo teme še iz leta 2016, ki so že prežvečene.

  Pričakujemo bolj sprotno odzivanje na dogajanja in več dinamike., sicer bo portal postal zaspan kotiček, ki ne bo vzbujal pozornosti.

  Opozorilo je dobronamerno.

 • MEFISTO

  Od Božiča do Svetih treh kraljev – Lipič.

  Očitno bo preživel še dražgoško bitko, pa v ferbrarju poboj Pohorskega bataljona in v marcu še frankolovske žrtve.

 • Majči Glam

  koliko bi pa zahteval JJ za vojsko?

 • Hribouc

  Krvosesi, skorumpiranci, peta kolona čudovite Slovenije.
  Tudi to bo kmalu prešlo.
  Še malomalo manjka pa bomo uvozili ruske avione in tanke ali pa jih dobimo v pocukrani dar!