Golobičev tesni zaveznik Bogdan Biščak povsem padel iz tira in začel zmerjati: “Kreten zarukani, lažnivi! Kakšno jahto? …”

Gregor Golobič in Bogdan Biščak (Foto: STA)

Prvi dan v tednu se za nekdanjega sekretarja dveh propadlih strank, LDS in Zares, in tesnega Golobičevega prijatelja Bogdana Biščaka ni pričel ravno bleščeče. Po številnih debatah o zadolževanju, ekonomiji ter inovativnih zdravstvenih sistemih, kjer je izgubljal v argumentih, je na koncu povsem izgubil živce in pričel z zmerjanjem. “Kreten zarukani, lažnivi! Kakšno jahto? In kaj ti ignorant veš o inovativnih zdravstvenih sistemih? In kaj ti ignorant veš o tem, kaj je InMedica na tem področju razvijala? In kako si lažnivec lažnivi sploh upaš omenjati otroke? Marš med tvoje lažnive kompanjone!” je zapisal na odziv enega od uporabnikov tvitosfere. 

Bogdan Biščak, osebni prijatelj Gregorja Golobiča, ki pa je bil vedno v njegovi senci, ni slutil, da bo z vmešanjem v debato s kolumnistom, nekdanjim ministrom in enim izmed prvih uporabnikov Twitterja Žigo Turkom dejansko pljunil na karbid. Tam je zapisal: “Ko človek tole prebere, se vpraša, ali je Žiga Turk v SLO padel z Marsa. V SLO on najde stranke, ki so za revolucijo, SLO (ki ima eno najvišjih rasti BDP v EU) bi se lahko hitreje razvijala in za SLO bi bila najboljša desna vlada (edina do zdaj je uspela potrojiti bruto državi dolg)”.

Ob njegov zapis se je obregnil mladi ekonomist Rok Novak in mu skušal dopovedati, da se moti, da je bila desna vlada tista, ki ji je uspelo potrojiti bruto državni dolg, in na svoj profil zapisal: “Skušam se spomniti kakšne kolumne ali javnega nastopa Bogdana Biščaka v obdobju 2009-13, kjer bi se zavzel, da SLO ne rešuje bank, ampak gredo te v stečaj. Dvig dolga je posledica reševanja, kdor je bil za reševanje, je bil tudi za zadolževanje.” Nakar je sledilo “ekonomsko” obračunavanje, v katerem je bil Biščak absolutni poraženec. Sprva je želel mladega ekonomista dobiti na neznanju, a je očitno, da Novak ve, o čem govori.

Biščak le meša meglo s svojimi izjavami
Biščak je Novaka vprašal, “dvig katerega dolga je posledica zadolževanja”, in zdi se, da je bilo vprašanje provokativno. A dobro ekonomsko podkovani Novak mu je zlahka odgovoril. Biščak pa je trdil, da je želel poudariti, da se je v letih 2004-2008 bruto državni dolg potrojil, na to izjavo pa mu je Novak odgovoril, da le meša meglo, saj kar govori, nima veliko s slovensko vlado (za zadolževanje so poskrbele banke), in ga izzval, naj mu pokaže seznam zadolžitev, ki jih je odobrila vlada oziroma ministrstvo za finance v tem obdobju in ki podpirajo njegovo trditev.

Da je vlada v obdobju 2004-2008 potrojila dolg, je laž
Novak je Biščaka obtožil, da manipulira z izjavo, “da je vlada povišala dolg”, ta pa se je začel izmikati, da tega ni dejal. “Pri zavajanju in laganju je pač izziv slediti vsem lastnim retoričnim prevalom.” Novak je argumentiral, da je Biščakova izjava, da je vlada v obdobju 2004-2008 potrojila dolg, laž, “bruto zunanji dolg je seštevek državnega in nedržavnega dolga, pri čemer se državni dolg v obdobju 2004-2008 še zdaleč ni potrojil. Povišal se je nedržavni del”.

Novak mu je očital, da se tudi sam v obdobju 2009-2013, ko je imel možnost, ni zavzemal zoper zadolževanje niti zoper državno reševanje bank po krizi, “ne apelov BS in ECB za tesnejšo kreditno politiko pred krizo ne najdem”. Biščak se je namreč v času vladavine Alenke Bratušek, ki je z večmilijardno injekcijo rešila banke, ki bi sicer morale v stečaj, redno zadrževal v njenem kabinetu in ji svetoval.

 

Na koncu pogovora je Biščak “priznal”, da dolga ni potrojila vlada in da je bil nenatančen pri svojemu izražanju. Za končni udarec pa mu je Novak dejal, da s svojimi objavami zavaja javnost in da ni doprinesel ničesar k reševanju bank ali proračunskega primanjkljaja.

Poraz v argumentih je Biščaka, ki se ima za oholega in vsevednega, očitno tako ‘razkuril’, da je kasneje zelo burno in primitivno odreagiral na zapis nekoga, ki mu je očital koruptivnost, saj je znano, da je bil celotno tranzicijo kot lobist in svetovalec pri državnem koritu.

A. G.

 

 • Republic Commando

  Hahahahhhaahahaha!

 • večni srb

  Takim se zmeša na twiterju, potem pa hodijo po trgovinah in si trlačijo pašteto v žep, ki jo pozabijo plačati, ker še vedno razmišljajo o verbalnem duelu.
  Najlažje je poplačati velik dolg tako, da iz njega narediš male dolgove, te ti pa naposled odpišejo.

 • večni srb

  Obstajata torej dva načina kako lahko oblast uniči lasten narod, dolgove lahko povzroči neposredno sama ali pa dovoli šalabajzerjem, da jih naredijo oni.
  Vsekakor je v parlamentarni demokraciji pogoj, edini način, da lahko oblast dela slabo je, če opozicija ni nič boljša in bolj pametna.

  • test

   Vceraj je nekdo na krone.at na temo “palestina, jeruzalem, Izrael” napisal sledece:
   ” Um ein funktionierendes Staatsgebilde zu organisieren, braucht es einen durchschnittliches IQ von 90+. Isarel ist der einzige Staat auf diesem Kontinent, der diese Anforderungen erfühlt.

   V tem smislu lezi SLO z 94 malo cez mejo. Torej imamo opravka s populacijo bedakov, ki jo je potrebno brez predaha kontrolirat ter regulirat, ker sami pac niso sposobni zivet v mejah normale. Zato bos ponudil telebajskom slovenskim odprto ekonomijo, ti pa se bodo priceli zadelozevati brez vseh mej … ko pride do problema pa iscejo krivce v drugih ter jih nato po revolucionarno masakirajo.

   • Zgornji

    Problem je to, ja, … ko se ti preveč prehudih bedakov zaredi v vlado, … ker narod “zaspi” , in to začne dovoljevati . Potem pa zaradi te svoje brezbrižnosti dobi tako štalo, da mu ni nič več jasno , in zopet išče krivce drugje , samo pri sebi ne … Žal.

 • test

  Se opravicujem, ampak tako biscak kot tale “mali ekonomist” novak trebita bucke, znanja pa nikakrsnega. Ce je prislo v letih od 04 do 08 res do “trikratnega” povecanja zasebnega dolga, potem bi to vlada morala takrat zaznati ter z deregulacijo zvisevati obrestne do mere, da bi se to zadolzevanje ustavilo. Tezava je samo, da taksni prijemi delujejo le v drzavah, kjer velja prosto in ne regulirano prilagajanje cen. Ter drugic, da imas sploh analitike, ki to znajo videt ter pravocasno opozorit “glavarja”. Tega pa tako leva kot tudi med leti 04 in 08 desna vlada nista uspele odpravit. V opravicilu JJ gre samo to, da v enem mandatu pac ne mores pocistit vse neznage, ki so jo levi pustili zavesno ali nezavesto nabirat po vseh kotih drzavne uprave.
  Biscak ni pa nic drugega, kot navaden sarlatan, ki nima blage veze o cem govori in bi ga bilo potrebno nagnat nazaj v planine …naj se gre raje preganjat nazaj po himalaji. Bo nardil manj skode!

 • Pjevač tuge

  Tipična sramota od pokojne stranke LDS.
  Mnogi pozabljajo kake rabote so počeli komunajzarji iz te pripizdine od stranke.

 • Darth Vader

  mali papak biščak…..komunistični infiltriranko, niko i ništa, sam mal davkoplačevalskega denarja je pokradu pa hoče vidt, da je kriv jaša zato ker je kotLDS kradu….

 • Zgornji

  ENA GOOOOOOORA PARAZITOV SE HOČE KREGATI KDO OD NJIH JE MANJ NESPOSOBEN !!! ! !!! BAEDAKI BEDNI – OBOJI !!! ! !!!

 • PIA PlA

  Golobi so kot politiki! Ko so spodaj, ti jedo iz roke, ko pa so zgoraj, serjejo po tebi!

 • Maja

  kaj vam je že kdo povedal, da preveč govorite dragi Slovenci ? več delajte…

  • olaf

   Zacni pri sebi!

  • pesjanar

   Maja vam v rdečem kuplaraju nič ne manjka noge narazem ne glede kdo se vam vrže na izušeno truplo,vsžno je da se jebe in zasluži ……

   • šmentanamuha

    Naredi še kakšno piko in vejico, prosim.

    • samotoje

     Ne najde.

   • Maja

    če tebi nebi jajca udarila v možgani bi nemara celo opazil da že dolgo živim v Nemčiji z nemškim državljanstvom in pojma nimam o čem pišeš…sicer pa, ne se trudit z pojasnilom, me ne zanima…imam že dela veliko v laboratoriju za paciente.

 • Maja

  če bi g.Novak poznal kakšnega upokojenca po vladavini J.J. bi vedela, da je novim upokojencem oklestil pokojnino na vsega 57% pokojnine. Zato raste revščina.

  • test

   Ce bi sla na preverjanje tvoje miselne kapacitete, bi ugotovila, da so je tvoja pamet upostosena.

 • sloustava

  Dobro jutro, lacna in cudna Slovenija, ce bos podprla nadaljevanje Zaresnih butcev v preobleki Serpentinska! Slovenski Stalin in Kucanovi ucencki, vec kot ocitno, ne znajo, nocejo in zmorejo preziveti brez drzavnih seskov! Naredimo konec 3. junija!!!!

 • TOML

  Socialistični kriminalci so živčni, to je dobro, vedo, da bodo pokadili.
  Biščak je navaden luzer, lopov ima veliiik dolg do fursa.
  Bi rekel, da je potrčko Gregorja Freze.

 • Krtača 20

  Tale rok me spominja na nekega propagandista sprehajalca-šetača tuge, ki prav tako živi v nekem svojem imaginarnem svetu. Dot com bubble je bil leta 200-01 in nima veze z debato. Vsi pa vemo kdaj je bilo največ kraj in ropanj podjetij. Od leta 04-08. Janša bi spet popravljal zgodovino za nazaj.

  • tohuvabohu

   Bumbar. Do leta 2004 je bilo v glavnem že vse pokradeno ali uničeno pod patronatom LDS in Drrnovška. Po letu 2004 je šlo za napad rdečkarjev pod vodstvom rdečega pritlikavca iz Murgel na državo in njene finance z namenom pkodovati Janševi vladi. Saboterji, dezerterji, veleizdajalci, atentatorji: to ste rdečkarji. Smrt rdečemu komunizmu!

  • slosin

   mucek, dej povej, koliko tajkunov je iz SDS-a….Zna pa biti res, da ste si največ kreditov nagrabili v omenjenih letih in seveda točno vedeli, da boste potem za rop bank krivili Janšo….perverzneži pokvarjeni…

   • Krtača 20

    Večina tajkunčkov vas je desnih.

 • VERRZIFIKATOR

  Bogdan Lišček

  PIŠČEK

  Na živalski farmi je mogoče
  čisto vse, kot Orwell je povedal,
  mož, ki se predobro je zavedal,
  kaj oblast totalna vsakič hoče.

  Na živalski farmi literarni
  stroj se propagandni je odločil,
  da bo analitika soočil
  v predvolivni akciji bizarni.

  Analitik bo navaden pišček,
  ptiček piskajoč nedolžen droben,
  da namen zakrije se hudoben,
  bo nastopal pišček kakor lišček.

  Pišček ves droban se prikazuje,
  nič več ni sledu nekdanje slave,
  ptič deluje, kot bi bil brez glave,
  revež, ki še davka ne plačuje.

  Tega plačevati pač ne zmore,
  kaj potem, saj to se zamolčuje,
  te stvari so piščku čisto tuje,
  saj živi na farmi od podpore.

  Bil naj bi po novem analitik,
  a veliko prej mu gre oznaka,
  piščku, izigrava ki veljaka,
  da zares propadli je politik.

  • SIMON ROZIC

   Kljuva, kar golobom je ostalo,
   a drobtinic je ostalo čisto malo,
   da bi napital lačnega še vrabčka,
   golob na to se le posračka.!…

 • Krtača 20

  Kdaj je privatni dolg najbolj rasel za namen janševih tajkunizacij? https://tradingeconomics.com/slovenia/private-debt-to-gdp

  • Krtača 20

   In ko janša zapusti pisarno, smo reševali kar janša ni uspel potopit zaradi svojih tajkunčkov ki so zdaj po arestih: https://tradingeconomics.com/slovenia/government-debt-to-gdp

   • SIMON ROZIC

    Vem, da ste zelo hiteli! – Krast, seveda! Ti tajkunčki v arestu
    so Forumčki in ljubljenčki plesnivega škrata…Bavčar je pa LDS!
    Šrot je pa SLS, Merkurjev as je pa F21,….pa Valanta še čaka,
    pa bančnike, ki so ponosni člani F21…
    Kaj je F 21? Fuck!

    • samotoje

     Dobro je, da je F21. Prav fletno so nagneteni na kupu. Pogledaš, kdo je član F21 in hitro sestaviš utemeljeno ovadbo. Po volitvah.

  • test

   Kdo pa so bili nadzorniki bank, pri katerih so privatne osebe jemale kredite?
   Katere regulativne vzvode ima vlada na voljo pri uravnavanju makroekonomike?
   Bajuk je leta 2006 zahteval od NLB podatke o kreditiranju zaradi t.i. pregrevanja. Zakaj so ga nadzorniki NLB zavrnili in kako so ga zavrnili?

   Ajde pametnjakovic, da vidimo tvoje strokovno znanje in nasploh pregled stanja.

   • Krtača 20

    Me ne zanima. Noben izgovor ne bo pomagal.

    • SIMON ROZIC

     Tipičen odgovor tipičnega kretena!

    • šmentanamuha

     Uf, kako poglobljeno strokovno mnenje.

  • SIMON ROZIC

   A govoriš o F21! Ta nikoli ni bil Janšev?

 • WatsonForus

  Tipično za prjatle od Žučota, kle manjka samo še Kopač s svojimi umotvori.

 • Nšo-či

  Je podjetje, ki ga vodi Biščak že poravnalo svoj dolg do države? Mogoče s subvencijo države? Kako radi o etiki govorijo ljudje, ki živijo na račun drugih ljudi. Biščak je gotovo eden njih. Zato mu niti oko ni trznilo, ko je podjetje, ki ga vodi, prejelo subvencijo,kljub dolgu do države. Sedaj se počuti pa še poklicanega, da ocenjuje družbeno dobro in druge. Ah..ja

  • Krtača 20

   Ah ja, tko je. Tudi janša je še dolžan državi, pa bavčar par miljončkov…pa…..vsi zelo poklicani da opisujejo in razlagajo situacijo….

   • test

    Kaj pa je dolzan JJ drzavi?

    • Krtača 20

     En dolg arest + dnar

     • tohuvabohu

      Napaka. Država je Janši dolžna odškodnino.

     • Krtača 20

      Država prav nič. Lahko mu jo pa desni izplačate iz farških žepov pa to…

    • Peter

     A krtača spet vice pripoveduje, no?

 • VERRZIFIKATOR

  Bogo Lišček

  PREPROSTA LAŽ

  Vsa nedolžna, vsa preprosta,
  vsa zavezana resnici,
  in nasprotna vsej krivici,
  vseh pomislekov je prosta.

  Vsa preprosta, razumljiva
  in pa za ušesa všečna,
  zlasti še za podpovprečna,
  argumentom izmuzljiva.

  Razumljiva, kakšna sreča,
  ker je vsakič ponovljena,
  zlikana, prenarejena,
  od sramu nič v lica rdeča.

  Rdeča sicer konsistentno
  in zatorej prepoznavna,
  po kričanju vedno glavna,
  laž resnična evidentno.

  Kaj nam torej je storiti,
  da obrne se v resnico?
  Nič, z desnico in levico
  laž samo do tal pobiti.

 • totex39

  Vse to je že znano, kajti ko socialističnemu lopovu pritisneš na njegov živec, ne prenese namreč, da ga kdo kontrolira.

 • dob

  Biščak pomir se da te nau KP zadela.

 • Kučko pod pručko

  Kučanovi priminitvci

  Biščak je samo eden od vseh komunajzarjev, ki izgubijo živce, ko jim zmanjka argumentov. Takrat postanejo žaljivi, primitivni, napadalni in če bi imeli priložnost, tudi nevarni. Enega takih izpadov si je privoščil tudi nekdanji šef Udbe, Janez Zemljarič, ki je vpil naslednje: »Janšo je treba ubiti, ubiti, ubiti.« Ne dosti boljši ni bil tudi bivši vodja primorske SDV, ko je izjavil, da bi morali Janšo ubiti že med osamosvajanjem. In to samo zato, ker prvak opozicije gleda pod prste rdečim kleptomanom in se ne udinja njihovemu kratkonogemu šefu.

  Kaj pa Tit Turnšek, predsednik Zveze borcev Slovenije, ki je praktično ostala brez enega samega pravega borca, razmnožuje pa se bolj kot cela Šiptarija? Lansko leto je primitivno zmerjal poslance z lažnivimi psi in kurci kar v Državnem zboru .

  Samo to še čakam, da bo ponorel tudi Veleizdajalec slovenskega naroda in poslal enega najbolj zaslužnih osamosvojiteljev direktno v P. M. In to se bo zelo verjetno zgodilo, kajti 3. junij, dan, ko bo slavila SDS, se nezadržno približuje!!!

  • anzek

   +++++++++++++, Bičak samo dokazuje, da je tipičen levičar:

   Levičar je Len, kronično nesposoben in pokvarjen človek, z močnim tatinskim nagonom

   Takšne in njemu podobne, ki jih ni malo, je potrebno samo izriniti od državnega korita, prilika je že 3.junija!!!!

   • Soave

    Težka bo !?
    Sami ste napisali glavno. . . ni jih malo, oz., kar veliko jih je.
    In, pripravili so si veliko primernih zakonov.

    • anzek

     Res je, ampak kjer je sloga je tudi moč. Še je čas, da se stvari uredijo.

     Samo še kakšen vdor “beguncev” potrebujemo, pa kakšen napad, kot zadnjič v Rogu, pa se javno mnenje, zaradi strahu, hitro obrne nam v prid.

  • Darko Juršič

   Tako je volite SDS

 • von Rhein

  Biščak,tipičen primerek levega primitivca,ki ne bi bil vreden omembe,če se ne bi ob vsaki priložnosti vrival v politiko z namenom polnjenja svoje kase z denarjem davkoplačevalcev.

 • jura

  koja budal ,jebote kaj si je nakradel in se ima obraz nebuloze mlatit po netu …..al karma je kurba …prej al slej bo okusil “bumerang “…. :)

 • dare326

  BB in GG sta primer človeka, ki podtika vprašanja in odgovarja z vprašanji, da bi speljal sogovornika na led. Na njuno žalost smo to že zdavnaj ugotovili. Zadnji projekt je lansiranje praznoglavca za državnozborska volitve, ob katerem se neizmerno zabavata, kot se je Kaligula s konjem, ki ga je postavil za senatorja. Skratka balon, ki se na vročem terenu razpoči.

 • Ryuk

  Biščak: vlada ni povišala dolga, a se je državni dolg kljub temu potrojil…
  Tako logiko imajo samo retardi.

 • Peter

  “Ne čudi, da volivci vsake štiri leta volijo sebi podobne, upognjene,
  pohlevne in do obisti preračunljive lovce na družbeno dobro, jim
  odpuščajo laži, prazne obljube ter ideološko navlako.”

  Res je. Edino,kar čudi je dejstvo, da je to objavil Večer, no.

  • macon

   Levi bedaki in pokvarjenci ne vidijo sebe v tem, temveč desne.

 • Peter

  “Nisem trdil, da je vlada povišala dolg, ampak da se je potrojil v letih 04 do 08.” čivkne zgoraj BB. On bo že vedel.

  Zanimivo za vse naše levosučne prijatelje, ki iz dneva v dan razlagajo, da je vlada iz let 04 do 08 najbolj zadolžila Slovenijo.

  Pa še nekaj, če ga ni povišala vlada, se je torej kar sam, no?

 • SmashFascism

  Le kaj se prsi Biščak

 • montyamp

  Kandelabri čakajo okraske .
  Vsaka stvar ima svoj konec .
  TUDI VLADAVINA KOMUNIST-FAŠIZMA – UDBOVSKE DECE .

 • antimur

  Biščak, Golobič, Kos in podobni, so iz jurišnih vrst zločinca Kučana in njegove bande. Čeprav so jurišniki, delujejo kot pritlikavi murglaš zahrbtno in nelegalno iz ozadja, skratka kot se za driskaste pizdune spodobi.

 • karpelec

  Enim je treba samo malo stopiti na rep in iz njih se sprosti vsa beda njihove biti. Skozi to bedo opišejo vso zlagano in napihnjeno veličino, ki ob takih trenutkih zgrmi v globoki prepad.

  • Hun

   da ne govorimo o Jajotovih twitih ko mu kdo “stopi na rep”

 • montyamp

  GORJE NARODU , KO PRIDEJO UDBOVSKA DECA , VAJENCI IN POTOMCI STALINOVE GLISTAVOSTI NA OBLAST .

 • Iva

  Biščak&Co. papagajajo za politikantom rdeče kontinuitete Mencingerjem o bruto dolgu (dolg vseh ekonomskih osebkov, tudi poslovnih bank, podjetij in gospodinjstev)

  in namerno zamolčujejo javni dolg (odgovornost vlade), ki se je v obdobju Janševe vlade 2004-08 zmanjšal s 27% BDP na 22% BDP in ga je Pahorjeva vlada nato v 3 letih podvojila (45%), danes pa je 80% BDPž (Maastrich – zgornja meja je 60%).
  Biščak je medijski presstitut, pravnik (propadli podjetnik?), ki nastopa v dominantnih medijih kot eminentni politični analitik. Le zakaj? Nad Janšo z vsemi kanoni, pravijo strici tudi Biščaku!

  • slosin

   in butl krtača nalima v svojem postu link, ki dokazuje, da je bil javni dolg ravno konec leta 2008 najmanjši – 21,8 % BDP-ja…….

   • mginko

    Zato so krive samo pujsove kocine na krtači. Žal …!

   • Peter

    Očitno je prevzel vlogo vodilnega humorista pri levih provokatorčkih, no.

   • Krtača 20

    Ko so šle firme cugrunt, kdo jih je moral reševat teliček? Sveti papež? Janševa stara mat? Država ne? In zato je državni dolg narasel ker smo reševal desnuharske svinjarije. Matr vi se pa znate delat glupe. Čez en mesec tud cest ne boste pometal. Ko vas jebe.

    • SIMON ROZIC

     Zahvali se Mencingerju, Gapariju za odlične zakone o lastninjenju,
     pa Ropu , ki je vse požegnal pa bankirjem ki so jurišali pri podelitvah
     kreditov, za provizije seveda, ki jih po dogovoru s F21 ni bilo treba odplačevati….

 • lado

  a bomo SAMI UKREPALI , al bomo še naprej imeli komunistićno državo !!!!???? SO VAS PLAČALI 2012 , za “GOTOF JE ,” zdaj pa blejate kakšni so ,pa saj ste jih VOLILI ,kre… !!!!NIČ od vas ,pa bo po volitvah drugače !!! židanćić pripravlja pohode ,če zmaga sds in desnica, zaj bojo pa res dobili kar so zaslužili !!!! dajmo začet na RDEĆEM KONCERTU 25 maja na kon. trgu !!! SPREJ SIRENE, ŠTRUDL ,LETEČI PRIBOLJŠKI !!!! aNI ŽE DOST TE RDEČE MORILSKE GOLAZNI !!!??? SLOVENCI !!! ZBUDITE SE !!!!!!! DAJMO LEPŠI JUTRI TUDI NAŠIM VNUKOM ;NAŠIM POTOMCEM::: !!!!!

  • caci

   volite domobrance in njihove slednike, pa bomo v riti

 • Osti jarej

  Študirati moraš na Univerzi, kjer ti bodo podrobno razložili in te naučili, da je resnica dvotirna, pravi vlak pa pelje vedno v vladni smeri. Ljudje imajo vse manj denarja, a brezposelnih je skoraj le še za vzorec. Smo maja v prirejenih podatkih preko medijev izvedeli, da je bilo aprila samo še 79.000 brezposelnih naivnežev, veljakov na prekarnem delu in v sp-jih nihče ne omenja. Pa je bilo prisiljenih sp-jev samo v začetku leta 116.000, prekarnih delavcev, torej tistih za kdo ve koli dni zaposlenih pa ne tako dolgo nazaj 250.000, Potem pa dodajte še množice, o katerih podatkov ne smejo objaviti, ki so na seznamu izbrisanih iskalcev zaposlitve, a je številka zagotovo nekaj 10.000. Pa zdaj nežno seštejmo in smo skoraj na pol milijona revežev, pa tukaj ni upokojencev na Peterletovi revščini. Torej laž na laž in nategi s podporo medijev. Slovenija gospodarsko cveti, tuji lastniki si manejo roke, tudi Gorenje gre na Kitajsko in zaposlenost bo še manjša, kajti število nezaposlenih robotov se bo drastično zmanjšala. Torej družba v razcvetu, kjer denar ni ovira, saj ga je toliko, da ljudje ne morejo preživeti. In vsi ti podatki so na razpolago zadnji mesec pred volitvami, da bodo vsi akterji tega gospodarskega razcveta še enkrat lahko pokradli vse naivne Slovence. Bravo, dajmo jim pomagati!

  http://beta.publishwall.si/bozan.zabjek/post/368231/brezposelnih-manj-brez-denarja-mnogo-vec

 • Osti jarej

  …to državo so že davno iztirili

 • Osti jarej
 • Hribouc

  Biščak?
  Kdo je to, malo, napudljano, tenkočutno bitjece v senci Golobičnega Stalina, največjega, najvišjega slovenskega rdečega Levuharja, operativnega komunističnega prestolonaslednika carstva Kombinat
  Udbokučanistan ?
  Hov-hov-bou-bou. Bevsk.Bevsk.

  • Hun

   a ni Bavcar tahuj udbouc?

   • sprehajalec

    LDS kompanija z bavčijem so bili res ta hudi Udbovci. Imaš prav.

    • slosin

     on še ne ve, da je bil Bavči podpredsednik LDS v času Drnovška…

     • sprehajalec

      na vsak način bi ga radi vtišali v desnico. Ker je bil na proslavi z vodjem opozicije.

      Verjetno bodo naprimer Chamberlaina tudi označili za nacista, ker se je nekoč srečal s Hitlerjem. takšna je njihova logika. Kar jim ne paše, porinejo med desne…Že od Kominterne in njenih navodil naprej.

 • Striker

  Da je vlada v obdobju 2004-2008 potrojila dolg, je laž “!!!!!!

  Zadolženost sektorja država oziroma konsolidiran bruto dolg države se je najbolj povečal v času vlade Alenke Bratušek leta 2013. V letih 2013 in 2014 se je državni proračun zadolžil za dobrih deset milijard evrov oziroma več kot pet milijard letno. Sledi ji vlada Boruta Pahorja, ki je za krpanje proračunske luknje v času finančne in gospodarske krize proračun zadolžila v povprečju za slabe tri milijarde evrov letno. Z dobro petmilijardo zadolžitvijo je na tretjem mestu Janez Drnovšek. Ta se je zadolževal v daljšem časovnem obdobju in je po zadolžitvi glede na leto vladanja na predzadnjem mestu. Glede povprečne zadolžitve na leto mandata je na tretjem mestu trenutni premier Miro Cerar. V povprečju se je zadolženost v njegovem mandatu povečevala za dobro milijardo evrov letno.

  Skupna zunanja bruto zadolžitev Slovenije se je najbolj povečala v času mandatarstva Janeza Janše. Celotni bruto zunanji dolg države poleg zadolženosti sektorja država vključuje še zadolženost podjetništva in posameznikov, finančnih in nefinančnih inštitucij, bank in tudi devizne vloge. Sestavljen je iz dveh skupin: javno in javno garantiran dolg (dolg države, državnih podjetij in dolgovi, za katere da država garancijo) ter zasebni negarantirani dolg (dolg zasebnih podjetij).

  Sedaj pa v zadolžitveah ne prikazujejo več skupne zunanje zadolžitve, ker bi s tem Janeza Janšo zbili s prvega mesta po skupnem dolgu.

  • Hun

   krizo je AB podedodovala, ker predhodne vlade niso imele moci al sposobnosti predvidt in se prpravt na krizo..

   • Striker

    Torej se tudi JJ leta 2004 ni mogel pripraviti na krizo, ki so jo leve vlade pripravile v 12 letih pred tem ??? In podtikanje zasebnih dolgov v JJ lonec je nemoralno, naj vsem pripišejo enake parametre. Le koliko so se zasebno ljudje in firme zadolžili od leta 2008 do 2018, ko v zadnjem desetletju narašča potrošnja blizu 8%. A je to vse za keš???

    • Hun

     se strinjam…ceprav so ravno od 2004- 2008 podelil najvec tajkunsko zgresenih kreditov…zakon o bancnistvu je mel pa Jansa moc spremenit..

 • sprehajalec

  #V SLO on najde stranke, ki so za revolucijo, SLO (ki ima eno
  najvišjih rasti BDP v EU) bi se lahko hitreje razvijala in za SLO bi
  bila najboljša desna vlada#

  Ljubljanska samozvana elita, ki se vrti okoli proračuna, je že davno izgubila stik z realnostjo. Menedžerčki, svetovalci, gobci, glumci…

  kakšna rast Biščk, kretenčino, gospodarstvo nima ničesar od tega, 100 Eurov višje prispevke na mesec na zaposlenega, ki jih vsako leto potisne Furs navzgor, pa sploh nikomur ne pove. Magarčino jedna. O prodaji v življenju nisi slišal, pa gospodarskih gibanjih, gobec maziljeni si gonil naokoli, glumčino jedna.

  realnost Slovenije:

  1. Izbrisani iz seznama nezaposlenih zaradi neudeležbe na tečaju pisanja Curricum vitae. 50.000 izseljenih v 10 letih. pol Štajerske v Avstriji.

  2. Gospodarsko rast naračuna Umar po potrebi pesnika na drugi strani telefona. tako kot je z dobičkom NLB. Če grozi prodaja je dobiček, če prodaja ne grozi, je luknja. Slovensko gospodarstvfo je odvisno od nemškega. če nemec več naroči je več prodaje. ponavadi gre pa to večje naročilo na račun nižjih cen.

  Bedak.

  • Hun

   SDS z vecino bi morala vladat najmn 3-4 mandate da generalno “spuca nesnago” in na novo uspostavi intigriteto na ministrstvih….
   sam sm mnenja, da je to misija nemogoce

   • sprehajalec

    seveda je nemogoče. Ker ideološki razkol iz let 42-45 nikoli ni bil premoščen. Zato je Slovenija razklana in blokirana. Leta 91 je bil le nov dan.

    Žebelj na glavico je zadel mussomeli, ko je hotel posesti Ivana Janeza in Zokana skupaj. Pa so levičarji kričali. Go home, so kričali.

    levičarji pač še niso pripravljeni na zgladitev tega spora. Preveč imajo koristi od sedanjega stanja in njihove prevlade v vseh sferah družbenega življenja.

    Grški scenarij bo torej potreben. nič drugega.

    • Hun

     sam sm mnenja da Jankovica kot outsajdrja v politik in predvsem mocno avtoriteto ni hotel noben v vladi, kaj sele kot vodjo…ne levi ne desni politiki…se mi zdi da so bli takrat prvic enotni, da Zoki ni ratal sestavt koalicije

 • Peter

  Moskvićar, umiri se, no.

 • sprehajalec

  Upa biščak dokazati prihodke v svojem operativnem obratovanju in se z lahkoto izračuna, ali je bilo za jahto? Marđesić, meša se ti..

 • slosin

  ura je že 12, pa še nisi vzel tabletke…kaj čakaš?

  • SmashFascism

   Saj mu ne pomaga, skisalo se mu je in smrdi cela Dravinjska dolina.

 • SmashFascism

  Pohorc, malo se umiri, razmisli, če si seveda sposoben, potem pa navedi dejtva.
  In ta, tvoj varovanec je uspel likvidirati dve stranki LDS in ZARES.

 • Osti jarej
 • Osti jarej

  ….dej,no…tole je pa vseeno tumač…mal se skulirej

 • Peter

  Vam hočejo levičarji spodaj spet dopovedati, da je za zadolževanje kriva vlada 04 – 08, no?

  • Krtača 20

   Oh ne, kje pa! Čist slučajn ste se desnakarčki znajdl za zapahi. Pa še več bi se jih mogl. Recimo janša.

   • sprehajalec

    Kar s papirji na policijo. Oziroma na ljudsko milico. Poleg obstoječe rente boš dobil še eno doživljensko za nagrado…

  • sprehajalec

   Tudi za smrt ljubljenega Broza je verjetno odgovoren Ivan Janez.

   To je vse Kominternin priročnik….

 • Osti jarej

  ….glede na to,da niti od preiskovalne komisije jelke godec,nismo izvedeli,kdo vse natanko je kriv za stanje,kakršno imamo v zdravstvu,torej popoln kolaps in okoriščanje na račun bolnikov,kamor spadajo tudi deteta uboga,s prirojenimi srčnimi napakami…….je vsak,ki je imel prste zraven in tudi vsak,ki je vedel,kaj se dogaja,pa je pogledal stran ,posredno kriv za vse smrti pacientov,ki so se zgodile zaradi prej omenjenega stanja….če je to biščak ,ne vem……če pa je…..mu bo sodila karma

  • Hun

   ne bo mu sodila karma, ker ni lastnorocno moril…z vsem ostalim napisanim se strinjam

   • Osti jarej

    ….kdor ve za zločin in s svojim (ne)ravnanjem(poglej stran,ne spregovori,ne povej,laži v korist drugega,za lastno korist) ,tega ne prepreči ,je moralno soodgovoren….karma velja tudi za take….z enako močno batino

    • Hun

     karma je naravni zakon…kraja denarja(razen ce krades s silo in fizicno poskodujes cloveka oz. zivo bitje) ne spada pod zlocin karme, ker denar je predmet in le-ta bres zivljenske energije…

     • Osti jarej

      …denar je energija

     • Hun

      energija je zivljenje- ljubezn

 • Osti jarej

  …je pa tako:vsak kramar svojo kramo hvali….v bistvu je pa vse skupaj zgolj krama

 • Osti jarej

  ..kaj se pa ti razburjaš?…toži naj ga,če ni imel nič pri tem…oziroma,če res ni nič vedel in gre za kakor klevetanje…če pa je vedel,kaj se dogaja in je gledal stran,kot se po domače reče,je pa moralno soodgovoren….ja,seveda…morala,vest,…to je pa že čisto druga zgodba

  • Hun

   ko si v politicni branzi si moralo krojis seb v prid…kot v kriminalu

 • xtc

  Biščak je del Kučanovo -Drnovškovega tropa,ki je zrušenjem Demosa in prihodom na oblast začel enormno zadolževati Slovenijo,za časa vlade JJ se je zadeva umirila nato pa s vso silovitostjo pod levimi nadaljevala.
  AB NI rešila Slovenije NASPROTNO rešila je kučanovo tolpo pred bankrotom,ki bi jim ga naredila Trojka s tem ,ko bi likvidirala državne banke popdjetja ali jih razprodala,kot tusi tista prezadolžena v lasti kučanovih kompanjonov in s tem bi avtomatsko bilo konec kučanove moči.
  Trojka je za Slovenijo le prestavljena realnost in neizbežno,če bi trenutno za povprečen narod taktat res pomenila manjši finančni šok,pa bi definitivno dotolkla JS in državoskledarje,ali po domače nas Trojka še čaka,le v hujši varianti,kot bi je bili deležni takrat in danes bi bili ozdravljeni,tako pa je AB zadevo le preložila za višjo ceno v bližnjo prihodnost ,da lahko kučanova druščina krade,najmanjše zanihanje Nemčije-gospodarsko bo takoj pokazalo realno stanje SLO gospodarstva takrat bo sledilo streznjenje.
  Trmoglavljenje Mercklove glede Irana,Rusije in še česa se lahko hitro za Nemčijo in Francijo konča z carinami v ZDA in VB,kar bi bil šok za Nemško industrijo,ki bi se uničevalno prenesel na njene slovenske podnajemnike.

  • Hun

   Nemcija je bila vedno in bo trn v peti Angliji in posledicno ZDA

   • xtc

    Stasi Maedschen dobro skrbi za njeno destrukcijo ,Briti pa so si pečene navozili kar sami.

    • Hun

     London je ze od nekdaj multikulturen…ce bi bil po desnicarskem principu danes ne bi nit L od Londona

     • xtc

      Ah ja bi pa v Towerju masovno masirali vratove levih z rekviziti.

 • test

  admin, lahko prosim blokiras ip tega psihopata?!

  hvala!

  • SmashFascism

   Saj ni psihopat, je provokator SD iz Dravinjske doline

 • xtc

  Hudo je ko narodu nekdo pove koliko so podobni patroni na račun otrok in bolnih nakradli-BOLI,a ne?

 • piko8

  levičarji brez časti in sramu,morivci lastnega naroda, kako takšen gnoj sploh lahko žališ *NEMOGOČE*??

 • Dilinger

  Seveda so razvijali po istem sistemu kot Ultra,to je BANDA!

 • Peter

  Kakšna jahta, kreten zarukan. A ne veš, da se reče barka, no.

 • SmashFascism

  Pusluš ti, pohorsko usrane. Pridi v Mozirje pa ti razturam rit in gobe, dane bo več smrdelo na tem portalu.

 • Pjevač tuge

  Nova tv zbriši take bolnike rdeče.
  Blokiraj jim dostop !

  • Krtača 20

   Kle si sam ti za pobrisat.

   • SmashFascism

    ti pa za nabrisat. se kar hvalijo, da nisi prezahteven, poceni, žal pa tudi zanemarjen, smrdljiv…

 • Krtača 20

  Ne se tolk sekirat. A veš kolk bosancev je bilo mrtvih k je janša orožje švercu.

 • Republic Commando

  :)))

 • Forex

  S takšnim pisanjem najlepše kažete svoj pravi obraz in vašo politično usmeritev,predvsem pa vašo stopnjo inteligence po mojem mnenju.

 • marker

  Levičarji se sami štejejo za vljudne, strpne, prijazne, darežljive, prilagodljive itd. Res je, samo da so taki do vseh drugih, razen do avtohtonih Slovencev.

 • Boco

  Inovativni zdravstveni sistemi, ojojoj, kaj si bodo se izmislili. Gre verjetno o inovativnih pristopih kraje denarja v zdravstvenih sistemih. Biscaku bi omrali prepovedat opravljat vsako javno funkcijo, ker je naredil ze prevec skode moji domovini Sloveniji.

  • marker

   Biščak naj poravna dolgove državi, potem pa naj kokodaka.

 • Peter

  Bistvo, tako imenovani siže novokomponovanih zdrvstvenih sistema je:
  Kupiš opornico za 10 eurov in jo prodaš bolnici za 200. Tista 2% dobička pa razdeliš med botre, ki so ti zrihtali biznis, nekaj gre za razne komisije in organe pregona, da mal mižijo, nekaj za maladino, da lepo piše o tebi, nekaj malega ostane pa tudi tebi, no.

 • Tweety Bird

  Nisi zadel. Nimaš prav… Bom jaz pravilno napisala.

  Levica: resna, urejena, vestna, pridna, nekonfliktna, skrajno demokratična, razumevajoča, poštena … Za objet in poljubčkat, torej.

  Desnica: umazana, zadrogirana od kokaina, mrzi muslimansko veroizpoved, komunistično-janšistična, udbaška po SDS-ovo, lopovska, ultra-totalitarna in klerofašistična … Za postrelit in zakopat, torej.

  A sem zadela? A imam prav?

  • Pjevač tuge

   Golavšek samemu sebi pišeš.

   • Tweety Bird

    čiv čiv :)

    • SmashFascism

     ..buc, buc.

   • SmashFascism

    Dementneži se tega ne zavedajo

 • Peter

  Oho, joker je pršu dam iz službe pa se sam s sabo mal pugovarja, no.
  Ti damo kakšno muzko gor?

  Mislim muziko, ne kakšnega jokerja, no.

  • SmashFascism

   Nič ne pomaga, mulc je retardiran Pohorc, ki se sploh ne zaveda kaj gobezda.

  • Pjevač tuge

   Vprašajte zaposlene v termah Dobrna kakšen blesteč animator je bil. Iz zanesljivih virov vem, da je vedno fehtal slaščico VROČI VRELEC v kavarni. Resno !

   • Peter

    Zdaj pa tukaj animira tistvih svojih 5 fejk nickov, pa še za topli obrok ni, no

 • SmashFascism

  Pohorc, smrdljivi, ponovno si se zajebal.
  Če bi še živela Marjan in Maks, bi te izgnala iz občine.
  Zagovarja te le Banov Franc, propadli partijski lider, ki se ga je odrekla regija in CK ZKS.
  Kaj si hotel povedati, usrane?
  Zasmradil si celo dolino.

 • Marjan

  Desnuharji spet pametni in glasni preko interneta. Uživo pa strahopetci.
  hahahahahahahahahah

 • Tweety Bird

  Kdo ima 5 nickov? Nesramnež :)

 • Peter

  Ste opazili, kako strašno se en sivček trudi vzbuditi vašo pozornost?
  In glede na kvaliteto njegovih vložkov, jo dobi, kolikor si jo zasluži. Nada, zero ništa, no.

 • Marjan

  Dežurni PEDER(peter). Zanima me kok bedno življenje imaš, da 24ur na dan patruljiraš na “nora24tv”.
  hahahahahahahaah

  • sprehajalec

   Manj bedno kot ti, ki si hkrati, ko tukaj visiš še plačan iz proračuna in ti šiht laufa. poden levičarski.

 • Marjan

  To so ti domobranski strahopetci, kateri so glasni in jaki preko interneta. Uživo pa pičke.

  • sprehajalec

   Uživo napiši marjan, kdo si, pa bomo potem videli….

  • Marjan

   psihopat skrij se v grm med crve tako kot tvoji kumunajzerski partizancki … glista smrdljiva

 • Pjevač tuge

  Golavšek pa povej da nimas wcja in da hodiš na veliko potrebo v improviziran wc na hodniku v vzidano omaro.

  • Rožle

   Ha .. čedalje bolj se mu fuzla :) pa to

 • radames

  Boste admini, uredniki itd. na Novi preprečili take komentarje ali moramo vaš portal zapustiti in se nikoli več vrniti?
  TAKEGA PRIMITIVIZMA NE SMETE DOPUSTITI!
  Resno! Pred leti sem kot naročnik Delo odpovedal zaradi primitivizma novinarjev.

 • Rotar Jakob

  biščak samo spušča smrdljive golobčke!

 • Olga2345

  Laž in kraja je nesmrtna duša komunistov! Biščak ni izjema!
  Vsi na volitve! Naženimo jih za zmeraj in jim poberemo nakradeno!

 • test

  pa kaj lahko prosim urednik odstrani tega psihopata?!?

 • SmashFascism

  Ti, pizdek si pač pohorc, pa če priznaš ali ne.
  Cela Dravinjska dolina smrdi zaradi teb.

 • xtc

  Baje so bili nemški sovdati najbolj jezni na nadrejene,če so ujeli kakega komunista,če so z normalnim upornikom bili hitro konc po ukazu za stel v glavo to pri komunistih ni šlo,tudi po več srtrelih ne,še kar so,brcali in vpili, no končno so ugotovili ,da morajo komunistu stoplči r* -vitalen organ,,kar je zahtevalo eno uro fizičnega napora šele nato je bil mir-možganov pač ni bilo ali pa premajhni ,da bi jih zadeli.

 • Rožle

  Ha .. kaj je tebe mama lahko vesela ..
  ko ima tako pridnega sinkota

 • Grenze

  BIŠČAK TUD ZA HLAPCA NI DOBER SAJ BI MU VSEHUDIČ VZEL ! ČE BI MORAL SKRBETI SAM ZASE
  MISLIM PRIDELOVAT HRANO ITD BI ZELO HITRO BIL PODOBEN TISTIM OKOSTNJAKOM IZ KAKŠNEGA KOMUNISTIČNEGA TABORIŠČA !

 • Tom Žnidarčič

  Bišćak,ha,ha, Jazbinšek, haha, Turnšek, haha, Rupel, haha, Hribar,haha, Peterle,haha, me mine volja naštevat vse ostale žlahtne desničarje!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!