fbpx

Hipokrizija Gorana Klemenčiča – SDS očital inkvizicijo, sedaj pa sam predlaga isto spremembo

Foto: STA

Minister za pravosodje Goran Klemenčič je vse prej kot uspešen minister. Pravosodje je v slabšem stanju kot pred njegovim prihodom, roki v sodstvu se niso skrajšali, že tako pa vemo, da rad krši zakonodajo. Najbolj jasen pokazatelj tega je nezakonito poročilo o premoženjskem stanju predsednikov strank s katerim je tlakoval padec druge Janševe vlade.

Še komisija za preprečevanje korupcije je ugotovila, da je Klemenčič zlorabil svoja pooblastila, sodišče pa je razveljavilo njegovo poročilo, kar pomeni, da ni nikoli obstajalo in ne sme imeti posledic. Pa naj bo dovolj o starih pregrehah ministra Klemenčiča. Človek si je spet privoščil potezo, ki bi kateregakoli resnega evropskega voditelja stala pozicije.

SDS je obtožil, da uvajajo inkvizicijo
Pred nekaj meseci je poslanska skupina Slovenske demokratske stranke v parlamentarno proceduro vložila predlog, da se dopolni 111. člen Kazenskega zakonita. Novost bi se dotikala možnosti pregona tujih terorističnih boljevnikov in tistih, ki bi odšli na tuje z namenom se boriti za teoristične organizacije.

Minister Klemenčičse je takrat v Državnem zboru ravno da ne zdiral na poslance SDS, da uvajajo neke vrste inkvizicijo. Da klavzule “z namenom”  pa res ne more biti v zakonu. Takrat je dejal, da bi to pomenilo, da lahko vsakega vaškega pijančka, ki za šankom reče “grem se borit v Sirijo” aretirajo kot potencialnega terorista.

Danes pa povsem drugače – hipokrizija
No sedaj pa je Klemenčič predlagal majhno spremembo Kazenskega zakonika. Popravil bi 108. člen, s popravkom pa bi kot kaznivo dejanje preganjali odhod slovenskega državljana na tuja bojišča z namenom terorizma. Da, prav ste prebrali z “namenom”. Besedica zaradi katere je Klemenčič besno napadal poslance SDS se je sedaj znašla v njegovem predlogu. Praktično je skopiral predlog SDS in ga prodal kot svojega.

Seveda sedaj popravek ni sporen, saj ga ni predlagala SDS, ampak vlada. Večina ministrov te vlade, se tako ali drugače izgovarja in vleče iz situacij, ki so jih povzročili s svojim nedelom (ministrica Anja Kopač Mrak na primer, v primeru “koroških dečkov”). Minister Klemenčič je vsaj odkriti hipokrit in tega ne skriva. Žalostno pa je, da ima ta vlada tako očitne dvojne standarde, pa ji vseeno ljudje še verjamejo.

A. R.