fbpx

Gregor Virant napovedal vrnitev v politiko

Foto: STA

Gregor Virant, ki so ga zadnje volitve v DZ postavile pred parlamentarna vrata, je omenil možnost vrnitve v politiko. “Morda na stara leta, ko bo komunistična generacija globoko v penzionu,” je napovedal. 

Gregor Virant, nekdaj čudežni deček in glavni adut za prevzem slovenske desnice, danes pa propadli politik, ki se mu je skok v politiko na koncu ponesrečil s popolnim izbrisom s političnega prostora, je na družbenem omrežju Twitter priznal, da se še vedno spogleduje s politiko.

Pri tem ga je dodatno spodbujal nekdanji član SLS in sedanji funkcionar stranke Nova Slovenija Janez Pogorelec, ki ga je uvrstil med politike tipa Drnovšek, Janković in Cerar. Ti se po njegovem največkrat pojavljajo v “mokrih sanjah volivcev, ki volijo vsakega, ki prinaša normalnost, čeprav jih na koncu nategnejo”.

Kaj je Gregorja še bolj pritegnilo k razmisleku?
Pogorelec vidi v Virantu poosebljeno poštenost in dobronamernost, saj “je bil prvi, ki je želel vzpostaviti spremembe na desnici,” zato si je zaželel njegovega povratka v politiko. Da je bil Virant odločilen krivec za padec desne vlade na začetku leta 2013 in da je s tem pripomogel k ustoličenju leve vlade Alenke Bratušek, je Pogorelec očitno pozabil ali pa ima za spremembe v politiki, predvsem na desnici, nekoliko nenavadna merila.

Prelepo življenje na svobodi
Ko je Virant Pogorelcu dejal, da o vstopu v politični boj – pred svojim tretjim življenjskim obdobjem, ko bo komunistična generacija globoko v penzionu – ne razmišlja, se je zopet spozabil, da bodo imeli komunisti ravno po njegovi zaslugi daljši rok trajanja, saj je prav on omogočil njihovo ponovno vladavino in se jim celo pridružil v vladi, kar so volivci prepoznali kot izdajo.

Na Pogorelčevo vztrajanje, da ga država potrebuje že sedaj, je Virant modro odgovoril, da je “prelepo /…/ življenje na svobodi, da bi spet zabredel v močvirje” – ki ga je kakopak soustvarjal.

Gregor Virant napovedal vrnitev v politiko 1

Gregor Virant napovedal vrnitev v politiko 1

M. P.