Udbovski gospodarski kriminal, ki se vleče vse do današnjih dni

Niko Kavčič in Ivan maček Matija.

Ljudje govorijo o organizaciji s kratico UDBA – Uprava državne bezbednosti. Gre za UDV – Upravo državne varnosti. Danes vemo, po ddr. Ivanu Rihtariču, da je bila UDV organizirana večnivojsko, kot okrajna, oblastna, republiška in zvezna. S tem je KP – Komunistična partija po vojni, leta 1945, prevzela celotno oblast v družbi in zmagovala na volitvah brez opozicije, ki ni bila dovoljena. Največjega ideološkega nasprotnika je KP videla v Katoliški cerkvi in delno v Evangeličanski cerkvi. Dokumenti Udbe in KP nam lahko še mnogo povedo. Čakajo na raziskovalce, ki naj objektivno prikažejo obdobje  po letu 1945.

Nekdanji udbovci in komunisti se danes predstavljajo kot največji humanitarci. Bojijo se tujih lastnikov, ki bodo pretrgali povezave z državnimi podjetji. Komunisti so zase in za svoje sorodnike, s pomočjo Udbe, dobro poskrbeli. Tako imenovana “vzporedna ekonomija” jim je omogočala brezskrbno življenje, ki je vodilo v razkošje. Na takšen način so lahko šolali svoje otroke v tujini in prenašali finančna sredstva v tujino. Temu smo priča tudi danes v Zahodni Evropi in davčnih oazah.

Govori se, da so imeli oficirji JLA – Jugoslovanske ljudske armade stanovanja za smešno nizko simbolično ceno in letni oddih. Tega so bile deležne tudi njihove žene in otroci. Tako se lahko vprašamo, kako je bilo to sploh mogoče. Podamo lahko odgovor z vzporedno ekonomijo Udbe.

Gospodarski kriminal je bil način financiranja Udbe
Vzporedna ekonomija Udbe se je pojavila po 2. svetovni vojni. To je predstavil nekdanji finančnik Udbe Niko Kavčič. Oblast, ki se je vladanja države šele učila, je naročila Udbi, naj prebije ekonomsko blokado ter na ta način pridobi sredstva za svoje delovanje in ugodje voditeljev. Država je bila v razsulu, zato so se začeli ukvarjati s tihotapljenjem cigaret in s črno borzo. Pomagala je italijanska mafija, s katero so nato prek igralništva ohranili stike vse do osamosvojitve.

V začetku petdesetih let so tihotapstvo opustili in ga prepustili klasičnim kriminalcem. Svoje ilegalno delo so legalizirali z ustanavljanjem podjetij doma, kjer so tudi prali denar. Kavčič je povedal: “S tem denarjem smo tehnično opremljali svoje službe in ustanavljali podjetja v tujini.” Takrat je vodil ekonomsko komisijo pri slovenski Udbi. Po njegovem je o vsem odločal CK KPS oziroma kasneje CK ZKS, do leta 1990, in določal, kam je šel udbovski denar. Direktorje podjetij so skrbno izbrali, v tujini pa so bili izbrani slamnati možje, predvsem tuji državljani, ki so jih plačevali.

Primer takšnega podjetja je bil Jugo-Mercedes, ki se je leta 1953 preimenoval v Autocommerce (danes v Skupini ACH). Uvažal je vozila Mercedes-Benz. Kavčič je povedal, da so jih v Slovenijo v enem letu uvozili kar 80. Za tisti čas je bilo to veliko. Podobno ima udbovsko preteklost novomeška Adria (Mobil) in je danes v Skupini ACH, ki jo je obvladoval tudi Herman Rigelnik, ki je bil v zgodnjih osemdesetih letih v republiškem izvršnem svetu in je kasneje z blagoslovom CK ZKS do leta 1991 vodil velenjsko Gorenje. Velenjsko Gorenje je nastalo iz nacionalizirane Špehove delavnice, ki so jo komunisti financirali z udbovskim denarjem in uradno preko tedanje zvezne in republiške vlade. Enako se je dogajalo v Revozu, preden ga je prevzel Renault. Nekaj let je bil sestavni del britanske Austine. Tudi Kompas, ki je bil leta 1951 ustanovljen kot Putnik. TAM – Tovarno avtomobilov Maribor so leta 1941 ustanovili Nemci. Po vojni je z njim začela upravljati zvezna Udba. Prav tako Emona, LHT Škofja Loka, Adria Airways in SCT, ki je bilo nekdanje Gradbeno podjetje za ceste LSR. Vse imenovano so komunisti, po drugi svetovni vojni, ukradli zasebnim lastnikom, ki so bili zakoniti lastniki. Izmislili so si nacionalizacijo, s katero so vodenje podjetij prevzeli šolani udbovci.

Foto: STA

S podjetji so upravljali “mačkovci”
Podjetja so uradno delovala po centralno-planskem sistemu, dejansko pa je vzporedna ekonomija prinašala ogromne dobičke. Torej, ekonomska kategorija, ki jo je komunistična oblast uradno prezirala, saj je po njihovem šlo za kapitalistično obliko delovanja. To naj bi bilo sovražno socialističnemu delovnemu ljudstvu. Iz tega je sledilo, da je Udba po uradni dolžnosti, po ukazu CK KPS pazila, da posamezniki niso zašli s postavljene poti. V nasprotju s tem pa je ta ista Udba delovala tržno, ko je poceni kupovala ali proizvajala in nato drago prodajala preko nadzorovanih podjetij. Ob takšnem načinu je bila delovna sila slabo plačana. Zaradi imenovane ekonomije so podjetja prišla v težave. Ob osamosvojitvi Slovenije, v začetku devetdesetih let, ko je prišlo do prve slovenske sanacije bank, so bile bančne terjatve prenesene na Agencijo za sanacijo bank in hranilnic. Med podjetji najdemo Adrio Airways, TAM, Emono, Adrio, Gorenje.

Kavčič je v omenjenem času sodeloval s partizanskim poveljnikom Ivanom Matijo Mačkom, ki je vodil tihotapstvo, upravljal s pranjem denarja. Njegovim zaupnikom, gospodarstvenikom in direktorjem so rekli mačkovci. Bil je brat komunistke Pepce Kardelj, žene Edvarda Kardelja. Pepca Kardelj je teden dni po zmagi Demosa na prvih demokratičnih volitvah storila samomor. Udba je delovala tudi v finančnih ustanovah, konec šestdesetih let. V Sloveniji je bila ustanovljena Kreditna banka in hranilnica Ljubljana, ki je predhodnica Ljubljanske banke. Za vodjo je bil postavljen udbovski finančnik Niko Kavčič.

Kot smo že omenili, so danes dosegljivi nekateri viri o delovanju Udbe, a še vedno imamo dokumente Udbe in KP, ki jih bo potrebno raziskati. S tem bi ljudem lahko objektivno približali obdobje po letu 1945. Tudi o udbovskih ženah in otrocih lahko naredimo objektiven prikaz z dodatnim raziskovanjem.

Dr. Brigita Korošec

 • AlojzZ

  Gospa Brigita,
  kar hrabro dalje! Kar raziskujte! Če bo treba, bomo prodali dvorec Goričane in krili stroške raziskovanja!

  • Osti jarej

   …hahhhahhha….

 • Hribouc

  A Pepa se je sama fentala?

  Živci so ji popustili in je spisala namočnejše antikomunistično pismo 20.stoletja v Sloveniji.

  DEMOS ni bil sposoben objaviti tako močne zahteve po lustraciji kot komunajzarka, pepa Kardelj.

  Da se je njen brat, Maček Matija, spozabil nad sestro po partizansko, čisto verjamem kot visoko možno.

  ———————————————————————————————————————

  NOVA bi njeno pismo lahko objavila enkrat na mesec za naslednjih pet let!

  • RATATA

   Branko Čakarmiš je bil tedaj že pri Tribuni. Zdaj pa na ProPlusu skrbi za zabavne idiotizme usekanega slovenaćkega folka.

 • Antonius

  No, sedaj končno poznamo Kučanovo opcijo! Kučanova opcija je bila nadaljevanje Jugoslovanskega kriminala s slovenskimi metodami ropanja. Po osamosvojitveni vojni je drugače samo to, da njegova opcija prej ni skrivala svojega bančnega računa v državi, kjer govorijo po špansko.

  • Hunyađi

   Ne mi rečt, kaj sta hudičeva vajenca počela pod mentorstvom satana Nika Kavčiča?!

 • Osti jarej
 • Osti jarej

  ..kopilad nakotena

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • xtc

  Kot sem že dejal edina rešitev je popolna privatizacija za denar in z dokazili od kod ti denar.

 • Osti jarej

  Največjega ideološkega nasprotnika je KP videla v Katoliški cerkvi in delno v Evangeličanski cerkvi. Dokumenti Udbe in KP nam, lahko še mnogo povedo. Čakajo na raziskovalce, ki naj objektivno prikažejo obdobje po letu 1945.
  *************************************************************************************
  ..z jezuiti so bili pa dobri frendi ?!

 • Janez Kepic-Kern

  Slovenski pokomunisti se meni osebno zdijo podobni temu možakarju iz linka:
  https://www.facebook.com/watch/?v=2035959436689424

  Zgodi se jim lahk karkoli katastrofičnega – oni pa si še vedno nepoškodavani, živi in zdravi.

  L.r. Janez Kepic-Kern, Komenda

 • pajot

  Nova,razveselili ste me s to sliko zločinca Mačka. Ker vem,da je že krepnil,podgana. kavčič je še živ? Ali že išče odvezo?

  • lokec

   Niko Kavčič
   Opis
   Niko Kavčič, slovenski bančnik, * 7. december 1915, Škofja Loka,
   † 31. oktober 2011. Wikipedija
   Rojstvo: 7. december 1915, Škofja Loka

 • lokec

  V Sloveniji imamo zelo šibko opozicijo in brezbrižne volilce.

 • montyamp

  Gorje narodu , ko pridejo blesavi komunisti na oblast .
  Bankrot zagotovljen .

 • totex39

  Fizonomija Mačkovega obraza je prava mešanica bebčka in morilca.

 • garfi

  VSTANITE ZA KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO https://www.youtube.com/watch?v=DSISGmbEdBU&t=43s
  Vstanite v luč in blišč odeti,
  ki jarem vas teži zlata.
  Zdaj zvezda rdeČĆa spet nam sveti,
  nas kliče spet krvava sla.
  Sledi pravičnosti razbijmo,
  do tal naj rop jo naš požge;
  do konca z davki jih odrimo,
  vzemimo vse, vzemimo vse!
  Že tajkuni so zbrani,
  v zadnji rop zdaj že hite,
  da z internacionalo
  nov plen si pribore!
  medklic KurČĆan:Bi pa za sebe in za svoje tovariše takratne rekel SPLAČALO SE JE.
  Prav nihče nam nič ne more,
  kakšen zakon, kakšen red;
  Vse kar vidite je naše,
  nam dal je Forum nov zalet.
  Sami pišemo zakone,
  in sodimo kot se nam zdi.
  Ropajte zdaj bratje urno,
  dokler se ljudstvo ne zbudi.
  Mi vse ukrademo na svetu,
  zato vse to je naša last;
  najlažje delavcu in kmetu,
  ker imamo tu pač mi oblast.
  Ko vse dobre in poštene
  uniči naša trda pest
  svobode bodo vse pregnane,
  pokoren rod vasi in mest.
  medklic sindikalistke: Včeraj smo prosili, danes zahtevamo, JUTRI BOMO VZELI!
  JUTRI BOMO VZELI!
  PONOVNO!!!
  delavski razred v ozadju huronsko pozdravlja
  https://www.youtube.com/watch?v=DSISGmbEdBU&t=43s

 • janezxy

  Ljudje pravijo,da je bil ta maček lenuh erste klase.Tesarske šole ni končal.Po vasi je kradel vse ,kar je videl.

 • Hunyađi

  LTH Škofja loka. Vsaj pravilno napišite pisuni in ne delajte amaterji krivico temu podjetju, ki ga je država upostošila na koncu se je zbralo 10-14 mladih zaposlenih vzelo kredit pri banki in odkupilo podjetje. Danes z ogromno zaposlenimi se razširili še v Makedonijo.
  V 6letih naredili iz cca300.000€ vredne firme skoraj 200milijonski konglomerat. Kapo dol mladim strojnikom, ki so si upal ustvart zgodbo.
  Amaterski urednik Tomšič škart roba Slovencecv ti jim ne sežeš do kurca. S politiko si se dogural kot komunjara v neko trgovino Slovenija les in si tam nek kvazi direktor. Janša poskrbi za svoje v državnih firmah samo, da zvesto lajajo o umrlih komumistih. SDS leglo nesposobnega teoretičnega kadra. Sram vas je lahko, delate fakultete in pametujete, ne ustvarte nikoli nič oprijemljivega samo lapate o nizkih davkih in kapitalizmu. Teoretična jajca od kitajca.

  • janezxy

   Nisem še videl,doživel,da je komunar naredil kaj s svijo pametjo.Živ primer je kobalin.Roke ima samo za krast,glavo pa za slikat.

   • Hunyađi

    Niko Kavčič. Deset takih kot si ti, niste bi bili nit telesno kaj šele umsko kos temu desc in pou. Ta ja ustvaril Lublansko banko, ki je imela poslovalnico na Manhatnu, Frankfurtu, Švici…zgradil Portorož, smučišče in vse objekte v slo Aspnu-Kranjska gora….pa će je bil 100krat udbaš

    • janezxy

     Tudi jaz bi z drugim kurcem po koprivah mlativ. Mislim da razumeš.

     • Hunyađi

      Mlatiš ti prazno slamo.

     • janezxy

      Kdo jebil tem tvojemu veleumu garant,da ne bo procesuiran.Po mojem ne JJ.

     • Hunyađi

      Verjetno ne tud Bavčar, ki sta prevzela njegove infornacije. Dva študenta JJ in IB.

     • janezxy

      Kdaj je haral udbovec po sceni in kdaj jj in ib.Od kje se je napajala udba in morila ljudi po svetu oz.Evropi.je mogoče jj miniral Velikovec, ali je za to vedel drugorazredni,zato ti še enkrat povem,NK JE IMEL ŽEGEN ZA SVOJA ZLOČINSKA RABOTE OD NAJVIŠJEGA VRHA SFRJ,na razpolago je imel cel mafijski aparat,kot ga ima danes žvepleni,zato ne ti meni o sposobnostih.

     • Hunyađi

      Jah seveda so moral poročat štabu v Beogradu…takrat so že bili fouš poslovno sposobnim in pridnim Slovencem. Hrvaški in srbski komunisti. Če ne bi bilo politika z enakim priimkom Kavčič bi Nika zatolkla srbska udba. Tisti čas se je pričela prebujat slovenska pomlad po samostojnosti Slovenije.

     • janezxy

      NK in njegova mafija je harala po sceni od 1960.

     • Hunyađi

      Pravilno. Saj vse tajne službe večjih držav harajo na sceni od kar obstajajo. Svet je zajeban playgraund. Kaj bo danes mala Slovenija. Mi moramo bit vedno prikluceni v neko skupnost in placevati zascito, kdo se nas lahko ustrasi? Prej smo plačeval đenerale JNA danes generale NATO.

     • janezxy

      Pravilno si HUNYAĐI to razčleniv,samo ni keč v temu,keč je v rdeči golazni,ki je vpeta v vse sisteme države in ne dopusti ,da bi se SLO razvila v demokratično,pro zahodno družbo, kjer šteje samo pamet,pridnost,privrženost delu,po potrebi tudi sociala.Vse to pa izvira iz zločinske rdeče preteklosti in sedanjosti,ki se vleče kot rdeča nit z banditi, kot je koalicija s pomočjo terorista mesečnika.Ne vem,kaj je tu nerazumljivo.Lepe zglede imamo pri sosedih,kako stvar funkcionira.

     • Hunyađi

      Hrvatje so imel več letno vojno pa imajo isti sranje. Noben ne bo naredil nič zate, če se nisi rodil v upeljani rodbini. Metat puško v koruzo? Ne, rizkiraj, tuhtaj, probaj …kaj spremeniti sam kreiraj svojo usodo in usodo Slovenije če si tok domoljuba. Imej hrbtenico in ponos. Jamračev noben noče poslušat kaj šele prenašat.
      Get busy living or get busy dying!

     • janezxy

      NO COMENT–tipični rdečuh…….

     • Hunyađi

      Kaj bi ti rad od mene, da ti dvignem penzijo ali plačo s čarobno paličico? Slovenc je znan po tem, da je trmast, če to preusmer v vztrajnost je top vrlina, če pa v trmoglavost si pa osliček.

     • janezxy

      Jaz sem si penzijo zaslužil s poštenim delom,polovico pa so jo vkradli taki nakladači,lenuhi,bluziči,jebivetri in tvoja rdeča banda z žveplenim na čelu.

     • Hunyađi

      Jaz ti nisem nič “vkrado”. 90% vas je enakih tu gor, pridete jamrat o lasti mizeriji. Kaj si nisi dotatno plačeval v sklad bi imel danes lepo penzijo?
      Kot drugo tisti, ki so vas okradli, možno, da ravno za njih voliš in jih tretiraš za poštenjake.

  • Silos

   Nikar ne laži o Lth,če ne poznaš zgodovine .Govoriš kar nekaj napočez
   brez repa in glave .Saj vemo kakšne so vaše metode!

   • Hunyađi

    To je tvoj argument na napisano?
    Kaj naj pisem kot ti z repom kurcem in glavićem-Kurcan, Soros, udba, levak.

 • Common Sense

  Pri mentalno lenih, nesamozavestnih, nezrelih ter brezbrižnih volilcih imajo komunisti lahko delo.

 • RATATA

  Kako nagnusno genocidno so sprostili prostor za prekoKolpaše v tistem času z odprtjem mej,
  ko so dopustili slovenskim delavcem na boljše plačano delo v Nemčijo in drugam na zahod,
  da se je v slovenskih tozdih in sozdih pojavila potreba po delavcih z juga. In vse najprej preko inženiring in investicijskih birojev (npr. IBT ipd.), ki so pobrali našim “gastrbajterjem” kar je bilo maximalno možno.
  Banda komunistična uglaupohabljena!!!!
  UDBovsko je še vedno VSE!!
  LB,
  Luka Kopar,
  SlovenijaDrvo,
  Aerodrom AdriaAirwaves,
  SMELT
  ….
  …..

  • Luiggi

   Jaz o vasih pizdarijah ne vem veliko,vem pa to,da smo pro General Motorsu ulivali frgazarje is Smeltovega zinka!

 • RATATA

  Ampak do osamosvojitve sem navijal za slovensko UDBo znotraj jugoslavije.
  Da gre lahko družbeno premoženje v stečaj in izpuhti pa še nisem slišal.
  To je bilo možno le v isamosvojeni socialistični republiki Sloveniji.
  Podobno s Komunalnim podjetjem Kamnik, ki kar naenkrat dobi neko cvirnovo ančo za lastnika.
  Matr je fajn in transparentno(!), vse po protestantski etiki / zks-zsms/ skojevsko liberalno.
  Zasluge za narod pa s podporo sodišča v imenu ubrisanega ljudstva.

 • RATATA

  Veliko fasciklov je nafilal redoljub Niko Kavčič.

  • Hunyađi

   Zame je bil sposoben.

   • RATATA

    Zelo sposoben!

    • Hunyađi

     Se ti zdi kaj produktivno to nenehno nabijanje po stari gardi udbašev, ki so zgnil davno v zemlji.?
     Men se dozdeva venomer bol, da tudi SDS ni neka resno sposobna stranka. Kaj so pokazali? Službe po upravah in EUparlamentu. Povej kaj maš ti od politike in njihovih “sposobnih” ljudi. Neko Magno uvozijo, da bodo migrantje na sociali delal na 4šihte.

     • RATATA

      Tistega, ki si je ob vseh praznih industrijskih halah propadlih firm izmislil postaviti neko lakirnico na rodovitno slovensko zemljo, ter pri tem posekal še gozd, bi na debelo polakiral površinsko in globinsko in vse snemal s kamero v opomin drugim pokvarjencem.
      Profita v državnem proračunu od Magne ne bo. Tako kot ga od Revoza ni, saj vse pokasirajo nazaj z nekakšnimi odpisi davkov in prispevkov. Eno samo izsiljevanje.

     • Hunyađi

      Slovenija ni samo zaradi politike v razsulu. Potrebno je gledat sliko pri vzroku. Jaz vrtam, ker sem tak tip človeka, da si poustvarim zakaj je temu sranju, tako kot je.
      Kaj boš ti svojim otrokom želel, če boš fizično garal ali se boš mučil na kmetiji? Želel si boš svoje potomce šolat v gospode. In kaj je nastal? Vse polno “pridnih” otrok ki so diplomiral. Imajo začrtan cilj pristat v službi DU in JU. Koliko jih konča tehnično strokovno fakse? Danes se še fantje odločajo za guzenje po pisarnah. Hitro je vsem jasno, da brez skoka v kako politično stranko ne prideš do sekretariatov in direktorskih mest.
      Potem imamo FDV pilitičih mednarodnih ved , ki jim je cilj Brusel.
      Kdo bo potem filal proračun? Realni sektor v razmerju z državnim sektorjem vedno bolj obremenjen. Mala podjetja, ki se borijo za majhen slovenski trg centraliziran v Lublani. Kdor je pameten pa raje spizdi v tujino, seveda če ima izkušne in kvalifikacijo.
      Politiki pa klanfajo oblube na oblubo. Zapufani smo do amena.
      Jaz osebno v živlen pufa nisem vzel, kar je bedarija. Pametno je kredite iz banke jemat, ne vlagat v banko prihranke. Nisem ga za to jemal, ker brez vez v banki ne dobiš ugodnih obresti.
      Ja nisem pufa vzel v Sloveniji. V Avstriji to počnem nenehno s tem, da sem si pri manši banki zgradil zaupanje in imam s šefom banke danes individulano obrestno mero, ker jemlem na kratek rok velko vsoto. To mi v Slo ni uspel ker nisem bil zlizan z politiko, s tem da v Avatriji boš hitr v arestu, če nisi pošten, banka te vrže na črno listo, na njo imajo vpogled vse banke in ne dobiš pri nobeni banki več usluge. Simpl k pasul.

     • janezxy

      Teški nakladač.Srbski-nema jela bez motike.

     • Hunyađi

      Zate vela…diž se zemlja, da ja legnem.

     • RATATA

      Ja, “uč se, da ti delat ne bo treba” so včasih rekli.
      Vse tamlado je tako neučakano. Nobenega potrpljenja ni več. Za povrh pa še bleščeče reklame in vsiljevanje ponudbe, ki jo je preveč na trgu. Poneumljanje je to.
      Vrednote so se predrugačile / razvrednotile so se. Džek je tisti, ki ima, pa ni pomembno kako in od kod in po tem se zgleduje večina (čeprav od nategov, kriminala, drog, izsiljevanja ….).
      Obupno se nam pozna bivanje v socialističnem sistemu, ki je trajal dve generaciji. Po eni strani predolgo, po drugi pa kakšno generacijo prekratko, saj če bi trajalo še kakšnih dvajset let, bi bilo vse kot je bilo postalo normalno in bi enostavno le bankrotirali, kar bomo tako ali tako!!
      Zapufanost ljudstva je obupna in raste 53 eur na sekundo.
      za 615.000 upokojencev zmanjka več kot miljarda in pol 1,500,000.000 eur! in to že dolga leta. Enostavno ni dovolj vplačil. Javnosektorske so pa uspeli prepričati, da so v zadnji krizi, za prebroditev najbolj prispevali ravno oni (prepričal jih je eRTeVeSlo – ki pa so itak javni sektor).
      Moč gospodarstva ni takšna, kolikršna je pogoltnost kradljivcev na upravljalskih in nadzorniških položajih in njihove nameščene politične sprege!
      Ne zmoremo si privoščiti takšnega standarda javnega sektorja, javne uprave, saj je več kot polovica dodatnih in nepotrebnih priviligirancev, ki le odžirajo brez kakršnegakoli haska. 212 občin z župani in občinskimi upravami ter svetniki je več kot pol preveč in to je predraga.
      Zažiramo se vase, ker to dopustimo.
      Za povrh pa še marakeš z migranti in kvazi humanitarci, ki jih moramo financirati, čeprav jih nočemo…. Škoda!

     • Hunyađi

      Ja vendar poslušam tu gor, da smo krivi tisti najbol, ki bojkotiramo volitve.
      Kaj naj volimo SDS, da bo vse svoje člane zapolnil po vseh svetniskih mestih na obcinah in parlamentu?
      Parlamentarma ureditev ne funkcionira in pika. Politiki kot je v človeški zaščitniški nravi-poskrbi zase, familijo in zvezte prijatelje.

 • me

  jagodni izbor stroke.

 • MEFISTO MODRI

  A po novem Hunyadi zastopa družimno nickov enega in edinega?

 • Ivan Friderik Novak

  Od kod velika podobnost med Mačkom in Janšo?

  • pupa

   Kako da ne veš? Maček Je bil vendar ŠIPTAR.

   • Ivan Friderik Novak

    Odgovor me preseneča, ker ga je Kijev spoštoval.

    • pupa

     Napisala sem ti “resnico” kot si jo ti želiš.