fbpx

Grozljivo! Ujamejo najmanj po 6 migrantov na noč – in to samo v enem slovenskem kraju!

Migranti pred Kolpo. (Foto: Nova24TV)

Slovenija se bori z novim migrantskim valom. Nazadnje smo bili priča, kako so migranti množično drli v Slovenijo, sedaj kapljajo po majhnih skupinah. 

Pridobili smo zanesljive informacije, da so v samo enem kraju – Metliki – v noči iz ponedeljka na torek pristojni organi ujeli šest nezakonitih migrantov. Verodostojen vir nam je povedal, da so noč pred tem ujeli 7 migrantov, še noč pred tem pa 9 migrantov, ki so se hoteli iz Hrvaške pretihotapiti v Slovenijo. Zagotovo pa to niso bili vsi migranti, ki so želeli ilegalno v Slovenijo, zato se resno sprašujemo, koliko jih je še takih, ki jim je uspelo prečkati mejo.

Naš zanesljiv vir še dodaja, da so migranti dobro pripravljeni na prečkanje hrvaške meje s Slovenijo in da očitno vedo, kakšne ovire jih čakajo pri pretihotapljenju na drugo stran Kolpe. Ne odvrne jih niti bodeča žica, saj čeznjo pogrnejo spalno vrečo in ovira je brez večjih problemov premagana.

Problemov z migranti pa nimajo le v občini Metlika, temveč tudi v sosednji občini Črnomelj, kjer je tamkajšnja županja Mojca Čemas Stjepanovič že izdala opozorilo svojim občanom, naj se ilegalnim migrantom ne približujejo in naj bodo previdni. Pojav nevarnih migrantov se pričakuje vzdolž reke Kolpe, še posebej tam, kjer ni postavljenih “tehničnih ovir”. Tudi ob krajši odsotnosti od doma občanom svetujejo, naj domove zaklepajo. Županja Čemas Stjepanovičeva si je še ne dolgo nazaj prizadevala za nastanitev migrantov v občini Črnomelj in preprečevala referendum o migrantskemu centru, očitno pa je tudi ona spoznala, kako nevarni znajo biti migranti z Bližnjega vzhoda in Afrike.

J. G.