Golobova podpora izkoriščevalcu žensk Jankoviću je jasno sporočilo: Gibanje Svoboda = Pozitivna Slovenija

Datum:

Zoran Janković je bil pred leti strankarski šef Roberta Goloba, zato po svoje ni veliko presenečenje, da ga je podprl za nov mandate župana Ljubljane. Glede na woke ideiologijo, ki se jo je pod vplivom 8. marca nalezel Golob po svojem “razsvetljenju”, ko je izgubil mesto večnega direktorja, pa je poteza kljub temu nenavadna,  glede na hudo kontroverzno preteklost župana Jankovića glede njegovega odnosa do žensk.

Govorimo seveda o zloglasni aferi “farmacevtka”, ki je pred leti pretresala Slovenijo. Takrat se je Janković “po pomoti” ujel v prisluhe, nato pa se je morala globoka država skozi svojo institucionalno zažrtost v policijo in pravosodje dolgo truditi, da je svojega paradnega konja rešila zapora.

Kljub temu ga je Robert Golob nedavno podprl za župana: »Ne bom zanikal, da sam župana Jankovića vidim kot najbolj primernega, da na tem mestu nadaljuje še en mandat. Sam se nagibam, da ga stranka podpre, a ne bom prejudiciral, dokler tega svet stranke ne bo potrdil.«

Izkoriščevalec obupane mlade mamice

Spomnimo Kazenska ovadba Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) je takrat razkrila, da je Zoran Janković julija 2014 izsiljeval farmacevtko s spolnimi odnosi, v zameno pa ji je bil pripravljen urediti zaposlitev za nedoločen čas v Lekarni Ljubljana. Farmacevtka je nato dvakrat tudi podlegla njegovim pritiskom. Kazenska ovadba je tako razkrila izkoriščevalski odnos župana do ženske v stiski, ki je bila v obravnavanem obdobju v postopku ločitve, skrbela je za dva otroka, poleg tega ji je grozilo, da bo izgubila stanovanje. Kaj bi torej lahko storila? Prepričana je bila, da bi lahko rešila svoj stanovanjski problem s posojilom za nakup stanovanja, saj če ne bi imela strehe nad glavo, bi ji socialna služba zagotovo potrkala na vrata zaradi skrbništva nad otrokoma, vendar pa so jo na banki zavrnili, ker ni imela pogodbe za nedoločen čas. Stisko nemočne ženske je izkoristil župan Janković in ji uredil zaposlitev tako, da je naročil Marjanu Sedeju, direktorju Lekarne Ljubljana, naj omenjeno farmacevtko zaposlijo za nedoločen čas. A ne zastonj …

Spolne usluge od nje sprejel kar v svoji pisarni

Takrat je spletni portal Pod Črto razkril, da je 8. julija farmacevtka poslala županu SMS-sporočilo: “Pozdravljen gospod župan! Spet nujno potrebujem vašo pomoč…prosim kdaj se lahko oglasim pri vas? Lp.” Janković ni dolgo odlašal – po prisluhih sodeč jo je poklical nazaj še isto minuto. Dogovorila sta se, da se dobita v Jankovićevi pisarni na Magistratu še isti večer, kjer bi mu “predstavila svoj problem”, torej, da je v ločitvenem postopku in da je ostala brez stanovanja. Do srečanja je tudi prišlo, v ovadbi pa piše, da je nato Zoran Janković “v nadaljevanju njunega srečanja zahteval od farmacevtke obljubo spolnega odnosa, ker bo poskrbel, da se bo zaposlila v JZ Lekarna Ljubljana za nedoločen čas, obljubil ji je tudi, da ji bo pomagal pri ureditvi stanovanja”.

Janković se je udeležil kongresa Gibanja Svoboda Foto: STA

Vendar pa je očitno, da se Janković ni zadovoljil le z enkratno uslugo. Po prvem sestanku sta namreč pogosto govorila po telefonu, pogovarjala naj bi se predvsem o delovnem mestu v Lekarni Ljubljana in o stanovanjskem problemu. V ovadbi NPU piše, da ji je med pogovori “Janković večkrat povedal, da se želi z njo še sestati, da je za njegove usluge potem ona na vrsti, da jih vrne na način, kot si jih on želi, torej s seksom.” Župan je nato obiskal farmacevtko 28. julija 2014 v poznih nočnih urah.

Ženske, ki kandidirajo na Golobovi listi Gibanje Svoboda, niso protestirale

Društva Inštituta 8. marec, ki je pomagala izvoliti novo vlado in se preedstavlja kot ultra feministično in razsvetljeno, tega izkoriščevalca obupane ženske niso nikoli zares obsodili – sploh jih ni motilo, da je bil recimo Janković gost volilne konvencije Roberta Goloba. Tudi zdaj bodo svojo »razsvetljenost« pospravili v predal, ko je na prangerju njihov mecen. Prav tako se ni oglasila nobena ženska iz liste Gibanja Svobode, ki se predstavlja kot feministični gibanje, ki v programu zahteva spolne kvote in ženske naslavlja z “ženskami in tistimi, ki se identificirajo kot ženske”.

Inštitut 8. marec (Foto: Facebook Inštitut 8. marec)

Gibanje Svoboda je Pozitivna Slovenija

Robert Golob je še izredno nevešč politične obrti, bi se pa zdravorazumsko moral zavedati, da zanj ni politično smelo, da podpre skrajno levega kandidata, za katerega so obstajali zvočni posnetki, kjer je obupano mlado mamico za usluge silil v seks. Tega se enostavno ne počne. Hkrati pa to pove veliko o njegovem političnem delovanju. S sramotno Golobovo podporo Janković ni postal kandidat Gibanja Svoboda, ampak se je izkazalo kar smo že dolgo sumili – Gibanje Svoboda je Pozitivna Slovenija – tako kadrovsko, ideološko kot moralno. Enako je prej veljalo za LMŠ in SAB. In iz tega vidika ni prav nič čudno, da je bil Golob tako strasten zagovornik koalicijskega sodelovanja s skrajno levo stranko Levico, ki je skoraj izpadla iz Državnega zbora.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

FIDES: Golob nam je dvakrat grozil!

V sindikatu zdravnikov Fides so se odzvali na današnjo...

[Video] Strokovnjak opozarja: “Najusodneje pri kanalu C0 je, da se sploh gradi”

Najusodneje pri kanalu C0 je, "da se sploh gradi"....

Trump pridobiva prednost v ključnih bojiščnih državah

Novembra bodo v ZDA volili predsednika in trenutno vse...

Oblast bi za 10 odstotkov višje cene elektrike, da bi se paneli bolje prodajali?!

Včasih za kakšno državo pravijo, da ji vlada mafija,...