fbpx

Gorenje in Peter Prevc bosta s šolskimi potrebščinami obdarila pomoči potrebne otroke

(Foto: www.gorenje.si)

Začetek novega šolskega leta je čas, ki bi se ga morali veseliti vsi otroci, vendar za številne ponovno srečanje prijateljev v šolskih klopeh ni lahko, saj se v njihovih torbah ne bleščijo nove šolske potrebščine, ki navdušujejo in spodbujajo k uspešnemu in zabavnemu šolskemu letu. “V Gorenju smo se odločili, da v sodelovanju s Petrom Prevcem 1000 pomoči potrebnim otrokom olajšamo in polepšamo vrnitev v šolo, kamor jih bo naš skakalni šampion spremljal vsak dan – na platnicah njihovih novih zvezkov,” je podjetje Gorenje zapisalo na svoji spletni stani. Gorenje in Peter Prevc sta tako včeraj v upanju na nasmejan prvi šolski dan Zvezi prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje predala 3000 zvezkov in 1000 kompletov barvic.

Gorenje in Peter Prevc sta včeraj z dobrodelno gesto v večgeneracijskem centru Skupna točka Aniti Ogulin z ZPM Ljubljana Moste-Polje predala 3000 zvezkov in 1000 kompletov barvic za pomoči potrebne otroke. Platnice zvezkov krasi fotografija najboljšega slovenskega skakalnega orla, ki je mnogim mladim zgled, idol in dokaz, da z vztrajnostjo lahko dosežejo svoje sanje.

Iztok Šepec, direktor Gorenja GSI, je ob predaji potrebščin dejal: “V našem podjetju že vrsto let sodelujemo z ustanovami in organizacijami za pomoč posameznikom in družinam v stiski, a neposredna pomoč otrokom nam je vedno v največje veselje. Upamo, da bodo zvezki z motivom Petra Prevca in barvice razlog, da bodo njihovi dnevi v novem šolskem letu zato vsaj malce srečnejši in samozavestnejši.”

(Foto: www.gorenje.si)

Boter meseca
Gorenje je reden donator različnim ustanovam za pomoč ljudi v stiski. V letu 2016 so v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje pomagali 22 socialno ogroženim družinam in več različnim društvom ter zavodom, kot so Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Kamnik, Zavod za slepo in slabovidno mladino in Center starejših Notranje Gorice. Skupaj so podarili 34 velikih in 20 malih gospodinjskih aparatov.

V avgustu pa je Gorenje tudi donator meseca projekta Botrstvo, ki je namenjen izboljšanju kakovosti življenja otrokom in mladostnikom, ki živijo v materialni stiski in potrebujejo finančno pomoč in spodbudo.

A. L.