fbpx

Goran Klemenčič – najbolj neučinkovit minister z najbolj bizarnim smislom za humor?

Goran Klemenčič (Foto: STA).

Minister Goran Klemenčič je kljub sicer neučinkovitemu spopadanju z najbolj neučinkovitim pravosodnim sistemov v Evropi ohranil veliko mero humorja. Vsem novinarjem je namreč poslal domiselno novoletno čestitko v obliki pravnega sklepa.  

Minister za pravosodje Goran Klemenčič bo v letu 2017 potreboval posebno naklonjenost novinarjev, saj bo moral skozi parlamentarno sito spraviti pravosodno reformo, prav tako pa se vrhovom pravosodja – vrhovnemu sodišču ter vrhovnemu državnemu tožilstvu obeta novo vodstvo, saj se je mandat dokazanima kršilcema človekovih pravic Branku Masleši in Zvonku Fišerju nepreklicno iztekel.

Ministrstvo za pravosodje oziroma njegova ekipa za stike z javnostmi, v kateri sta Leja Vehovec in Boštjan Lajovic, sta v dobro prihodnjega sodelovanja s četrto vejo oblasti poslala novoletno čestitko v obliki sklepa, in sicer na podlagi šestega odstavka 21. člena Zakona o novoletnih čestitkah (ZNČ-1, Uradni list, RS, št. 24/05 – uradno prečiščeno besedilo, 109/08, 38/10-ZUKN, 8/12, 21/13, 47/13 – ZDU- 1G in 65/14).

klemencic

Novoletno voščilo je bilo posebej všeč tudi režimski novinarki Eugeniji Carl, ki je pozornost z njegovega ministrstva na Facebook profilu označila za “izvirno, domiselno, simpatično in neklišejevsko.” Koliko bo vplivalo na njeno poročanje o stanju pravosodja v Sloveniji, pa verjetno ni treba dodatno ugibati, saj je že do sedaj raje delala enostranske prispevke o Alešu Primcu in Odboru 2014, torej tistih, ki opozarjajo na nepravilnosti v pravosodju, namesto da bi poročala o izvirnem grehu vseh težav v slovenskem pravosodnem sistemu.

M. P.